R

Çavuş
29 Ocak 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
63 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
2 yıl
YOUTUBE | Uzun Süre Kullanılmamış Eski Hesabım Hakkında
Merhaba, sizlere YouTube'da uzun süre önce açıp ama çok uzun aralıklar bırakarak kullanmış olduğum şahsıma ait kanal hakkında soru sormak istiyorum.

Kanalımın açılış tarihi 8 Mayıs 2013 olarak gözükmekte. Aslında 2008'den beri üyesiyim ama bu kanalı hesap içerisinde sonradan açtığım için sanırım tarih böyle güzüküyor.

Neyse özetleyerek ilerlemek istiyorum; benim sorunum kanalımın algoritmasının düzelip düzelemeyeceğiyle ilgili. Mesela ben yıllar önce videolar yükledim sildim, sonra tekrar yükledim sildim, sonra tekrar ve tekrar şeklinde 8 9 yıldır düzensiz olarak videolar yükleyip siliyorum. Acaba bu işlemleri yapmış olmam kanalın algoritması açısından sorun çıkartır mı?

Ayrıca şöyle bir durum da olmuştu, 5 Kasım 2020 tarihinde yüklediğim bir video 3k izlendi birkaç ay içerisinde ama ben umursayıp üzerine hiç düşmedim ( küçük resim, başlık, açıklama ve etiket konusunda). Keşke demek istemiyorum ama o videoyu daha iyi seviyelere taşıyıp sonrasında da düzenli içerik atarak devam edebilirdim, neyse.

Asıl Soru: Bir hafta gibi kısa bir süredir düzenli videolar yükleyerek kanalımı canlandırmaya çalışıyorum ayrıca diğer kısa video platformlarıyla da destek vermeyi deniyorum. Acaba kanalım sıfırdan açılmış bir kanal statüsündeymiş gibi gerekenler yapıldığında algoritma beni öne çıkarabilir mi? Yani böyle umursanmayıp 3 bin izlenmesi olmasına rağmen yıllarca içerik yüklenmemiş bir kanal, kara listeye falan alınmış olabilir mi? Yoksa sıfırdan mı başlamam gerekir?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
R
3 yıl
Laptop İçin Ram Yükseltme - Yardımınızı Bekliyorum
Merhaba, yıllar öncesinde alınmış olan Asus bir laptop sahibiyim. Hiç ara vermeden 7 8 senedir kullanıldı ve hiçbir zaman bakım dahi yaptırmadım. Çalıştığında çok ses çıkardığı için bir kez fanını değiştirmiştim.

Amaçladığım şey League Of Legends'ı ve Valorant'ı mümkün olduğunca 60 fps değerine yakın tutmak. Her ne kadar iki oyunda da 80 90 fps'leri görüyor olsa da oyun içindeki hararetin artmasıyla laptop'un fps değerleri de 30 hatta 20 lere kadar geriliyor. Benim en çok canımı sıkan anlık donmalar. Valorant'ta bazen oyun içerisinde 120'yi görüyor olsa da (normal zamanlarda 90 120 arası) sık sık 50 60 dolayısında gidip gelirken birden 25 30 ları görüyor. Bu anlık yüksek değişim için ram'i yükseltebileceğimi söyleyen arkadaşlarım oldu. Buradan danışıp fikir almak istedim.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Bellek Denetleyici'de aktif mod 64 bit single channel yazıyor. Bu ne demek acaba ben ikinci belleği takamaz mıyım 4 bellek takılabilir olan laptop'a? 128 bit'te dual channel olarak gözüküyor üstünde. Bu kısmı hiç anlamadım.

Planladığım şey ise bilgisayar almaya bütçe ayıramayacağım için mevcut ram'in üzerine aynısından bir adet daha ekleyip 8'e çıkarmak istiyorum. Sizce bu ne kadar mantıklı etkisini görür müyüm? Ya da laptop'un işlemcisi falan mı yetersiz o nedenle mi bu kadar drop yaşatıyor. Ne yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum.

Yardım edecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.

Diğer markalarda fiyatlar daha ucuz ama tıpatıp aynısını koymanın daha etkili olduğunu okudum, linki'de burada. https://www.n11.com/urun/hynix-hmt351s6cfr8c-pb-pc3-12800-4-gb-ddr3-1600-mhz-notebook-ram-1114349 Alıp bilgisayarcıya taktıracağım. Birde termal macun ne kadar etkili olur acaba hiç yaptırmadım?
R
3 yıl
Yeni Nesil Konsollar İçin Monitör Alacakların Dikkatine!
Merhaba, konuyu yeniden editledim, aslında bir markayı eleştiriyor gibi gözükmek yerine genel olarak bu duruma düşmemek adına yaşadıklarımı sizlere anlattım.

Öncelikle bu konuyu açmak yerine çözüm aramayı denemiş olduğum için tüm Asus Monitör kullanıcılarından özür diliyorum. Keza eğer Asus sorunumu çözmüş olsaydı böyle bir konu açma gereği duymayabilirdim ve kimse Asus'un böyle de bir yüzü olduğunu öğrenmiş olamazdı.


Bilindiği üzere yeni nesil konsol'lar piyasaya sürüldü ve maksimum 120 hz'e kadar çıkabilmekteler. 2019 yılının 3. çeyreğinde yeni nesil konsolların 120 hz desteklediği bilgisini öğrenmemin ardından 144 hz desteğine sahip bir monitör alarak yeni nesil konsol hazırlığı yapmaya başlamıştım. Aralık 2019'da monitör'ü satın aldım. Gelin görün ki durum pek istediğim gibi gelişmedi. Konsollar yalnızca HDMI ile görüntü aktarımı sağlıyorlar ve bazı Monitör'lerin HDMI çıkışları monitör'ün kendisi destekliyor olsa dahi 60 hz'de sınırlı kalıyor. Sebebi ise HDMI'ın 1.4 olmasından kaynaklı.

Yeni nesil konsolda benim elimde mevcut olan Asus VG248QZ gibi 1.4 HDMI çıkışı bulunan diğer monitörlere sahip birçok oyuncu HDMI'dan 60 hz'in üzerine çıkamadıklarını açıkladı. Bu bilginin üzerine daha öncesinde uzun araştırmalar sonucu almış olduğum monitör'üm için yeniden Asus sayfasına girdim ve resim de yüklediğim bilgiye ulaştım.
< Resime gitmek için tıklayın >
Giriş/Çıkış portlarında Sinyal Girişi kısmında görünmekte olan HDMI, DisplayPort ve Dual Link DVI-D üçlüsünün 144 hz'i desteklediğini açıkça belirtiliyor. Portların bu üçü olduğu ve hemen altında ise sinyal girişinin 144 hz'e kadar olduğu yazıyor. Buna rağmen çevremde bu monitör'ü önerdiğim arkadaşlarım internet forumlarında benim monitör'ümün 60 hz'de sınırlı kaldığını aktarınca Asus ile görüşmeye karar verdim.

Meselenin başlıkta yazdığım mağduriyet kelimesinden çok daha ciddi olan kısmı ise burada başlıyor. Eposta dönüşü şu şekilde:
< Resime gitmek için tıklayın >
Telefon görüşmesi yaparak bunu tasdik ettirmek istedim. Ardından ise site kontrolünü son kez yapıp çağrı merkezini aradım.

Asus'un kendi sitesinde herhangi bir HDMI çıkışıyla alakalı verdiği FPS değerinin 144'e çıkamadığına dair bir bilgi bulunmuyor. Telefon görüşmesi sırasında ''Serhat bey Asus Türkiye sitesinde bulunmuyor ama global siteye girdiğinizde 50 - 76 hz arasında sinyal girişi olduğunu görebilmekteyim'' cevabını aldım.

Türkiye içerisinde satışı yapılan ve benim Asus Türkiye güvencesi altında 3 yıl garantili almış olduğum bir ürün için nasıl oluyor da Asus Türkiye sitesinden tüm bilgilerine ulaşamıyorum?

Asus'a olan kızgınlığımın en büyük sebebi ise başka bir markanın Türkiye sitesinde bu durumu şöyle ele almış olması:
< Resime gitmek için tıklayın >
Aynı şekilde 144 hz olarak tanıtılan farklı bir markanın sitesinde ürün modelini yazıp girdiğinizde bu bilgiye kolayca ulaşabiliyorsunuz. Marka ismini vermek istemedim çünkü Asus'a olan sitemimden aslında marka reklamı yapıyormuşum görüntüsü ortaya çıksın istemem.

Burası farklı olan markanın Türkiye internet sitesi.

Bana eposta dönüşüyle yapmış oldukları açıklama o kadar çabasız ki insan ''nasıl bir markadan alışveriş yaptım'' diyebiliyor...
R
4 yıl
silinsin.
...
R
9 yıl
Call Of Duty - ROCKET LEAGUE | BDN - Biz Daha N\u0027apalım?
Herkese Merhaba, Biz BDN : Biz Daha N'apalım? Adlı klanımızla CoD:AW de avrupa'da Türkiye'yi tanıtmayı başardık. 1.lik 3.lük sahibi olan klanlarla yapmış olduğumuz maçlardan galibiyetle ayrıldık. Yaklaşık 2000 takımlık bir sistemde çok aktif olmadığımız halde 6. lığa kadar yükselerek Playoff oynamaya hak kazandık. Girmiş bulunduğumuz paralı turnuva'dan 2.likle ayrıldık.http://gamebattles.majorleaguegaming.com/profile/SeRHaT-TuNa Buyrun hesabımdan 2.lik kupasını görebilirsiniz. Hedefimizde tabiki daha çok turnuva'lara girerek 1.likler kazanmak var. Ama hepsinin yanısıra bizlerede antrenman olması açısından klanı buraya bildirerek Türklerlede klan maçları yapmak isteriz eğer sizde isterseniz. Sizlerin adına Türkiye'yi daha iyi temsil etmek ümidiyle...
İlerleyen dönemlerde yaptıklarımızı sizlerle payalaşacağız. Buradan blog'umuza ulaşabilirsiniz:http://bizdahanapalim.blogspot.com.tr/

Herkese merhabalar, yeni oyunlarında çıkışıyla beraber Call Of Duty'ye biraz ara verme durumunda kalıyor insan ister istemez. İşin profesyonelliğine giden yanı bir yana birde eğlenceli bir yanı var ve bizde bundan mahrum kalamazdık. Rocket League ile farklı bir oyun deneyimine giriş yapmış bulunmaktayız. Oyunun kolay oynanabilirliği bir yana oyundaki eğlence ortamını keşfetmekte hiç zor olmuyor. Çok keyifli maçlar yapmakta olduğumuz Rocket League'in bu zevkli ortamını sizinlede paylaşmak isteriz. Yakın zamanda youtube kanallarımızda paylaşımlara başlayacağız ama bunun öncesinde twitch yayınlarına başlamak istedim, saatleri pek belli olmasada tahimini akşam saatlerinde yayında olacağız. Aşağıda linkleri tekrardan vereceğim. Saygılarımızı sunar hepinize teşekkür ederiz. Görüşmek dileğiyle...

Oyuncu kadrosu:

Serhat - iSerhattt-
Buğra - bug_injection
Sercan - sercangssari
Şafak - SirDawn

Takımın kanalı :https://www.youtube.com/user/TeamBDN ( Buğra'ya yoğun çalışmaları için teşekkürlerimi sunarım :) )
Kişisel kanallarımız :https://www.youtube.com/user/SerhattHD -https://www.youtube.com/user/buginjection -https://www.youtube.com/user/Sercangssari
Twitch kanallarımız :www.twitch.tv/iserhattt -www.twitch.tv/bug_injection -www.twitch.tv/sercangssari -www.twitch.tv/sirdawnn
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.