V

Yüzbaşı
10 Şubat 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
34 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
V
5 yıl
Asus 1070ti boşta %20 guc cekiyor
En baştan soyleyeyim, nvidia guc ayarlari adaptive, DDU ile driver silip kurdum, eski driverları da denedim fakat bilgisayar ne zaman tekrar açılsa core clock:1607mhz ve memory clock:3804mhz de cakikip kaliyor boşta. Driveri silip kurmak duzeltiyor ama tekrar ayni sey olmaya basliyor. Guc tuketimi de hwmonitorda baktigim kadariyla sabit %20 de cakikip kaloyor.

Yuke girdigi zaman cekirdek hizi normal bir sekikde boostlaniyor fakat memory 3804 de kaliyor. OC yaomada da sikinti yok canavar gibi overclock oluyir ama memory clock - 200mhz offsette calisiyor gibi davraniyor sürekli. Normalde memory ye +450mhz verirken 4450mhz e ulasmasi icin +650mhz vermek durumunda kaliyorum.

Donanimsal oldugunu hala dusunmuyoru. 3 ayri virus programiyla tarama yaptim mining ile alakali birsey cikmadi pc temiz.

Yardimci olabilecek varsa tesekkurler şimdiden.
< Resime gitmek için tıklayın >
V
6 yıl
Amazon Garanti
Merhaba, EVGA amazondan alınan ürünlerine Türkiye'de garanti veriyor mu?
V
6 yıl
Yeni sistem BIOS ekrani bile gelmiyor
Intelden amd ye gectim bugun itibariyle ama biosu bile goremedigim icin gevtim diyemem. Sorun ne anlamadim hersey yerinde takili normal gozukuyor.

Islemci r5 1600
Anakart asus rog strix b350 f

Kalan bilesenler de imzamda var. Powera basiyorum fanlar donuyor isiklar yaniyor sadece klavye ve mousun isigi gelmiyor.

Edit: Bios güncellemesinden sonra herşey normale döndü.
V
6 yıl
Anakart Onerisi
Ryzen 5 1600 ile kullanacagim anakarti. Overclock yapmayı düşünüyorum. Aklimda 3 tane anakart arasinda kaldim. Ayrica belleklerimle uyumlumu sıkıntı var mı bilmek istiyorum.

Msib350 tomahawk
Gigabyte ab350 gaming m3
Asust strix b350-f

Kullananlar varsa bilgilendirirse sevinirim.

Kullanacagim bellekler hyperx fury 2666mhz cl15 olanlar.
V
6 yıl
Işlemci upgrade mi, yeni AMD sistem mi?
1500 lira kadar bütçem olacak ve bununla 7700k mi almaliyim yoksa elimdeki 6600k ve anakari satip ustune para koyup amd ye mi gecmeliyim sizce? Yada direk 1070 alsam 6600k ile nereye kadar giderim bilemedim. Kafamda deli sorular.
V
6 yıl
USB ses kartı 7.1 yada 5.1
Steelseries arctis 3 kulaklık aldim fakat uygulaması okadar mukemmel ki herhangi bir oyunda sorun yaşamadan duramiyorum. Harici bir ses karti taksam ayni performans alabikirmiyim kulaklıktan? En azından uygulamasindan kurtulayım.
V
7 yıl
Elektrikli motor tavsiyesi
Pili iyi gidecek ve mümkünse dağ bayır çıkabilecek elektrikli motor tavsiye edebilirmisiniz.
V
7 yıl
Yeni telefon
Huawei almayı düşünüyorum bi süredir hoşuma gidiyor telefonları. GR5 ve P9 arasında kaldım P10 a kadar çıkamayacağım malesef çok pahalı. İki telefon hakkında ne söyleyebilirsiniz kameraları pil ömrü arayüz vs.?
V
7 yıl
Zalman z9 Neo vs NZXT S340
Mevcut kasa zalman z12 plus'ı değiştirmek istiyorum uzun zamandır fakat zevkime göre düzgün bir kasa bulamadım. Aslında memnundum ama Evga güç kaynağını aldıktan sonra alttaki intake fanı iptal etmem gerekti ve GPU overclocklu halde fazla ısınmaya başladı o zamandan beri. 78 derecelera kadar çıktığı oldu bazen +147 core ve +500 memory şeklinde. Fiyatlar da zaten yüksekken alacaksam düzgün içi ferah ve hava sirkülasyonu iyi bişey almak istiyorum( elime para geçince tabi). İlerde sıvı soğutma da yapabilirim. Bu iki kasa dışında aynı kalitede ve fiyat aralığında bi önerisi olan varsa nedenleri ile birlikte yazabilir mi? Teşekkürler şimdiden.
V
7 yıl
İkinci çekirdeğin diğerlerinden daha fazla ısınması
Merhabalar. İmzamdaki işlemciyi kullanıyorum. Geçenlerde 4.5 ghz overclock denedim 1.38v ile ancak görebildim bunu sıcaklıklar tabiki fazlaca arttı. Prime95 te 10 dakika bıraktım bi sorun çıkmadı, oyunlarda zaten daha az ısınıyor genelde. 4.4 Ghz'e indireyim dedim 1.34v ile yapabildim bunuda. Sıcaklıklarda anormallikleri ozaman farkettim core#1 herzaman diğer çekirdeklere göre aşırı ısınıyor nedenini bulamadım hiçbiryerde fikri olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.