O

Yüzbaşı
21 Mart 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
128 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
9 yıl
SLI destekli Socket 1155 anakart lazım
İyi günler arkadaşlar,

elimdeki 3770K işlemciyi takabılmem için ve Mutlaka SLI desteği olan bir 1155 socket anakart arıyorum. sıfır veya ikinci el de olabilir. hangi modellerde bulabilirim bunu ?

SLI desteği oluo olmaması anakrtın chipseti ilemi alakalı ? mesela ben gigabyte'ın kartlarına baktım ama crossfire desteği yazarken SLI yazmıyor bazı modellerde.

yardımcı olursanız sevinrim.
O
9 yıl
iki Samsung TV\u0027nin birinde aynı 3d film neden diğerinden daha karanlık?
İyi günler.

Elimizde iki adet samsung Smart TV var.

birisi

Samsung 40h6500

ikincisi

Samsung 46ES8000

bu iki televizyonda aynı 3d Filmi açıyorum, fakat ES8000 de görüntü gayet güzelken h6500 modelinde 3d moduna geçtiğimizde görüntü standart halinden daha kararık oluyor. Zaten 3d Gözlüğün kendi karanlıklığı var birde TV görüntüyü karartınca film eziyet haline geliyor.

karşılaşma yaptığım iki testte de aynı film ve aynı USB ler ile yapıpldı. Yani hdmi kablosu ile ilgili bir fark olamaz. ayarları da kurcaladım. 46ES8000 sanırım 2012 model iken h6000 2014 model. bundan dolayı arayüz tasarımı az da olsa farklı. ama aşağı yukarı aynı menü isimleri ve tasarımı var. Ama bir fark göremedim ayarlarda. iki TV dede aynı ayarlar kabaca.

Eğer derseniz bu 3d modda kararma meselesi ayar la ilgili değil, panel kalitesi ile ilgili, o halde yeni tv alırken bunu nasıl anlayacağız?

fikirlerinizi merak ediyorum. bir tv de 3d keyifken, diğerinde eziyet. umarım bir çözümü vardır
O
10 yıl
jetta 2012 highline kasım öncesi ve sonrası farklar nelerdir?
iyi günler,

şu sıralar jettalara bakıyorum. şöyle bir ayrıntı farkettim; son kasa jettaların içinde 2011 olanlarda kolçak yükseklik ve uzunluk ayarı yok. 2012 lerde ise kasım ayından önceki üretimlerde yok ama kasım ayı sonrasındakilerde var.

öncelikle bu bilgim doğrumu?

ikinci olarak bu bilginin paralelinde 2012 kasım ayından sonraki jettalarda, bu kolçakta olduğu gibi başka hangi yenilikler vardır? özellikle highline olanları merak ediyorum. kısacası 2011-2012 kasım öncesi highline araçlar ile 2012 kasım sorası highline jettalar arasındaki farklar nedir?

bir iki hafta içerisinde aracımı almak istiyorum yorumlarınız benim için çok değerli. teşekkür ederim.
O
10 yıl
dual 2011 socket anakart yok mu?
Merhaba arkadaşla özel bir iş istasyonu için 2011 socket iki işlemci kullanabileceğim anakart arıyorum. internette evga yı buldum ama sadece haberlerden ibaret. Böyle bir anakart varmı? bedeli sorun değil. ama iki adet yüksek saat hızlı işlemciyi tek sistemde toplamam lazım. teşekür ederim.
O
10 yıl
GTX 780 Ti için Dell Güç kaynağımı ile kullanabilir miyim?
İyi günler

Dell T3610 model Bir iş istasyonum var. Ben bu sisteme GTX 780 Ti ekran kartını takmak istiyorum. Çünkü çalıştığımız yazılım Quadro serisi için değil, yüksek saat frekansı isteyen Gamer kartlar ile çok daha hızlı çalışıyor. ama diğer yazılımlar için quadro yu kasanın içinde tutmak zorundayız.

Sukıntım ise şuki Dell 625W Güç kaynağımın yeterliliğinden şüpheliyim.

Sistemim şu şekilde;

Xeon 1650 v2 işlemci 3.5 ghz max 130 W
Quadro K4000 ekran kartı ( 780 Ti yı bu kartın altına takacağız ): max 80W

geri kalan parçaların sistemden ne kadar elektrik çektiğinnden emin değilim fakat zannediyorum fazla değil.
32 GB ram
Kingston SSD 240 gb
1 TB standart 7200rpm sata disk.

güç kaynağı ise 625W.

güç kaynağının diğer bilgileri ise şu şekilde:

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu sistemde GTX 780 Ti kartını kullanabilirmiyim?

ben sistemin Watt olarak yetersiz kalabileceğinden şüphelendim fakat, sorduğum bir bilgisayarcı abimiz, watt olarak sorun olmaz ama resimdeki 18.0 A da sorun olabilir dedi. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?

ikinci olarak kasamızın içinde 2 adet 6 pin kablo var. bunlardan biri hali hazırda K4000 e takılı. GTX 780 Ti 6 pin + 8 pin istiyor. fazla 6 in var çok şükür. fakat 8 pin yok. bunu çevirici veya bir aparatla elde edebilir miyiz?

Yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkürler.
< Resime gitmek için tıklayın >
O
12 yıl
iPad 1 iOS 4.2.1 sürümünü el ile 4.3.3 \u0027e yükseltirken hata alıyorum
Merhabalar.

iPad 3g 4.2.1 sürümüne sahibim. cihaz jailbreakli fakat cydia da bazı problemler var ve bazı uygulamalarda 4.3 üzeri istiyor. bunun için 4.3.3 e yükseltmek istiyorum. fakat update dediğimde en son sürümü yani ios 5 i yüklemek istiyor. ben ise internetten indirdiğim iPad1,1_4.3.3_8J3_Restore.ipsw dosyasını el ile restore butonuna alt tuşuna basaraka browse edip seçerek update etmek istiyorum. Yani özetle otomatik update yapsam apple server ları direkt ios 5 i gönderiyor bana ama ben sadece 4.3.3 e yükseltmek istiyorum. bunu yaptığım zaman ise "this ipad could not be restored. this device isn't eligible for the requested build" hatasını veriyor.

cihazımı 4.3.3 e nasıl yükseltebilirim?
O
13 yıl
Windows 7 partition silemiyorum acil lütfen
iyi günler arkadaşlar. bir bilgisayara windows 7 kuracağım. 500 gb disk var. ilk 10 gb ayrılmış ve geri kalan 460 küsur bir partition var. bu iki partitionu dengeli yapmak istiyorum. ikinci yani büyük partitionu silebiliyorum fakat 10 gb lık alanı silmeme izin vermiyor. daha sonra diski başka bir kasaya takıp bilgisayarım -> sağ tık yönet bölümünden yapayım dedim oradada sağ tıkladığımda delete partition butonu sönük. bu partition. ayrıca nedir bilmiyorum ama altındaki açıklamada parantez içinde primary partition ve page file yazıyor. diğerlerinde bu page file yazmıyor. bu bölümü nasıl silenilirim?

şimdiden teşekkürler
O
13 yıl
Playstation Ana menüsündeki TV uygulama ikonları? iPlayer?
Merhaba arkadaşlar

bu gün internette bazı görütüler gözüme takıldı. BBC nin iPlayer isminde bi media ortamı var. Buna browser dan girebiliyorduk fakat ana menüdü TV logosu altında durduğunu gördüm şu linkte:

http://www.gamespot.com/news/6217011.html

Bu şekilde galiba youTube falanda eklenebiliyor. bu uygulamalar nereden yükleniyor acaba?
O
14 yıl
Fifa 11 Her Açıldığında Neden Kayıt yapmak istiyor?
Arkadaşlar PS3 de Fifa 11 aldım. Oyun çok güzel. ama anlayamadığım bir olay var. Oyunu kapatıp her açtığımda EA serverlarına bağlanıp, kullanıcı sözleşmesini kabul ettirip ve yeni şifre girmemi istiyor? üstelik Şifre doğrulamasını bile yeniden istiyor. sanki daha önce hiç kayıt yaptırmamışım gibi.

her seferinde böylemi olacak? çok can sıkıcı bir durum. Yardımlarınızı bekliyorum
O
14 yıl
pwnage tool 4.01 ile iPhone 3G jailbreak sonrası şebeke gitti
İyi gunler. Daha önce hiç Jailbreak yapılmamış, Turkcell den alınma bir iPhone 3G var abimde. Bu zamana kadar hiç Jailbreak yapılmamıştı. Ve orjinal olarak 4.0 sürümü mevcuttu. Bugün Mac Os da pwnage tool 4.01 ile jailbreak işlemi yaptım. Telefon, içinde cydia, multitasking ve wallpaper özellikleri ile birlikte açıldı. Fakat pin kodunu da girdiğimiz halde Turkcell yazısı çıkmadı ve servis yok yazısı gözüktü. Bunun sebebi ve çözümü nedir?

pwnage tool da expert modda yaptım ve General Settings bölümünde "Activate the Phone", "Re-enable functionality (multitasking,wallpaper,battery indictor)" bölümlerini tikledim fakat "Enable baseband update" kısmını boş bıraktım. bu seçeneğin Amerikadan gelen sim kilitli iphoneların kilidini açmak için olduğunu ve bizimkindede sim kilit olmadığı için gerek duyulmadığını düşünerek tiklemedim.

hata burdamı olu acaba?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.