A

Yüzbaşı
23 Nisan 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
71 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
A
7 yıl
Yeni sisteme eski PSU
Merhaba arkadaşlar,

10 yıllık bir sistemim vardı (q9550&p5qdeluxe) ve bu sistemi besleyen 625w Enermax Modu 82+ Bronze PSU vardı. Sistem ömrünü tamamladı artık, anakart ve ramler bir süredir sorun çıkartıyordu zaten.

Alacağım sistem;

R5 1600
Asus B350 Plus Prime
Corsair Vengence 2x8GB Dual KIT DDR4-3000Mhz, CL15 Bellek
Samsung Evo 250GB SSD

Bu 4 bileşen 2300TL tutuyor. Birkaç fan ve klavye mouse ile 2500TL'ye sığdırıyorum.

Ekran kartı olarak boşa çıkan Asus6950 ile idare edeceğim birkaç ay, sonra en fazla 1500TL civarında bir kart takarım. Sisteme sorun çıkaran PSU değildi, PSU'nun fanı falan kırıktı gerçi de onu yenileyip PSU'yu tekrar kullanmayı düşünüyorum. Sizce yaşlı PSU yeni sisteme zarar verebilir mi, hiç riske etmeden bir de PSU mu alayım dersiniz?

Ya da PSU'nun verimliliğini test ettirebilir miyim bilgisayarcıda bir şekilde? PSU'yu hiç UPS ile kullanmadım, çok fazla elektrik kesintisine de maruz kaldı ama bana mısın demedi. İçini açıp baktım toz dışında gözle görülür bir kapasitör şişmesi falan da yok.

Ne dersiniz? Bu akşam sipariş geçmeyi düşünüyorum.
A
10 yıl
1TB Barracuda mı yoksa 128GB Sandisk SSD\u0027mi?
Merhabalar,

Sırf Fifa için disk alacağım ama çok üst düzey bir şey istemiyorum. Başlıkta belirttiğim 2 seçenek 150-200TL aralığında, ihtiyacımı karşılar. SSD tecrübem yok, forumu araştırmaya da üşendiğim için kolayına kaçıp konu açayım dedim bu seferlik böyle oldu

Ekstra depolama alanına ihtiyacım yok sadece performanslı şekilde sistemi ve maksimum 1-2 oyunu çalıştırsam yeterli benim için. Kafama takılan şey SSD'nin kullanım ömrü açıkçası.. Oyun oynamasam da bilgisayarım 7/24 açık denebilecek şekilde çalışıyor, bu model SSD(Sandisk Standart 128GB Sata3 SSD (SDSSDP-128G-G25)) böyle bir kullanıma uygun mudur?

Yardımcı olursanız yarın gidip alacağım muhtemelen..

Sistemin kalanı şu şekilde;

Q9550
asus p5q deluxe
asus hd6950 2gb
4gb ddr2
wd 1tb black(performans sorunlu)

Şimdiden teşekkürler...

Düzenleme: Başlığa Sandisk yerine Kingston yazmışım..
A
12 yıl
Treasure goblin\u0027in portalını kapatma?
Üstadlar bu namussuzu barbar ile sürekli kaçırıyorum yahu stun falan da yemiyor ki Kaçarken açtığı portalı nasıl kapatıyoruz tam olarak hala çözemedim? Bazen 2-3 sefer o açıyor ben kapatıyorum, bazen ilkinde geçiyor portaldan. Tıklamaya falan çalıştım tıklanmıyor da portala.. Dünden beri 5-6 tane çıktı karşıma sadece 2'sini yakalyabildim Acaba bu portalı kapatabilme olayı goblin'in rengiyle mi ilgili?

quote:

Not 1: Goblinin rengi üstünden düşecek olan parçaların kalitesini belirler.
Mavi - Sadece mavi Magic itemlar
Sarı - Rare itemlar
Yaşil - Takım itemları
Altın veya kahverengi - Legendary itemlar


denilmiş. Yeşil ve altın renklilerin portalı kapanmıyor olabilir mi?
A
12 yıl
Diablo ılı Achievment sisteminde sorun mu var?
Normal modda açtığım ilk karakterle kazandığım achievmentlar gidip geliyor hiçbirşey anlamadım bu işten.. Mesela Skeleton king normal mod kill achievmentim yok kesmeme rağmen. Dün gece Butcher'dan almıştım achievment, bugün gitmiş. General chat'de milletin dediğine göre Blizzard achievmentları sıfırlamış dün gece.

Bir de, herhangi bir bölge haritasını tamamen açtıktan sonra relog atınca yine kararıyor. Bu işin normali bu mu yoksa hata mı?
A
12 yıl
Vodafone hattım bir anda Turkcell oldu
1999 yılından bu yana Telsim-Vodafone hattımı kullanıyorum. Tesadüfen telefona baktım ve ekranda TR Turkcell yazıyordu. 10-15 saniye sonra hat gitti geldi düzeldi tekrar Vodafone TR oldu. İlk kez karşılaştım böyle bir durumla neden olabilir sizce?
A
12 yıl
Fifa12 Grafik sorunu
Önceden 4870 ekran kartımla bu sorun yoktu, 6950 2GB taktım sisteme, sürücüler güncel fakat Fifa da sorun yaşıyorum. Kasma, donma hiçbir problemim yok ama ofsayt çizgisi, yüksek topların düşeceği yeri gösteren ikonlar falan bi görünüp bi kayboluyor. Ofsayt tekrarında çizgi tam değil mesela hatta bazen hiç çıkmıyor, topu şişiriyorum düşeceği yer görünmüyor, vp oynarken oyuncu imlecleri çıkmıyor. Fifayı onardım, directx tekrar kurdum hala aynı. Bu sorunu yaşayıp çözen var mı? Oyun orjinal bu arada.
A
12 yıl
Tank savaşları
Benim bildiğim, paladin-şövalye sınıfı her oyunda ana tank görevini üstlenir. Yüksek hp+def ve ortaya yakın dps ile agro tutar, bütün sopayı paladin yer. Guildle FL 10 man hc giriyoruz, ana tank benim ve ayrıca 1 Warr, 2 DK var raidde. Arkadaş, tank oynadığımı zor anlıyorum yani bir DK çekiyor ondan kurtarıyorum diğeri taunt atıyor zorlayıp ondan alıyorum hop ardından Warr çekiyor bir tarafa bu nedir ya.. Druid olsa bir de tam olacak, top gibi çeviriyoruz ordan oraya.. Tamam hani tank spec'leri olabilir bu sınıflarında anlıyorum da paladine hakaret olarak algılıyorum böyle olunca şahsen... Bana göre bir warrior-barbar dps olarak oynanır, zor zamanda off tank olarak çalışabilecek kadar defansı olur vesaire... Prot. Paladini diğer sınıfların tank spec'lerinden ayıran, öne çıkaran bir özellik var mı? Çok da beceriksiz değilimdir hani, adamlar agromu alınca deliriyorum yahu DK da neymiş paladin dururken


Düzeltme: Prot. Pala yerine Retr. yazmışım.
A
12 yıl
Patch sonrası itemler ve Raid Finder hk.
Merhaba arkadaşlar,
Oyunda acemi sayılırım, patch'den evvel oyuna ara vermiştim(ki başlayalı 2-3 ay olmuştu). Yaklaşık 2 aylık aradan sonra dün tekrar girdim oyuna ama itemler hakkında acayip kafam karıştı.

Ayrılırken 350 ilvl prot. pala ile valor kasıyordum, şimdi aynı itemler Jp ile alınıyormuş. Chest aldım birikmiş JP ile, random dg girdim, End Time çıktı, neyse basit geldi 350ilvl ile tamamladık, aynı partiyle WoE devam ettik. Plate chest, pants falan düştü baktım aynı 378ilvl pek de ahım şahım fark yok, denk itemler. Hadi onu geçtim, set efekti için jp olandan 2 parça yaptım hazır valor cap doldururken bu sefer de raid finder itemleri keşfettim. Valor ile 1 chest 3 haftada alınıyor da raid finder itemleri daha iyi şimdi twilight droplarıyla 378 yapıp valor beklemeden raid findera mı abanmak lazım? bilemedim ki. Bizim guilddekiler de pek bilgili değil henüz raid finder konusunda zor mu kolay mı 378 yeter mi falan diye sordum bişey diyemediler. Nasıl raid finder zor mu? Kullanışlı mı, ne kadar zamanda raidi topluyor? Açıkçası hiçbir strateji belirleyemedim çok kafam karıştı, 350 ilvl iken ihtiyacım olan plate'i droplayıp çöp gözüyle bakıyorum gidip jp ile 378 alıyorum, Valor kasıp raid finder'a göz dikiyorum böyle heryerden bir parça item geçirdim üstüme


Başka bir soru; normalde raid progress haftada bir sıfırlanıyor ya, her heroic dg'de günde bir kez random girmedikçe.. Şimdi raid finder olayı da random, bir haftada birden fazla kez girilebiliyor mu?

Tavsiyeleriniz nedir? Şimdiden teşekkürler...
A
12 yıl
GTX 560 Ti DC II TOP, BF3 Kuponu hakkında
GTX 560 Ti DirectCU II TOP

http://donanimhaber.com/asus/NewsDetail.aspx?id=30120

Arkadaşlar bu kartı Vatan ve Hepsiburada'da buldum ancak BF3 kuponuyla ilgili bir detay belirtilmemiş. Kupon kartın kutusuyla mı geliyor yoksa kartın seri numarası ile Origin ya da Asus'dan key mi alıyoruz? Konu hakkında detaylı bilgisi olan var mı? Yani sormak istediğim şu özetle, kartı aldığımda BF3 kuponunun geçersiz/kullanılmış veya kartla birlikte bana verilmeme gibi bir durum oluşabilir mi? 560Ti DC II versiyonunu almayı düşünüyordum, aynı zamanda BF3'de alacaktım şans eseri ufak çapta araştırma yaparken denk geldim bu habere

Ek olarak kartı kullanacağım sistem; Q9550 default, Asus P5Q Deluxe, C.Ballistix 2x2GB 800Mhz, Enermax Modu 82+ 625W PSU

Artık stabil çalışmayan kartım ise Connect3D 4870 1GB, yerine bu kartı bakıyorum. 560 Ti bu sisteme göre fazla mı abartılı dersiniz? (Sistem ile kart arasında uyumsuzluk var mı yok mu bilmiyorum)

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

Edit: PSU modelini ekledim..
A
13 yıl
HD 4870 1GB Artifact ve kilitlenme prob.
Merhaba,

Yaklaşık 1 ay evvel sisteme Crysis 2 kurdum fakat sürekli 1-2 bölüm oynadıktan sonra ekran kartım kilitlendi. Grafik ayarlarını değiştirerek, fan devrini yükselterek tekrar tekrar denedim ve oynayış süresini uzatabildim. Uğraşırken kart çok fazla gidip geldi, sanırım fazla yüklendim o sırada. Arkasından Crysis'den vazgeçtim ve PES oynarken bile artık kartın kasılmaya başladığını farkettim.

Yaklaşık 1 hafta önce ilk kez kırmızı-yeşil noktalar oluştu ekranda ve gittikçe arttı(BIOS ekranında dahil), araştırdım Artifact problemi olarak adlandırmışlar. Kartın ısılarını kontrol ettiğimde, ramlerin 110 derecede çalıştığını gördüm, makine fazla kirliydi, havalandırma da zayıf kalmıştı.

Arkasından bütün bileşenleri söktüm, en ince ayrıntıya kadar temizledim. Ekran kartı soğutucusunu söktüm, fanlarını temizleyip macunu tazeledim. Sistemi baştan kurdum. Sonrasında kartın ramleri ortalama 64C'de sabitlendi(Fanlar %65 sabit) ve artifact problemi kayboldu. Gayet stabil çalışıyor kart şu anda ama bugün yine PES oynarken kilitlendi. Enteresan şekilde, online oynarken kart kasılıyor. Dün saatlerce offline oynadım banamısın demedi.

Şimdi ram'lerin ısı problemini biliyoruz, ramsink siparişi verdim bir müddet rahatlatır kartı en azından fakat içimde bir his bu problemin devam edeceğini söylüyor.

Sizce başka nasıl bir problem olabilir? BIOS zarar görmüş olabilir mi? Ya da Ekran kartı soğutucusunu tam oturtamadıysam GPU sıcaklığı eskisi gibi 52C sabit kalabilir mi?


Şimdiden teşekküler,

quote:

İşletim Sistemi Microsoft Windows 7 Ultimate 6.1.7601
Tarih 2011-06-17
Saat 19:06


--------[ Algılayıcı ]--------------------------------------------------------------------------------------------------

Algılayıcı Özellikleri:
Algılayıcı Türü Winbond W83667HG (ISA 290h)
GPU Algılayıcı Türü Diode, Volterra VT1165 (ATI-Diode, 70h)
Anakart Adı Asus P5Q / P5Q3 / P5QL Series
Kasanın açıldığı tespit edildi Hayır

Sıcaklıklar:
Anakart 39 °C (102 °F)
CPU 35 °C (95 °F)
CPU #1 / Çekirdek #1 47 °C (117 °F)
CPU #1 / Çekirdek #2 42 °C (108 °F)
CPU #1 / Çekirdek #3 41 °C (106 °F)
CPU #1 / Çekirdek #4 46 °C (115 °F)
GPU Diode (DispIO) 52 °C (126 °F)
GPU Diode (MemIO) 64 °C (147 °F)
GPU Diode (Shader) 55 °C (131 °F)
GPU VRM 54 °C (129 °F)
SAMSUNG SP2504C 36 °C (97 °F)
WDC WD1001FALS-00K1B0 41 °C (106 °F)
Seagate ST31000528AS 44 °C (111 °F)

Soğutucu Fanlar:
CPU 3013 RPM
Güç Kaynağı 514 RPM
Grafik İşlemci (GPU) 1581 RPM (65%)

Voltaj Değerleri:
CPU Çekirdek 1.06 V
+3.3 V 3.30 V
+5 V 5.06 V
+12 V 12.15 V
+5 V Beklemede 5.12 V
GPU VRM 1.20 V

Current Values:
CPU 24.28 A
GPU VRM 24.39 A

Power Values:
CPU 29.56 W
Debug Info F FF 1C 52 / FF FF
Debug Info T 39 35 25 / 00
Debug Info V 85 D9 D0 CE D3 FF 9C (03)
Debug Info I C1 A513


--------[ Debug - PCI ]-------------------------------------------------------------------------------------------------

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.