N

Yarbay
05 Haziran 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
121 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
N
10 yıl
1000 TL kadar Şehiriçi + Arazi kullanımı için Hafif Bisiklet tavsiyeniz
Merhaba arkadaşlar
Başlıkta da belirttiğim gibi 1000 TL kadar (+/- olabilir) kaliteli bir bisiklet arıyorum.

-Hafif olacak
-Hem yol hem de arazi için kilitlenebilir ön amortisör
-Sağlam ve ergonomik, uzun yıllar kullanırım
-Bilindik ve kaliteli bir marka
(Salcano falan istemiyorum, ismine gıcık oluyorum:)
-28-29 jant daha mı iyi olur? 26 dezavantaj gibi mi?

Mosso falan baktım güzel modeller var ama karar veremedim.
Merida, Trek falan bütçemi aşıyor malesef...
Bir de bu bisiklet sitelerinin çoğunda ağırlıkları neden yazmıyor acaba?


Bir çok tavsiye konusunu inceledim, bana göre bir şey bulamadığım için yeni konu açtım.
Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
N
11 yıl
Güncelleme sorunu olmayan android sadece Samsung\u0027mu?
Merhaba arkadaşlar,
Son günlerde birkaç model inceliyorum. Ama hangi modele bakarsam bakayım "seneye güncelleme alamazsın" yorumları dönüyor. LG, HTC, Sony, Motorola vs.vs. hepsinde bu yorumlar var ve herkes Samsung işaret ediyor. Şu anda Samsung'ta da beğendiğim bir model yok, s3 falan çok büyük, s2nin sorunları konuşuluyor; bana 4' civarı performanslı bir şey lazım ama nedir bu güncelleme olayının iç yüzü?

Bilgileriniz ve değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
N
12 yıl
Sağdan geçmek moda mı oldu? (Bir öküz hikayesi de benden...)
Son günlerde sık sık karşılaştığım bir durumu paylaşmak istiyorum sizinle. Genelde sakin ve dikkatli araç kullanırım, iki şeritli yolda sağda, 3 şeritli yolda ortada (genelde sağda durup kalkanlar, dolmuşlar, yola fırlayanlar vs. oluyor) giderim; yani sol şeridi kapatmam.

Akşam işten eve dönüyorum, araçta eşim ve oğlumda var; kavşakta ışıklardan kalktık az sonra zenonlu şahinli apaçinin teki (krokide mor araç) ileride sağda park eden bir minibüs yüzünden, sağımdam önüme kırmaya çalıştı, yol verebileceğim mesafe yok, ya bana vuracak ya da vurmasın diye freni kökleyip beyfendiye yol vermem lazım. Akan bir trafikte arkadaki adam vursa al başına belayı.. Neyse biraz hızlanıp yol vermedim (60-65km/s), orta şeritte devam ettim. Bu beni takip etmeye başladı, umursamadım ileride sağdan sokağa döndüm eve doğru gidiyorum. Bu peşimden gelmeye, yaklaşıp selektörle kornayla taciz etmeye başladı. Ya sabır çekip hala umursamadım, 2 sokak geçtik hala peşimde, baktım olmayacak kenara çekip fırladım. Daha kapıyı açamadan camdan yakaladım bunu, 20 yaşlarında bir zibidi, 'derdin ne senin' diye sordum. Vay efendim sen bana nasıl yol vermezsin? Lan gerizekalı, ben orta şeritte gidiyorum sen sağımdan önüme kırmaya çalıştın diyorum, yok bu hala vay efendim ileride minibüsü görmemişmiyim, niye yol vermemişim... Niye takip ediyorsun, beni mi dövecen diyorum hala bozuk plak gibi niye sağdan yol vermemişim.. O sırada etraftan gelenler, sokakta duranlar oldu. Hocam boşver sen uğraşma falan diye araya girdiler. Ya sabır çekip uzaklaştım...
Hanım daha durmadan polisi aradı, kısaca sağdan sıkıştırmasını ve peşimizden gelip taciz etmesini anlattı ama ekip gelene kadar ölme eşşeğim ölme..
< Resime gitmek için tıklayın >
Benzer bir durum bu sabah işe gelirken oldu. Sabah trafiği hali, yoğun ama akıcı bir trafik var, 2 şeritli yolda 50-55 km/s ile soldan devam ediyorum, 200-300m sonra zaten sola döneceğim ve sağım solum her tarafım dolu. (Şerit işgali gibi bir durum yine yok) arkamdan gelen superb ısrarla sağımdan geçmeye çalışıyor, sağda dolmuşlar-servis minibüsleri falan var. Arkadan gelip sinyalle veya selektörle yol isteme falan yok direk sağıma girmeye çalışıyor, ki yol verebileceğim şerit değiştirebileceğim bir durum da yok. İleriden ben sola döndüm, bir önümdeki aracı tacize başladı bu sefer..

Sağdan geçmek moda oldu da bizim mi haberimiz yok? Ya sabır çekmekten yoruldum artık, bu öküzlere uyulmaz diyorum kendi kendime ama yine de gelip buluyorlar...


İyi günler ve güvenli sürüşler dilerim..
N
12 yıl
L735-10G Kapalıyken batarya boşalıyor..
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce bu cihazı aldım, genel olarak memnunum. Ama bir süre önce şarjı %100 de iken kapatıyorum, (Uyku modu, hazırda beklet falan değil; tamamen kapalı, Power-Off yani) ertesi gün açtığımda şarjı %80-90 civarına düşmüş olarak buluyorum. 2 gün beklettiğimde %60'lara düşüyor. Hatta bayramda tam 4 gün beklettim (Evde başka bilgisayar kullandım) %36'ya kadar düşmüştü. Durumu müşteri hizmetlerine anlattım ve servise gönderdim. 1 hafta sonra cihazda sorun bulunamadığı, 2 gün kapalı kalan cihazın %90'a düştüğünün ve bu durumun normal olduğunu belirten bir cevapla bilgisayar geri geldi.
Aynı sorun devam ediyor, sizce neden olabilir? Anakartta veya güç devresinde akım çeken bir arıza (kısa devre falan) olduğunu tahmin ediyorum.
Servise bu durumu nasıl inandırabilirim. Erzurum'da görev yapıyorum, Toshiba Servis Merkezi İstanbul'da.. Gidip gösterme, gözlerine sokma gibi bir şansım yok malesef!

*** BIOS güncellemesini yaptım, diğer bütün driverlar da güncel..
Bu olaydan birkaç hafta önce (aldıktan kısa bir süre sonra farkettiğim) LCD ekranda 2 yerdeki leke, ışık kırılması gibi bir sorunla servise göndermiştim ve LCD ekran değişimi yapılmıştı.
N
13 yıl
--SATILMIŞTIR--Yeni Kasa Palio, Eski kasa fiyatına..! Doktordan 2007 model 66.500 km.
2007 Model Palio 1.2 Active..

Şehir içinde 7 lt/100km, şehir dışında 5 lt/100km yakıt tüketimi ile son derece ekonomik..

60.000 bakımı yapılmış, masrafsız..

4 adet Goodyear Ultragrip Extreme Kış Lastiği ile beraber..

Motoru, yürüyen aksamı kusursuz..

Km.sini çoğunlukla Zonguldak-Ankara-Erzurum arasında yapmıştır..

*** Araçta değişen parça yoktur, muhtelif parçalarda ve tavanda boya vardır. ***

*** Kesinlikle ağır kazası pert kaydı falan yoktur, 2 yıldır kaskosu mevcuttur. ***

Boya takıntısı olanlar lütfen aramasın..


http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-fiat-palio-yeni-kasa-palio-eski-kasa-fiyatina-doktordan-2007-model-66-5-35044390/detay


Sevgi ve saygılarımla..
N
14 yıl
Civic 1.4 HB Kırmızı ve Lacivert seçenekleri bayilerde..!
Mrb arkadaşlar..
Bir kaç hafta önce Antalya Honda'da gördüm.. Kırmızı ve Lacivert çok hoş olmuş..
Ama sadece 1.4'lerde varmış, 1.8'lerde halihazırda yok.. Buradan Honda'ya kocaman

Bir model için getirebildiği renk veya donanım seçeneğini başka bir modelde neden getirmezler ki.. Kırmızı 1.8 ler tutmaz (!) diye mi? Type-R'ın satışlarını baltalar diye mi..
N
14 yıl
Civic HB Tam Otomatik\u0027te neden \"Direksiyondan Vites Değiştirme Kulakçıkları\" yok?
Mrb arkadaşlar,
Bildiğiniz üzere Civic HB 1.8 i-shiftte yaşanan sıkıntılar sebebiyle tam otomatik vites (Akıllı Eğim Sistemi 5+1) kullanılmaya başlandı.
Civic Sedanda bu vitesle beraber direksiyondan vites değiştirme kulakçıkları varken HB'de neden yok? Bu tam otomatik sistem sedandakinden farklı bir kutu mu?
Maliyet desek zaten halihazırda elinde mevcut olan bir teknolojiyi uygulamak yeni bir sistem üretmek kadar maliyetli olamaz sonuçta.. ve durum mevcut maliyeti ne kadar artırabilir ki?

Konuyla alakası yok ama başka başlık açmaktansa bir soru daha yönelteyim;
Civic HB'deki çift çıkışlı egzos nereden itibaren ikiye ayrılıyor? Katalizörden itibaren mi, Orta susturucudan itibaren mi yoksa sadece son susturucuda mı?
İnterneti altüst ettim, ama aracın altını gösteren bir foto bulamadım malesef..

Sorularım bazı arkadaşlara saçma ve gereksiz gelebilir ama benim için önemli, bir süre sonra Civic HB almayı düşünüyorum ve bu araçla ilgili A'dan Z'ye herşeyi öğrenmeye çalışıyorum..

Cevap verecek veya yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla..


edit:imla
N
16 yıl
KASKO ÜCRETLERİ..?
Arkadaşlar aracına kasko yaptıranlar hangi şirkete, ne kadara yaptırdıklarını, aracının markasını-modelini ve varsa aldıkları özel bir indirimi (Kurum personeli, tek sürücü vs.) yazarlarsa aracına kasko yaptırmayı düşünenlere fikir vermesi açısından faydalı olur diye düşünüyorum..
Ben aracımı 2.El olarak aldım, kasko yaptırıcam ama hiç bir yerde detay bulamadım.. "Gelin görüşelim.." diyorlar..

İlginiz için teşekkür ederim,
Saygılar..
N
16 yıl
Fiat, Chrysler ve Tata ve ile masaya oturdu
ABD'nin en büyük üçüncü otomotiv şirketi olan Chrysler, İtalyan otomotiv üreticisi Fiat ile perakende dağıtım ağını paylaşmak ve üretim kapasitesini kiralamak için görüşmelere başladı. Chrysler ile Fiat görüşmelerinin olumlu sonuçlanması halinde İtalyan üretici 25 yıl sonra ilk kez ABD pazarına geri dönmüş olacak. Diğer taraftan Hintli üretici Tata Motors ile cip markası Wrangler'ı satmak için görüşmeler yürüten Chrysler, ABD'de başlayan krizde General Motors'dan sorna otomotiv sektöründen en büyük darbeyi alan üreticilerin başında geliyor. Fiat'ın ise Kuzey Amerika pazarına yeniden dönmek için bu durumdan faydalanacağı düşünülüyor. Fiat ile Tata'nın ayrıca kendi aralarında da ortaklıkları bulunuyor.

Alıntıdır
http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=103013&KTG_KOD=157
http://news.yahoo.com/s/nm/20080730/bs_nm/chrysler_alliance_dc
http://www.financialexpress.com/news/Chrysler-in-talks-with-Tata-Fiat-Sources/342865/
N
16 yıl
FİAT\u0027TAN ELEKTRİKLİ FİORİNO..!!!
Fiat’ın Ar-Ge merkezi adayı Tofaş, elektrikli Fiorino atağına geçti.

Üretimden sonra Ar-Ge’de de Fiat’ın gözdesi olmayı hedefleyen Tofaş, Bursa’da üretilen Fiorino’nun elektrikli versiyonunun geliştirilmesi için çalışıyor.
Fikri mülkiyet hakları Tofaş’a ait olan ve 350 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçen Minicargo projesinin ürünü Fiat Fiorino’nun sadece elektrikle çalışan versiyonun bu yıl sonunda tanıtılması bekleniyor. Geçen yıl elektrikli Fiorino’yu geliştireceğini açıklayan Fiat, İtalyan Micro-Vett firmasıyla anlaşırken, araç 2007 yılı ekim ayında tanıtılmıştı. Fiat’ın dünyadaki üç üretim merkezinden biri olan Tofaş’ın da İtalyan ve Türk mühendislerle birlikte Bursa’daki Ar-Ge merkezinde bu proje üzerinde çalıştığı belirtildi.




200 km’lik menzil

Fiat bünyesinde sadece elektrik enerjisiyle çalışan Fiorino modeli için yürütülen çalışmalar kapsamında, Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi’nde faaliyet gösteren Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde bulunan Tofaş’ın Ar-Ge merkezine İtalya’dan bir ekip geldi. Fiat ekibinin Türk mühendislerle birlikte 2009 yılında pazara sunulması beklenen aracın üzerinde çalışmalarda bulunduğu belirtildi. Aracın projesinin tamamlandığı vurgulanırken, bataryanın motora daha fazla güç vermesini sağlamak için bazı çalışmalar yürütüldüğü kaydedildi. Özellikle şehir içi kullanıma yönelik olarak tasarlanan elektrikli versiyon, saatte maksimum 100 kilometre hıza ulaşabilirken, tam dolu bataryasıyla 200 kilometrelik bir menzile sahip olacak. Fiat bünyesinde ilk kez Tofaş tarafından geliştirilen ve yıl sonunda lansmanı yapılması düşünülen sistemin, gelecek yıllarda diğer bazı modellere de adapte edilmesinin planlandığı belirtildi.




İstanbul’da sergilendi

İtalyan Fiat, yüksek petrol fiyatlarının yanı sıra Avrupa’daki çevreci düzenlemeler nedeniyle tamamen elektrikle çalışan Fiorino geliştireceğini 2007 yılında açıklamıştı. Fiat’ın Ar-Ge merkezi daha önce Doblo için elektrikli motor geliştiren İtalyan Micro-Vett firmasıyla Fiorino için de benzer bir projesi gerçekleştirmek için anlaşmıştı. Bunun üzerine Micro-Vett tarafından geliştirilen elektrikli Fiorino 2007 yılı Ekim ayında tanıtılmış, bu araç geçen yıl kasım ayında düzenlenen ’C.V. İstanbul’da da (İstanbul Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı) sergilenmişti.




6-8 saatte şarj oluyor

MICRO-Vett tarafından şehir içinde dağıtım ve taşıma için ideal bir araç olarak tasarlanan Fiorino’nun elektrikli versiyonunun azami hızı saatte 80 kilometre. 0’dan 50 km/s hıza 7 saniyede çıkabilen bu araçta 30 kW’lık (40 beygir) güce sahip üç fazlı asenkron güç ünitesi bulunuyor. Özellikle yoğun trafikte otomatik vitesin getirdiği rahat sürüş ile birlikte son derece yüksek performans sunan elektrikli Fiorino, şehir içi trafiği için kullanışlı bir alternatif oluyor. Lityum iyon piller, şehir içi trafiğinde 100 kilometreden fazla bir sürüş mesafesi sağlarken, aynı zamanda şehir elektriği ile 6-8 saat içinde tekrar şarj edilebiliyor..


Alıntıdır.
http://www.hurriyetoto.com/oto/otoyasam/haberdetay.php?cid=5820
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.