V

Çavuş
25 Ağustos 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
5 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
V
7 yıl
Oyun için dizüstü önerisi
Merhabalar,

Yüksek performanslı bir dizüstü oyun bilgisayarı almak istiyorum ancak tasarımına da önem veriyorum. İnternetten yaptığım araştırmaya göre bu modellerin bazılarında Windows yüklü olarak gelmiyor. Ayrıca bilgisayarı oyun amacı dışında da kullanacağım için tasarımı, ısınma, pil ömrü ve aşırı ağır olmaması da benim için önemli dolayısıyla 15.6" bilgisayar bakıyorum ve performans tek kriterim değil. Firmanın Türkiye ve yurt dışında sağlam bir teknik desteğe sahip olması da benim için önemli.Şu ana kadar gözüme çarpan modelleri aşağıda sıraladım, sizin de tavsiyelerini alabilir miyim?
http://www.vatanbilgisayar.com/hp-pavilion-gaming-core-i7-6700hq-2-6ghz-16gb-2tb-128ssd-15-6-gtx960m-4gb-w10.html
HP olması beni biraz düşündürdü ama fiyatı, tasarımı, ekran kartının 4 GB olması ve Windows yüklü gelmesi bir avantaj.
http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gp62-leopard-pro-core-i7-6700hq-2-6ghz-16gb-1tb-hdd-15-6-gtx960m-2gb-w10.html
MSI'ın bu modeli de aynı işlemciye sahip ancak SSD yok ve aynı çipseti kullanan ekran kartı 2 GB.
http://www.eksenbilgisayar.com/msi-px60-6qe-293tr-core-i7-6700hq-16gb-1tb--128gb-ssd-2gb-vga-gtx960m-15.6-full-hd-win10#Details
MSI'daki bu model tasarım olarak en çok hoşuma gidenlerden. İşlemci gene aynı ve SSD olmasına rağmen ekran kartı 2 GB.
http://www.eksenbilgisayar.com/asus-n552vw-fw171t-core-i7-6700hq-16gb-1tb--128gb-ssd-4gb-vga-gtx960m-15.6-full-hd-win10#Details
ASUS'un bu modeli de şık bir tasarım sahip ve iyi performans vaat ediyor.
https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V10-2-2.html#.WPcykGclHIW
Monster'ın bu modeli fazlasıyla performanslı görünüyor ancak Windows yüklü gelmiyor.

Teşekkürler
V
8 yıl
Sony Xperia Z3c conta ve ses sorunu
Merhabalar,

Yaklaşık bir buçuk senedir Sony Xperia Z3 compact kullanıyorum ve aldığımdan beri telefon çağrılarında karşı tarafın sesi çok kısık geliyor. Ayrıca Whatsapp üzerinden sesli kayıt gönderildiğinde ve bunları dinlemeye çalıştığımda telefonun ekranı kararıyor ve kayıt bitene kadar gelmiyor ayrıca ses sorunu burada da mevcut. Bu telefonu kullanan, bu tarz sorunlar yaşayan ve üstesinden gelen var mı?

Bunlar dışında şarj kapağının oradaki su geçirmemesi için konulmuş plastik conta söküldü, bu sorunu yaşayan var mı? İstanbul'da kısa sürede bu ufak tamiri gerçekleştirebilecek bir teknik servis önerebilir misiniz?
V
8 yıl
Televizyon için sehpa
Merhaba,

Bir akıllı televizyon aldık ancak sehpa olmadığından ve duvara da monte etmeyi tercih etmediğimizden 2 haftadır kutusundan çıkartmadık. İnternetten sehpa almak istemiyoruz ancak mağazalara gittiğimizde de pek fazla seçenek göremiyoruz. İstanbul Anadolu Yakası'nda bu tarz televizyon sehpasını görerek satın alabileceğimiz hangi mağazaları önerirsiniz? Televizyon 108 ekran ve mümkün olan en sade sehpayı istiyoruz.

Teşekkürler
V
8 yıl
Türkiye\u0027de yüksek öğrenim sonrası yurt dışında çalışmak
Merhabalar,

ODTÜ'de fizik bölümünde lisans yaptım ve şu anda Koç Üniversitesi elektronik mühendisliği bölümünde yüksek lisans yapıyorum. Yüksek lisansımı bitirdikten sonra Avrupa'ya gidip orada çalışmayı düşünüyorum, akademik doktora yapmayı düşünmüyorum. Bu zamana kadar akademik bir yol izledim ancak artık iş hayatına girmek istiyorum ve geçişin kolay olmayabileceğinin farkındayım. Niyetim direk yurt dışına gitmek fakat çok olanaksız ise Türkiye'de başlayabilirim. Akademiden iş hayatına geçen ve bu konularda deneyimi olanlar varsa bu deneyimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim. Bu konuda tavsiyelere açığım ve daha detaylı bilgi verebilirim.

Teşekkürler
V
8 yıl
Askerlik tecili ve yüksek öğrenim
Merhabalar,

Koç Üniversitesi'ne yüksek lisansımın ikinci senesindeyim ve üniversiteyi uzatmayı sonrasında ise yurt dışında doktora yapmayı ve askerlikten bedel ödeyerek muaf olmayı düşünüyorum. Askerliğimi yüksek lisansa başlamadan önce askerlik şubesine giderek iki sene tecil ettirmiştim. Yüksek öğrenim(yüksek lisans ve doktora) boyunca askerlik ne kadar tecil edilebiliyor ve bu konularda detaylı bilgi alıp sorgulama yapabileceğim resmi bir internet sitesi var mı?
V
9 yıl
Samsung Galaxy S5 vs. HTC One E8
Selamlar,

Yeni çıkan telefonlarla birlikte akıllı telefon piyasasındaki fiyatlar değişecek ve ben de telefonumu yenilemeyi planlıyorum. Samsung S5 ve HTC One E8 arasından hangisini tercih ederdiniz? HTC'de sanırsam iç hafıza 16 GB ve 32 GB olan model yok. 1000-2000 TL arasında diğer telefon önerilerinize de açığım.
V
9 yıl
Amerika\u0027dan telefon getirtmek
Merhaba,

Bir yakınımız Amerika'da ve gelirken telefon getirebileceğini söyledi, araştırdığım kadarıyla telefonu Türkiye'ye girişte pasaporta işleniyor ve işlenen pasaport ile iki yıl içinde başka bir telefon getirilemiyormuş. Bunun dışında IMEI numarasını kayıt ettirmek için vergi dairesine 119 TL bedelinde bir harc ödeniyormuş. Bu işlemleri yaptıktan sonra telefonu Vodafone, Turkcell vs. gibi yerel bir operatör ile rahatlıkla kullanabilir miyiz? Peki olası cihaz arızası durumlarında garantisi olmayacak bu konuda ne düşünüyorsunuz? Getirtmek istediğim cihaz yeni çıkacak HTC One M9 veya bir eski modeli HTC One M8.
V
9 yıl
Hangi üst seviye cep telefonunu almalıyım?
Merhabalar,

Uzun zamandır cep telefonu almayı planlıyorum ancak yeni modeller çıkacak, dolar düşecek vb. sebeplerden ötürü biraz beklemeyi tercih ettim ancak telefonların fiyatlarında pek bir değişiklik olmadı. Açıkçası Android düşünüyorum ve RAM, işlemci hızı haricinde tasarıma, iç hafızaya ve bellek kartı takılıp takılamamasına da önem veriyorum çünkü uygulamalar kolayca hafıza kartına taşınamıyor genellikle. Full HD ekran olmazsa olmaz bir özellik değil ama kamerasının biraz kaliteli olmasını ve çözünürlük olarak 8 MP veya daha yüksek olması bekliyorum. HTC One M7 ve M8 modellerine baktım telefonların her özelliği iyi ancak kamera çözünürlük açısından düşük(kaliteli lensler vs. kullanılmasına rağmen) olduğundan bunun problem olabileceğini düşünüyorum. Bir yanda da Sony Xperia Z3 Compact var bu telefon genel olarak çok iyi ancak iç hafızası 16 GB ve kamera yazılımı hakkında olumsuz yazılar okudum. Daha önce Windows Mobile ve iOS platformlarını düşünmemiştim ama bunlar da olabilir gibi geliyor. Yeni modelleri beklemem durumunda en yeni çıkanlardan almayacağım çok pahalı olacakları için ama eski ürünlerin fiyatları düşebilir diye bekleyebilirim de tahmini bir çıkış tarihi var mı yeni telefonların? Uzun bir yazı oldu ama çok fazla çeşitlilik ve hareket olan bir piyasa olduğundan kafam karışmış durumda yardımcı olursanız sevinirim.
V
9 yıl
HTC One M8 mi Sony Xperia Z3 Compact mi?
Merhabalar,

Daha önce Sony Xperia Z3 Compact almayı düşünüyordum ancak beklerken yaptığım araştırmalar sonucunda düşündüğüm kadar iyi olmadığını ve HTC'nin büyüklüğünü nedeniyle daha fazla kullanım kolaylığı sağlayabileceğini düşündüm. HTC One M8 telefonunun 32 GB modelini mağazalarda bulabilir miyim ve fiyatı ne civarda olur? Kesinlikle parallel ithalat vs. almayı düşünmüyorum telefonu kullananlar da yorumlarını yazarlarsa memnun olurum ve başka tavsiyelere de açığım. Bu arada sizce telefon almak için iyi bir zaman mı yeni modeller de çıkıyor ancak dolar da çok yukarıda, beklemek daha iyi bir seçenek olabilir mi?
V
9 yıl
Sony Z4 Compact beklenir mi, şu an piyasa hangi telefona yönelebilirim Z3c haricinde?
Merhabalar,

Sony Z3 Compact almayı düşünüyordum ancak internetteki bazı sitelerde bir sonraki modelin Z4c bu sene içinde çıkacağı yazıyor. 32 GB iç hafıza ve Full HD ekranı göz önüne alındığında beklemeye değer gibi görülüyor, bu konuda önerilerinizi alabilir miyim? Z3c'e gelince kamerada pembeleşme ve başka sorunlarını okuyunca açıkçası almaya çekindim. Ayrıca piyasa tavsiye edebileceğiniz bu telefonla benzer fiyat performansa sahip neler var şu anda?

Teşekkürler
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.