J

Yarbay
19 Eylül 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
53 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
J
8 yıl
Farmville 2
frmville 2 facebook üzerinden bilgisayrdan oynuyordum. 48 leveldim dün, bugün girdim 1 level olmuş. Neden olabilir? Nasıl geri getirebilirim?
J
10 yıl
Bir Ağ içerisinde 3 ayrı switch olur mu?
Son zamanlarda yaşadığım internet-ağ problemlerinden dolayı kafemdeki tüm ağ kablolarını yeniliyorum.

Bazen bazı makineler internete girmiyor, ana makineden ping gönderince cevap gelmiyor ve kafe kontrol programı dahi çalışmıyor. Cat5e kabloları 3-4 yıldır yenilemedim ve sorunun onlarda olduğunu düşünüyorum. Cat6 kablo ile yeni kablolarımı hazırlayacağım.

Bulunduğumuz dükkanın şekli E harfine benzer ve bu yüzden kablo mesafeleri çok uzun oluyor. Ben de 3 ayrı switch hub kullanıp kablo uzunluklarını kısaltmayı düşünüyorum. En uzun kablo Hub dan hub a olacak. Modemden bir Hub a ve ondan diğer hublara dağıtım olacak. Bu bağlantıyı ve ağ içerisindeki yoğunluğu olumsuz etkiler mi bilmiyorum.

İlk fırsatta yönetilebilir switch almayı planlıyorum ama şuan masraf yapmadan elimdeki malzemeler ile birşeyler yapmak istiyorum.

RJ-45 metal kaplı jak aldım. Elimde S-link slx991 model jak vardı fakat yetersiz olduğundan bugün bir miktar daha aldım fakat modeli S-link m66 model olduğunu fartk ettim. Aralarında bir fark var mıdır? İnternette araştırdım fakat elle tutulur bir bilgi edinmedim.


Uzun olduğunun farkındayım ama cevaplarınıza ihtiyacım var. Teşekkürler.
J
16 yıl
Bilgisayar 1 saat içerisinde kapanıyor ama fanlar çalışıyor... **** Çözüldü*****
Bilgisayarım açılıyor, 1 saat içerisinde ekran simsiyah kalıyor. ama fanlar dönmeye devam ediyor.

farklı bir işlemci ile denedim yine kapanıyor..

bazen 10 dk sonra, bazen 40 dk sonra kapanıyor..

Cevaplarınızı bekliyorum..


Tşklr..
J
16 yıl
D sürücüsüne ulaşamıyorum..
arkadaşlar,

bilgisayarıma bir virüs bulaştı ve sonrasında hard disk in D sürücüsüne sağ tık yaptığımda resimdeki gibi farklı karakterler gözüküyor. ve sağ tık yapıp aç dediğimde yada çift tıklayıp açmaya çalıştığımda 2. resimdeki gibi "" birlikte aç"" komut dosyası çıkıyor ve ancak explorer ile aç dediğimde D sürücüsüne ulaşabiliyorum..

D sürücüsünde yaklaşık 40 GB veri var. onları başka bir yere aktarıp D sürücüsüne format atmayı düşündüm yani bölümü tamamen silip yeniden oluşturmayı fakat veriyi aktarmak ve geri yüklemek hayli uzun sürer.

belki kolay bi yolu vardır..


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
J
16 yıl
Bilgisayarım internete girince donuyor
Merhaba arkadaşlar,

bugün yeni bir pc aldım,

kasayı topladım windows kurdum driverlarını kurdum herşey normaldi

fakat ağ kablosu takıp internete girdiğimde 10 dk içerisinde bilgisayar tamamen donuyor.

ağ kablosunu çıkartıp saatlerce oyun oynuyorum programlara girip çıkıyorum hiç sorun yok.

onboard ağ kartı var üzerinde, ayrıca ethernet kartı taktım, farklı bir ağ kablosu ilede denedim ama sonuç aynı , 10 dk içerisinde donuyor bilgisayar.


ASUS M3A AMD 770 - SB600 DDR2 1066 PCI-E 2.0 - HT 3.0 ANAKART

AMD ATHLON 64 X2 DUAL-CORE 5200+ AM2 2,6 GHZ İŞLEMCİ

SEAGATE 250 GB SATA2 HARDDİSK

SAPPHIRE 2600 XT DX10 512 MB DDR3 EKRAN KARTI

PHILIPS SPC500NC WEBCAM

NORTON 360 TÜRKÇE YAZILIM


TWINMOS 1 GB 800 MHZ DDR2 RAM ( 2 ADET )

donanım bu şekilde, oyunlarda yada programlar hiç sorun yok tek sorun ağ kablosunu takıp internete girdiğim zaman oluyor.

bilgisayar tamamen donuyor. klavyedeki tuşlarda, numlock, capslock gibi tuşlarda yanıp sönmüyor. mouse tamamen donuyor.


ayrıca işletim sistemini silip yeniden yükledim ama sonuç değişmedi. :(

cevaplarınızı bekliyorum.

( lütfen anakart sorunu demeyin )

tşklr...

Edit: işletim sistemi XP pro
J
17 yıl
asus anakart sata raid driver sorunu
ASUS MARKA, p5rd1-VM MODEL bir anakart var elimde, üzerinde maxtor scsi sata raid hdd var fakat anakartın cd si yok, sata disketi yok. xp cdsi ile bilgisayarı başlatıyorum fakat hdd yi görmediğinden kur devam etmiyor.

birkaç driver sitesine baktım ama bulamadım. windowstan driver yedeklemeye çalıştım oda
olmadı.

uli sata raid controller ( m1573) yazıyor
var mı başka tavisyesi olan
J
17 yıl
Türkçe nin -den hali
J
18 yıl
bir kucak sevgi benden size =)
sm=heyo.gif]

J
18 yıl
Lord tyranus vs Resser ( yani ben )
J
18 yıl
İnsan tuhaftır bana kalırsa……
İnsan tuhaftır bana kalırsa.. ne yaşıyorsa onu istiyordur. Ne yaşamak istiyorsa onu istiyordur.
Siz hiç görmediğiniz, sesini duymadığınız, hatta ve hatta belki de gerçekte varolmayan bir nesneyi, bir insanı sevebilir misiniz? Bazen olur. İnsan kafasında oluşturduğu portreye aşık olur, sever, ister, konuşur onunla, planlar yapar, arzular onu hatta…
İnsan tuhaftır bana kalırsa… ama insan sever. Sevmek istedikten sonra severiz. Aslında insanlarla ikjili ilişkilerde, yani kadın – erkek polemiklerinde karşılıksız sevgi yıpratır. Aslında hayatta karşılıksız olarak sevdiğimiz onca şey varki. Bir bardağı, bir şarkıcıyı, bir kıyafetimizi... belki de bize hitap ettikleri için seviyoruzdur onları. Ama neden insan ilişkilerinde bize haitap etse dahi karşılık bekliyoruz. Yada karşılık alamadığımız zaman yıpranıyoruz. Neden mi? Söyliyeyim.. ikili ilşkilerde bize hitap etse dahi karşılk bekliyoruz. Çünkü insanız ve karşımızdaki de bir insan. Duyan, gören, anlayan, hisseden, hissettiren.. insan işte…
İnsan tuhaftır bana kalırsa… sevmek istediğimiz gibi severiz. Bazen severiz ama biz bile bilemeyiz bu sevginin boyutunu. İnsanın kendi öz kokusunu duymaması gibi bir şey bu herhalde … sevmek isteyen, her ortamda sever. Karşılık beklemeden. Anneler mesela.. hiç karşılık beklemeden severler. Biz onlara ne yaparsak yapalım, bize kızsalar dahi, bir zaman için geçerlidir. Affedicidirler, annedirler çünkü.. severler...
Tuhaftır, insan tuhaftır bana kalırsa, insan sevmek istedikten sonra her türlü sever. Yüzünü görmesede beyninde bir yüz çizip onu sevebilir. Arzulayabilir. Sadece sesini duymuş olsa, yada resmini görmüş olsa dahi , insan sevmek isterse sever. Kendine yukarıdan bakmayı becerebiliryorsan eğer olayı daha iyi anlarsın. Mutlaka yaşamısındır böyle bir duygu. Görmediğin, sesini duyduğun az çok tanıdığın birine, belki de yolda bir kez gördüğün birine, belki de resmini gördüğün birine, sıcaklığını duymadan sesini duymadan, hiç değişmeyen aynı ifadeyle sana bakan bir resme aşık olabilirsin. Kendin bile şaşırırsın kendine.
İnsan tuhaftır bana kalırsa……
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.