R

Binbaşı
18 Kasım 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme (?)
241 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
R
4 ay
Online oyunlar için henüz çok erken !
Günümüzde teknolojisiyle online oyunların güvenilirliği ve eşit rekabet ortamının sağlanması mümkün değildir, online oyunlar henüz eşit rekabet ortamını sağlayacak güvenlik sistemine kesinlikle sahip değildir. Online oyunlara taraf olan oyuncuların hile yapmasını kati bir şekilde engelleyecek bir sistem de aynı şekilde bir çok sebepten ötürü mümkünsüzdür. Yazılımcı değilim ama bir kullanıcının bilgisayarına indirdiği oyunu yalnızca sunucu taraflı güvenlik ile korumak mümkün olmayacaktır, kişinin bilgisayarına kurulacak bir anti hile yazılımı ise muhtemelen çok çeşitli erişim izinlerine gerek duyacağı için kullanıcılar için güvenlik zafiyatı olarak görülecektir. Windows gibi işletim sistemlerinin yazılım artı donanım olmak kaydıyla bir standart geliştirerek kullanıcıların online hizmetlere erişimi için gerekli bazı gereksinimler şart koşulmalıdır, bu koşulları sağlayamayan kişilerin ise online hizmetlere erişimi kesilmelidir.

Bunu yazmamın sebebi neredeyse 25 yıldır faaliyet gösteren Valve gibi bir markanın yaklaşık 2.5 ay önce çıkarttığı oyunda oyun zevkini yok eden hileci sürüsünün oluşudur.

Bu isyanım hakkında görüşlerinizi belirtmenizi istiyorum. Sizce haklı mıyım, haksız mı ?
< Resime gitmek için tıklayın >
R
4 ay
Konu kapatılabilir
Kapatılabilir.
R
6 ay
Vodafone çark indirim kodları marketlerde kullanılabiliyor mu ?
Hediye çarkından çıkan indirim kodlarının a101 marketlerde geçerli olduğu yazıyor, bu kodları a101 mağazalarında kullanabiliyor muyuz deneyen oldu mu ?
R
7 ay
Kulaklıktan ses az geliyor
Elimde Philips marka ortalama 18-20 yıllık bir kulaklık var kulaklığı çok beğeniyorum ama muhtemelen kulaklık üzerindeki hoparlörler yüksek güç istediği için bilgisayara direkt olarak bağladığımda ses düşük çıkıyor, eskiden bu kulaklığı müzik setine dönüştürücü ile bağlayıp kullandığımda mükemmel bir ses veriyordu. Sormak istediğim şey bunu yazılımla çözebilir miyim çözemezsem kulaklık ile bilgisayar arasına nasıl bir cihaz takmam gerek tavsiye bekliyorum.
R
8 ay
Sizce bu paket nasıl
274 liraya 30 gb her yöne internet, instagram, youtube, facebook, spotify, x gibi uygulamalarda sınırsız internet. Sizce bu fiyata bu paket alınır mı ? Ayrıca mevcut paketimin taahhütünün dolmasına 1 ay kaldı, bu pakete geçiş yapsam hemen mi geçer yoksa diğer paketimin süresi dolduğunda mı başlar ?
R
8 ay
Hoparlörün sesini kısma
Elimde bir cihaz var bu cihazın üzerinde 3w lık bir hoparlör bağlı, bu cihazın ses açma kısma potu tık tık şekilnde kademeli olarak ayarlanıyor ancak en kısık bölüme getirsem dahi ses gereğinden fazla çıkıyor, bunun hoparlörünün uçlarına direnç bağlayarak en düşük ses ayarında sesini biraz düşürebilir miyim ? Düşürebilirsem kaç ohm değerinde direnç takmam gerek, ayrıca direnç takmak herhangi bir zarar verir mi ? Teşekkür ederim.



Edit: Bu direnci hoparlöre seri mi bağlamalıyım yoksa iki ucu kısa devre edecek şekilde mi ?
R
9 ay
Ruble değişimi ile alakalı
Eski bir bisikletim var 16-17 senelik ancak hala çok temiz, görenler yeni mi aldın falan diye soruyor. Bu bisikletin arka rublesi 7 vites, dişli oranı ise 14-28 ben bunu 14-34 ile değiştirip yokuş performansını arttırmak istiyorum. Sormak istediğim soru şu 28 dişliden 34'e geçmek çok fark ettirir mi. Alacağım ruble vidalı tip ruble, bisikletimdeki eski ruble de vidalı tip herhangi bir uyum sorunu olur mu. Diğer bir sorum arka aktarıcım 7 vitesi destekliyor ancak 28 dişliden 34'e geçersem bu eski aktarıcım bunu karşılar mı ? Son sorum ise zincire ekleme yapmam gerekir mi ?
R
11 ay
24 inch 75 hertz monitör önerisi
Bir monitör almak istiyorum ama öyle uçuk kaçık bir şeye ihtiyacım yok, 2000 ila 2500 lira arasında 24 inch ve 75 hertz monitör önerisinde bulunabilir misiniz acaba. Ek özellik olarak çerçeve kalınlığı ince bir model olursa daha iyi olur.

Ek olarak bu aşağıdaki modeller benim fiyat aralığıma uyuyor ama hangisi daha iyi karar veremiyorum, öneri harici aşağıda belirttiğim modeller arasından seçim yapmamda da yardımcı olabilirsiniz.



AOC 24B2XHM2 23.8" 4ms Full HD LED Monitör Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)


Philips 243V7QDAB/00 24" 5 ms Full HD IPS Monitör Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)


Samsung T350 LF24T350FHRXUF 24" 5 ms Full HD FreeSync IPS Monitör Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)


Samsung LS24R350FZMXUF 24" 5 ms FreeSync Full HD Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)


MSI PRO MP241X 24" 8 ms Full HD LED Monitör Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)
R
11 ay
2+1 SES SİSTEMİNDE SUBWOOFER
2+1 ses sistemlerinde ses, cihaza sağ ve sol kanal olarak giriliyor, sağ kanaldan ayrı sol kanaldan ayrı ses geliyor ancak subwoofer'a ayrı bir kanal girilmiyor. Merak ettiğim kısım subwoofer hangi kanaldan gelen sesi veriyor.
R
12 ay
Tv\u0027nin optik çıkışından 5.1 ses almak
TV üzerinde optik ses çıkış bölümü mevcut, buradan sanırsam 5.1 kanal ses alabilirim ancak elimde optik ses girişli bir amfi bulunmuyor, bu sebeple optik (dijital) to (analog) ses dönüştürücülerine baktım ancak onlarında yalnızca 2 adet ses çıkışlı olanlarını bulabildim LEFT ve RIGHT olmak üzere. Başka bir yöntemle Tv üzerinden 5.1 ses çıkışı nasıl alabilirim (görebildiğim kadarıyla 5.1 ses verecek başka bir çıkışı bulunmuyor Tv'nin) veyahut optik çıkış üzerinden 5.1 alabileceğim başka bir yöntem var mıdır dönüştürücü önerisi vs. ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.