K

Onbaşı
24 Eylül 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
26 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
9 yıl
trafik var
Emniyet şeridinden geçenleri fotoğraflıyorum, trafik şubeye atıcam. Herkes salak bi bunlar akıllı dimi

30 tane falan çektim biraz daha devam
K
9 yıl
minecraft yerel ağ
3 kişi deniyoruz bi arkadaş görüp oyuna girebililiyor ama diğeri ne denediysek göremedi nedir problem? Adminciğim çözmeden konuyu kapamada 15 dayze değsin bari
K
9 yıl
sevgiliniz dh mi, ben mi dese
Açacağınız ilk konu ne olurdu?
K
9 yıl
cumanız mübarek olsun
Kappa
K
9 yıl
Az çok demeyelim boş geçmeyelim
2013 bütçesinden, kaynakhttp://t24.com.tr/haber/diyanetin-butcesi-11-bakanligi-geride-birakti,215871

2013 bütçesi ama bunu bulabildim. 2 yılda pek bir şey değişmemiştir sanıyorum. 2015 için 5,5 milyarın üstünde gördüğümü hatırlıyorum.

Diyanet bütçesiyle fark attı

Diyanet İşleri Başkanlığı 4 milyar 604 milyon liralık bütçe büyüklüğüyle; İçişleri Bakanlığı (İdris Naim Şahin) 2 milyar 888 milyon, Sağlık Bakanlığı (Recep Akdağ) 2 milyar 490 milyon, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Teknoloji Bakanlığı (Nihat Ergün) 2 milyar 469 milyon, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Erdoğan Bayraktar) 1 milyar 880 milyon, Kültür ve Turizm Bakanlığı (Ertuğrul Günay) 1 milyar 851 milyon, Dışişleri Bakanlığı (Ahmet Davutoğlu) 1 milyar 614 milyon, Ekonomi Bakanlığı (Zafer Çağlayan) 1 milyar 381 milyon, Kalkınma Bakanlığı (Cevdet Yılmaz) 1 milyar 198 milyon, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (Taner Yıldız) 600 milyon, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı (Hayati Yazıcı) 503 milyon ile Avrupa Birliği Bakanlığı’nı (Egemen Bağış) 213 milyon solladı.

----------------------------------------------------------------------------------------

Uzun zaman oldu ama hatırladığım kadarıyla söylenen şuydu:
"3 aylık elektrik faturamız da geldi. Ben inanıyorum ki cemaatimiz bunu rahatlıkla toplayacaktır...bla bla...2100 küsür bilmem kaç lira faturamız gelmiş, namazdan sonra imkanlar dahilinde camimize yardımda bulunalım."

Şimdi benim merak ettiğim bu köydeki insanların işleri. Bunlar muhasebeciler tarafından sanki çalışıyor gibi gösterilip aslında sigortalı bir işi olmayan ama ileride emekli olabilmek için bu yolla sigortasını kendi ödeyen insanlar. İş imkanlarını sayayım:
1. Arsası olan yazları 4-5 ay gözleme, pide, mangal vb. şeyler olan işletmeler kurup işletir. Getirisi yıllık net (her türlü gider çıkarıldığında) minimum 150 bin tl (haftalık minimum 2884 tl). Buraya kadar her şey güzel. İşverenler genelde maliyecilerle sinerji içinde olurlar. Şöyle: Bu maliyeciler gelirler, yiyip içerler 1 lira para ödemez çekip giderler (defalarca şahit oldum, oldukça sıradan bir şey). Bunun sebebi hiç bir zaman kesilmeyen faturalardır, sigortasız işçilerdir, berbat iş koşullarıdır. Çalışanlarına haftalık 200-300 tl (performansa göre!?) verip sabah 9'dan, pardon 9 biraz geç oldu, 8'den akşam 12-1'lere kadar haftada sadece 1 gün izin vererek çalıştırır. Peki insanlar neden bu şartlar altında çalışıyor? Çünkü iş yok.
2. Yılın belli dönemlerinde kestane, elma, zeytin, defne, ıhlamur vb. toplama işleri olur, getirisi özellikle defne yapraklarında günlük 200 liranın üstünde olabilir ancak haftada üst üste 2 gün çalışıldığı -hava koşullarından dolayı- nadir görülür. Geri kalan günler boş.

Bunları niye anlattım oraya geleyim. Bu insanlar sigortalı çalışmadıkları halde emekli olabilmek için değişik yollara başvurup sigortalarını ödeyip bir yandan da ev geçindirip çocuğu varsa onu okutmaya çalışıyor. Bu şartlar altında yaşamaya, aileleri için bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin büyük çoğunluğu bu durumda, şehirlerde bunların farklı versiyonlarını görüyoruz. Ama görüyoruz ki Diyanet bu dev bütçesine rağmen camisinin elektrik faturasını ödemekten, kurs inşaatını tamamlamaktan aciz. İnsan hayret ediyor. Bir şeylerin değişme zamanı gelmedi mi?

Her neyse, az çok demeyelim boş geçmeyelim arkadaşlar, imkanlar dahilinde, yurttaki talebelerimize, Akköydeki kurs inşaatına, ibadethanemizin elektrik faturası geldi, ona da yardım edelim. Az çok demeyelim boş geçmeyelim.

Not: Umarım adminler bunun bir din konusu olmadığını, ülkeyi yakından ilgilendiren çok büyük bir sorun olduğunu ve buna dikkat çekmek istediğimi ayırt edebilirler. Kurulmuş olan bu inanç ve ucuz iş gücü sömürüsüne dikkat çekmek amaçlı açmış olduğum bir konudur.

Not 2: Kimsenin inancı beni ilgilendirmez, benim inancımda kimseyi ilgilendirmez. Umarım yukarıda anlatmak istediğim anlaşılmıştır.
K
9 yıl
Vay be bu saatte 130 misafir
< Resime gitmek için tıklayın >

üye olun, çekinmeyin
K
9 yıl
İsviçreli bilim adamlarının bir araştırmasına göre
En çok araştırmayı İsviçreli bilim adamları yapıyormuş.

Bence gerçek değildir. Sizce?
K
9 yıl
Tavandaki dev örümcek SS\u0027li
Biraz önce bilgisayarımdan ayrılıp salona gittim birde ne göreyim. Tavanda kocaman dev bir örümcek bana bakıyor. O korkuyla hızlıca bir fotoğraf çektim ve hemen bilgisayarımın odasına kaçtım. Beni endişelendiren konu ise bu dev örümcek yumurtalarını modemin önüne bırakmış. Bu çocuklar yumurtalarından çıkınca modemi kapatırlar mı?

< Resime gitmek için tıklayın >
K
9 yıl
Yönetici mesaj attı SS\u0027li
Hala şoktayım... Vay be...

< Resime gitmek için tıklayın >
K
9 yıl
Artık özetleri izlemeye bile katlanamıyorum
2 sezondur premier ligi izliyorum, artık bizim ligin özetlerini izlemeye bile dayanamıyorum. resmen kalitesizlik akıyor. stadlar leş, tribünler çöp. maça gitmeye kalksan o ayrı bir işkence. zemin rezalet, oynanan futbol dayanılmaz derecede kötü. f/p olarak belki de en kötü lig. hani en iyi futbolu beşiktaş oynuyor diyorsunuz ya, yabancı liglere bir baksanız durumumuza ağlarsınız, maçları zaten uzun süredir izlemiyordum da artık özetleri izlemek bile bana işkence gibi geliyor. benim gibi düşünen var mı merak ettim?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.