E

Binbaşı
03 Mayıs 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
55 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
12 yıl
Kazım\u0027ın Islıklanması?
Nedir bizim taraftarın kendi futbolcusunu ıslıklama alışkanlığı? Tamam kötü oynuyor olabilir ama kendi sahamızda her maç bu adam ıslıklanıyor. Kazım kötü bile oynasa mücadele ediyor. Ayrıca takımın yakaladığı sinerjinin bir parçası. Takım arkadaşları onu seviyor.

Hep iyi gün taraftarı mı olacağız? Hemde 9 maçtır kazanıyoruz, farka gitmişiz ama adam çıkarken yine ıslıklanıyor. Bence bu Galatasaray'a yapılmış ihanettir. Demek 1-2 maç kaybetsek neler olacak?
E
12 yıl
Monitör yerine Tv kullanmak??
Kaliteli ips panel monitör arıyorum fakat hem bulmak dert hemde fiyatları yüksek.
bunun yerine 32" plazma veya lcd alsam acaba ne gibi dezavantajı olur?
düşününce hem tv alıcısı olur. hdmi ile bağlayınca üzerinde ses çıkışını da kullanabilirim. ayrıca ps3 bağlamayı da düşünüyorum.

tam olarak monitör ile lcd tv arasındaki fark nedir?
özellikle göz sağlığı açısından sorun olur mu?

bu şekilde kullanan arkadaşların tecrübelerini paylaşmalarını umuyorum.
E
14 yıl
Sistem Nasıl Olmuş? ((Alındı))
daha çok grafik tasarım için kullanacağım.
arada sırada güncel oyunları da oynamak istiyorum.

max 1700 fakat ne kadar dusuk fiyat olursa o kadar iyi olur.
yardımlarınızı bekliyorum üstadlar.


quote:

İşlemci AMD PHENOM II X6 1055T----------------- 345TL
Anakart GIGABYTE 890GPA-UD3H AMD 890GX-------255TL
Ram GSKILL 4GB RIPJAWS 1333MHZ CL7------ -----167TL
HDD WD 3.5" 500GB 32MB SATA2 7200--------------94TL
İşlc. Soğutucu AKASA veNOM----------------------88TL
Kasa AeroCool XPREDATOR-------------------------278TL
Güç Kaynağı Sapphire Pure 625W 80 Plus-----------162TL

Arkadaşlar son olarak bu şekilde sistemi toparladım. Ekran Kartı için 1-2 ay beklemeye karar verdim.
yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
E
14 yıl
Usain Bolt Futbolda da Kariyer Yapmak İstediğini Açıkladı
< Resime gitmek için tıklayın >

Dünyanın en hızlı adamı, yeşil sahaların da tozunu attırabilir mi? Usain Bolt, kendine güveniyor. 100 ve 200 metre dünya rekortmeni, pistlerden yeşil sahalara geçmeyi planlıyor.

Bolt'un planı 2 aşamalı. Jamaikalı sprinter önce 100 metre dünya rekorunu 9.58 saniyeden 9.4'e indirmek istiyor. Böyle bir rekorun muhtemelen hiçbir zaman kırılamayacağını söylüyor. Bundan sonra ise futbola odaklanmaya hazırlanıyor. Planı yolunda giderse Bolt, yaklaşık 4 yıl içinde kendini güzel oyuna verecek.
24 yaşındaki atlet, “Kesinlikle iyi bir oyuncuyum. Defansif ya da hücuma dönük orta sahada oynayabilirim. 2 yıl futbol oynamak istiyorum. Belki iyi bir takıma girebilirim” diye konuştu.

Manchester United taraftarı olduğu bilinen yıldız sprinter, geçen hafta atletizmde karar kılmasaydı kriketçi olacağını söylemişti. 2 hafta önce ise 2012 Londra Olimpiyatları sonrası uzun atlama ya da 400 metrede yarışabileceğini belirtmişti.

http://beta.ntvspor.net/haber/diger-sporlar/22839/gozunu-yesil-sahalara-dikti
E
14 yıl
Pino Resmi Sitede
idman raporu sayfasında resmi var
http://www.galatasaray.org/futbol/florya/haber/7291.php
E
14 yıl
\u003e\u003e İki Öneri \u003c\u003c
forum ile ilgili iki önerim var;
1- çok eski konuların hortlatılması ile ilgili. bir konuya 2 veya 3 yıl boyunca hiç mesaj yazılmamış ise otomatik olarak kitlenmesi hortlatılmasını engeller.
2- foruma uzun süre giriş yapmayan kullanıcılar ile ilgili. bu da aynı şekilde 2 veya 3 yıl giriş yapmayan kullanıcının hesabı silinebilir. hem böylece forumun reel kullanıcı sayısıda öğrenilmiş olur.

eğer zaten böyle uygulamalar var veya uygulamada sıkıntı olur diyorsanız kusura bakmayın. aklıma geldi paylaştım
E
14 yıl
Daum Kovuldu!!!
Trajik bir şekilde şampiyonluğu kaybeden Fenerbahçe'de fatura yine Daum'a kesildi! Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Bild'in haberine göre Fenerbahçe, Alman çalıştırıcıyla yollarını ayırdı!

http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=72567
E
14 yıl
Yeni! Kaspersky Pure
Kaspersky Lab uzmanları tarafından geliştirilen Kaspersky PURE, bilgisayar nerede ve hangi amaçla kullanıyor olursa olsun, güvenli ve korumalı dijital ortam sağlıyor.
Ayrıca, genişletilmiş ebeveyn kontrol, şifreleme araçları ve tüm ağ ile web tarayıcısının ince güvenlik ayarlarını yapma imkanı tanıyor. Böylece kullanıcılar, bilgisayarın uzmanlık isteyen Windows'un standart ve gelişmiş seviyedeki ince ayarlarını artık kendileri kolayca yapabiliyor.
Kaspersky PURE'n sahip olduğu "sandbox" (kum havuzu) teknolojisi, şüpheli uygulamaları güvenli ve gerçek sanal ortamda çalıştırıp, web tabanlı tehditlerin etkisinden kurtarıyor.
Kaspersky Anti-Virus ve Kaspersky Internet Security 2010'un bilinen tüm özelliklere sahip olan Kaspersky PURE, içinde barındırdığı modül ile tüm bilgileri kripto ederek başkaları tarafından okunmasını tamamen engelleyebiliyor.
Ayrıca proaktif zararlı saptama uygulama kontrolü, şüpheli programların şifre, giriş, kişisel bilgi ve işletim sistemine sızmaları engelliyor.

Kaspersky PURE ile neler yapabilirsiniz?
- Bilgisayarınız kapalı, düzenli korumanız devre dışı olsa da, şifrelenmiş içerik özelliği sayesinde, sabit diskinizin kaybolup çalınması durumunda bile bilgileriniz siber suçlularının eline geçmez.

- Verilerinizi çalışmanız devam ederken şifreleyebilirsiniz. E-posta, forum, blog veya online banka hesaplarınızın hem şifre çözümü, hem de şifrelemesini aynı anda yapabilirsiniz.

- Şifrelemek istediğiniz nesneleri seçebilir, tüm disk bölmesi veya disk bölmesinin bir kısmı şifreleyebilirsiniz. Şifreli dosya taşıyıcısı oluşturabilir, e-posta vasıtasıyla gönderebilir, CD'ye kaydedebilir veya silebilirsiniz.

- Ebeveyn kontrol modolüyle, çocuğunuzun bilgisayar kullanımı ve İnternet erişininin zamanlamasını tanımlayıp, sınırlama getirebilirsiniz.
IM kontrolüyle, ev adresi, telefon numarası gibi ön tanımlı kelimeleri içeren mesajları bloke edebilirsiniz.

- Fotoğraf, belge ve ihtiyaç duyacağınız tüm verilerinizin yedeklenmiş bir kopyasını oluşturabilirsiniz. Windows'un standart veya gelişmiş seviyedeki tüm ince ayarlarlarını kendiniz yapabilirsiniz.

- Bir tıkla ağın güvenlik durumunu görüp, sistemin oluşturduğu günlük ve raporları görebilirsiniz.

KAYNAK




arkadaşlar belki haberi olmayan vardır. kaspersky yeni programını çıkarttı. adı Kaspersky PURE. Internet Security den daha kapsamlı bir program.
bende lisanslı kaspersky internet security omasına rağmen denemek için 30 günlük ücretsiz olarak pure yükledim. ve bu kez kaspersky harbi yapmış. gerçekten kasmıyor. bi denemenizi öneririm.
http://esd.element5.com/pimages/50105/kaspersky_pure_trial.html

< Resime gitmek için tıklayın >
E
14 yıl
Kaçak Elektriğin Faturası Batıya Çıktı
Kaçak elektrik kullanımının yaygın olduğu illerin açığının diğer bölgelerden kapatılması uygulamasının 2014'e kadar uzatılması gündemde. Buna gerekçe olarak özelleştirmelerin tamamlanmaması gösteriliyor.

Bu yıl İstanbul'dan toplanan elektrik paralarından yaklaşık 600 milyon lirası diğer bölgelere aktarıldı.

Fiyat eşitleme mekanizması çerçevesinde kâr eden elektrik dağıtım şirketlerinin, kaçağın fazla olduğu zarardaki şirketlere para desteği vermesi uygulaması 2012'de sona eriyor.

Dağıtım özelleştirmelerinin gecikmesi sebebiyle bu uygulamanın iki yıl uzatılması gündemde. Enerji yönetimi ön çalışma başlattığı çalışmaların sonuçlanmasıyla Ulusal Tarife olarak da adlandırılan sistem 2014 yılı sonuna kadar uzatılacak.

Halen yürürlükte olan fiyat eşitleme mekanizması sistemine göre, kâr eden elektrik dağıtım şirketleri, zarar eden ve kaçağın yüksek olduğu dağıtım şirketlerine nakit para desteği veriyor.

Enerji yönetimi çevrelerinden alınan bilgiye göre, dağıtım özelleştirmelerinin gecikmesi sebebiyle fiyat eşitleme mekanizmasının iki yıl daha uzatılması gündemde.

Bunun için Enerji yönetimi ön çalışma başlattı. Çalışmaların sonuçlanmasıyla Ulusal Tarife olarak da adlandırılan sistem 2014 yılı sonuna kadar uzatılacak.

Yürürlükteki sisteme göre bu yıl İstanbul'un iki yakasından toplanan elektrik paralarından yaklaşık 600 milyon lira (yaklaşık 400 milyon dolar) başta Diyarbakır'ın da içinde yer aldığı Dicle olmak üzere diğer dağıtım bölgelerine gönderildi. Para aktarımı, oluşturulan ortak havuz üzerinden yapılıyor.

Elektrik sektöründe serbest piyasanın oluşturulması için, üretim ve dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesine karar verildi. Hazırlanan Strateji Belgesi ile, ilk olarak dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesi gündeme alındı ve 2006 sonu itibarıyla satış sürecinin tamamlanması hedeflendi.

Ancak, bazı bölgelerde elektrik kayıp-kaçağının yüksek olması, ihale sürecini olumsuz etkiledi. Bunun önüne geçmek ve özelleştirme sürecinde bölgeler arası fiyat farklılıklarını ortadan kaldırmak için 2006-2010 dönemi için fiyat eşitleme mekanizması uygulamaya konuldu.

Temmuz 2008'de uygulama 2012 yılına uzatıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) belirlediği sistem, bölgesel tarifeye geçene kadar ulusal tarifenin uygulanmasını esas alıyor.

Bu çerçevede bir geçiş dönemi tespit edildi. Geçiş, maliyet tabanlı olmayan mevcut tarife sisteminden, hedeflenen maliyet tabanlı yapıya sorunsuz ve aşamalı bir geçiş sağlayacak şekilde tasarlandı.

2012'ye gelindiğinde abone gruplarının büyük bir bölümü maliyet bazlı tarifeye geçmiş olacak. Ulusal Tarife ile bazı bölgeler yüksek gelir elde ederken, bazı bölgeler kayıp-kaçak sebebiyle geliri düşük kalacak.

Fiyat eşitleme mekanizmasıyla bölgeler arası gelir transferine imkan sağlandı.

Enerji yönetiminden bir kaynak, asıl hedeflenenin bölgesel fiyat tarifesi olduğunu söyledi. Özellikle Diyarbakır, Van, Şanlıurfa gibi bazı Doğu ve Güneydoğu illerinde kayıp-kaçak oranının yüzde 60-70'leri geçtiğine işaret eden aynı yetkili, şu bilgileri verdi:

"Bunun için de bir geçiş dönemi ortaya kondu. Bu dönemde kaçağı az ve kârı yüksek olan iller veya dağıtım şirketleri, kaçağı yüksek olan ve zarar eden illere-şirketlere nakit yardımı yapıyor. Bu da oluşturulan havuz sistemi üzerinden yapılıyor."

Sistem nasıl işliyor?

Enerji yönetiminden edinilen bilgiye göre, 'ulusal tarife' uygulamasında sistem şöyle işliyor: Örneğin Diyarbakır bölgesinde (Dicle Dağıtım) kaçak kullanım fazla.

Şirketin abonelere elektrik satabilmesi için elektrik alması gerekiyor. Ancak, kaçak yüksek olduğu için tahsilat yapamıyor ve bunun sonucunda alacağı elektriğin parasını ödeyemiyor.

Buna karşılık İstanbul'da kayıp-kaçak olduğu için dağıtım şirketlerinin kârı yüksek. Bu şirketlerden alınan para, havuz üzerinde Dicle Dağıtım'a aktarılıp şirketin aldığı ve abonelere verdiği elektriğin parası ödeniyor.

Aksi halde, elektriğin kesilmesi gerekiyor. Bu uygulama diğer kâr ve zarar eden dağıtım şirketleri için de geçerli. Bu uygulamayla hedef, geçiş dönemi sonrası özelleştirmelerle bölgesel tarifeye geçmek. Böylece, herkes kendi kayıp kaçağının parasını ödeyecek seviyeye gelecek.

En çok kaçağın olduğu iller

Mardin 72,7

Şırnak 70,9

Batman 66,5

En az kaçağın olduğu iller

Denizli 1,3

Karabük 2,1

Bilecik 2,9

Kaynak

Bu insanlara hakkımı helal etmiyorum!
E
14 yıl
İnternet Sitesi Tasarlamak Hakkında?
ne zor işmiş yahu. herkes yapıyor bizde bakalım nedir falan derken araştırmaya başladım. kendim grafik tasarım yapıyorum birde sitem olsun dediydim ama ne zor işmiş.
şimdi nasıl öğrenebilirim nerden başlamalıyım diye sorsam bana "internette o kadar kaynak var. bak öğren" diyeceksiniz. ya da arama butonunu göstereceksiniz. ama o kadar çok bilgi kirliliği var ki doğru bilgiye, lazım bilgiye, ihtiyacım olana ulaşmak çok zor.
kitaplar aldım. internetten yorumlara dayanarak. seviyemin üstünde anlatımı varmış meğer. bazısıda kafamdakini vermeyen bilgiler içeriyor. elimde bi sürü kitabım oldu. neyse.
internetten bakayım diyorum yok asp, php, joomla, java, flash, dreamweaver, html, asp.net, mysql, ajax.... hangisini öğreneyim ne yapayım şaşırdım. ne ne nedir. nerden başlasam hangisini öğrensem diye diye başladığım noktadan öteye geçemedim.
internet leb-i derya. çık çıkabilirsen işin içinden. farkettim ki insanlarda paylaşmaktan hoşlanmıyor.
ben yinede size danışmak istedim. nerden başlamalıyım. internette bakınca benim gibi çok kişi olduğunu gördüm. belki kimiside bu konuyu okuyacak.
amacım kendime özgü birşeyler ortaya koyabilmek. yoksa hazır birbirinin aynısı sitelerden istemiyorum. tasarım yapmak istiyorum. bakınca vaybe dedirten site olsun istiyorum
bize bir yol gösterseniz?
şu sıra ile gidersen iyi olur deseniz?
şu kaynak kitap iyidir.
şöyle eğitim videoları var deseniz.
ben böyle başladım, şöyle geliştirdim deseniz.
bunlara artık bakma deseniz.

google beni yüzüstü bıraktı bi yardım edin
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.