R

Teğmen
02 Temmuz 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
80 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
4 yıl
Bilgisayar ses, mouse, görüntü dahil anlık olarak donuyor
Sistemim: Ryzen 5 3600 RTX 2060 Adata 16 GB RAM.
Önceden de konu açmıştım bilgisayarın donmasıyla alakalı, tekrardan başıma geldi aynı sorun. Örneğin Google Chrome'a tıklıyorum, Chrome açılırken bilgisayar tamamen donuyor fare imleci dahi hareket etmiyor. Birkaç saniye sonra düzeliyor ve tam o anda görev yoneticisinde CPU ve GPU kullanımının %100'e fırladığını görüyorum. Bilgisayarı kapatırken dahi, ekrandaki kapatılıyor yazısında donma gerçekleşiyor. Memtest yaptım sorun çıkmadı, hd tune ile saglik testi yaptım hepsi sorunsuz. Driver ve biosum güncel. En son aylar önce PSU'mu değiştirmiştim.

Eksik yazdığım parçaları da ekleyeyim, ASUS PRIME B350-PLUS anakarta sahibim. Windows'um SSD'ye kurulu. Bilgisayarımda 2 tane SSD 1 tane HDD var. HDD'nin durumu sağlam ancak SSD'yi bilmiyorum. Windows sürümüm 1809. Bilgisayarı anti virüs ile tarattım ancak herhangi bir virüsle karşılaşmadım.
D.O.C.P. modu aktif, RAM'ler 1.35V ile çalışıyor.
R
5 yıl
Ryzen 5 3600 yüksek voltaj problemi
Herkese selamlar, 2 gün önce ASUS B350 anakartıma BIOS güncellemesi yapıp Ryzen 5 3600 işlemciye geçiş yaptım. İşlemcinin tüm BIOS ayarları otomatikte fakat HWmonitor adlı uygulamada voltaj değerlerine baktığımda boşta 1.32-1.41V aralığında gezdiğini fark ettim. Hatta bazen oyun oynarken voltajın maksimum değerinin 1.45V olduğunu dahi gördüm ve bu beni korkuttu açıkçası. Sıcaklık boşta 50 civarı, oyun esnasında maksimum 70 derece civarını gördüm. Bu şekilde kullanmaya devam mı etmeliyim yoksa BIOS ayarlarından voltajı düşürmeli miyim? Yardımlarınızı bekliyorum, iyi forumlar.

ekleme: Windows güç planı dengeli modunda. Ayrıca D.o.c.p.(ryzenlarda olan ram frekansını yükseltme) açık
R
5 yıl
Logitech g305 problemli çıktı neler yapmalıyım?
İyi forumlar herkese. Aylar önce hepsiburada'dan aldığım logitech g305 adlı mouse'umu yurt dışında bulunduğum için aldıktan sonra bir süre kullanamadım. Üründe double click, pil takılı olduğu halde pil'i %0 gösterme gibi ilginç hatalarla karşılaştım. Ürünü iade etmek istedim ancak ürünü alalı uzun bir süre geçti. Ben de ürünümün onarılmasını istiyorum seçeneğini seçtim ve açıklamaya ürünün yenisiyle değiştirmelerini belirttim. Para iadesi alma imkanım var mıydı? Ürünü yenisiyle değiştirirler mi ? benzer aşamalardan geçen forumdaşlardan yardım bekliyorum
R
5 yıl
GTA 5 hesabım Çalındı lütfen yardım
İyi akşamlar herkese, bugün rockstardan aynen şöyle bir mail aldım:
The email address for your account ribat***** has been updated. You will no longer receive email for this account at ribat*****@gmail.com. Email will now be sent to danikpopov98@gmail.com instead.
If you were aware of this change, then you don't need to do anything. However, if this was a mistake or done without your consent, you can recover your account or contact Rockstar Customer Support athttps://support.rockstargames.com/
uzun süredir gta oynamıyordum ve şifremi henüz hatırlamıyorum veya değiştirilmiş. Ne yapmam gerekiyor ?
R
6 yıl
-acil!-RYZEN sistem sıkıntılarım bitmiyor...
Direkt konuya geçeyim. Sistemimi ilk aldığımda oyunlarda anlık takılmalar ve crashler yaşıyordum. Biosta docp açıktı yani ram overclockluydu. Onu default yaptığımda kısmen çözüldü sorunum. Ardından yeni bios updateler yaptım işlemciyi 3.6 ghz'e oc yaptım voltajlar autoda 1.37-1.40 arası çalışıyor sıcaklık normal ram'ide tekrardan docp ayarda kullanıyorum. Test etmek için oyun girdim. Gayet rahat oynuyordum birden bire oyun dondu. Sesler geliyor ancak oyun tamamen donmuş vaziyette. Bayağı uğraşarak oyunu kapadım. Başka oyunlarda da aynı sıkıntıyla karşılaştım. Oyunları hemen kapadıktan sonra google'a girmeye çalıştım ve beyaz ekranda kaldı google dahil açılmadı.Ardından bilgisayarı kapayayım dedim Siyah ekranda uzun bir süre kaldı ve res attı kendi kendine.Bunun öncesinde işlemcimi 3.7 ve ramler defaulttayken sorunsuz kullanıyordum lütfen yardım edin canım çok sıkıldı artık...

Sistem özeti: ryzen 1600,gtx 1060, adata 16gb ram-kendisi normalde 3200, defaultta 2400 kullanıyorum maalesef-
R
7 yıl
Ryzen sistem oyunda anlık donmalar kafayı yemek üzereyim!
Sistem:
ryzen 5 1600 3.7ghz 1.37-1.4v
asus prime b 350 plus
gtx 1060 6gb
2x8gb A-data 3200 mhz ram (2400 kullanıyor)
Arkadaşlar oyun oynarken belli bir süre sonra oyunda donmalar oluyor. Bu donmalar 1-2 saniye sürüyor ve msi afterburner ile baktığımda donma esnasında gpu kullanımı düşüyor. harddisk bozuk diye şüphelenip oyunları ssd'ye taşıdım. 1tane oyun düzeldi diğerinde hala aynı sorun var. Bazen oyun donduktan sonra kapanıyor. Unigine heaven benchmark yaptım benchmark esnasında da nadiren donduğu oldu. Ayrıca bench esnasında ekran kartı 1900 mhz ve memory 4007 mhz diyordu normal mi bu değerler?
R
7 yıl
ryzen 5 1600 aşırı voltaj ? ACİL!!
arkadaşlar ryzen 5 1600 sistemim var. Oyun oynarken mavi ekran aldıktan sonra iyicene işkillenmeye başladım. Asus optimal setting ile işlemci 3.5ghz gözüküyor voltaj değerleri vs. hepsi auto'da fakat 1.36-1.39< Resime gitmek için tıklayın > arasında geziyor. Sizce cok mu fazla? Eğer fazlaysa bunu nasıl düşüreceğim?
R
7 yıl
HDD bozuk mu bir bakar mısınız?
Arkadaşlar yepyeni ryzen sistem topladım fakat hdd, DVDrom ve psu eski kasadan kalma. Oyun oynarken anlık takılmalar oluyordu hatta oyun hiçbir uyarı vermeden kapanıyordu. Sıcaklık değerlerine baktım ekran kartı ve işlemci kusursuz çalışıyor. Sistemi şöyle yazayım:
r5 1600
gtx 1060 6gb
asus prime b350 plus
16gb 3200mhz ram(docp yapıldı)
HDtune ile harddiski test ettim onuda şöyle paylaşayım:< Resime gitmek için tıklayın >
R
7 yıl
yeni topladığım ryzen sistemde oyun oynarken oyun birden kapanıyor
arkadaşlar güzel bir ryzen sistem topladım:
r5 1600
adata xpg gold 3200 mhz 16gb ram
gigabyte gtx 1060 6gb windforce oc
asus prime b350 plus
ramler 2400 mhz'de çalışıyordu bende biostan D.O.C.P. aracılığıyla 3200 mhz yaptım. Rainbow six siege oynarken oyun pat diye kapanıyor sebebi ne olabilir ?
R
7 yıl
ryzen işlemcimi aldım anakart yarın alacağım seçimlerim doğru mu YARDIM?
başlıkta da belirttiğim gibi ryzen 5 1600 işlemcimin siparişini verdim. Anakart olarak asus prime b350 plus almayı düşünüyorum ram olaraktahttp://www.vatanbilgisayar.com/corsair-16gb-2x8gb-vengeance-kirmizi-ddr4-3000mhz-cl15-dual-kit-ram.html bunu düşünüyorum. Anakart seçimim nasıl sizce ve ram ile uyumlu mu ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.