T

Teğmen
27 Temmuz 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
83 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
4 yıl
6 ay önce sattığım araç hakkında
7 ay önce bir otomobil almıştım. Alırken ekspere soktum. Herhangi sorun çıkmadı, tramerde çıkmadı. 1 ay sonrada koşullarımdan dolayı aracı satmak zorunda kaldım. Yani aracı satalı 6 ay oldu. Alan müşteri kendi istediği bir ekspere aracı soktu. Yine araç temiz çıktı. Tramer sorgusunu yaptı yine birşey çıkmadı. Bugün 6 ay önce aracı sattığım adam arayıp arabayı servise bakıma götürdüm arabanın önden kazası varmış dedi. Gülermisin ağlarmısın. Birde bana haberin varmı dedi. Haberimin olmadığını , bende ekspere sokarak aldığımı ve kendisininde kendi istediği ekspere sokarak görerek aldığını söyledim. Ben seni suçlamıyorum muhtemelen senden önceki sahiplerinden biri bunu yapmıştır dedi.Bu durumdan haberin olsun ben muhtemelen mahkemeye vericem dedi. Bende abi bu konuya yorum yapamam 6 ay geçmiş sen aracı alalı eğer yakın zamanda olsaydı eksperi mahkemeye verirdin dedim. Anlayacağınız karmakarışık bir durum. Aynı şeyi ben yaşasam aradan 6 ay geçse eski sahibini aramam dahi. Ama bu vatandaş böyle bir hareket sergiledi. Bende hakkını arama imkanın varsa ara dedim. Böyle bir şey başından geçen varmıdır?
T
4 yıl
Modem ve yükseltici FPS oyunlarında problem
Alt katta 24mbitlik internete sahibim ve ASUS DSL-N16 modem kullanıyorum. 140 m2'lik evde wifi üzerinden fps oyunlarını 45-50 ping ile sorunsuzca oynayabiliyorum.Ev içerisinde ortalama 20 mbit hızla bağlanıyorum. Evlendikten sonra bir üst kata taşındım. Kendi evime TP-Link TL-WA850RE 300Mbps yükseltici aldım. Evin içinde film izlememde falan sıkıntım yok. Bilgisayarımda interneti 14-16 mbit aralığında kullanıp hd film izleyebiliyorum. Fakat FPS oyunlarını yükseltici üzerinden oynamaya çalıştığımda berbat bir ping oluyor. Hiç bir şekilde FPS oyunu oynayamıyorum. Bu sorunumu çözmek için kablo çekmek vs çok zor bir çözüm yolu. Bu fps oyunlarındaki sorunu modemimi veya yükselticiyi daha güçlü birşey alarak çözebilirmiyim. Yardımlarınızı bekliyorum.
T
4 yıl
Simulasyon olmayan yarış tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba. Playstation 4' de simulasyon olmayan araba yarışı oyunu tavsiyesinde bulunabilirmisiniz. Need for speed oyunları hep hoşuma gitmiştir. Ps4'de eğer öneriyorsanız hangi NFS pakedini satın almalıyım. Veya alternatifler nelerdir. Simulasyon tarz istemiyorum çünkü kontrol etmesi çok zor oluyor. Şimdiden teşekkürler.
T
5 yıl
Modem menzili hakkında
Arkadaşlar şuan evimde Asus marka Dsl-N16 modem kullanıyorum.24mbit vdsl internetimi 140 m2 evde evin her köşesinde kaliteli şekilde kullanamıyorum.Kapsama alanı dar bir modem. Temmuzda bir üst kata taşınacağım. Modem yine alt katta evde kalıcak. Modem wifi menzil güçlendirici, sinyal yükseltici bir ürüne ihtiyacım var. İyi bir ürün arıyorum. Fiyata baktım şuan kullandığım modem 300 liraya yakın bir fiyatta. Kaliteli bir ürün fakat menzili sıkıntılı. İlk başta yeni bir modem alayım dedim fakat 300 liralık bir modemde menzil bu şekildeyse heralde benim yeni bir modem alırsam çok yüksek meblağda olması gerek. Bu yüzden bana işimi görecek iyi bir ürün tavsiye edermisiniz.
T
5 yıl
Küçük ekran QLed\u0027mi yoksa daha büyük UHD\u0027mi
Arkadaşlar samsung marka televizyon alacağım.Sizce 55 inç bir Qled 4k Uhd smart bir televizyon almak mı daha mantıklı yoksa yine aynı markanın Qled olmayan Uhd özelliği olan fakat büyüklüğü 65 inç olan bir televizyonunu almakmı mantıklı.Fiyat olarak ikiside birbirine çok yakın.Biri Qled özellikli.Diğerinin ise ekran boyutu 10 inç daha büyük.Önerilerinizi bekliyorum.
T
5 yıl
4000-6000 TL Bandında Televizyon Önerisi
Arkadaşlar önümüzdeki yıl evleniyorum. Bu yıl bitmeden indirimden faydalanıp televizyon vb eşyalarımı alacağım.23 ünde bir fırsat yakalarsam bu cumada alabilirim. Başlıktaki fiyat bandında önerebileceğiniz modeller nelerdir. Şuanda ailemle yaklaşık 7-8 yıldır samsung smart tv kullanıyoruz. Çok memnunuz. Öneriler samsung olursa dahada iyi olur.
T
6 yıl
Adanalı arkadaşlar yardım
28 mayısta bir arkadaşımı ziyaret amaçlı 2 günlüğüne bir arkadaşımla Adana'ya gidiyoruz. Tek amacımız gezmek , yemek , içmek. Havaalanında araba kiralayacağız. Kazım büfede süt içip bici bici yiyeceğim. Bunun dışında mumbar ve şırdan tadılacaklar arasında. Bunların dışında hangi lokantaya gitmeliyiz , nereleri gezmeliyiz. Biz liste oluşturmak istiyorum. Ziyaret edeceğim arkadaşım Adana'ya hakim fakat ben detaylı bir liste çıkarıp mutlaka olmazsa olmazları pas geçmek istemiyorum.
T
6 yıl
Kaporta ve Fiber Ustası arkadaşların dikkatine
İnternetten aldığım scirocco r spoiler'ım ilk kargosunda yolda hasar görmüş geri yolladım. Sıfır yaptırıp tekrar yolladılar. Montajdan 1 gün sonra spoiler üzerinde ince çatlak oluştu pek büyük birşey değil. Hasarlı kargoyu yolla sonra tekrar gelsin montajını yaptırmak falan 20 gün sürdü. Şimdi bu durumdan bezdiğim için tekrar uğraşıp iade etmek istemiyorum. Çatlak üzerine plastik kaynak yaptırıp sağlam şekilde ürünü kullanabilirmiyim? Kaporta veya fiber ustası arkadaşlardan fikir alabilirmiyim.Eğer uğraşıp ürünü iade edersem paramı iade alıcam. Ama spoiler aracıma yakıştı ve bunca uğraş üzerine iade edersem tekrar başka yerden almakla uğraşmayacağım. Sizce ne yapayım. < Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
T
7 yıl
Şubat ayında aldığım Abra a5 v10.1.4 hakkında ( Monster alacaklara duyurulur )
Şubat ayında epey araştırma sonucu abra a5 v10.1.4 laptop satın aldım. Ekstra ücret ödeyerek ram'i 16 gb'a yükselttim. Gtx 1050 ekran kartı vs gibi iyi özellikleri olan bir laptop. Fakat gel gelelimki 6 ayda 2 defa hard disk'im garantiden değişti. Bilgisayarı aldıktan bir süre sonra aşırı donma ve kilitlenme sorunlarından servise yolladım ve bad sector oluştuğunu kullanıcı kaynaklı değil diyerek garantiden değişti. Cihaz servisten geldi bir süre kullandım ve bilgisayarımda %100 disk kullanımı sorunu ortaya çıktı.Perşembe günü yine İzmir'den kargo ile cihazı garantiye yolladım ve bugün aradılar. Tekrardan garanti kapsamında hard disk değişmiş.Telefonda beni arayan arkadaş belkide bir darbe sonucu bunun oluştuğunu söyledi fakat ben cihazı yerinden dahi oynatmayan bir insanım. Hala cihazımın üzerinde kamera jelatinleri durmakta. Teknik servis iyi hoş , garanti değişim yapıyor; fakat normalmidir arkadaşlar 6 ayda 2 kere hard disk değişimi mi olur? Bundan önce packerdbell kullanıyordum 10 yılda cihazımı 1 kere servise yollamadım. Telefondaki arkadaşa benim cihazımın 2 yıl garantisi var 2 yıldan sonrada bu sorunlar devam ederse nasıl çözümleyeceğiz dediğimde yollarsınız araştırırız dedi fakat açıkçası hiç tatmin olmadım. Ekstra ram ile birlikte ben bu cihaza 4300 lira para ödedim. Karşılığı 6 ayda 2 defa garantiden hard disk değişimi olmamalıydı. Monster almayı düşünen arkadaşlar bilin istedim. Teknoloji şans işidir evet , ama 6 ayda 2 defa hard disk bozulmasına müsade edecek kadarda bir şans işi olduğunu düşünmüyorum.
T
7 yıl
Windows 10 %100 Disk kullanımı sorunu
Laptop'ım boşta çalışırken disk kullanımı %100 ' ü gösteriyor. Ekstra bilgisayarı yoracak hiç bir program vb birşey arka planda çalışmıyor. Örnek vermek gerekirse şuanda CPU kullanımım % 20 , Bellek kullanımım %19 , Disk kullanımım %100. Bu sorun daha önce olmuştu kendi kendine düzelmişti bugün tekrarladı. Windows'umu son sürüme güncelledim. Yinede düzelme olmadı. İnternette yazan bir çok yöntemi denedim fakat faydası olmadı. Orjinal windows 10 pro sürüm 1607 kullanıyorum ve yapılan güncelleştirmelerde ekte'ki resimde mevcut. HD tune ile bilgisayarımı tarattım herhangi bir hard disk problemim bulunmuyor. Bilgisayarımın modeli Monster Abra A5 v10.1 4gb gtx1050 ekran kartı , 16 gb ram , 1tb hdd.< Resime gitmek için tıklayın >

edit: foruma konuyu açtıktan sonra disk kullanımım %8-10 civarına düştü. Sanırım windows benimle dalga geçiyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.