A

Yüzbaşı
05 Eylül 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
34 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
8 yıl
Cevap: BMW i3 şahsi testim.
quote:

Orijinalden alıntı: hayalci07

İnceleme için teşekkürler. Geçen hafta bilkent cyberpark yolunda görmüştüm sanırım aynı araçtı. Gözüme her geçen gün daha hoş gelmeye başladı. Elektrikli otomobilleri daha çok görmek isteriz. Bu arada tıpkı RC araçlarda olduğu gibi elektrik motoru aktarma organına daha hızlı iletim yapabiliyor standart motorlara göre. Dolayısıyla fişek gibi bir kalkış çok zevklidir bu araçlarda.

Ben de lk gördüğümde "Allahım ne çirkin bir araba" dediydim. Ancak gittikçe gözüme güzel görülmeye başladı.

2017 sonuna kadar zaman verdim kendime ya İ3 ya da Tesla Model 3 alacağım ve İçten yanmalı motorlara veda edeceğim.

Önümüzdeki 10 yıl inanılmaz bir değişime şahit olacak. Bu cihazlardaki verimlilikten sonra Eski araba teknolojileri hem çok kompleks hem de çok müsrif görünüyorlar. Çevreye verdikleri zarar da artısı. Çocukların da geleceğini düşünmek lazım.

:)
A
8 yıl
BMW i3 şahsi testim.
Evvvvvvet arkadaşlar,

Bir arkadaşın kiralik i3'ü üzerinden bu arabayı detaylı bir test etme şansı buldum. Ben ankara da yaşıyorum. Evim Oran'da işim de ODTÜ teknokette. Önce evin önünden ODTÜ'ye doğru yola çıktım. Doğal olarak çıkmadan önce bilgisayarı sıfırladım. Normalde çok trafik yoktu ama ben 70'i geçmemeye çalışarak sabah trafiğini simule etmeye çalıştım. Cihaz ODTÜ'ye vardığında inanılmaz bir tüketim gösterdi. 2.6KW/100km ki bu fabrika değeri olan 12.9KW/100km'den kat ve kat iyi. Tabii ki burada sürekli yokuş aşağı inmenin çok faydası var. Konya yolunu yokuş aşağı ilerken (yaklaşık 5 KM) arabanın Menzil göstergesi de 8 KM daha fazla göstermeye başladı.

Tahmin edeceğiniz gibi her inişin bir çıkışı var dolayısı ile bu yolun geri dönüşünde tabii ki ciddi yakarak ortalamayı 10.4 KW/100KM'ye yükselttik. Bu yine de fabrika değerlerinden iyi bir rakam

cihazın 21.8 KW pili var ancak bunun 18.8 KW'si kullanıma açık dolayısı ile 18.8/10.4*100 dediğimizde 177 km'lik bir kullanım alanı var görünüyor.

Yalnız bir iki noktaya değinmek istiyorum. araçta kış lastikleri vardı ve bunun daha çok tüketime neden olduğunu biliyoruz. BMW amerika siteside hem kış hem de yaz lastikleri ile değerleri var ve 0.5 KW/100KM tüketim artıyor. Bunu bizimkine uygularsak 9.9 KW/100KM değere düşeceğiz ayrıca arabada fazladan 150 kilo vardı. bunun da yaklaşık 0.5 KW/100KM artırdığını biliyoruz (REX ve BEV karşılaştımasından yola çıkarak) o zaman tüketim 9.4 KW/100KM değere düşüyor. Bu durumda bir şarj ile menzil 18.8/9.4*100=200 KM oluyor.

İnanın bu değerleri elde etmek için çok uğraşmadım. Uğraşsam 9'un altı da olabilir emin olun. Yalnız araç o kadar güzel hızlanıyor ki insanın kendini kontrol etmesi de ayrı bir beceri.

Gelelim genel görüşlerime:

Araç inanılmaz hızlanıyor. Bir zamanlar POLO GTI sahibi olarak söylüyorum bu aracı kalkışta geçmek imkansız. Bir ok gibi fırlıyor. Çok ama çoooooook zevkli.
Cihazın karbon yaşam alanı inanılmaz sağlam. neredeyse hiç bir yerinden ses gelmiyor.
ses derken motor sesi yok çok sessiz yalnızca güzel bir vızıldama var.
Aracın her yanı plastik. Yani saç yerine plastik kullanılmış. tabii ki iç aksam alüminyum ve karbon ile güçlü ama dışı öyle. O yüzden ufak tefek çarpma, vurma, yana park eden dingili lank diye kapısını açması ile size çarpması hemen hemen hiç iz bırakmıyor.
Navigasyon süper
bilgisayar ekranı süper.
Ses sistemi Harman Kardon ise süper diğeri eh işte.
dış görünüş çirkinle sempatik arasında, bana biraz vosvos'ları hatırlatıyor.
İçi çokgeniş ve ferah.
telefon üzerinden uzaktan erişim ve kontrol
evden çıkmadan ısıtma ya da soğutmanın uzaktan açılabilmesi.

Gelelim sevmediklerime
çift açılı kapı. Ben çok sevmedim. arkaya oturanlar ile öndekiler de rahatsız oluyor.
Bazıları sevebilir ama ben çerçevesi olmayan kapıları sevmiyorum.
arka çamlar açılmıyor.
bagaj küçük
Öndeki ekran (bilgisayar ekranı değil) daha iyi olabilirdi.

Gelelim bu yılın ikinci yarısında çıkacak yeni yüksek kapasiteli modele.
Bu modelde 18.8 KW'lik kullanımlı 21.8 KW pil yerine 27.2 KW kullanımlı 33 KW'lik pil kullanılıyor. Tüketim ile çok hafif (0.3 KW/100KM) düşmüş. dolayısı ile bu araba ile şehir içi 300 KM menzil çok da zor bir hedef değil. Unutmayın bu değerler yazın klima ya da ısıtma olmadan elde edilen değerler. kışın ısıtma ile değerler ciddi düşebilir. Ancak çoğu yerde ısıtma yerine koltuk ısıtma kullanılırsa ciddi oranda az tüketim sağlanıyor ve konforu da hiç de kötü değil deniliyor.

Benden bu kadar.



< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
A
8 yıl
TSMC ve Samsung A9 tomshardware üzerinde karşılaştırıldı.
Merhaba Arkadaşlar,

Tomshardware sitesinde TSMC ve Samsung işlemcilerini hem performans hem de pil ömrü olarak test etmiş değerler umulanın aksine Samsung lehine çıkmış.

http://www.tomshardware.com/news/iphone-6s-a9-samsung-vs-tsmc,30306.html

http://w ww.tomshardware.com/news/iphone-6s-a9-samsung-vs-tsmc,30306.html

İngilizcesi az olanlar için kabaca söylemek gerekirse. Basemark testinde samsung 167 dakika dayanırken TSMC 151 dakika dayanmış ve Yüzde 10.76'lık bir performans kazancı göstermiş.

Benzer şekilde Gfxbench testinde 149 dakikaya 144 dakika ile yüzde 3,47 yine önde.

Isınma konusunda da yaklaşık 1.1 derece gibi biraz daha az ısınmış.

Açık konuşmak gerekirse ben de Samsung a9 var ve eski bir note 4 kullanıcısı olarak cihazın pil performansından son derece memnunum. Eski note 4 neredeyse hiç bir zaman günü bitiremiyor ve kullanıma bağlı olarak 18 ila 22 arası bir zaman diliminde şarjını tamamen bitiriyordu. İphone'da ise aynı şartlarda ve hemen hemen aynı programlar ile her gece yarısı bitmeyen % 30 civarı pili bitirmek için cihaz ile oynuyorum.

:)
A
14 yıl
Iphone 4 şebeke çekme sorunu Türkiye testi: Hem iyi, hem de kötü, ama daha çok, iyi
Merhaba Arkadaşlar,

Yer yarılıp içine giren her bir yerde bulunmayan Iphone 4'ü nihayet ele geçirebildim. Tabii ki simkilitli. JB, Untrasonw vs vs derken de artık kullanılabilir durumda.

Aldım elime makası sim kartı sağından solundan bir güzel kestim. Taktım telefona baktım ki hat gelmiş. Hemen şirkette bir iki test yaptım. Şirkette şebeke gayet iyi çekiyor. 4-5 bar arası. Dedikleri sol alt kısmı elimle bir süre tuttum. barlar 2-3 arası gidip gelmeye başladı. Evet bir düşme oluyordu. Ama nasıl tutarsanız tutun şirket içindeki konuşmalarda herhangi bir sorun yaşamadım.

Gel gelelim eve. Bazı arkadaşlar bilir benim ev Ankara'nın göbeğinde olup şebekenin zar zor çekmesi ile meşhurdur. Hemen hemen bütün telefonlar sorun çıkarır. ya konuşmalarda kesilmeler ya da hat tamamen düşer.

İşim gereği sık sık uzun telefon konuşmaları yaparım. eski Iphone 3gs ile yarım saatlik konuşmada genellikle 3-4 kez hattan düşer yeniden aramak zorunda kalırdım. Böyle bir evde Iphone 4 ne yapacaktı çok merak ediyordum.

Eve gider gitmez sorunlu bütün noktaları gezdim. Iphone 4 belirgin şekilde daha yüksek çekiyordu. Hatta evin dip kısımlarında 3gs'nin sık sık çekemez duruma geldiği yerde Iphone 4 1-2 bar gösterdi. Anlayacağınız Iphone 4 durduğu yerde 3gs'den belirgin şekilde daha iyi çekiyor.

İş bu ya hiç bitmez yine bir iki telefon konuşması yaptım toplamda 1 saati geçti. Tahmin edin ne oldu. hiç ama hiç hattan düşmedim (aslında bir kez düştüm ama sonradan anlaşıldı karşıdakinin şarjı bitmiş :)). Hatta bırakın düşmeyi konuşmada kesintiler bile olmadı.

O kadar havaya girdim ki herşey süper diye. Dur bakalım dedim şu sorunlu noktaya değince ne olacak diye. 2-3 saniye içerisinde telfon kem küm etti ve hattan düştü.

Sonuç şu eğer o noktaya değerseniz 3gs'den daha sorunlu oluyor ama onun dışında nasıl tutarsanız tutun 3gs'den çok daha iyi çekiyor. Ben şahsen çok memnunum uzun zamandır ilk kez hiç hattan düşmeden karşılıklı konuşabildim.

Bu tamamıyla kendim deneyimlerimdir herhangi bir ekleme ve çıkarma yapmadan sizlere aktarmaya çalıştım.

İyi akşamlar.
A
14 yıl
Yeni Samsung PS63B680 hakkında yorumlarınız? Pioneer 5090\u0027dan sonra nasıl olur?
Merhaba Arkadaşlar,

Elimde Pioneer 5090 var. Hem görüntü kalitesinden hem de Siyah verebilme kapasitesinden çok çok memnunum. Zaten bu televizyonun siyah verebilme gücüne birşe demek mümkün değil. Tek sorunum var biraz küçük.

Şimdilerde Samsung PS63B680 modeli hem iri boyu hem de uygun fiyatı ile öne çıkıyor. Ancak gerçek yaşamda test edebilen var mıdır? Göüntü kalitesi ve Siyah verebilmesi ne kadar iyi. Tamam biliyorum Pioneer gibi olmayacaktır ama rahatsız edecek kadar mı kötü yoksa tahammül edilebilir mi fark var.

Yorumlarınız bana yol gösterici olacaktır.

Şimdiden teşekkürler.

Not: Akseaus hocam kızacak ama ön araştırma yapıyorum.
A
15 yıl
Yokuş aşağı viteste inerken yakıt tüketimi 0 olur mu?
Merhaba Arkadaşlar,

Hep bir konuşma konusu olmuştur aramızda. Yokuş aşağı viteste inen bir arabanın (mesala Opel Vectra) bilgisayar ekranın da 0 l/100km yakıt tükettiğini yani hiç tüketmediğini söylüyor. Aynı yokuşu vitesi boşa alırsanmız hızınıza göre değişen az amabir miktar yakıt tüketimi gösteriyor.

Arkadaşlardan bir grubu motor çalışıyor dolayısı ile tüketim hiç bir zaman 0 olmaz diyorlar. Diğeri de benim dahil olduğum motor çalışmıyor aslında yalnızca dönüyor dolayısı ile 0 tüketim viteste iken mümkündür diyenlerdeniz.

Malumunuz motor iki şekilde dönebilir birincisi yakılan yakıtın sağlamış olduğu hareket enerjisi ile. Bu hep bilinen durumu zaten. Diğeri ise yokuş aşağı inen arabanın var olan hareket enerjisi ile tekerlekleri zorla döndürmesi, oradan da vites kutusu ile motoru zorla döndürmesi. Motorun zaten zorla döndüğünü sırada motor kontrol ünitesi de benzini tamamen keserek tüketimi 0 yapmak gibi bir amaç güdüyor ve bunda da başarılı oluyor.

Farklı görüş ve anlatımlar varsa paylaşılması için açtım konuyu.
A
15 yıl
Hdmi Kablo kalitesi efsanesi.
Merhaba Arkadaşlar,

Forumlar arasında gezindiğim zaman sürekli hdmi kablosunun kalitesinin görüntü kalitesine etkisinden bahsedilmiş. Burada bir yalnışlığı düzelme ihtiyacı duydum. HDMI ile taşınan veri dijital veridir. Dolayısı ile ya gider ya da gitmez. Bir bit bile bozuk gitse görüntü tamamen yok olur.

Görüntü kalitesi renk parlaklığı ya da parazitlenme gibi bir bozukluğa neden olması mümkün değil. Olabilecek en büyük sorun Jitter adı verilen zamanlama hatası olabilir ki onun da görüntü üzerinde hissedilir fark oluşturması çok ama çok zor.

Hani ses taşırken olsa kabloyu biraz daha özenin diyelim ama görüntü için o kadar kalite peşinde koşmak anlamsız geliyor bana. Görüntü varsa iş bitmiş demektir. Falanca modeli HDMI kablosu ile daha iyi görüntü edemezsiniz.
A
15 yıl
Samsung 7 - 8 - 9 serisi ve SONY\u0027ler. Yardım.
Arkadaşlar,

Bir LCD alayım dedim Şiştim vallahi araştırmaktan. Samsung'un 7, 8 ve 9 serisi ile Sony'nin W, V serisi arasında kaldım. Benim bulduklarımı sizlerle paylaşayım: Daha fazla yorum getirebilecek olan varsa (bizzat kendi tecrübeleri ile) hep beraber yararlanmış oluruz.

7 serisi: Kontrast artmış Wiselink pro gelmiş şık bir model
8 serisi: kalınlık ve dönen ayak dışında 7 serisinden farkı yok deniyor ama bazı yurt dışı testlerde 8 serisi daha iyi kontrast değerlerine imza atmış. Başka farkı var mı bilemiyorum:
9 serisi: LED'li seri toplam 640 led ekranın arka ışıklandırmasını aktif olarak ayarlıyor. siyah alanlardaki led hiç yanmayarak kontrastı daha da artırıyor. Dişli bir seriye benziyor. En çok ilgimi çeken ibrenin en çok kaydığı model

Karşılaştırmalarım:
Samsund 52 inç 656 modeli ile Sony 52W3000 modeli
Mavi bilgisayarda yanyana duruyorlardı (hatta altlarında 46x3500 de vardı) Burada 656 modeli daha karıncalı (özelikle siyah alanlarda) ve daha koyu bir resmi vardı. Sony w3000 modelinin detayları bariz daha iyi idi. (hatta x3500 ile başabaş diyebilirim) Özellikle siyah detayı samsung a göre iyiydi. Samsung MotionPlus ile arayı kapatmaya çalışıyordu. Bu inceleme sonrası ibre Sony'e kaymıştı.

Sonrasında ElektroWorld'e W4000, 656 ve V4000 serisini yan yana buldum. Burada ürünlerin kumandaları da yanlarında idi. İyice uğraştım ayarlar ile W4000 ve V4000 yine ama bu sefer çok ama çok az bir farkla biraz daha iyi detay veriyordu. Yalnız 100 Hz MotionPlus Samsung'un görüntüsünü inanılmaz akışkan kılıyordu. Hele Bir de filme sorunda oynayanların görüntülendiği kayan pencerede Samsung açık ara fark attı. Her iki Sony'de takıla takıla (aslında Samsung'dan sonra iyice belirginleşiyor) kayarken Samsung bilgisayar animasyonu gibi pürüzsüz bir şekilde gösteriyordu. Bu olayı çok beğendim (olmazsa olmazlar arasına almayı bile düşünmeye başladım). Burada da Samsung en plana çıktı.

Arkadaşlar 9 ya da 7 serisi samsunglar ile Sony'leri ne yazık ki yanyana bulup da inceleyemedim. Samsung 6 serisinden daha iyi sonuç vereceklerini varsayarsak ibre iyiden iyiye Samsung'a kayıyor. Ancak yorumlarınızı özellikle yaşanmış yorumlarınızı ilgiyle bekliyorum.

Not: Özellikle loş ortamda film seyrederim o yüzden derin siyah vermesi çok önemli.
A
16 yıl
Iphone 3g\u0027nin ekranı rezalet
Merhaba Arkadaşlar,

Iphone 3G'nin ekranı daha sarı gösterdiğine dair çok kez konuşuldu. Ancak sorun yalnızca ekranın daha sarı olması değil. Sarı ekranlarda özellikle siyah ortamlar çok rezil görünüyor. Siyah alanları daha da karartarak normal görünebilen pek çok detayı yok ediyor. İşin daha da vahimi açıyı biraz eğip baktığınızda görüntü tamamen rezalet oluyor ve negatif film gibi bir etki yaratıyor. Elimdeki bir iki filmi izlerken esli iphone ile çok daha net gördüğümü fark ettim bunun üzerine aşağıdaki karşılaştırmayı yaptım.

Resimlerde sağdaki (soldaki diyecektim yalnış yazmışım) eski Iphone soldaki ise yeni Iphone 3g. Biri elimden geldiğince dik diğerini de yandan çektim ki ikisini de görebilesiniz. Dik resimde karanlık içinde kaybolan kısımları daire içine almaya çalıştım. Ben ciddi ciddi cihazı iade etmeyi bile düşünüyorum.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
A
16 yıl
Boss Tool\u0027a Dikkat, Bir Tecrübe ve de bir paylaşım
Merhaba Arkadaşlar,

Geçenlerde yeni programlar kurmak istediğimde yeterince yer kalmadığı ile ilgili bir mesaj aldım. Biraz inceleyince Boss Tools denen yazılımın bu işi başarı ile yapabildiğini okudum. Program, fontları, zilleri ya da programları 300 mb root diskinden 16 GB'lik ek diske kaydırıyoar ve bir link koyarak eski yerinden yeni yerine programların hiç sorun çıkarmamasını sağlıyor görünüyordu. Az çok Unix bilen biri olarak çok sorunlu bir işlem görülmedi ve tüm fontları kaydırdım. 90 MB kadar yer kazandım. Aman ne güzel deyip keyifle Intaller'ı çalıştırdım. Ne göreyim installer açılamıyor. Akıllıyım ya dur bir kapatıp açayım da sorun çözümlensin dedim. Çaat Iphone açılamıyor. Elma bana bakıyor ben elmaya.

Aslında iş kolay var olan linki sil fontları da yeni yerine geri kopyala herşey düzelecek ama bu akıllı program ne yapmışsa dizinler hiç görünmüyor (bu aşamada Iphonebrowser ile içinin bir kısmına erişebiliyordum). Hani bir Terminal penceresi olsa bağlan root olarak yap istediğini. Arkadaşlar Iphone'lara terminal üzerinden bağlanmak mümkün müdür var böyle bir program.

Her neyse onu bunu şunu derken alet tamamen gitti artık DFU modunda ve kapkara bir ekranı var ve Itunes ile restore yapmak istediğimde de ya 1604 ya da 1 hatası verip düşüyor. PWNAGE, ZIPPHONE hi. biri fayda etmiyor. en az 50 kez restore denemişimdir nafile.

Sonunda yine Iphone'nun karanlık ekranına bakarak cihazı DFU olarak açtım yine Itunes çıktı restore modu dedi. Hadi dedim bir de kendin download et şu firmware'i. Program başladı download etmeye bekledik. Bitti. Sonra bir de ne göreyim O karanlık IPHONE'a bir ışık geldi. çat çut pat küt derken restore başarı ile bitti. Aklınızda olsun. Shift tuşuna basarak seçtiğim firmware ile yapamadığımı (bir kaç değişik firmaware kullandım bu ara) Itunes kendi indirinde sorunsuz oldu. Bu da ilginç değil mi?

Şimdi bir sorun kalmadı ama bunları da sizlerle paylaşmak istedim.

Bu arada bu cihaza Terminal ile erişip bilgisayardan bağlanabilecek bir program bulan olursa paylaşalım derim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.