Ç

Yüzbaşı
15 Eylül 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
55 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Ç
3 yıl
Harici Monitör Takılıyken Ekran Açılmama Sorunu
Merhaba forumdaşlar.

Asus FX550VX notebook'uma HDMI ile harici bir monitör bağladım. Hem notebook'un ekranını hemde harici monitörü kullanmak istiyorum.

Sorun şu, Windows'a her hangi bir güncelleme geldiğinde güncelleme yüklendikten sonra kapatıp açtığımda veya yeniden başlattığımda harici monitör takılı ise notebook'un kendi monitörünü iptal ediyor. Sadece bilgisayar açılırken DOS ekranında yazılar vb. yazıyor sonra harici monitörden devam ediyor.

Harici monitörü çıkarttığımda ekran gelmiyor, aynı şekilde DOS ekranında yazılar vb. görünüyor daha sonra Windows'a geçtiğinde ekran gidiyor.

Geçici çözüm sadece şu şekilde oluyor, Windows'a herhangi bir güncelleme geldiğinde güncellemeyi yükleyip yeniden başlat'a tıklayıp harici monitörü çıkarıyorum, laptop kendi ekranında açılıyor ve daha sonra hariciyi monitörü takında iki ekran kullanabiliyorum fakat çok uzun sürmüyor haliyle bu durum.

Windows + P ile Sadece ikinci ekran seçeneği seçilmiş gibi kararıyor ekran. Bu ekrandan uzat seçeneğini seçsem de mouse yan tarafa kayıyor monitör varmış gibi fakat ekran gelmiyor.

Driver'ları kaldırıp tekrar kurdum. Fayda etmedi.

Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Ç
4 yıl
3 Aylık British Shorthair Sahiplendim
Merhaba DH

Dün itibariyle bende bir kedi sahibi oldum. Bu konuda bazı konularda fikirlerinize ve yardımlarınıza ihtiyacım var.

1 - Kedi dünden beri hiç birşey yeyip içmiyor, saklanıyor saklandığı yerden çıkmıyor. Eve nasıl alıştırabilirim, nasıl yedirebilirim?

2 - Tuvalet eğitimi konusunda nasıl bir yol izlemeliyiz, kumu koydum kediyi içine koydum kokladı çıktı içinden. Bu yeterli midir?

3 - Tırmalama kulesi, elekli tuvalet vb. bu süreçte ve gelecekte ihtiyaç olacak F/P ürün tavsiyeleriniz nelerdir?

Kediyi aldığım kişi mama ve tuvalet alışkanlığı var demişti ama kediye mamayı koyduğumda görmezden geliyor, hiç birşey yemiyor su dahi içmiyor. Evi yabancılamasından kaynaklı mıdır, yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.
Ç
4 yıl
Zararlı Uygulama Tespit Etme
Merhaba forum üyeleri.

Bilgisayarıma bir ücretsiz online oyun indirdim fakat şüphelerim var. Bu oyun açıkken ekran klavyesi işlevini yerine getirmiyor mesela. Veya tarayıcıda açık olan bir siteyi tespit edip uyarı veriyor oyundan o siteye girme gibisinden.

Bu durumlar beni tedirgin etti.

Oyun nasıl bu kadar şeye erişebilir, bunlara erişebiliyorsa her türlü bilgiye erişir gibisinden şüpheler doldu aklımda.

Avast Premium kullanıyorum, herhangi bir uyarı vermiyor.

Bu uygulamayı nasıl takip edebiliriz veya nerelere erişiyor ne yapıyor ilk çalıştırmada bir yerlere keylogger ve türevi birşeyler mi kuruyor bunları tespit etmenin yolu var mı acaba?
Ç
4 yıl
Hangi SSD\u0027yi Neden Seçmeliyim?
Merhaba forum sakinleri.

ASUS FX550VX-DM748T NoteBook'um için SSD arayışına giriştim. Bilgisayar çok ağır çalışıyor. SSD ile bu sorunu hallederim diye düşünüyorum fakat nasıl takılır, DVD-Rom'u sökmek zorunda mıyım bilmiyorum. Bu bilgisayarın SSD Disk + Sabit Disk şeklinde satılan varyasyonları da var. İçinde SSD için yer olma ihtimali var mı, bilenlerden bu konuda bilgi istiyorum.

SSD Disk araştırmalarımda bir çok marka çıkıyor karşıma hangisini neden tercih etmeliyim bilemedim. 480 GB bandında olan SSD'lerden gözüme takılanları aşağıya ekliyorum, bunların farkları nedir, hangisi daha uzun ömürlü bilmiyorum.

Toshiba TR200 480GB 555/540MB/s SATA3 2.5" 3D NAND SSD TR200-25SAT3-480G (TeknoSeyir incelemesinde yedekleme diski olarak kullanılabilir deniyor, ben sistem kuracağım için sorun yaşar mıyım?)

Crucial BX500 480GB 540MB-500MB/s 2.5" 3D Nand Sata SSD CT480BX500SSD1 (TeknolojiOdasi kanalındaki incelemede ısındığı belirtiliyor)

Sandisk SSD Plus 480GB 530MB-445MB/s Sata 3 2.5" SSD (SDSSDA-480G-G26)

Hi-Level Ultra 480GB 550MB-530MB/s Sata3 2,5" SSD (HLV-SSD30ULT/480G)

Adata SU630 480GB 520MB-450MB/s SATA SSD ASU630SS-480GQ-R

şeklinde gözüme çarpan SSD Diskler var, bunların dışında tavsiyelere de açığım.

Yardımlarınızı bekliyorum.
Ç
4 yıl
İlandaki Her Aracın Temiz Olması
Bilinen sarı temalı ilan sitesinde Honda 600RR vb. motosiklet araştırıyorum. Hasar kayıtlısı da temiz, 70 KM olanı da temiz ki nadir bulunur çünkü hep Bi 40 bin KM civarında kalır bu motorlar, aslında kaç 40 bin çevirmiştir bilinmez.

Hiç mi yürüyeninde hatası olan, sağa sola çeken veya şanzuman dan ses gelen, motoru yağ yakan, stop eden filan motorsiklet yok. Aklım almıyor
Ç
6 yıl
Bunlar Gerçek Mi?
Gerçekten bunları yaşıyor muyuz dostlar?

Bu fiyat nedir, bide açıklamaya yazmış azda olsa pazarlık var diye

Malum site ve malum uygulamalarda gezmeye korkar oldum. Resmen küfür etmemek için kendimi sınıyorum ilanları gördükçe.



< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Ç
6 yıl
Chevrolet Türkiye için bitti mi?
Bir aralar yeniden gelecek gibi söylentiler geziyordu. Yeni Cruze ile gelseydi iyi bir fiyatla yok satacağı çok belliydi. Fakat hiç ses seda yok.

Gelir mi acaba geri...

Düzenleme:www.chevrolet.com 'da araçları ve fiyatları inceleyince insanın morali bozuluyor.

Camaro fiyatını ülkemizle kıyas edince yaşam standardı nasıl ortaya çıkıyor. Asgari ücret ile hesaplandığında orada kaç ayda burada kaç yılda alınabiliyor.

Herşey ortada...
Ç
6 yıl
Eksi Oylama Özelliği Geri Gelsin Diyenler
Bazen öyle mesajlar görüyorum ki, tepki göstermek için eksi yağmuruna tutulması gereken mesajlar öyle bir seçenek olmadığı için geriliyoruz.
Ç
7 yıl
Multijet Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Merhaba arkadaşlar.

Multijet 1.3 Punto alma niyetindeyim. Uygun fiyatlı temiz görünümlü araçların KM'ler 200.000'in üzerinde.

Dizelde 100.000 KM üstü almak macera filan gibi yorumlar çokça var. Fakat Multijet bakımlıysa 600.000 KM rahat görür diyenlerde çokça var.

Checkupa sokunca baktıkları şey BG. gücü ve kaporta aksamı.

Ben kullanıcılarından veya net olarak bilenlerden yani sizlerden bu konuyla ilgili yorumlar bekliyorum.

Yüksek KM'li Multijet Punto (Albea vs.) alırken nelere dikkat edilmeli?

Turbo nasıl kendini belli eder?

Kronik sorunlar nelerdir, nasıl anlaşılır?

Eklemek istediğiniz her bilgi konuyu görenin yararına olacaktır arkadaşlar, şimdiden teşekkürler. (:
Ç
7 yıl
İnternet üzerinden dolandırıldım, ne yapmalıyım?
Merhaba arkadaşlar.

Sahibinden üzerinden bir alışverişim oldu. Önce havale sonra kargo şeklinde anlaştık. IBAN gönderdi, EFT yaptım. Sonra uçtu gitti. Mesajlara da cevap alamıyorum. Adam sisteme cep numarasınıda girmemiş. Öylece kaldım.

Bu durumda birşey yapılabilir mi?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.