B

Teğmen
05 Mayıs 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
147 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
2 yıl
Eski Sistem için Ram Takviyesi
Bilgisayarı yenileyemesem de RAM takviyesi yapmak istiyorum. 10 yıllık emektar, artık daha ne kadar götürürse.

Anakartım: GA770t-UD3

Desteklediği Ramlere baktığımda şöyle listelenmiş

1. 4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory (Note2)
2. Dual channel memory architecture
3. Support for DDR3 1666(OC)/1333/1066 MHz memory modules
4. Support ECC memory (Note 3)

Mevcut olarak; Geil marka 1333 mhz, 1.5V , 4x2 toplamda 8GB Ram bulunmakta. (9-9-9-24)

İkinci el ram ilanlarına baktığımda çoğu ilan, 1600 veya 1866 mhz olarak. Farklı hızlardaki sorun olur mu diye araştırdım, düşük olanın hızında çalışır cevabını öğrendim.

Ancak DDR3 support 1666(OC) olarak belirtildiği için kafam karıştı? Olmadı üstündeki mevcut 4x2 1333 mhz ramleri komple çıkartırım, ama ne almam gerekir sıkıntı yaşamamak için?
Ayrıca olur da mevcut ramleri kullanacak olursam, yani 4x4 şeklinde, 2 tane daha 4GB eklemek istersem, 9-9-9-24 olan CL değerlerine dikkat etmem gerekir mi?

Teşekkür ederim.

Gerekeceğini sanmıyorum ama işlemci AMD Phenom X6 1055T 2.8Ghz ve ekran kartım Nvidia GTX 1050.



< Resime gitmek için tıklayın >
B
3 yıl
Acer Aspire V7 Nitro Upgrade
Yabancı bir forumda yanıt aldım, nvme desteği varmış.
B
6 yıl
External Hard Disk --\u003e Laptop HDD
Merhaba, çok uzun zamandır pek takip etmiyorum ne yazık ki gelişmeleri. Dün odamı taşırken laptopu düşürdüm, 30 cm falandı düştüğü yükseklik. Ekran kapalıydı diye çok panik olmadım, uyku modundaydı o esnada. Açtım baktım sıkıntı yok devam ettim işlerime.

Bugün sabah açıyorum, bir uzun sürdü ki. Zaten o anda belli etti terslik olduğunu. Sonra HDD Tune ile kontrol ettim, bolca kırmızı alan tespit etti. Okuma hızı arada çok düşüyor. Dosya kopyalarken arada okuma hatası veriyor vs... Siz anladınız zaten gerisini.

SSD alayım dedim de aman aman ihtiyacım da yok. Elimde fazladan bir HDD de var, Seagate 1 TB Portable Drive. Geçen sene arkadaşın laptopuna SSD takınca çıkan HDD ' yi bir tane kap alıp taşınabilir HDD yapmıştık. Dedim neden tam tersi olmasın ve benim HDD ' yi ayırdım kutusundan.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Laptop iş yerinde kaldı da. Onu açması falan da farklı bir olay artık video falan bakaraktan uğraşacağım.
Ama şu soket olmamalı değil mi? Ben bu arkadaşı nasıl bağlayacağım laptopa (Acer Aspire v17 Nitro i5) ?
B
6 yıl
Tv Tavsiye
Regal TV alınmıştır.
B
7 yıl
Sistem Yenileme / Upgrade ?
2011 yılında bütçeme uygun bir şekilde kasa toplamıştım. Sorunsuz kullandım ama artık performans olarak yetmiyor ve yenilemek istiyorum. Ne yazık ki bütçem çok fazla değil, daha doğrusu normal bütçem var ancak $ kuru ve vergilerle oluşan fiyatlar karşısında yetersiz kalıyor üst düzey performans için.
3000 TL'ye kadar zorlayabilirim gene de. Belki önden bunları satarak bütçemi arttırsam daha iyidir ama sadece notebook'a kalmak istemiyorum.
Sistemi aşağıda belirttim, en kötü ihtimalle kasa ve PSU kullanılır diye düşünüyorum. Bunun dışında sistemi güncellemek istersem kullanabileceğim bir parça yok sanırım. İşler dolayısıyla çok uzak kaldım uzun zamandır, tekrar araştıracağım kısa zaman içerisinde ama bilenlerden biraz fikir alabilirsem çok daha hızlı yol alırım kafamda fikir oluşturma açısından.

*Gigabyte GA-MA770T-UD3 AMD 770 AM3 DDR3 ATX Anakart
*ATI Radeon HD 7850 2 GB GDDR5
*Geil Plus 4GB DDR3 1333Mhz CL9 Low Voltage Bellek x 2
*Amd Phenom II X6 1055t 2.8 Ghz
*1 TB 7200 Rpm HDD (markası aklımda değil)
*Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic

KASA: Aynı şekilde kullansam olur sanırım. PSU fanı epey gürültü yapıyordu onu değiştiririm, temizlik vs... Masraf yapmak istemiyorum bunun için, her ne kadar yeni bir şey aldığını yeni kasa gösterse de.
*Cooler Master RC 692 Advance Seasonic 750W Güç Kaynaklı Bilgisayar Kasası ( CM 690 II )

Kasa, PSU, HDD ve ses kartım dışında yenilemem gerekli değil mi sistemi. Belki RAM'leri kullanabilir miyim dedim ama performans düşüklüğü yaratmazsa?
Anakart & İşlemci & GPU & SSD için 3000 TL bütçe ile oyun amaçlı bir upgrade yapacağım diye düşünüyorum. Öneri veren olursa memnun olurum.
B
8 yıl
MSI GS30 + GAMING DOCK + GTX 980 Öneri?
Arkadaşlar üniversitede araştırma görevlisiyim, mevcut laptop miyadını doldurdu sayılır, gene iş görüyor ama taşınabilirliği de zor. Dell XPS 13 Ultrabook alacaktım, taşınması da kolay bir şeyler istiyorum çünkü.

Oyun oynamayı da sevdiğim için ultrabook almak istemiyordum. Son 2 haftadır kafam karışık dolanıyorum, ultrabook mu gaming laptop mu yoksa ITX sistem mi toplayıp bu eski laptop ile fakültede idare mi etsem diye. Bu ürünü yeni fark ettim, çıkalı biraz olmuş ama ben çok beğendim. Sadece fiyat konusunda benim kafamdaki miktardan fazla, 5000 TL Max olarak düşünüyordum ben, ideal olarak 3700-4400 arası bir bütçe ayırmayı planlamıştım. O yüzden şimdi 6722 TL'lik bir ürün ne kadar hoşuma gitse de sizlerin fikrini almak istedim.

13.3 Inch, i7-4870HQ 2.5/3.7GHz 6Mb, 16 GB DDR3, 2x 256GB SSD, Intel Iris Pro Graphics on-board gpu özellikleri ultrabookun, sadece 1.2 kg.
Dock Station'da ise MSI GtX980 var, işte hoparlör falan var. Bir de HDD takılabiliyor ayrıca Dock Station'a ama birlikte gelmiyor.
Ürün Windows 8.1 lisansı ile geliyormuş. Yanında da MSI Çanta, Mouse ve Pad geliyor bir de Tom Clancy Division ile GTA V da hediyeleri var.

Gözü karartıp almak istiyorum aslında, zaten gtx980 fiyatı belli. Gerçi en üst seviye ekran kartları f/p açısından hep kötü olmuştur, kendim sistem toplasam zaten GTX980 kullanmazdım ama... Neyse fikrinizi merak ettim, yardımcı olursanız sevinirim.
B
8 yıl
Yarına Alınacak, i7 \u0026 950GTX Uygun Mu Acaba?
Kardeşim 2 senedir üniversitede ve epey külüstür denilebilecek bir cihaz kullanıyor. Kendisi günde 2-3 saat oyun oynayan birisi ve oyun performansı da yeterli olacak bir cihaz arıyorum onun kullanımına uygun olacak şekilde.
Bu ürünü forumda gördüm sanırım gene, epey iyi gözüktü ama karar vermeden fikir almak istedim.

http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/asus-x550jx-xx171d-i7-4720hq-4gb-1tb-156-gtx950m-4gb-dos-P84251714

2460 TL olan mağaza fiyatını, alabileceğim n11 çeki ve bonus kart kullanımından gelecek 50TL bonusu da düşününce, 2.250 TL tutarlarına düşürebiliyorum. Bu fiyat aralığında (2200-2400) şu daha iyidir denilebilecek alternatif yoksa yarın bunu alacağım bir aksilik olmaz ise. Şu an tek sıkıntısı 4GB Ram gibi gözüküyor ama bir 4GB daha eklenti (80-100 TL) ile rahatça kullanır diye düşünüyorum.

Fikir belirtir, öneride bulunur iseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Ürün Detayları: FreeDos, i7 4720HQ 2.6 Ghz, Gtx950m 4GB ddr3, 1TB 5400 Rpm HDD, 15.6' 1366*768 çözünürlük.

Ne yazık ki kısıtlı vaktim ve bilgim dolayısı ile daha iyi seçenek varsa da bulamadım. 2000-2500 TL aralığında oyun için iyi bir ekran kartı olup da aynı zamanda Full HD panele sahip bir notebook bulamam sanırım. Zaten FULL HD öncelik değil, diğer bileşenlerden kısıp sadece panele para vermek istemiyorum.
B
9 yıl
Gaia\u0027da 83 %40 1.1 Milyon Np\u0027li Asas (Itemli-Itemsiz)
Arkadaşlar, karakter 83 LvL %40 olup 1.1 Milyon Np si vardır. EL Morad Rogue'dir. Daha bugün Gold Pre alındı, 30 gün daha gold premiumu bulunmaktadır.
Aynı zamanda 2 aylık Valkrie, 1 aylık Pathos vardır. Kırdırılmamış aylık 300 hp veren kanatlardan, 3 tane mevcuttur. Karakter bu şekilde çıplak olarak satılır.

Oyunu bırakmak zorunda kaldığım için aynı zamanda itemler de satılıktır. Bugün 5-6 parçasını zaten sattım. Kalan eşyalar şu anda bunlar:
Krowaz Pauldron +1 Rebirth
Krowaz Boots +1 Rebirth
Moonlight +1 Rebirth
Khanjar +7
Dual Foverin +3

Bunlar kalan eşyalar, eşyalar tek tek de satılabilir. Karakterle birlikte almak isteyen olursa piyasa fiyatları üzerinden uygun bir indirime de gidebilirim.
Komisyon sizden olmak kaydı ile malum siteler üzerinden satış yapılabilir. Dileyenle aracı usulü de satış gerçekleştirilir, veya Mersin-Adana-Ankara'dan elden de satış imkanı vardır.

Forumdan Ö.M. ile ulaşabilirsiniz veya oyun içinde iletişim için XenFerios

Edit: Itemler satilmistir, karakter icin ise birisi ile anlastik, satildi gibi duruyor.
B
9 yıl
Gittigidiyor üzerinden dolandırıcılık, öneri gerekiyor.
Arkadaşlar, annemin kredi kartı üzerinden gittigidiyor.com adlı siteden 2.199 TL 'lik alışveriş yapılmış. Kesinlikle bilgimiz dışında olan bir işlem bu. Nereden kim aldı, neyi hangi satıcıdan aldı hiç bir bilgimiz yok. Banka ile görüşüldü dün, dilekçe verildi. Aynı zamanda bankayı şikayet için BDDK'ya dilekçe verildi. Çünkü 2.200 TL gibi bir rakam hiç bir şekilde bilgilendirme olmaksızın, 3D Security onayı istenmeden sanal ortamda ödendi. Bugün savcılığa gitti annem suç duyurusunda bulunmak için. Yani elimizden geleni yapıyoruz bu hırsızlık olayından az zararla çıkmak için.

Ancak gittigidiyor'un tutumu tam bir rezillik. Sözüm ona 0 Risk Güvenceleri varmış alışverişlerinde, 2.5 aylık asgari ücret tutarını 3D onayı olmadan kabul ediyorlar. Ve benden kart bilgilerimi istedi Gittigidiyor, ilk 4 ve son 4 hanesini yani, ödemeyi kontrol etmek için. Ben alışverişin detaylarını istedim çünkü kendilerinden, benim kartımla yapılan, benim ödemekle yükümlü tutulduğum bir alışverişin bilgilerini istemek en doğal hakkım diye düşünüyorum. Ama ısrarla bu bilgileri paylaşmıyorlar, en azından hangi şehire sipariş verildiğini öğreneyim çünkü bu dolandırıcı yakınımdan birisi ise ona göre önlem almam gerekiyor, başka bilgilerimizi de ele geçirmiş olabilir ve benzer tehdit altında olabilirim.

Gittigidiyor, müşteri korumasında ihmalde bulunmuş ve ödeme sistemleri yüzünden bu tip hırsızlıklara ortam hazırlamış durumda. Üstelik bana da hiç yardımcı olmuyor, bu firmaya istinaden ne yapabilirim?

< Resime gitmek için tıklayın >

15 Haziran'da banka tarafından arandı annem ve müşteri hizmetleri tutarın karta iadesinin yapıldığını söyledi, kısacası parayı geri aldık. Yasal süreç devam ediyor, o konuda bir gelişme yok henüz ama bunu yapanların da yakalanmasını ümit ediyorum.
B
9 yıl
Gittigidiyor üzerinden dolandırıcılık, öneri gerekiyor.
Arkadaşlar, annemin kredi kartı üzerinden gittigidiyor.com adlı siteden 2.199 TL 'lik alışveriş yapılmış. Kesinlikle bilgimiz dışında olan bir işlem bu. Nereden kim aldı, neyi hangi satıcıdan aldı hiç bir bilgimiz yok. Banka ile görüşüldü dün, dilekçe verildi. Aynı zamanda bankayı şikayet için BDDK'ya dilekçe verildi. Çünkü 2.200 TL gibi bir rakam hiç bir şekilde bilgilendirme olmaksızın, 3D Security onayı istenmeden sanal ortamda ödendi. Bugün savcılığa gitti annem suç duyurusunda bulunmak için. Yani elimizden geleni yapıyoruz bu hırsızlık olayından az zararla çıkmak için.

Ancak gittigidiyor'un tutumu tam bir rezillik. Sözüm ona 0 Risk Güvenceleri varmış alışverişlerinde, 2.5 aylık asgari ücret tutarını 3D onayı olmadan kabul ediyorlar. Ve benden kart bilgilerimi istedi Gittigidiyor, ilk 4 ve son 4 hanesini yani, ödemeyi kontrol etmek için. Ben alışverişin detaylarını istedim çünkü kendilerinden, benim kartımla yapılan, benim ödemekle yükümlü tutulduğum bir alışverişin bilgilerini istemek en doğal hakkım diye düşünüyorum. Ama ısrarla bu bilgileri paylaşmıyorlar, en azından hangi şehire sipariş verildiğini öğreneyim çünkü bu dolandırıcı yakınımdan birisi ise ona göre önlem almam gerekiyor, başka bilgilerimizi de ele geçirmiş olabilir ve benzer tehdit altında olabilirim.

Gittigidiyor, müşteri korumasında ihmalde bulunmuş ve ödeme sistemleri yüzünden bu tip hırsızlıklara ortam hazırlamış durumda. Üstelik bana da hiç yardımcı olmuyor, bu firmaya istinaden ne yapabilirim?

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.