G

Binbaşı
25 Haziran 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
9 üye
Görüntülenme (?)
73 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
G
3 yıl
Kıbrıs Barış Harekatı, İzmir Menemen Hadisesi ve 2021
https://twitter.com/YelizzKoray/status/1360898709765185538

Menemen, Vikipedi alıntısı.
"Halkın katılmasıyla isyancı grup kısa zamanda büyüdü. İlk eylemciler arasında, Giritli Derviş MehmetŞamlı Mehmet, Sütçü Mehmet Emin, Nalıncı Hasan ve Küçük Hasan vardı. Derviş Mehmet cemaate kendini mehdi olarak tanıttı ve dini korumaya geldiklerini söyledi.[1] Arkalarında 70 bin kişilik halife ordusu olduğunu, öğle saatlerine kadar şeriat bayrağı altında toplanmayanların kılıçtan geçirileceğini söyledi."


Kıbrıs Barış Harekatı, Vikipedi alıntısı.

"İkinci Cenevre Konferansı 8 Ağustos 1974'te başladı. Türk tarafı Kıbrıs'ta coğrafi esasa dayalı federatif bir devlet biçiminin benimsenmesini önerdi ancak bu öneriyi Rum tarafı kabul etmedi. Türk askeri yetkililer Rum kuvvetlerine daha fazla zaman kazandırmamak, köprü başındaki Türk kuvvetlerinin ve Türk köylerinin güvenliğini sağlamak, birinci harekât sonucunda sağlanan üstünlüğü yitirmemek için, Türk hükûmeti ise Türk köylerinde soykırıma devam edildiği haberlerinin gelmesi üzerine 14 Ağustos'ta ikinci harekâtı başlatma yönünde hemfikir oldular.[57]
Cenevre'de sürdürülen görüşmeler sırasında anlaşmanın mümkün olmadığı kanaati kesinleşince harekâtın yeniden başlatılacağı anlamına gelen "Ayşe Tatile Çıksın" (Ayşe, Turan Güneş'in kızı Ayşe Güneş'in adıdır.) parolasını Türk Dışişleri Bakanı Turan Güneş, Başbakan Bülent Ecevit'e bildirdi."
G
3 yıl
Türk Polis Teşkilatı ve Yalan Haber
G
3 yıl
Uluslararası Ticaret ve İşletme Öğrencisi, Yazılımdan Yüksek
%100 İngilizce Uluslarası Ticaret ve İşletme öğrencisiyim, b1 Fransızcamda var okulum öyle ahım şahım değil. Machine Learning üzerine çalışmalar yapmak istiyorum. Önce yazılım sonra yapay zeka şeklinde bi kariyer yolu izlemem mümkün mü? Bu kapı bana açık mı? Yurt dışında yazılımdan yüksek yapma olasılıkları neler?
G
5 yıl
Erasmus Formu
İlk gelen Erasmus formunu, pasaport ve adli sicil kaydı olmadan gönderdim
Erasmusum tamamen yanar mı? Ne yapabilirim şu an?
G
5 yıl
20 Akademisyen Gerekçe Belirtilmeden Tutuklandı
https://tr.sputniknews.com/turkiye/201811161036176020-bogazici-universitesi-ogretim-uyeleri-gozalti/


Gözaltına alınanlar arasında Bilgi Üniversitesi kurucularından Yiğit Ali Ekmekçi, iş adamı Hakan Altınay, Hafıza Merkezi'nin kurucu üyesi Meltem Aslan Çelikkan, sanat merkezi DEPO'nun kurucusu Asena Günal ve gazeteci Çiğdem Mater'in de bulunduğu aktarıldı. Buna göre Aslan, Ekmekçi, Mater ve Günal da ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Ortak noktaları Anadolu Kültür'de çeşitli görevler üstlenmeleri olan bu isimlerin neyle suçlandığı öğrenilemedi.

Söz konusu operasyonun, bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Osman Kavala'nın yöneticisi olduğu Anadolu Kültür ile ilintili olduğu ileri sürüldü.
G
5 yıl
Hava Kuvvetlerine Fetö Operasyonu
https://tr.sputniknews.com/turkiye/201811161036176799-hava-kuvvetleri-feto-operasyon/


Operasyonla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki asker şahıslardan FETÖ'nün mahrem imamlar ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, ankesörlü telefonlar ile kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen 4 teğmen, 96 astsubay olmak üzere toplam 100 asker şüpheli ile Hava Kuvvetleri Komutanlığında görev yapan ve FETÖ terör örgütü ile irtibatlı askerleri, örgüt adına yöneten ve FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı Kemal Batmaz'a bağlı olarak çalışan 88 sivil mahrem imam olmak üzere toplam 188 şüpheli hakkında 16.11.2018 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilmiştir. Gözaltına alınan asker şüpheliler hakkında soruşturma nedeniyle idari işlem uyggulanmıştır. Gözaltına alınan sivil mahrem imamlardan 13 kişinin kamuda değişik kurumlarda aktif olarak çalıştığı tespit edilmiştir."
G
5 yıl
Almanya \"EGM Mobil Uygulaması\"
https://tr.sputniknews.com/avrupa/201811141036151781-almanya-turk-polisinin-egm-mobil-uygulamasi/

Almanya'da yaşayan bazı Türk vatandaşlarının EGM Mobil uygulamasını cep telefonlarına indirdikleri, burada yaşayan ve muhalif görüşleriyle bilinenleri bu yolla ihbar ettikleri yönündeki iddialar geçen aylarda Alman medyasına yansımış, muhalefet partileri bunun üzerine Merkel hükümetini bu konuda adım atmaya çağırmıştı. Hür Demokrat Partili (FDP) iki milletvekili de EGM Mobil uygulamasıyla "casusluk" yapıldığı şüphesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.
G
5 yıl
IDO Iç Hatları Geçici Olarak Durduruyor
G
7 yıl
Ankara Berber Önerisi
Soru başlıkta
G
7 yıl
İnsanı Önemli Yapan Nedir?
Soru başlıkta aslında
İnsanın evrenin (veya Dünya'nın) yaşına vurulduğu zaman kısacık kalan ömrünü önemli kılan şey nedir? (Din dışında tutulsun istiyorum konunun, inanç içerikli cevap yazılmamasını istiyorum ve kibarca rica ediyorum)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.