G

Binbaşı
07 Mart 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
72 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
G
13 yıl
Kamil Koç dolmuş mu otobüs mü?!!
8 saatlik Aydın yolunu 10 saate çıkardılar. Dolmuş mu otobüs mü belli değil. Zırt pırt yolcu alıyorlar, her durduğu yerde 5 dk'da kalkacağız deyip 20-30 dk kaybediyoruz. Bir de aldıkları yolcuları otobüste yerleştirmeye çalışıyorlar. Eskiden olduğu gibi yolcuları alıp otobüs içinde bilet kesiyorlar. Birdaha tövbe bunlarla biryere gidersem!!!
G
13 yıl
İngilizce tercüme ücreti
Merhaba,

Yakın bir arkadaşımın işyerinden yaklaşık 30-35 sayfa aralığında bir metin geldi ve eşimin bu metni ingilizceye çevirmesini istediler. Eşim İngilizce öğretmenliği bitirdi fakat şuana kadar sadece bir kez tercüme bürosuna tek bir iş yapmıştı. Fakat tercüme büroları dışarıdan iş yaptırdığı kişilere kuş kadar para verdikleri için sağlıklı bir fiyat bilmiyoruz.

Şimdi direkt kendisi tercümeyi yapıp verecek. 30-35 sayfalık, ortalama sayfa başına 150-200 kelime, Türkçe metin için sizce ortalama ne kadar istemesi gerekiyor?

Bu işin çok fazla içerisinde olmadığımız için piyasa fiyatlarını çok iyi bilmiyoruz. İnternette biraz araştırdım, sayfa başı 8-12 TL'lerden başlıyor.

Son olarak çeviriyi vereceğimiz kurum küçük bir işletme değil. Orta ölçekli iyi bir firma.

Görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkürler

Edit: Konuyu özellikle buraya açtım çünkü hem diğer başlık çok aktif değil hem de konu işin devamlılığı ve ücretlendirme açısından dil başlığından ayrı tutulmalı diye düşündüm.
G
15 yıl
WD 2,5\" 500GB Taşınabilir disk(FAT32-NTFS)
Geçen hafta Almanya'ya giden bir arkadaşıma bu harddiski getirttim. Media Markt'da tax free düşüldükten sonra toplamda bana 100 EUR gibi güzel bir rakama mâl oldu.

Disk FAT32 formatında geldiği için alır almaz ikiye böldüm 400 gb NTFS için, 100 gb FAT32 için.

Evde Samsung TZ215 sinema sistemi var. Bu sistem NTFS formatına destek vermiyor. FAT32 formatını destekliyor. Ben de ikiye ayırdığım diskimin FAT32 formatlı kısmına 2 tane film attım ve DVD'ye USB girişinden taktım. Fakat "No File" uyarısı geldi.. Aynı şekilde PS3 de FAT32 desteklediği için ona taktım ve dosyaları gördü onda herhangi bir sorun yok. Sorun sinema sisteminde diye düşündüm fakat şöyle de bir durum var... Şimdiye kadar küçük Flashdisk'ler hariç FAT32 formatında HDD kullanmadım. Bildiğim kadarıyla bu format 4gb'da yüklü dosyaları tek seferde atmamıza izin vermiyor. Fakat 6,3 gb boyutunda müzik arşivimi tek dosyada atmak istediğimde hiçbir sorun çıkarmıyor. Yani atmaya başlıyor. Bu normal mi?

Dipnot: Diski ikiye bölme işlemini Windows içindeki Yönetimsel Araçlar bölümünden yaptım. Daha sonra böldüğüm 100 gb kısım için ise Partition Magic içerisinden FAT32 formatına getirdim.

Yaptığım yanlış birşey mi var bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
G
15 yıl
Samsung TZ215 için USB bellek (NTFS-FAT32)
Samsung TZ215 sinema sistemini kullanıyorum. Cihazın USB'sine 4gb flash diskimi takıp divx'leri izleyebiliyorum fakat kullandığım Philips marka harici disk NTFS formatında olduğu için izlemek istediğim filmleri tek tek flash diske atıp öyle izlemem gerekiyordu. HDD'ye de format atamadım 350 gb veri var.

Dün WD 500 GB 2.5" harici disk aldım. Diski 2'ye bölüp 400 GB için NTFS, 100 GB için ise FAT32 yaptım. Birkaç örnek filmi de FAT32 olarak tanıttığım bölüme aktardım.

Bu aşamaya kadar bir sorun yok. Bu koşullarda sinema sisteminin diski görmesi gerekiyor fakat hâlâ USB'yi seçtiğimde "No File" uyarısı geliyor. Yani indirdiğim filmleri ek tek USB'ye atmaktansa rahatça HDD üzerinden alayım dedim işe yaramadı

Acaba Samsung'un DVD Player'ı 100 GB boyutunda bir diski göremiyor mu? Yani bunun için bir limiti mi var anlayamadım..
G
16 yıl
Nikon D80 için lens önerisi
Nikon D80 almayı düşünüyorum. Dün Sirkeci-Hayyam taraflarında biraz dolaştım ve D80 + 18-135 mm kit halinde 1.100-1.200 USD arası fiyatlar dolaşıyor. İlkkez bir SLR makina alacağım için çok bilgim yok. Ben kit halinde değil de sadece gövde alsam farklı bir objektif daha mı iyi olur? Daha doğrusu gövde ile birlikte başlangıç için hangi lens daha doğru olur sizce? Çünkü 18-135 mm biraz pahalı bir lens ve bazı yorumlarda gereksiz olduğunu okudum. Ne tavsiye edersiniz?
G
16 yıl
Sorun işlemcide mi anakartta mı?
Arkadaşlar selam..

Geçen akşam kardeşim pc başında iken birden ekranın beyaz olduğunu ve pc'nin takıldığını söyledi. Gelip baktığımda power düğmesine basınca hdd ışığı sürekli yanar halde, hiçbir tepki yok ve ekrana görüntü gelmiyor. Ram yuvalarını ve hdd bağlantılarını kontrol ettim fakat herhangi bir değişiklik yok. Birkaç arkadaşa sordum ve yüksek ihtimalle anakart sorunu olduğunu söyledi. Ben 2-3 ay önce cpu fanı çok ses yapıyor diye cooler master soğutucu ile değiştirdim fakat sıcaklık 65'in üzerine çıkmıyordu. Acaba cpu yanmış olabilir mi? Sorunun anakart veya işlemciden kaynaklandığını nasıl çözerim? Ona göre hangisini değiştireceğimi bulmam gerek.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
G
16 yıl
Cooler Master fan hızı
P4 3.2 ghz işlemcinin üzerindeki Intel marka soğutucu fanı çok ses yaptığı için dün Cooler Master soğutucu aldım ve anakarta taktım. Eski soğutucu için dönüş hızına Speedfan programı ile müdahale edebiliyordum fakat Cooler Master'ı taktıntan sonra Speedfan'dan hızı artırıp azaltmama izin vermiyor. Sıcaklık 45 derece de olsa 65 derece de olsa fanın dönüşü hep aynı seviyede. Sanki fan hep minimumda çalışıyor. Ya fanda sorun var ya da kullandığım programdan kaynaklanıyor. Daha önce bu konuda sorun yaşayan veya konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Saygılar..
G
17 yıl
Jabra BT125 ile PS3 bağlantı sorunu
Arkadaşlar Warhawk oyunu ile birlikte Jabra BT125 model Headset elime ulaştı fakat nedense PS3 ile bağlantıyı kuramıyorum. Register Headset seçeneğini seçip arattığımda Jabra'yı görmüyor. Kulaklık açık halde, PS3 de Scaninng durumundayken cep telefonumu görüyor fakat kulaklığı göremiyor.. Kulaklığı cep telefonu ile kullandığımda herhangi bir sorun yok neden bulamıyor cihazı anlayamadım... Yardımlarınızı bekliyorum..
G
17 yıl
PC soğutma tavsiyeleriniz..
Arkadaşlar soğutma sistemleri konusunda hiçbir bilgim yok. PC'den torrent indiriyorum ve geceleri de açık bırakmak istiyorum. Fakat işlemci+ekran kartı-PC olmak üzere 3 adet fan var(yani sanırım bu kadar) ve ses çekilmez hale geliyor. Uyutmuyor resmen Ekran kartım Palit marka 7600GS, işlemcim P4 3.2 Fazla masraf çıkarmadan bu PC'yi nasıl sessiz hale getirebilirim? Biraz konuları inceledim, PC fanı için orta kalitede bir 12'lik fan yeterli olacak sanırım. PC'yi ilk aldığımda üzerine takılı olan fan çok kalitesiz olduğu için çok ses yapıyor sanırım. Ara ara da açıp temizliyorum. Ama diğerleri(ekran kartı, işlemci vs..) için ne yapacağımı bilmiyorum..

Yani kısacası sizden PC'mi sessiz hale getirip çok para harcamayacağım bir soğutma sistemi tavsiyesi bekliyorum. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Saygılar..
G
17 yıl
PS3 ProxServer hatası
PC'deki demoları PS3'e aktarma konusunda PC ile PS3 arasında iletişimi proxy ayarları ile sağladım. Fakat PS3 ProxyServer programında start'a basınca aşağıdaki hatayla sürekli karşılaşıyorum:


< Resime gitmek için tıklayın >


Başlarda bu hatanın PC ile PS3'ü birbirine tanıtamamaktan kaynaklandığını düşünmüştüm(daha doğrusu @myfranco söylemişti ) fakat iki makina birbirini görse de bu program hep hata veriyor. Acaba ayarlarında mı bir sorun var yoksa pc'den kaynaklanan bir sorun mu var veya bu programda mı hata var? Farklı versiyonlarını(Japonca) denedim ama sorun hep aynı. Net framework 1.1.4322 yüklü. Hatta sonra Net framework 3.0'ı da yükledim ama değişen birşey yok.

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.