F

Teğmen
09 Eylül 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
29 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
4 yıl
Gigabyte B450 S2H için 3600mhz cl16 ram önerisi
Arkadaşlar merhaba,

Sahip olduğum B450 S2H anakartı kullanan arkadaşlar, 3600mhz CL16 ram tavsiye ederse sevnirim. (denenmiş olması önemli, her RAM belirtiği gibi b450'de 3600mhz destekleyemeyebiliyor.)

Samsung B-DIE olup O.C ile o değerleri alanlar varsa o tarz da olabilir. Direk CL16 3600MHZ X.M.P olanlarda olabilir.
F
4 yıl
Çok Önemli (RAM\u0027lerini seven içeri girsin)
Arkadaşlar merhabalar,

Oyunları satın almadan önce denemek isteyip veya ekonomik durumumuz yeterli olmadığı için hepimiz koruması kırılmış korsan oyunları bilgisayarımıza yüklüyoruz.
Ancak çok önemli bir konuda sizleri uyarmam gerekiyor;

Özellikle ''Repack'' yapılan (Örneğin: FitGirl) oyunların korsanlarını kurduğunuz zaman sizde farketmişsinizdir ki bilgisayarınız ne kadar hızlı olursa olsun kasılmalar-donmalar yaratacak kadar RAM ve CPU kullanımları artıyor (ben 14gb'a kadar gördüm) ve çok derin sıkıştırılmış dosyaları, çok agresif bir şekilde açan özel programların arkada çalışması sizin haberiniz olmasa da zamanla RAM'lerinizi kalıcı hatalara sürüklüyor ve bunu normal kullanımda asla farketmiyorsunuz, ancak ileri durumlarda mavi ekran hataları almaya başlayana kadar.

Genelde bu sıkıştırılmış dosyaları kurarken. ''crc mismach, isdone.dll, unarc.dll'' gibi hatalar alıyorsanız. Yada çok büyük dosyaları çıkardığınızda verify ettiğinizde ''BAD FILES'' hataları alıyorsanız. Büyük ihtimalle bende olduğu gibi RAM'inizde(lerinizde de olabilir) normal kullanımda belli olmayan yazma hataları var.

Neyse ki ben bu sorunlar olmaya başladıktan sonra ''Memtest86'' programı ile sorunlu RAM'i buldum ve neyse ki garantisi var. (bir kaç kez testi tekrar etmeniz gerekebilir)

Burada size her oyuna para verin, korsan oyun haramdır mesajı vermek istemiyorum, ancak indirdiğimiz Repack kurulumları dediğim gibi RAM'lerinizi bozabiliyor ve bu bir kaç haftada bile üst üste ''repack'' kurarsanız olabiliyor.



< Resime gitmek için tıklayın >
F
4 yıl
Asus TUF RTX2060 Yüksek Sıcaklık
Merhabalar,

Ekran kartını dün Vatan'dan aldım ve benim eski 980 TI'ım 67 derecede sessiz çalışırken, Asusun bu kartı neden 78 derecede ve fan devri bu kadar yüksek çalışıyor? Sorunlu mu yoksa diğer kullanıcılarda da durum aynı mı?
< Resime gitmek için tıklayın >
F
5 yıl
test
test
F
5 yıl
Ryzen 5 3600 OC hakkında
Arkadaşlar 4.2ghz ye elle voltajı bu seviyeye alarak sabitledim. Biostan hiçbir ayara dokunmadım. Bu programı kullanırken Bios'tan da elle voltaj ayarlamak gerekiyor mu?< Resime gitmek için tıklayın >
F
5 yıl
Ryzen 5 3600 Yüksek Voltaj?
Arkadaşlar hiçbir overclock veya biosta (devamlı bios güncellemek dışında) bir ayarı değiştirmediğim halde ryzen master programında baktığım zaman, cpu voltajın 1.42 leri bulduğunu görüyorum.
Bir sorun mu var? Bir de stock soğutucu için yüksek yükte 80 dereceyi bulması fazla mı?
F
5 yıl
2900tl ye bu sistem sizce nasıl?
Arkadaşlar merhabalar; Elimde GTX 980 TI AMP EXTREME ve Gigabyte Sumo Y 1000w 80+ Kasa mevcut,

Eski anakartımı, ramlerimi ve işlemcimi 1300 TL'ye sattım. (z97+8gb ddr3+ i5 4690)

Sizce bu parçalarla yapacağım yeni bilgisayarda eksik veya farklı yorumlanabilir bir durum mevcut mu?
< Resime gitmek için tıklayın >
F
6 yıl
Taşımadan sonra ekran da yeşil noktalar ve bilgisayar açılmama hatası
Merhabalar arkadaşım Ankara taşındıktan sonra kutusuyla korunan kasasında ki bilgisayarını açtığında, anakartında pci ledi kırmızı yanıyor ve uzun süre sonra sönüp bilgisayar açılınca bios ekranında saçma bir düzenle yeşil noktalar çıkıyor. Bilgisayar açılmaya çalışınca bir süre sonra mavi ekranla video drt failure :( gibi birşey yazıyor. Sorun kablo veya monitör de değil bilgisayar güvenli modda ekran kartından çalışıyor, taşınırken ya pci girişi yada ekran kartının pci çıkışı hasar görmüş olmalı, daha önce başına gelen çözüm bulan arkadaş var mı? Ankara’ya yeni gittiği için başka bir pc de vs ekran kartını deneyemiyoruz, bilgisayar anakartta ki işlemci ekran kartı çıkışından düzgün çalışıyor, kasanın şekli yüzünden diğer pci a takamıyoruz ekran kartı çok büyük. Resmini attığım bu mavi çizgi düzeni güvenli modda düşük pikselde çıkmıyor, bios ekranında Asus logosunda böyle ilk açıldığında bios yazılarında 6-8 tane üste sıralı çıkıyor yani saçma bir düzeni var.
< Resime gitmek için tıklayın >
F
6 yıl
Monster Laptop format sonrası sorun
Laptopumda formattan sonra tüm driverlar sorunsuz kurmama rağmene ve hepsi düzgün çalışmasına rağmen klavyede ki touchpad kapatma tuşu çalışmıyor. synaptics driverlarını vs silip yükledim bunlarla alakası yok. Yardımcı olabilecek var mı?
F
6 yıl
GIGABYTE Z370P
Bu anakartın 1.500 tl lik anakartlardan farkı nedir?
İşlemci oc desteği varsa, 3200mhz ram desteği varsa iki kat para vermeye ne gerek var? Wifi, Usb 3.1 falan mı?
Bu veya MSI Z370 Pro-A arasında kaldım.https://www.nanokatalog.com/urun/z370p-d3?gclid=CjwKCAjwtvnbBRA5EiwAcRvnpqZlI6xMT9Teef-7T3ia_Ykh9a4mUlQmsWU9rLmYeirDNJ5_VSTSTRoCSBkQAvD_BwEhttps://www.nanokatalog.com/urun/msi-z370-a-pro?gclid=CjwKCAjwtvnbBRA5EiwAcRvnpkjjBYDxLHrTprSdgPnrNBmCmveMhZQRLl6qfecQ3UvmIxe-ajMRQRoCzuEQAvD_BwE
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.