0

Binbaşı
11 Ocak 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
54 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
0
9 yıl
Windows 7/8 Şimdi Alıp Windows 10\u0027a Geçmek
Amazonda 60-70Dolar seviyelerinde windows 7 home premium ile windows 8 pro sürümleri bulanabiliyor. Eğer windows 8 pro product key satın alırsam ( şu an dreamspark 8.1 kullanıyorum ). Keyi aktif ettikten sonra windows 10'a geçebilcek miyim yoksa 29 temmuzdan sonra kullanıldığı için güncelleme şansım yok mu?
0
9 yıl
Windows Phone #TileArt Uygulaması
Uygulamayı biraz kurcaladım.3 Ana özelliği mevcut.
1-) Özelleştire bilceğiniz boş işlevsiz karolar.
2-) Özelleştire bilceğiniz Lock Screen
3-) Bu yaratığınız tasarımları paylaşabilme.
1-) Özellik windows ana ekranı kişileştirme imkanı tanıyor internette bir kaç tane örnek mevcut. Kısaca yaptığımız iş ise. Program size boş karolar yaratıyor istediğiniz sayıda ve boyutta bunları yerleştiriyorsunuz. Sonra istediğiniz bir resmi buraya ekleyip o karoyu ana ekrana pinleyebilirsiniz.
2-) Buda dilediğiniz resmi lock screen olarak ayarlamaya yarıyor. Normalden çok farkı yok sadece resmi döndürebilirsiniz.
3-) Daha kullanmadım ama paylaşmaya yaradığını düşünüyorum. Program çok yeni ilerde paylaşılan temaları indirme imkanıda gelecektir büyük ihtimal.
Burda önemli olan kısım 1. özellik. Kullanım sırasında atadığınız hali hazırda kullandığız arka planı engellememesi için karolara eklediğiniz resimlerin arka planı olmaması çok güzel bir görüntü sunuyor. Programın içinde gelen bir kaçtane resimle bunları deneyebilirsiniz. İlerleyen zamanlarda kendim için yaptığım bir temayıda paylaşıcam.
Linki:http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/tileart/89ce0a3b-3647-4ce0-83a8-0cc82109f2e5
Haberi:http://blog.gsmarena.com/tileart-microsoft-will-help-customize-windows-phone-homescreen/
Örnek Resim:

< Resime gitmek için tıklayın >
Danteli ben ekledim.
Grim Fandango - Witch King - Lich King resimleri ekledim.
Sadece deneme amaçlı yapıyorum. Daha güzel çalışmalarahttps://tileartguy.wordpress.com/ bu siteden ulaşabilirsiniz.
Resimlerde arka planları powerpoint ile kaldırdım.
Güncelleme küçük bir Don't Starve çalışması yaptım. Don't Starve resimleri arka plansız bulduğum için işim kolaylaştı.
Resimler:

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
0
9 yıl
MSI GTX 750TI PCB Destek Çubuğu
Beyler bu akşam MSI GTX 750TI Gaming OC Twin Frozr aldım. Ama pek çok inceleme sitesinde bulunan PCB destek çubuğu yok. Türkiye modellerinde mi mevcut değil yoksa. Dediğim desteğin resmini eklemeyi denicem. Bende yok isterseniz onun resmini daha sonra verebilirim.
< Resime gitmek için tıklayın >
0
9 yıl
Monitör ( Çizim\u003eDizi\u003eOyun ) 300-600TL
Yeni bir ekran alıp elimdeki CRTden kurtulmak istiyorum. Önceliğim çizim ve dizi olduğu için IPS ekran üzerine yoğunlaştım ve fiyat limitim olarak 600'e Dell P2414H LED Monitör bulabildim. ( TN panellerin görüş açısının düşüklüğünden pek fazla tercih etmedim ama bir kaç modelde yüksek görüş açısı sunduklarını gördüm. ) Bu ekran ile ilgili en büyük sorunum HDMI girişinin olmaması ve Ses çıkışının olup olmadığını bilmiyorum. Acaba bu konuda yardım edermisiniz. Display port'u çevirici ile HDMI yaparsam üzerindeki USBler ile ses alabilir miyim? Bunu sorma nedenim ilerde bir konsol alırsam veya birisinden ödünç alırsam bu ekranda oynayabilir miyim? Oynayabilirsem nasıl oynaya bilirim?
Aradığım ekrana gelecek olursak 300-600 bandında 1080p mümkünse 21.5 - 24 inc arası İlerde rahatça konsol vb araçları bağlayabilceğim geniş açılı bir ekran. Piyasada bu tarz ürünler pek fazla değil ama aklımdaki bazı modeller: VIEWSONIC 23" VX2363Smhl-W LED IPS MONİTÖR - ASUS VX229H - Aoc I2367FM IPS Monitör. Konsol işinden pek anlamadığım için ses giriş çıkışları var mı yok mu pek bilmiyorum. Bu konuda yardım edebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
0
10 yıl
2000-3000 MMORPG-Cad PC Kasa+Ekran
İyi günler. Geçtiğimiz bahar ayında laptop iadesiyle gelebilcek paradan ötürü kendime yeni sistem kurmaya karar vermiş birkaç üyeyi rahatsız etmiştim. İade gerçekleşmeyince ( Vatan ayrıcalığı ile 29. günde 10 günlük kargo süresi koydular ) sistemin maddi nedenlerden dolayı biraz bekletmek zorunda kaldım. Başlıkta belirttiğim gibi MMORPG ve Cad yazılımları için giriş orta seviye tadında bir pc toplamak istiyorum. Gelicek RPG oyunları ( Witcher 3 - Dragon Age - ESO6 ) en azından 30-60 fps aralığında uzak çizim mesafesini açabilerek oynamak istiyorum. Bu doğrultuda aylardır sistem incelemelerini izliyor ve forumu sıklıkla takip etmeye çalıştım. Sonuç olarak İnventus tan alış veriş yapmaya karar verdim ve şöyle bir tablo oluştu.
Anakart GIGABYTE GA-Z97X-SLI INTEL Z97 406,32TL
İşlemci INTEL Core i5-4690 3.50GHz 620,22TL
RAM GSKILL F3-12800CL9D-8GBXL G.SKILL RipjawsX DDR3-1600Mhz 270,34TL
HDD SEAGATE ST1000DM003 Barracuda 1TB 64MB 159,55TL
Kasa CORSAIR CC-9011042-WW 230T Graphite Series USB3.0 248,89TL
PSU EVGA SuperNOVA 750 NEX750G 750W 80+ GOLD tak çıkar kablolu 363,11TL
TOPLAM : 2068,43TL/9 taksit %28 indirimli


PSU ve Kasa konusunda özel bir hassasiyetim var, eski sistemlerimde hep kısa devreye neden oldular. Buna önlem almake kablolar ile kasayı boğmamak için bunları tercih ettim.
HDD ve RAM en çok önerilen ikiliydi f/p oranı için bu ikiliyi bende seçtim.
İşlemci zaten gereğinden fazla iyi belki arasıra oyun videosu çekersem diye bu seviyeye çıktım.
Anakart konusunda ise malesef inventusta fazla bir seçenek bulamadım. H97-Z97 olarak 400 lirada 2 adet kart bulunmakta. H97 asus-pro mevcut ama teknik özellikler bakımından aralarından çok fark göremedim. Daha önceden alış veriş yapan birileri varsa daha ucuz seviyede z97-h97 ATX kartları getirtme imkanımız var mı? Bilgisi olan varsa çok sevinirim.
Monitör olarak elimde 500 liraya yakın bir bütçe mevcut. Burda genel olarak forum 2 ye ayrılmış durumda. AOC ve ASUS. AOC'un önerilen ürünü inventusta olmadığından tercihim şimdilik ASUS VN247H yönünde. Aradığım kriter ise yatakta yatarken 2-3 metre gibi bir mesafeden ve biraz alttan ekranı rahatça görebilmek. Bunu sağlayan ucuz HDMI girişli bir ekran varsa çok güzel olur.
Ekran kartı için bütçem şu anlık sadece 500 lira kadar kalıyor. Bütçeyi arttırıp gtx 800 serisinin çıkmasıyla bir ekran kartı almak istiyorum. 800 ler gereğinden fazla tuzlu olursa GTX 760 alabilirim. Burdada en büyük etken Nvidia nın solidworks vs gibi programlara cuda yardımıyla işlemci yükünü azaltması.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler sistemi 1-2 hafta içinde almayı düşünüyorum. İyi forumlar.
0
10 yıl
8.1 Geldi
Kaynak:http://www.nokia.com/global/support/software-update/wp8-software-update/availability-in-europe/
Nokia 925 ve 625 lere dünya genelinde 8.1 ler çıkmaya başladı. Türkiye de 925 ler için şuan kullanılabilir gözüküyor. Telefonum sarj olduktan sonra hızla denicem.
0
10 yıl
Garip Wifi Sorunu [Sorunu Çözdüm]
Selamlar, soruma hemen girmek istiyorum, laptopum odamda ve modem salonda arada 10-15 metre civarı bir uzaklık olduğunu düşünüyorum, laptop açtığım zaman modemi full olarak görülüyor ama bağlanmıyordu telefonla denedim onunlada bağlanamadı hatası veriyor ama ağı görüyordu, daha sonra reset atmak için modem yanına gittiğimde telefon elimdeyken çekti, sorunum modemden sinyal gelmesine rağmen 20 santim gibi bir mesafeden internete girebiliyorum, daha önce benzer bir sorunu yaşyan var mı? TP link çift antenli bir versiyonu var bir sene kadar önce almıştım. Teşekkürler.
Edit: Sorun anten bağlantı noktasında gevşemeye bağlı bir sorunmuş sıkıştırmak süratiyle sorunu çözmüş bulunuyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.