L

Binbaşı
27 Nisan 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
125 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
L
10 yıl
CROSSHAIR V FORMULA-Z teknik olarak kaç ekran kartı takılabilir.
< Resime gitmek için tıklayın >

Resimde de Görülmekte olan anakarta teknik olarak kaç ekran kartı takılabilir? Pcı ex uzatma kablosu kullanarak 6 adet r9 280 x takmaya çalıştım fakat 4 ten fazlasını hiç bir şekilde çalıştıramadım. Teknik olarak tüm çıkışların aynı anda kullanılmasının önünde bir engel var mı?
L
10 yıl
sistem yükseltme
Yaklaşık 5 yıllık emektar sistemin İşlemci anakart ve ram olarak yükseltmek istiyorum. Bütçe 2000 tl (3 parça için) En önemli kısım ile işlemci seçimi. 5 yıldır doğru düzgün takip etmediğim için vatan bilgisayardan fiyat sıralamasına göre birkaç modele baktım ve bunlarda herhangi bir sıkıntı olup olmadığını araştırıyorum (uygun revizyon üretim yeri partisi vs...)
I7 4770K ve CORE I7 3930K arasındaki 300 tl fark vermeye değer mi? büyük ihtimal 4770 k alıcam. Bunun tavsiye edilen belirli bir revizyonu vaya sıkıntılı olan bir partisi falan var mı? Ve buna uygun olarak bir anakart ve ram tavsiyesi de istiycem Para artarsa da bir ssd şık olurdu :)
L
13 yıl
Özellikle e-kitap da okuyabileceğim bir telefon tavsiyesi.
Özellikle e-kitap okumak için bir telefon arıyorum. Özellikleri içinde sim kartsız kullanım veya uçuş modu olması önemli. Daha önce mpx220 kullanmıştım ve çok memnundum. fakat birkaç yıl önce sattım. Şimdi tercihen geniş ekranlı e-kitap okuyabileceğim bir mobil cihaz arıyorum. Pdf ve word ve text dosyalarını açabilmeli. Yeni nesil bir çok telefon artık pdf ve office dosyalarını açabiliyor ve bir sürü ek özellikleri var (yüksek çözünürlüklü kamera,3g,dokunmatik ekran,yüksek kaliteli mp3 çalar, vs ...) bunların hiç biri lazım değil sadece telefon ve e-kitap okutabilmesi gerekli ve sim kartsız kullanım veya uçuş modu seçenekleri.
L
14 yıl
Vestel AV300 yerine ses sistemi?
Yaklaşık olarak 4 yıl kadar önce vestel AV300 ev sinema sistemi almıştım ve bunu aynı zamanda bilgisayara da bağlayıp ses alıyordum. Fakat bu cihazda optik ses girişi yok ve cihaza harici olarak 6 kanallı ses göndermek teknik olarak imkansız. Şu anda AV girişi üzerinden ses aktarımı yapıyorum 6 kanaldan da ses geliyor ama 5.1 etkisi tam olarak hissedilmiyor. Üzerindeki oynatıcı ile bir dvd izlediğimde etki çok güzel fakat aynı dvd yi bilgisayar üzerinden oynattığımda ses çok farklı daha kötü yani. Ayrıca bilgisayar üzerinden oynatmak çok daha esneklik sağladığı için (değişik formatlar,altyazı front ve renk değişimi, oynatıcının desteklemediği çözünürlükleri oynatabilmek vs...) cihazın oynatıcısını pek kullanmıyorum. Fakat 5.1 etrkisini tam olarak alamamak canımı sıkıyor. Bu cihazı yaklaşık 200TL civarına satsam (değerinin çok altı) bu fiyata optik ses girişi olan bir 5.1 hopörlör seti alabilir miyim Ve marka ve model tavsiyeniz ne olur acaba? Şimdiden teşekkürler.
L
15 yıl
Kablosuz klavye çekim alanı ile ilgili sorun
Merhaba. Logitech S-520 kablosuz klavye kullanıyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >

Fakat bu ürünün kapsama alanından pek memnun değilim. Özellikle multimadya uygulamalarında uzaktan kumanda olarak da kullanabilmek için almıştım. Fakat yaklaşık 2 metre mesafeden ancak çekiyor ve alıcısını direk olarak görmesi gerekiyor. Şimdi ben bu ürünün bilgisayar ile bağlantısını başka birşey ile yapabilir miyim? Mesela kablosuz bir modem veya
< Resime gitmek için tıklayın >

bunun gibi bir kablosuz usb adaptör ile daha uzaktan klavyeyi kullanabilir miyim?
L
15 yıl
Catalyst 9.4 Internete Sızdı
quote:

2 Nisan’dan itibaren kullanıcılar AMD’nin yeni ekran kartını satın almaya başladılar. Bu ekran kartlarıyla birlikte gelen sürücü paketi ise AMD’nin hala kendi web sitesine koymadığı Catalyst 9.4 sürümünü içeriyor. Bu sürücüyü internete yükleyen yeni kart sahipleri AMD’den önce 9.4 sürümünü kullanıcıların beğenisine sundular. Yeni Catalyst AMD’nin 8,60 kod isimli sürücüsüyle birlikte geliyor. Son olarak 25 Mart’ta yayınlanan Catalyst 9,3’te 8.591 kod adlı sürücü bulunuyordu.


Alıntıdır.
Ben vista x86/64 şeklinde verileni buldum. İsteyenler için link. Ben henüz denemedim format atmam gerekiyor ondan sonra denemeyi düşünüyorum.

http://rapidshare.com/files/219002504/VISTA_8.60.rar

Daha önce verildiğini göremedim. Verildiyse kusura bakmayın.
L
15 yıl
Vestel AV 3000 ve ses 5.1 aktarımı hakkında
Merhaba. Uzun süredir Vestel AV 3000 ev sinema sistemi kullanıyorum. Bunun bilgisayarım ile ses bağlantılarını bilgisayarın kulaklık çıkışı ile cihazın AV girişi kısmından bağlayarak yapıyorum (aşağıya fotoğraflarını ekliycem).

Fakat tüm hoperlörlerden ses gelmesine rağmen 5.1 ses alamadığımı düşünüyorum. Yani dvd playerından aldığım ses ile aynı dvdyi bilgisayarda çalıştırdığımda aldığım ses çok farklı. Kendi dvd playerından aldığım ses çok daha kaliteli ve 5.1 etkisini çok daha iyi veriyor. Ve bilgisayarda core avc ayarlarından baktığımda da dosyanın 5.1 ses içerdiğini ama üretilen sesin 2 kanal olduğunu gördüm.

Benim sormak istediğim bu cihazdan 5.1 ses alabilmek için nasıl bir bağlantı yapmalıyım.

Av 3000 üzerinde Spdif IN - digital ses girişi olduğunu okumuştum Fakat cihaz üzerinde bulamadım. Siz görüyorsanız bana söyler misiniz hangisi olduğunu?

Anakartın arka paneli:

< Resime gitmek için tıklayın >

Cihazın arka paneli

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
L
15 yıl
Turk.net kampanyalı fiyatlarına ÖTV indirimini yansıtmıyor (mu?)
Daha önce 4 megabit için 89 yerine 69 verin diye kampanyası vardı ki bir süredir kullanıyorum. Şimdi vergi indirimi ile 65 civarına iner diye bekliyordum fakat adamlar verdikleri fiyatı değiştireceklerine TTNet'in verdiği fiyat kısmını değiştirmiş. Artık tarife:

< Resime gitmek için tıklayın >

Böyle olmuş. Yani TURK.NET vergi indirimini cebe indirmiş oluyor. Veya başka bir değişle verdikleri fiyat avantajını düşürmüş oluyorlar. Genel hizmetlerinden memnun olsamda iyiniyetli bir davranış olmadığı kesin.
L
15 yıl
Samsung T240 hakkında bir ayar sorusu?
Samsung T240 MONİTÖR kullanıyorum. Açılırken sırayla HDMI,VGA,DVI girişlerini sırayla tarıyor fakat bu sırada açılış ekranındaki bazı ayar sayfalarını kaçırıyorum. Bunun için MONİTÖR açılırken sadece DVI girişine bakmasını nasıl sağlarım acaba? En azından ilk önce DVI girişini kontrol etmesini nasıl sağlarım acaba?
L
15 yıl
Ram sıcaklığının aşırı artması
CRUCIAL BALLISTIX TRACER LED 4 GB DDR2 800 MHz Ram kullanıyorum. Biraz hız aşırtma ile şu anda 1068 Mhz de çalışıyorlar. Fakat sıcaklıkları el değmeyecek kadar artmış durumda. Normalde nasıldı bilmiyorum ama. Bu sıcaklık normal midir yoksa OC yapıldığı için mi bu kadar artmış. Günlük kullanım ve bellek stres testlerinde herhangi bir sorun yok ama bazen oyundan atmalar başladı (GTA 4 oynarken). Başka bir sorun yaşamadım ama oyundan atmalar tam da oc sonrası başladı gibi geldi. Acaba bu sorun sıcaklığa bağlı olarak mı ortaya çıkıyordur? Ve bu sıcaklık Ramlere zarar verir mi?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.