D

Teğmen
25 Temmuz 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
91 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
D
3 yıl
Sistem Isınması
Herkese merhaba. Bir kaç hafta önce vatandan oem bir sistem aldım. Gösterdiği performanstan çok memnunum ancak sıcaklık değerlerini kontrol etmemle anormal bir durum olabileceğini düşünmeye başladım. Öncelikle sistemden bahsedeyim: asus b460m-k, asus dual rtx 2060 evo oc, i5 10400, 2666mhz kingston 2x8 ram, xigmatek lamiya 4x1 120mm fan. ( mesh kasa değil yanlarda ve altta hava akımı için boşluk var ) İşmeci stok fan.
Sorunu ilk rdr2 ile görmeye başladım. Alt-tab yaptığımda, ekran kartının 83 dereceye kadar çıktığını gördüm. Afterburner indirince fanların 50-60'ta çalıştığını fark ettim. Çoğu oyunda ani hızlanmalar yaparak 80 derecelere gelmeden kendini soğutuyordu ama rdr de bunu yapmayınca ben manuel olarak fan hızını 80'e sabitledim. Sıcaklık 73 dereceye kadar çıktı en fazla. Şimdi ilk sorum bununla ilgili. Fanları bu şekilde kullanmak uzun vadede ömründen götürür mü ? 4-5 yıl kullanmayı düşünüyorum piyasa fiyatlarından dolayı.

Başka oyunlarda denediğimde otomatikte ekran kartı en yüksek 77 dereceye kadar çıktı. Ama rdr2 den farklı olarak bazen ekran kartı fanları yüksek devirde çalışıp soğutuyor ve tekrar devrini düşürüyor. İşlemci sıcaklığım 70-80 arasında değişiyor.( Rdr2 de maksimum 70 oluyor sanırım işlemciyi pek kullanmıyor rdr2 ) İşlemci için kule tipi bir soğutucu alsam ekran kartının sıcaklığını da düşürebilir miyim ? Çünkü kasa içi sıcaklı düşeceği için dolaylı yoldan etkileneceğini düşündüm. İşlemci fanı için cooler master hyper 212'yi düşünüyorum, tavsiye eder misiniz ?

Youtube test videolarında ekran kartının 73 dereceye kadar çıktığını gördüm ( call of duty warzone ). Beni endişelendiren yazın bu sıcaklıkların daha yüksek olacak olması. Bu durumda fan hızlarını devamlı olarak manuel arttırmam gerekecek. Kasanın üstünde sıvı soğutma için radyotör yeri ayrılmış. Şu an için sıvı soğutmaya bütçe ayıramıyorum, kasanın üstüne fan takarsam hava akımı yaratabilir miyim yoksa var olan hava akımını da bozar mıyım ?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın, uzun zamandır kasa kullanmıyorum
D
3 yıl
Çeviri Yardımı
Herkese merhaba. Yaptığım bir çalışmanın özetini İngilizce olarak yazmam gerekiyor. Ama başlığın öyle bir Türkçesi var ki bir türlü çeviremedim ve hocam kabul etmedi Son çare buradan yardım almayı deneyeyim dedim. Çevrilmesi gereken başlığı aşağıya ekliyorum, birebir çevrilmesi gerekiyor fikirlere dahi açığım şimdiden teşekkürler.

....
D
3 yıl
Oem sistem önerisi
Merhaba arkadaşlar. Yasak mı değil mi bilmiyorum o yüzden üstü kapalı olarak soracağım. Bir çok mağazası olan malum markadan bir oem sistem almayı düşünüyorum. Özelliklerini yazayım : AMD 3500X-MSI RTX2060-VENTUS-XS-6G-OC-B450M-A PRO MAX-CRUCIAL 480GB SSD-16GB RAM

Yanına hdd ekleteceğim. Kafamdaki soru ise amd yerine intel 10400f modelini tercih etmeli miyimi ? ghz hız açısından amd zaten daha üstün gözüküyor. Fikirleriniz nedir ? Veya sistem iyi midir, 3-4 yıl sonra ekran kartı değiştirerek beni 8 yıl götürebilir mi ?
D
4 yıl
Ücretsiz Maske Gelen Kod hk.
Merhaba arkadaşlar. Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. 1 hafta önce ücretsiz dağıtılan maskeler için ailemdeki diğer iki kişi ile birlikte formu doldurdum. ( Aile bireyi ekleden ekledim ) Bildiğiniz gibi tek telefon yazma alanı var. Bugün mesaj geldi verdiğim telefona ama sadece benim adım geçiyor ve 5 maske alabilirsiniz diyor. Kodu sadece ben mi kullanbilirim yoksa ailemden biride kendi için kullanabilir ? Yani beş tane ben beş tane babam beş tane annem kendi adına aynı kod ile alabilir mi ? Yoksa onlar içinde mi kod gelicek ? Başına gelip deneyen oldu mu ?
D
5 yıl
Kyk harçlık avans
Son bir kaç yıldır harçlık avansı kullanıyorum. Karta devamlı girdiğim için sadece pos cihazı bulunan yerlerde kullanıyorum ve bu haziranda ayında son kredim yatıcak. Merak ettiğim şey ise şu haziran ayında gene normal bir şekilde harçlık avansımı kullanacakmıyım yoksa bir daha yatacak kredi olmadığı için 100 lira civarı para mı yatacak ? Bilgisi olan var mı ?
D
5 yıl
10.000 Tl\u0027lik sistem önerisi
Eylül ayında bir sistem toplamayı düşünüyorum. O zamana kadar elbet yeni bir şeyler çıkar ama aklıma şöyle bir düşünce geldi. Ekran kartı olarak rtx 2060, 1070Ti kıvamında olduğu için kafama yattı 1060'tan daha performanslı rtx kısmına gireceğimi düşünmüyorum. İşlemci olarak i9 9900k düşündüm. Sonuçta ekran kartları 3-5 yıl içinde eskiye biliyor. Ama bu çeşit bir işlemcinin 7-8 yıl iş yapacağını düşünüyorum. İleride sadece ekran kartı değişimi yaparım dedim ama ne kadar mantıklı ? Bunun yerine yarı fiyatına olan Ryzen 7 2700x almak mantıklı mı ?
D
5 yıl
Espresso Makinesi Tavsiyesi
Yakın zamanda evde filtre kahve işine bulaştım. İşin içine girdikçe çıkamaz oldum Öğrenciyim ve uygun fiyatlı bi espresso makinesi almak istiyorum.(Süt köpürtme çubuğu bulunan bir model) Yaklaşık 600 Tl'lik bir bütçem var. Bütçeme uygun olarak '' electrolux easypresso eea111 '' şu modeli gördüm. Kullanan memnun olan sorun yaşayan kimse var mı ?
D
6 yıl
DELL 7567 Pil Algılanamıyor
Bugün bilgisayarı açtım ve böyle bir hatayla karşılaştım. laptopu prizden çıkarınca pil de gayet çalışıyor ama pil algılanamıyor yazıyor. Klavye ise çok geç basıyor. Bios güncellemesi yapıcam düzelir diye olmuyor pilin takılı olmasını istiyor şaşırdım kaldım. Formatladım düzelmedi. Klavyeden dolayı kullanamıyorum da düzgün.Garanti için nereye yollamam gerekiyor veya içi açılmadan bilgisayarcı halledebilir mi ?
D
7 yıl
Dublek Ev Telefon Hattı
Bu yıl arkadaşımla yeni eve çıktık. Tuttuğumuz daire daha önce dubleksmiş daha sonra iki ayrılmış. Benim merak ettiğim kısım dubleks dairelerin ikinci katında da telefon iç hat oluyor mu ? Çünkü kendi internetimizi getirmek istediğimiz zaman gerekli. Ev sahibide dul bir bayan pek bilgisi yok. Tutarken aklımıza gelmedi gitmeme de bir kaç hafta var kafama takıldı sormak istedim. Eğer olurda yoksa telefon hattı çektirmek mümkün mü ?
D
7 yıl
Yanan Ekran Kartı Tamiri
Bir ay önce oyun oynarken laptop aniden kapandı. Chipsetler yanmış denildi onları yaptırdıktan 2 gün sonra gene komple kapandı. Bu sefer ekran kartının yandığını söylediler ve onboard ekrana bağlandı latpop. Benim merak ettiğim ekran kartı tamir edilebilir mi. Modeli gtx 670m. Çok yaygın olmadığı için yenisinide bulamadım izmir içi. Üzerinde görünen bir yanık yok.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.