F

Yüzbaşı
12 Aralık 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme (?)
1029 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
3 yıl
silinebilir
silinebilir
F
3 yıl
ASUS DSL - N16 Repeater olarak kullanılabilir mi ?
ev değişikliği sonrası fiber'e geçmiş bulundum fakat evin bazı bölgelerinde internet neredeyse hiç çekmiyor, turk telekomun modeminden kaynaklı bir durum sanırım. önceki modemi'mi repeater olarak kullanma yolu var mıdır ?
F
3 yıl
İntel xtu voltaj ayarı kapalı
İ5 9300h lu laptop kullanıyorum, sıcaklık yüksek olmasından ve batarya kullanım süresinin bi tık artmasından dolayı laptopta hep voltajı ne kadarını kabul ederse düşürürüm. Önceki laptopumda i5 6200u vardı ondan öncekinde i7 4700mq vardı ve voltajı düşürebiliyordum ama 9300h yi düşüremiyorum voltaj ayarları kapalı görünüyor nedenini bulamadım ama laptopun buna ihtiyacı var işlemci çok ısınıyor oyunda..
Laptop lenovo L340
F
4 yıl
Corsair H110i soğutma sıvısı ekleme
EDİT: şuan bundan eminim ki soğutucu sıvı eksiltmiş. radyatörün pozisyonunu elle değiştirince bazı durumlarda devir daim yapamıyor ve corsair'in uygulamasından bakınca pompa hızı 6000 devirlere kadar çıkıyor ve devir daim yapamıyor. radyatörün yönünü aşağı yukarı oynatınca bi anda su akışı sağlanıyor devir 3000'lere düşüyor ve işlemci sıcaklığı bi anda düşüyor. radyatörü yerine montajlayınca gene bi kaç gün içinde gene sıvı akışını sağlayamayacak duruma geliyor.

https://www.itopya.com/thermaltake-tt-premium-4lu-paket-mavi-sogutma-sivisi//

linkteki ürünü alıp radyatörün sıvısını değiştirmeyi düşünüyorum ama ne kadar miktar sıvı eklemem gerek bilemiyorum


Merhaba herkese. Son bir kaç aydır soğutma konusunda kötüleşmişti. Atıyorum işlemci önceden 50 derecelerde gezerken 60 lara gelmeye başladı. Son bir kaç gündür ise nerdeyse hiç soğutamıyor işlemciyi.
İlk olarak aklıma pompa arızası geldi ama pompası düzgün çalışıyor gibi görünüyor 3050 rpm civarında çalışıyor, olması gereken değerde.
Hortumları kontrol ettim. Hortumlardan bitanesi ısınırken diğeri hiç ısınmıyor yani devir daim olmuyor gibi. Pompa düzgün çalışırken devir daim olmamasına anlam veremedim ben. Tıkanmış gibi sanki radyatör de ısınmıyor. Ama bu nasıl mümkün bilemiyorum, sonuçta kapalı sistem.
Bu konuda herhangi bir fikri olan?
F
4 yıl
delid sonrası metal plakayı yapıştırma
merhaba arkadaslar.
delid'li 3770k kullanıyorum, sıvı metalini yenilemeye karar verdim. thermal grizzy'den siparis verdim bir kaç gün içinde ulaşacak.
sıvı metali yenilediktek sonra metal plakasını yapıştırmak istiyorum, genelde neyle yapılıyor bu yapıştırma işlemi ?
F
4 yıl
Dizide aranan sayıya en yakın ilk 3 sayıyı bulma.
selamlar.
diziyi sıraladıktan sonra istenilen sayıyı dizide arattıktan sonra o sayıdan bir önceki ve bir sonraki sayıyı yazdırarak yaptım fakat herzaman doğru çalışmıyor.
mesela aranan sayı dizide 1. sırada ise bi önceki sayıyı yazdıramaz çünkü orada bir sayı yok. bu durumu koşul ekleyerek giderdim fakat yamalı pantalon gibi oldu hoşuma gitti.
çözemediğim durum ise, dizide aranan sayıdan birden fazla var ise program kullanılamaz hale geliyor. örn, aranan sayı 1088, dizide iki tane 1088 var ise anlansız sonuçlar yazıyor konsola.

bu mantıkla olmayacak belliki başka nasıl yapabileceğim hakkında fikir gerekiyor..
F
4 yıl
lenovo onekey recovery
selam forumdaşlar. laptop'umdaki orjinal hdd'yi ssd ile değiştiricem. onekey'e kayıtlı olan recovery dosyasının yedeğini alıp takacağım ssd'ye kurmayı planlıyorum. böylece orjinal windows durmaya devam edicek fakat nasıl yapacağımı bulamadım.
windows üzerinde onekey uygulamasını açınca oradan yedekleme yapmaya izin veriyor fakat ben orjinal yedek dosyalarıyla yapmayı istiyorum.
şimdiden teşekkürler yardım için.
F
4 yıl
rx 580\u0027a aio sıvı soğutma montajı
elimde bir adet rx 580 ve bir adette cm nepton 120xl bulunuyor. sıvı soğutmayı montajlayıp öyle kullanmak istiyorum boşta duruyor ama nasıl yapabilirim hiçbir fikrim yok. bu iş için nzxt g12 kiti var ama hiçbir işlevi olmayan plastik bir parçaya 250 tl vermek istemiyorum.
yokmu bunun bir taktiği eyy dh üyeleri ?
F
5 yıl
xperia xz1 wifi problemi
wifi ye bazen bağlanıyor bazen bağlanmıyor. restart atıyorum bağlanıyor bi süre sonra kopup gidiyor.
bazen ise bağlanıyorum, bağlandığı görülüyor ama internete erişilemiyor. mobil veri de pek sıkıntı çekmiyorum ama wifi konusunda hep sıkıntı hep sıkıntı.
aynı telefonu kullanıpta sorunu çözebilen var mı merak ediyorum çünkü wifi sorunu kronik(miş) bu telefonlarda..
ek olarak güvenli mod da açtığımda telefonu hiçbir problem çıkmıyor wifi ikonuna tıkladığım an saliseler içinde bağlanıyor..
gene duyduğuma göre sorun yazılımsalmış.. eğer öyleyse 2 senedir nasıl bu sorunu çözemiyorlar hayret.
F
5 yıl
Rx 580 Bios MOOD
selam arkadaşlar. şuanda kullanmak olduğum rx 580 4gb'nin çekirdek ve bellek hızını bios'a atarak, kalıcı olarak arttırmak istiyorum.
gpu, 1.2v de 1470 mhz ile çalışabiliyor. bellek ise ekstra voltajsız olarak (1900*4) 7600 mhz de çalışabiliyor. afterburner programını kullanarak denedim sorun çıkmadı.

bios üzerinde oynamalar yaparak yukarda bahsettiğim değerlere ulaşmak istiyorum. polaris bios editor kullanarak yapabilirmiyim yoksa farklı programlar da gerekiyor mu ?
daha önce karta bios attım fakat böyle birşeyi ilk defa denicem
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.