B

Yüzbaşı
25 Mayıs 2002
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
39 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
13 yıl
Brink basligi neden kaldirildi?
Dun burada brink basligi vardi, hatta oyunun IGN tarafindan aciklananan puanini girmistim. Sonra bugun bir daha baktim, baslik ucmus. Oyun resmi olarak satista. Eski baslikta korsanla ilgili bir konusma da yoktu. Yoneticiler bu basligi neden kaldirdi anlamak mumkun degil!!!!
B
13 yıl
portal 2 co-op eküri araniyor!
Merhaba Arkadaslar,

Baslikta dedigim gibi, portal 2'yi beraber oynayacagim oyun arkadasi ariyorum.

Gamertag: burakCA

Ilgienirseniz ekleyin lutfen...
B
13 yıl
Xbox 360\u0027da 2011 exclusive kitligi
Gecenlerde konsolussu'nden Murat Sonmez'in gunluk haberlerini izliyordum. 2011 yili icin ps3 ve xbox'in su ana kadar acikladigi exclusive oyunlari siraladi. Ps3'den 11 oyun, xbox'tan ise sadece 2 oyun duyurulmus. (kinect ve move'a ozel oyunlari listeye dahil etmemis.) Xbox'in 2011 icin duyurdugu oyunlar Gears of War 3 ve Forza Motorsports 4.

Artik xbox cephesinden 2011 icin oyun duyurusu gelecegini pek zannetmiyorum cunku en az 1 sene evvelinden "oyunu yapmaya basladik" gibisinden bir aciklama mutlaka gelir.

Sadece xbox sahibi olan bi oyunsever olarak bu durum biraz moralimi bozdu. Bu iki oyun disinda sizin bildiginiz bi xbox exclusive'i var mi?

Ekleme:
1) Tamam arkadaslar, bu ikisi de cok beklenen oyunlar, hic bir itirazim yok. Ama Halo Reach GeoW3'den daha az beklenen bi oyun muydu? Mass Effect 2, Alan Wake, Halo Reach, Fable III, SC: conviction, Crackdown 2, metro 2033. Elinizi vicdaniniza koyun; 2010'da bu cesitliligi ve (ozellikle Mass Effect 2, Halo Reach, Alan Wake, SC Conviction icin) bu kaliteyi gormus biri olarak 2011 yilinin gercekten de kisir oldugunu dusunmuyor musunuz?

2) Steel Battalion Heavy Armour ve Kingdoms diyenler olmus. Benim bildigim bunlar icin kesinlesmis bir 2011 tarihi yok. Kingdoms'in ismi bile simdilik "Codename Kingdoms" olarak kullaniliyor. Ismi bile kesinlesmemis bu oyunun 2011'e yetisecegine pek ihtimal vermiyorum. Insallah ben yanilirim.
B
14 yıl
Online Turnuva Sitesi
Arkadaslar,

Bilenler vardir, gamebattles.com gibi sadece amerika ici online turnuva duzenleyen siteler var. Her oyunun bir altbasligi var, oyunu tikladiginizda o an oyun icin acik olan turnuva basvurularini gorebiliyorsunuz. (Mesela su an MW2 icin "3v3 Third Person TD" ve "2v2 Sniper S&D" turnuvalari acik.) Turnuvalarin detaylarinda kurallar da yaziyor (hangi haritada oynanacagi, turnuvanin saati hardcore mu, friendly fire var mi vs vs.)

Bu sitede de cok turnuva baslatildi ama tecrubeyle sabit, gonullu bi hareket oldugu ve forum ortaminda profesyonelce kurallar mekanizamasi olusturulamadigi icin zaman basarisiz olmustur. Katilacagini soyleyip katilmayan vs vs....

Gamebatles.com gibi sitelerin ozelligi her oyuncudan turnuvaya katilim ucreti olan credits almasi. Credits'ler tabi sitede parayla satiliyor. Genelde turnuvaya katilim bedeli kisi basi 10 credit yaklasik 7 dolara tekabul ediyor. Ilk seferde elenme ihtimali dusunuldugunde bence biraz pahali bi miktar. Ama inanin daha once 2v2 bir turnuvaya katilmis biri olarak diyebilirim ki hayatimda yaptigim en keyifli MW2 oyunlari bu turnuvada olmustu. Turnuvaya katilim bedelinin olmasi da oyuncularin belirlenen saatte mutlaka turnuvaya katilimini garantileyen guzel bi sistem. Herkes katilmaz ise parasinin yanacagini biliyor, bu da vaktinde hazir bulunmak icin guzel bi motivasyon oluyor.

Sizin bildiginiz turk oyuncular icin xbox'da boyle ciddi online turnuvalar organize eden bi platform var mi?
B
14 yıl
Turkiye\u0027ye NTSC konsolumu getireyim mi?
Selam Arkadaslar,

Birkac ay icinden turkiye'ye kesin donus yapmam soz konusu. Burada konsolu sat, turkiye'ye gelince yeni PAl kosol al vs. ugrasmak istemiyorum. Kullandigim NTSC konsolu Turkiye'ye getirince voltaj problemi nedeniyle voltaj duzenleyici olmadan kullanamayacagimi biliyorum. Bu forumda pekcok kisi NTSC sahiplerine voltaj duzenleyici yerine yeni adaptor (power brick) almalarini tavsiye ediyordu. Ben de oyle yapmak istiyorum.

Sorum da su:
Ebay'in ingiltere sitesinde pekcok jasper uyumlu 220 V adaptor satiliyor. onlardan birini satin alsam direkt NTSC konsoluma takip sorunsuz kullanabilir miyim?
B
14 yıl
Darksiders tadinda bol puzzle iceren oyun tavsiyeniz var mi?
Selam Arkadaslar,

Dun Darksiders'i bitirdim. Son zamanlarda hic bi oyundan bu kadar keyif almamistim. Puzzle'lar, atmosfer, hikaye... hepsi cok hosuma gitti. Hack and Slash turunun cok hayrani degilim ama bu oyun puzzle'lari ile gonlumu fethetti.

Bu oyunla ayni turde degerlendirilen GOW serisi, dante's inferno gibi oyunlar oldugunu biliyorum ama ikisini de oynamis biri olarak aradigim turun tam olarak bu olmadigini belirteyim. Ben puzzle kisminin agir bastigi darksiders gibi bi oyun ariyorum. Devil may cry 4, Bayonetta oyunlarini da duymustum ama ayrintilarini bilmiyorum. Acaba bu oyunlari oynayanlar beni biraz bilgilenidrebilir mi? Bu oyunlar puzzle acligimi giderir mi?

Baska oyun tavsiyelerinize de acigim, illaki hack&slash olmak zorunda degil. Iyi dusunulmus puzzle'lar olsun yeter. Tabi ki xbox icin ariyorum.
B
14 yıl
XBOX oyunlarini kulaklik ile oynayan var mi?
Az evvel bi soruya cevap verirken aklima geldi. Ben Turtlebeach'in hem oyun sesini hem chat sesini kulakliga veren bi headset'ini kullaniyorum. Iki sesi de ayri ayri kontrol edebiliyorum (kisma - acma vs.). Ozellikle online FPS oynarken ayak seslerini kulakliktan duyabilmenin degeri pahabicilmez. Kapali alanlarda hareket ederken ya da binalarin cok oldugu haritalarda disarda gezerken bu ozellik cok isime yariyor. Cogu zaman dusman koseyi doner donmez nisan almis bekleyen benden kursunu yiyor

Mesela MW2'de, bi de ninja perk'i seciyorum ki dusmanin ayak sesleri kendi ayak sesime karismasin. Tabi beni en cok korkutan adamlar, benim gibi ninja perk'i secmis (dolayisiyla ayak seslerini duyamadigim) dusmanlarim Yine de sadece ayaksesini kullanarak cok canlar yakiyorum

Oyun sesi icin kulaklik kullanan baskalari da var mi forumda merak ettim.
B
14 yıl
OFFICIAL Microsoft Update 2.0.9199 (neye yarar, neye yaramaz)
Merhaba arkadaslar,

6 Nisan'da MS'in yayinladigi son XBOX update bildiginiz gibi konsollara USB destegi getirdi. Bu konuda acilmis ayri bi baslik var, orada update'i live'a baglanmadan offline olarak nasil temin edebileceginiz anlatiliyor. ILGILI FORUM BASLIGI

Ama hala bu update'le yeni neler yapabiliriz ve neler yapamayiz konusunda bi kafa karisikligi var gibi gorunuyor. Bunu gidermek icin bu konu basliginin yararli olabilecegini dusundum. Ben kendi tecrubelerimden de yola cikarak USB destegi ile bize neler sunuldugunu siralayacagim.

1) banlı disklerin bu guncelleme ile banlarınin kalkmasi:
bu kismi cok aciklamaya gerek yok sanirim. pekcogumuzun ban'dan sonra yasadigi HDD'ye oyun yukleyememe problemi bu guncelleme ile ortadan kaldirildi. Banlandiktan sonra profili saklamak disinda hic bi ise yaramayan HDD'ler artik oyunlari install etmek icin kullanilabilecek.


2) USB disk'in HDD gibi kullanilabilmesi:
yeni update'in en kullanisli ozelligi saniyorum ki bu. artik xbox'in kendi ozel HDD'lerine yuksek ucretler odemek yerine, cok daha ucuza temin edebilecegimiz bi USB diski HDD gibi kullanabilecegiz. Oyunlari USB'ye install etmek, demo ve DLC'leri indirip USB diske kaydetmek, profilleri ve oyun save'lerini USB'de saklamak, bu guncelleme ile artik yapabilecegimiz seylerden sadece birkaci. Tabi Microsoft HDD satislarina buyuk darbe indirmemesi icin USB ile baglanabilecek belleklere 16 GB'lik ust sinir belirlemis durumda. yakin zamanda bu siniri kaldirabilecek numaralar bulunur mu bilmiyorum ama su an için klasör ismi değiştirme gibi çok basit bir işlemle birden fazla 16 gb alan yaratarak USB harddiskleri XBOX ile kullanmak ve bu sayede bu limiti biraz da olsa esnetmek mumkun.

3) XBOX'lar arasi veri transferi:
USB ile gelen bir guzel ozellik de artik profil vs. gibi tasinabilir icerigi bir XBOX'tan digerine aktarmak mumkun. Bu ozellik hem FW'li hem de FW'siz konsolu olup birini online birini offline kullananlar icin buyuk rahatlik getiriyor. Buyuk ve takip cikarmasi zor olan HDD yerine surekli USB diskte tasiyacaginiz profilinizi her iki XBOX'ta da basit bi tak-cikar hareketiyle kullanabilmek buyuk rahatlik.

4) HDD transfer kablosuna ihtiyac kalmamasi (bilgisayardan USB'ye veri atabilme):
Daha once pekcok kere ifade edildigi gibi bilgisayariniza indirdiginiz oyun demo'su, theme vs. gibi icerikleri XBOX HDD'sine atmak sadece transfer kablosu ve Xplorer360 isimli bi program ile mumkundu. Artik ayni islemi transfer kablosuna ihtiyac kalmadan USB'yi direkt olarak bilgisayara takip (ama bu sefer Xtaf isimli kucuk bi programcik ile) yapmak mumkun. Programi su adreste bulabilirsiniz: TIKLA
Programin nasil calistigi konusunda yardim almak isterseniz su sayfada acik bi sekilde anlatilmis: http://forum.donanimhaber.com/m_38715405/mpage_5/tm.htm

Bu guzel ozelliklerinin yaninda bu update, bazi arkadaslarin XBLA (xbox live arcade oyunlari), DLC (downloadable content - expansion pack'ler) ve oyun patch'lerinin de USB disk ile XBOX'lara tasinabilecegini sanmasina neden olmus. bu kafa karisikligini gidermek icin su aciklamayi yapmak gerekiyor sanirim.

Microsoft su ana kadar oldugu gibi bundan sonra da XBLA, DLC ve oyun yamasi gibi iceriklerin offline olarak FW'li konsollara tasinmasina izin vermeyecek. Yani bu icerikleri USB diskinize atsaniz dahi baska bi konsola taktiginiz da bu icerikler CORRUPTED FILE diye gorunmeye devam edecek. Bunu yaparak Microsoft para odeyerek alinmis icerige ya da para odeyerek alinmis oyunlar icin ucretsiz yamalara FW'li makinalarin ucretsiz sahip olmasini engellemeyi amacliyor. XBLA ve DLC gibi icerikleri microsoft SIGNED olarak isaretliyor ve sadece urunleri satin alan profilin bu icerige erismesine izin veriyor. baska XBOx'larda baska profillerle bu icerige ulasmaya calsitiginizda da "Corrupted File" ibaresi ile karsilasiliyor. Bu korumayi asabilmenin tek yolu bildigim kadariyla konsollara JTAG denilen donanimsal bi modifikasyonun yapilmasi. JTAG ile, yanlis bilmiyor isem, ban'in kaldirilmasi (UNBAN) bile mumkun. Bu modifikasyonun yapilabilmesi icin tek sart; konsolun belli bi versiyonun altinda olmasi. yani son update'leri konsolunuza yaptiysaniz konsolunuza JTAG yapilmasi mumkun degil. Ayrica Turkiye'de yapiliyor mu, kim yapiyor, bu konularda da hicbir bilgim yok. Sadece su JTAG yapilmasi ihtimalini yok etmek icin bile Microsoft'un boyle faydali bi UPDATE yayinlamis olabilecegini dusunuyorum.

SOZUN OZU: bu haliyle bile son update'in oldukca faydali oldugunu dusunuyorum. USB desteginin benim burda yazmayi unuttugum ya da sizin kendi tecrubelerinizden edindiginiz daha baska ozellikleri var ise, bu baslik altinda bizlerle paylasin lutfen.
B
14 yıl
HDD\u0027yi banlanmis ve banlanmamis iki konsolda donusumlu kullanabilir miyim?
Selam arkdaslar,

benim yabanci forumlarda da cevabini arayip bulamadigim bi sorunum var.

multiplayer'i eglenceli oyunlari xbox live'de oynayabimek icin flash atilmamis (fw'siz) elite konsolum var. bu konsol dogal olarak her zaman xbox live'a bagli.

Bikac gun once, story mode'u guzel oyunlari offline oynamak icin ucuza banlanmis bi konsol aldim. bu banlanmis konsol falcon chip'li arcade konsol, o yuzden oyunlari kaydetmek icin (HDD, memory vs.) hicbir aparati yok. ben de tekrar bir suru para harcayip yeni HDD veya memory almak istemiyorum.

benim merak ettigim, eger fw'siz konsolumdaki HDD'yi banlanmis konsola takip oynarsam, bunu yaparken de fw'siz elite konsolumda kullandigim profilimi kullanirsam:

1) HDD'yi flash'siz elite konsoluma geri taktigimda HDD'de saklanmasi muhtemel kayitlar yuzunden flash'siz konsolun ban'lanmasina sebebiyet verebilir miyim?
2) yine HDD'yi elite konsola geri taktigimda banli konsolda oynadigim oyunlarin, topladigim gamer point'lerin vs. kaydi elite konsolda online oldugumda guncellenir mi? ornegin ban'li konsolda kopya dante's inferno oyununu oynayip HDD'yi elite'e geri taktigimda profilimde son oynadigim oyun dante's inferno mu gorunur? inferno'yu oynarken topladigim puanlar eklenir mi?

Birincisi dogruysa kotu, ikincisi dogruysa iyi :)

biraz ilginc bi durum biliyorum, ama benim gibi iki konsol kullananlar biliyor olabilir diye dusundum.

simdiden tesekkurler.
B
14 yıl
fw\u0027li xbox\u0027ta harddisk\u0027ten oyun oynanir mi?
Selam arkadaslar,

Benim merak ettigim fw atilmis bi xbox'ta harddisk'ten (HDD) oyun oynamak mumkun mu?

oyunlari dual layer DVD'ye yazmak yerine harddisk'ten oynamanin bi yolu var mi?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.