E

Yarbay
24 Şubat 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
24 üye
Görüntülenme (?)
128 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
E
9 yıl
.:: EMERSON Liebert itON 2000VA UPS İncelemesi::.
Yaklaşık 5 yıldır kullandığım Tunçmatik 2000VA Lite model UPS ömrünü tamamlayınca yenisini almaya karar verdim. Araştırmalarım sonucunda 2000VA seviyesinde EMERSON Liebert itON modelini almaya karar verdim.

İlk İzlenimler

Tunçmatik 2000VA Lite modeli ile hemen hemen aynı ölçülere sahip. 3 adet priz çıkışı bulunmakta. Fan sesi sadece elektrik kesildiğinde devreye giriyor. 40dB ses seviyesine sahip. Tunçmatik'e kıyasla daha sessiz. Yazılım olarak birçok UPS markasının tercih ettiği ViewPower yazılımını kullanıyor. Alarm sesi yazılım üzerinden kapatılabiliyor.

Teknik Özellikleri

< Resime gitmek için tıklayın >

Kutu Açılımı

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Kutu İçeriği

+USB Kablosu
+Güç Kablosu
+Garanti Belgesi
+ViewPower Yazılım CD'si

< Resime gitmek için tıklayın >

UPS Yazılım Ekranı

UPS Şebeke Elektriğine Bağlı Durumu

< Resime gitmek için tıklayın >

UPS Akü Modunda Çalışma Durumu

< Resime gitmek için tıklayın >

Bilgisayar boşta iken yaklaşık 5 dakikalık bir kullanımdan sonra %80 seviyesinde. Bilgisayarı zorlayacak bir uygulama çalıştırıldığında doğal olarak akülerde hızla boşalıyor.

Sonuç

Profilde belirtiğim sistemi (850W PSU + 27" Monitör + 5.1 Ses Sistemi) ortalama 10-15 dakika çalıştırabiliyor. Bu süre elektrik kesildiğinde gerekli işlemleri tamamlayıp bilgisayarı güvenli bir şekilde kapatmaya yeterli oluyor. UPS, konum itibari ile 1 metre uzakta çalışırken çıkardığı fan sesi kabul edilebilir bir düzeyde. Gerektiği takdirde fanı daha sessiz bir fan ile değiştirilebilir. Ancak, bu durumda ürün garanti dışı kalacağı için en azından garanti süresi boyunca fanını değiştirmemekte fayda var.

UPS'in fiyatı mağazaya göre 500-700 TL arasında değişiyor. İndirim ve kampanyaları takip ederek daha uygun fiyata alabilirsiniz.
E
11 yıl
.::Blu-Ray Yazıcı Seçimi::.
Bilgisayarımdaki dosyaları düzene koymak için DVD artık yeterli bir çözüm gelmiyor. Bundan dolayı Blu-Ray yazıcı almaya niyetlendim. Yaklaşık 1 hafta içerisinde almayı düşünüyorum.

Yerli mağazalarda genellikle Pioneer, Asus ve LG markaları var. Mevcut ürünlerin 1-2 versiyon güncellenmiş modelleri çıkalı baya olmasına rağmen halen ülkemize gelmemiş durumda.

Yurtdışı fiyatları 70-100$ civarında olmasına rağmen yaklaşık iki katı fiyat farkı var. Gümrüğe takılmayacağını bilsem sipariş vereceğim.

Aklımda bu üç markanın aşağıdaki üç modeli var:

LG BH10LS38 => ₺240
PIONEER BDR-207EBK => ₺350
Asus BW-12B1LT => ₺370

Yabancı forumların incelemelerine baktığımda Asus = Pioneer > LG şeklinde değerlendirmeler mevcut.

Asus ve Pioneer, ₺100 daha pahalı LG'ye göre. LG, F/P olarak ideal ama zamanında DVD yazıcılarından dolayı pek memnun olan yoktu. Şu an ne aşama da bilmiyorum.

Blu-Ray yazıcı kullanan ve almayı düşünen arkadaşların görüş ve önerilerini bekliyorum.



Düzeltme: Fiyat Bilgisi
E
14 yıl
Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu
Herkese Selam,

Kasa, 09.10.2010 günü akşama doğru elime ulaştı. Böylece 6 aylık hasret sona erdi. Paketi açma esnasını ve donanım montajının resimlerini yorumlarımla beraber ilginize sunuyorum. Kasa artık ülkemizde bulunduğundan konuyu güncelleyip orjinal resimleri kendi çektiğim resimlerle değiştiriyorum. Kasayı kullanan ve almak isteyen arkadaşları da buraya bekliyorum.

Kasanın Teknik Özellikleri ve Yapısına Ait Bilgiler

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

İlk Bakış

Kasanın kutusu, haliyle Full Tower yapısından dolayı büyük. 14,3 kg civarı bir ağırlık söz konusu. Bileşenleri de ekleyince 20 kg'ı geçtiğinden eminim. Yan kapaklarının da ciddi bir ağırlığı var. Tahminim 1 kg’dan fazlalar. 3 adet büyük çapta fan bulunmakta. Sadece ön tarafta fanda LED aydınlatma bulunuyor.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Görünüm

Kasa son derece şık bir görünüme sahip. Malzeme kalitesi iyi ve sağlam gözüküyor. Rahatsız edici herhangi bir maddesel kokusu yok. Kutu içeriğinden gerekli parçalar bulunmaktadır.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

İç Yapısı

Montaj sırasında ihtiyaç duyulacak her türlü parça mevcut. Dört çeşit vida bulunmakta. Anakart, DVD+RW/HDD, PSU ve kasanın yan kapak vidaları. Bunun dışında tekerlek vidaları da ayrı bir pakette bulunmakta.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Resimdeki 6 vidanın ortada ve sağda bulunanların ikisi yan kapağa diğer ikisi PSU Kablo gizleme aparatına ait. Soldaki kendinden contalı olanlar ise AirDuck ünitesine ait.

< Resime gitmek için tıklayın >

CPU güç kablosu için uzatma kablosu geliyor. Kullandığım Corsair HX850’in ki kıl payı yetişti. O da direkt anakartın üstünden uzattığım halde. Eğer en tepeden uzatmaya çalışırsak bu kabloyu kullanmak şart oluyor. USB 3.0 kablosu takılı geliyor. Kullanmak istemeyenler için USB 2.0 kablosu da bulunmakta. Haliyle dahili USB 3.0 pinli anakart bulunmadığından dolayı bağlantıyı kasanın dışından yapmak gerekiyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Montaj

Kullandığım sistem budur. Özellikleri aşağıdaki gibidir:

MOTHERBOARD GIGABYTE X58A-UD3R (Rev. v2.0) DDR3 2200MHz
CPU INTEL Core i7-930 2.8GHz Turbo Core
CPU COOLER CORSAIR H70 Hydro Series CPU Water Cooler
RAM G.SKILL Ripjaws 6GB DDR3 1600Mhz
RAM COOLER G.SKILL Turbulence II Memory Cooling 3500 RPM
GRAPHIC CARD GIGABTYE GeForce GTX 460 OC 1 GB GDDR5
SOLIDSATADISK TEAM Xtreem S3 60 GB SATA-III 50000 IOPS
POWER SUPPLY CORSAIR CMPSU-850HX 850Watt 140mm 80+
DVD±RW SAMSUNG SH-S223C 22xDVD-RW Sata-II Black
CARD READER Volk Inter Card Reader + Bluetooth (ML-CIMB01)
FAN CONTROL NZXT Sentry II Touch Screen Control Panel

NOT: Güncel donanım bilgilerini soldaki profil kısmından görebilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >

Tekerlekleri takması biraz uğraştırdı. 16 tane vidaya ihtiyaç duyuluyor. Ayrıca 2 tekerlekte fren özelliği mevcut. Kasayı sabitlemek için güzel bir ayrıntı olmuş.

Anakart montajı çok rahat yapılıyor kasanın geniş bir iç yapısı var. Aynı şekilde PSU’da öyle. 4 adet vida ile dışarıdan sabitleniyor. Bütün gözle görünecek her yere takılan vidaların hepsi siyah renkte.

< Resime gitmek için tıklayın >

Kablolar takıldıktan sonraki hali:

< Resime gitmek için tıklayın >

Ekran kartını sabitlerken biraz kuvvetle arkadan PCI yuvasına baskı uygulamak gerekiyor. Aksi takdirde vida delikleri denk gelmiyor. Buna dikkat etmek gerekli.

< Resime gitmek için tıklayın >

Harddiskleri takması en zevkli kısmı. Kızaklı yapısından dolayı hiç zorluk çıkartmıyor. Lastikli vidaları dışa doğru itip harddiski yerleştirdikten sonra kilitliyorsunuz. Sonrasında kızağına çekmece gözü gibi yerleşiyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Yavru kurtları yuvalarına yerleştim. Artık dışarıda geçirdikleri dönem sona erdi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Ekran kartı sabitleyicisi ve AirDuck ünitesini takmaya gerek duymadım. Çünkü 2/3 SLI ya da CrossFire yapmadıktan sonra pek ihtiyaç görmedim. Fazla ısınan karta sahip olan arkadaşlar takabilir. Ancak şunu belirteyim ki AirDuck’ta fan bulunmuyor. Ayrıca temin etmeniz gerecek bu durumda.

Benim için tek sıkıntı 5,25” yuvalarından bir tanesi 3,5” panele dönüştüren aparatın olmayışı. 3,5” yuvalar sadece harddisk kullanmak için yapılmış. Hali hazırda bulunan 3,5” dahili kart okuyucumu takamıyorum. Bu aparatı da temin edecek pek bir yer yok. NewEgg gibi yerlerde satılıyor sadece. Onun dışında donanım sıkıntısı yok.

Kablo Saklama

Kasanın bu yönü iç görünüme düzen ve ferahlık katıyor. Ancak arka kısmı her ne kadar düzenlemeye yaptıysamda en iyi bu şekilde oldu. Paketinden çıkan kelepçelerin tamamını kullandım.

Arka tarafta bu kadar kablo olmasına rağmen yan kapağın kapanmasını hiçbir şekilde engellemiyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Kabloları düzenledikten sonraki hali:

< Resime gitmek için tıklayın >

Son Olarak

İki aylık uzay montaj kullanımdan sonra dünyaya dönüp CM HAF-X’i bekleyiş serüveni son buldu. Tüm hazırlığı bitirene kadar gece yarısı oldu diyebilirim. Biraz yavaş ve dikkatli şekilde emin adımlarla ilerledim. Kasanın kapaklarını kapatıp 10.10.2010 gecesi “POWER” tuşunu ateşledim. Loş bir kırmızı ışık vererek sorunsuzca çalışmaya başladı.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Kasa fanlarının ses seviyesi kabul edilebilir seviyede. Sıradan kasalar gibi klasik bir gürültü değil, daha çok klima hissi veren bir ses çıkartıyor. Bu arada oda sıcaklığı da 5°C düştü desem yalan olmaz. Kasanın fan girişi ve çıkış bölümleri buz gibi adeta. Ekran kartı olarak Gigabyte GTX460 1 GB OC kullanıyorum. Masaüstünde 27°C oyunda iken 45°C’yi geçmedi. İşlemci ise OC li ve stok fanlı halde 50-52°C dolayında seyrediyor.
Test işlemi bititip masanın altına koyduktan sonra “işte, sonunda” diyebildim.

< Resime gitmek için tıklayın >

Sıvı Soğutma Eklendikten ve Bazı Donanım Güncelemelerinden Sonraki Hali

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Kişesel Değerlendirmem

+ En Üst Seviye Donanım
+ Sağlam ve Kaliteli İşçilik
+ Mükemmel Soğutma

- 3,5” Kart Okuyuculara Uygun Değil
- Ağır Bir Kasa

Puanlama

TASARIM: 10/10
SOĞUTMA: 9/10
DONANIM: 9/10
KALİTE: 10/10
İÇERİK: 9/10

GENEL: 9,5/10

Kişesel Notum

Tam donanımlı Full Tower bir kasaya ihtiyaç duyan ve bütçesi yeterli olan arkadaşlara tavsiye ediyorum.

Tanıtım Videosu (YouTUBE)

Videoyu izlemek için tıklayınız

İnceleme Videosu (İngilizce) (YouTUBE)

Videoyu izlemek için tıklayınız

.: COOLER MASTER HAF-X KULLANICI LİSTESİ :.

 

001. ExECaLiBuR
002. pillibebek
003. imphetus
004. M0rbid Desire
005. AscAnsio
007. Serdarkekik
008. zevials
009. yaLinkiLic
010. Evet, İsyan!
011. bafican
012. highbrow
013. theyapici
014. İntel35
015. intikam91
016. anaksunamon
017. hayalperestink
018. CiNDeRMooN_35
019. dead space
020. egemenism
021. -erna-
022. ALPER31
023. murat.nur
024. ahataton
025. murat.nur
026. #Gakko_
027. komiks
028. LEON-X
029. Slyly
030. arezzo
031. gonuldagi
032. m.gokmen
033. metal_my666
034. metsan
035. smtcglr
036. avatar751
037. foxyfox
038. Zedogore
039. ahkbjk
040. fruko07
041. emre-34bjk
042. fvgumus
043. woodgate85
044. re@per
045. SUPERMAN
046. celilcetiner
047. rueta
048. Mad_Wolf
049. mncs35
050. Stones_
051. By_Sert
052. BUCALI
053. Demonturk
054. 6Clas
055. _emreyy_
056. metekarahan
057. spleenish
058. GOLBART
059. egeliilkerr
060. rpmsmoke
061. sh3Lby
062. adocuk
063. _emreyy_
064. AnilOzaydin
065. zed
066. mehmet 15
067. Patronage
068. maracana
069. metsan
070. marfoglu
071. 55delikanli55
072. selim6186
073. Sedat.
074. OHePSiyaHGiyeR
075. firturan
076. mixerkan
077. ultra-durable
078. Umutcan
079. glscgn
080. bufasulyabedava
081. asilturk4646
082. Mckhan
083. p8p67b3
084. Re-Load
085. turani07
086. Moriah
087. hlttmz
088. LeftEyeNine
089. xdeliruzgar
090. dJ_bLoW
091. erkaan_83
092. sky__walker
093. yasarta
094. Ezno®a
095. oskis
096. Periphas
097. Farques
098. white_power
099. Formel
100. nament
101. Tri-Pod
102. İntel35
103. bonser24
104. hatipoglu
105. fenomenimsi
106. apocinyo
107. dawser
108. Meteor2006
109. .Sinan.
110. ryu_hayabusa
111. skid_row
112. NewLiFe61
113. \\RivenDeLL//
114. yokkan
115. bugman
116. Werner Heisenberg
117. davedevil
118. Alican Uver
119. exptouch
120. eulogy
121. Berussagroup
122. endless_liberty


.: COOLER MASTER HAF-X KONU İMZASI :.

[center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_42861422/mpage_1/key_/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/f2/e2/44/f2e244af7f0a6eb0e3ff9dfeb032092a.png[/image][/link] 
[b][link=http://forum.donanimhaber.com/m_42861422/mpage_1/key_/tm.htm][size=1]|| HAF-X Kullanıcı Klubü ||[/size][/link][/b][/center]


< Resime gitmek için tıklayın >
E
14 yıl
INTEL Sistem Topladım (Max 2800 TL)
Selam DH üyeleri,

Uzun zamandır (Ocak ayından beri) masaüstü pc almaya çalışıyorum fırsat olmadı. Bileşenler arasında baya kararsız kaldım. En son olarak aşağıya yazdığım sistemi almayı düşünüyorum. İşlemci olarak Intel tercih sebebim olacak. 5 yıldır Amd-Ati kullandım ve artık Intel'e geçme zamanı geldi diyorum. Bilgisayarı kullanım amacım; programcılık (yazılım), grafik ve video düzenleme dışında azda olsun boş zamanlarımda oyunda oynayabileceğim şekilde topladım. Bu sistemi de bi 5 seneye yakın kullanırım. (Yinede büyük konuşmayalım da) Max. bütçe olarak 2800 TL ayırabiliyorum. Bu fiyatı da 12 taksite bölerek ödeyeceğim. Ek olarak belki işlemci için Corsair H50 alabilirim. O zaman 3000 TL'yi buluyor.

Son Hali Şu Şekilde:


MOTHERBOARD_ : GIGABYTE X58A-UD3R LGA 1366 Intel DDR3 2200MHz USB 3.0 === > 220$+KDV => 410 TL
CPU__________ : INTEL Core i7-930 2.8GHz LGA 1366 Turbo Core 8MB Cache =====> 300$+KDV => 580 TL
RAM__________: G.SKILL Ripjaws 6GB DDR3 1600Mhz CL8 F3-12800CL8T-6GBRM ===> 215$+KDV => 390 TL
GRAPHIC CARD_ : ZOTAC GeForce GTX 470 AMP! 1280 MB GDDR5 320 Bit ======== > 420$+KDV => 760 TL
DVD-RW______ : SAMSUNG SH-S223L 22xDVD-RW Black-SATA-LightScribe ========> 25$+KDV => 50 TL
POWER SUPPLY : CORSAIR CMPSU-850HX 850Watt 140mm 80+ Modular PSU ======> 200$+KDV => 360 TL
CASE_________: THERMALTAKE Element G Mid Tower (VL10001W2Z) Black =======> 160$+KDV => 250 TL


Kasa olarak düşüncem HAF-X'ti. Ancak geleceği yok gibi bu kasanın. Yurt dışında Cosmos-S ile aynı fiyatta. Cosmos-S burada 500 TL civarında. Bu kasanında bundan aşağı olacağını sanmıyorum. 2 sene önce çıkan HAF932 bile 350 TL dolaylarında.

TT Element G'de hoşuma giden en güzel şeylerden biri her yüzeyinin siyah olması, 20-23cm'lik fanlar ve toplam 9 tane (7 tane 3,5" + 2 tane 2,5") hdd yuvası olması. HD arşiv yaptığımdan dolayı 8 tane hdd var. Bunları direkt kasaya gömmeyi planlıyorum. O konuda Element G iyi gibi duruyor. Bu yüzden sistem bileşenlerine hdd yazmadım. İleride bir tane SSD almayı planlıyorum.

Ancak bu kasayı forumda pek kullanan görmedim. Ayrıca tavsiye edildiğini de görmedim. 3-5 kasa var aşağı yukarı tavsiye edilen. MidTower olmasından dolayı biraz tıkış tıkış olur gibime geliyor ama çok kötü olmaz diye düşünüyorum. Sonuçta alacağım ekran kartı uzun değil. Kasanın tüm incelemelerine baktım. Olumsuz bir şey görmedim. Soğutmasınında iyi olacağını düşünüyorum. Tek eksisi 3 tane 5,25" yuvası var ve bu yuvalardan bir tanesine elimde bulunan 3,5" lik kart okuyucuyu takmak için dönüştürücünün kasayla beraber gelmemiş olması. Buna uygun bir şeyi nasıl bulabilirim bu arada.

Gelelim nereden alacağıma, aklımda Vatan Bilgisayar var. Vatan'dan birçok alış veriş yaptım. Ancak bu parçaları internet sitesinden almayı düşünüyorum. WorldCard'ta %12 indirim 12 taksit oluyor internetten alınca. Mağaza da daha pahalı oluyor. Teknik servis sorunu olduğunda herhangi bir mağazasına götürme avantajı var. (Kargo vb. uğraşmamak için) Vatan Bilgisayarın internet sitesini nasıl buluyorsunuz? Alayım mı? (En uygun o şekilde oluyor) Bir iki parçayı Sanalmarketim ya da Hepsiburada'dan alacağım.



Diyeceklerim bu kadar. Bi aksilik olmazsa bu hafta alacağım inşallah. Gelelim olumlu yorumlara...
E
14 yıl
.::Toshiba Qosmio X505 Notebook (Review \u0026 Test)::.
Teknik Özellikleri

İşlemci: Intel Core i7 720QM (1.6GHz, 6MB L2 Cache)
RAM: 6GB DDR3 1066MHz RAM
Harddisk: 64GB Toshiba SSD + 500GB Hitachi SATA HDD
LCD Ekran: 18.4" WUXGA Glossy Screen (1920x1080)
Ekran Kartı: nVidia GTS 360M, 1GB VRAM
Kablosuz Ağ: 802.11 B/G/N Wi-Fi, Bluetooth
Bağlantılar: 10/100 Ethernet, VGA, HDMI, ExpressCard
Ekstra: Webcam 1.3 MP, Harman Cardon, Blu-Ray Okuyucu
Portlar: 4xUSB 2.0, Mikrofon ve Kulaklık, Kart Okuyucu
Batarya: 12-cell 8000mAh Lithium-Ion
İşletim Sistemi: Windows 7 Home Premium 64bit
Ölçüler ve Ağırlık: 442mm x 294mm x 414mm / 4.76 kg
Yurtdışı Fiyatı: 1,899 $


RESİMLER (NotebookReview)

Tasarım ve Dizayn

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

LCD Ekran

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Klavye ve Touchpad

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

BAĞLANTILAR

Ön Taraf: Wireless on/off butonu, Kart okuyucu, Led Işıklar

< Resime gitmek için tıklayın >

Arka Taraf: Batarya

< Resime gitmek için tıklayın >

Sol Taraf: LAN, eSATA/USB, 1 x USB, HDMI, FireWire, Bluray + DVD Sürücü, ExpressCard/54

< Resime gitmek için tıklayın >

Sağ Taraf: Kulaklık ve mikrofon girişi, 2 x USB, VGA-out, Güç girişi, Kensington Güvenlik Kilidi

< Resime gitmek için tıklayın >

PERFORMANS TESTLERİ

< Resime gitmek için tıklayın >

DEĞERLENDİRME

Artıları:

- Performans
- Tasarım
- Kalite

Eksileri:

- Bass vermeyen hoparlör
- Zor basılan mouse butonları
E
14 yıl
.::Toshiba Satellite T135D Notebook (Review \u0026 Tests)::.
Teknik Özellikleri

İşlemci: AMD Turion Neo X2 1.6 GHz Dual-Core Mobile Processor L625
RAM: 4GB PC3-8500 DDR3 (2 x 2GB)
Harddisk: 320GB 5400RPM Toshiba SATA HDD
LCD Ekran: 13.3" WXGA HD TruBrite LED Backlit (1366x768)
Ekran Kartı: ATI Radeon 3200 Graphics (256MB-1919MB)
Kablosuz Ağ: 802.11 B/G/N Wi-Fi, Bluetooth
Bağlantılar: 10/100 Ethernet, VGA, HDMI
Ekstra: Webcam 0.3 MP, Hi-Defination Ses
Portlar: 3xUSB 2.0, Mikrofon ve Kulaklık, 6in1 Kart Okuyucu
Batarya: 6-cell Lithium-Ion battery (61WH, 65Watt)
İşletim Sistemi: Windows 7 Home Premium 64bit
Ölçüler ve Ağırlık: 322mm x 223mm x 34,2mm / 1,75 kg
Fiyatı: 1400 TL


RESİMLER (NotebookReview)

Tasarım ve Dizayn

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

LCD Ekran

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Klavye ve Touchpad

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

BAĞLANTILAR

Ön Taraf: Led Işıklar

< Resime gitmek için tıklayın >

Arka Taraf: Batarya

< Resime gitmek için tıklayın >

Sol Taraf: Kensington Güvenlik Kilidi, VGA-out, HDMI, 1 x USB

< Resime gitmek için tıklayın >

Sağ Taraf: Kart okuyucu, kulaklık ve mikrofon girişi, 2 x USB, LAN, Güç girişi

< Resime gitmek için tıklayın >

PERFORMANS TESTLERİ

< Resime gitmek için tıklayın >

HDTune Skoru

< Resime gitmek için tıklayın >

DEĞERLENDİRME

Artıları:

- Performans
- Tasarım
- Fiyat

Eksileri:

- Ortalama pil ömrü (5 saat)
E
14 yıl
.::ASUS Eee PC 1201N (Review \u0026 Tests)::.
Teknik Özellikleri

İşlemci: Intel Atom N330 Processor 1.6GHz (533MHz FSB, 1MB Cache)
RAM: 2GB DDR2 SDRAM (667MHz)
Harddisk: Hitachi 250GB 5400 RPM SATA HDD
LCD Ekran: 12.1" LED diagonal WXGA (1366x768)
Ekran Kartı: NVIDIA ION
Kablosuz Ağ: Realtek RTL8191SE B/G/N Wi-Fi, Bluetooth
Bağlantılar: 10/100 Ethernet, VGA, HDMI
Ekstra: Webcam 0.3 MP, Hi-Defination Ses
Portlar: 3xUSB 2.0, Mikrofon ve Kulaklık, 4in1 Kart Okuyucu
Batarya: 6-cell Lithium-Ion battery (5600mAh, 63Wh)
İşletim Sistemi: Windows 7 Starter Edition (32-bit)
Ölçüler ve Ağırlık: 296mm x 208mm x 27,3-33,3mm / 1,46 kg
Fiyatı: 500$ (Yurt Dışı)


RESİMLER (NotebookReview)

Tasarım ve Dizayn

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

LCD Ekran

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Klavye ve Touchpad

< Resime gitmek için tıklayın >

BAĞLANTILAR

Ön Taraf: Led Işıklar

< Resime gitmek için tıklayın >

Arka Taraf: Batarya

< Resime gitmek için tıklayın >

Sol Taraf: VGA-out, AC-power, 1 x USB, HDMI

< Resime gitmek için tıklayın >

Sağ Taraf: SDHC-Kard slotu, 2 x USB, LAN, kulaklık ve mikrofon girişi, Kensington güvenlik kilidi

< Resime gitmek için tıklayın >

PERFORMANS TESTLERİ

< Resime gitmek için tıklayın >

HDTune Skoru

< Resime gitmek için tıklayın >

DEĞERLENDİRME

Artıları:

- Kaliteli tasarım
- Duyarlı touchpad
- İyi ekran görüntüsü

Eksileri:

- Biraz daha hızlı olabilirdi
- Tek çekirdeğe göre düşük pil ömrü (4 saat)

Oyun Test Videosu
Videoyu izlemek için tıklayınız
E
15 yıl
.::TOSHIBA Satellite P505 Notebook (Review \u0026 Tests)::.
Teknik Özellikleri

İşlemci: Intel Core 2 Duo P8700 (2.53GHz, 1066MHz FSB, 3MB Cache)
Chipset: Intel PM45 + ICH9M chipset
RAM: 6GB DDR2-800 RAM
Harddisk: 64GB Toshiba SSD + 320GB 7200RPM Hitachi
LCD Ekran: 18.4" (1680 x 945) HD+ TriBrite Glossy Display
Ekran Kartı: ATI Mobility Radeon HD 4650 with 1GB GDDR2
Optik Sürücü: Slot-Loading DVD SuperMulti (+/- Double Layer) with Labelflash
Kablosuz Ağ: Intel 5100AGN, Bluetooth v2.1 ve Atheros AR8131 1GB Ethernet
Bağlantılar: 10/100 Ethernet, Modem, VGA, HDMI
Ekstra: Webcam 1.3 MP, Harman/kardon hoparlör
ExpressCard Slotu: ExpressCard/34 ve Express Card/54
Portlar: 3xUSB 2.0, (eSATA), Mikrofon ve Kulaklık, 3in1 Kart Okuyucu
Batarya: 12-cell 10.8v 87Wh (100Wh actual)
İşletim Sistemi: Windows Vista Home Premium SP1 (64-bit)
Yurtdışı Fiyatı: 1600$


RESİMLER (NotebookReview)

Tasarım ve Dizayn

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

LCD Ekran

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Klavye ve Touchpad

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

BAĞLANTILAR

Ön Taraf: Wireless on/off butonu, Kart okuyucu

< Resime gitmek için tıklayın >

Arka Taraf

< Resime gitmek için tıklayın >

Sol Taraf: LAN, eSATA/USB, one USB, HDMI, FireWire, DVD Sürücü

< Resime gitmek için tıklayın >

Sağ Taraf: kulaklık ve mikrofon girişi, 2 adet USB, Modem, VGA, AC-power, Kensington güvenlik kilidi

< Resime gitmek için tıklayın >

PERFORMANS TESTLERİ

< Resime gitmek için tıklayın >

HDTune Skoru

SSD

< Resime gitmek için tıklayın >

HDD

< Resime gitmek için tıklayın >

DEĞERLENDİRME

Artıları:

- Mükemmel ses sistemi
- İyi performans
- Uzun pil ömrü

Eksileri:

- Ağır
E
15 yıl
.::ASUS G51VX Notebook (Review \u0026 Tests)::.
Teknik Özellikleri

İşlemci: Intel Core 2 Duo P7350 (2GHz, 3MB L2 Cache, 1066MHz FSB)
Chipset: Intel PM45 + ICH9M chipset
RAM: 4GB PC2-6400 DDR2 SDRAM 800MHz
Harddisk: 320GB 7200RPM SATA Seagate Momentus Harddisk
LCD Ekran: 15.6" TFT Widescreen display - LED backlighting (1366x768)
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 260M 1GB GDDR3
Optik Sürücü: Slot-Loading DVD SuperMulti (+/- Double Layer)
Kablosuz Ağ: Intel 5100A+G+N Wireless
Bağlantılar: 10/100 Ethernet, Modem, VGA, HDMI, Webcam 1.3 MP
ExpressCard Slotu: Express Card 34/54
Portlar: 3xUSB 2.0, (eSATA), Mikrofon ve Kulaklık, 3in1 Kart Okuyucu
Batarya: 6-cell 11.1v 4800mAh
İşletim Sistemi: Windows Vista Home Premium SP1 (64-bit)
Yurtdışı Fiyatı: 1049$



RESİMLER (NotebookReview)

Tasarım ve Dizayn

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Klavye ve Touchpad

< Resime gitmek için tıklayın >

BAĞLANTILAR

Ön Taraf: Wireless on/off butonu

< Resime gitmek için tıklayın >

Arka Taraf: USB, ethernet, modem, batarya, AC power ve güvenlik kilidi

< Resime gitmek için tıklayın >

Sol Taraf: VGA, USB, Firewire 400, USB/eSATA, HDMI, ExpressCard/54, Kart okuyucu

< Resime gitmek için tıklayın >

Sağ Taraf: DVD sürücü, 2 adet USB, 2 adet kulaklık girişi ve mikrofon

< Resime gitmek için tıklayın >

PERFORMANS TESTLERİ

< Resime gitmek için tıklayın >

HDTune Skoru

< Resime gitmek için tıklayın >

DEĞERLENDİRME

Artıları:

- GTX 260M
- 7200rpm disk
- Parlak ekran
- Işıklandırmalı klavye
- Bağlantı çeşitliliği

Eksileri:

- GPU'nun aşırı ısınması
- Ortalam işlemci
- Düşük pil ömrü
- Ağır
E
15 yıl
.::Toshiba Satellite U505 Notebook (Review \u0026 Tests)::.
Teknik Özellikleri

İşlemci: Intel Core 2 Duo P7350 (2.0GHz, 1066MHz FSB, 3MB cache)
RAM: 4GB DDR2 SDRAM (800MHz)
Harddisk: 400GB HDD (5400rpm, SATA)
LCD Ekran: 13.3-inch diagonal WXGA (glossy, 1280x800)
Ekran Kartı: Integrated Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD
Optik Sürücü: Slot-Loading DVD SuperMulti (+/- Double Layer)
Kablosuz Ağ: Intel 5100A+G+N Wireless
Bağlantılar: 10/100 Ethernet, Modem, VGA, HDMI
ExpressCard Slotu: ExpressCard/34 ve Express Card/54
Portlar: 3xUSB 2.0, (eSATA), Mikrofon ve Kulaklık, 3in1 Kart Okuyucu
Batarya: High Capacity Lithium-Ion Battery (12-cell, 92Wh, 8500mAh)
İşletim Sistemi: Windows Vista Home Premium SP1 (64-bit)
Fiyatı: 1000$


RESİMLER (NotebookReview)

Tasarım ve Dizayn

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

LCD Ekran

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Klavye ve Touchpad

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

BAĞLANTILAR

Ön Taraf: 3-in-1 kart okuyucu, wireless on/off butonu ve led panel

< Resime gitmek için tıklayın >

Arka Taraf: Batarya

< Resime gitmek için tıklayın >

Sol Taraf: VGA, HDMI, USB/eSATA, USB, ExpressCard/54, mikrofon ve kulaklık jackları

< Resime gitmek için tıklayın >

Sağ Taraf: Slot optik sürücü, USB, ethernet, modem, AC power ve güvenlik kilidi

< Resime gitmek için tıklayın >

PERFORMANS TESTLERİ

< Resime gitmek için tıklayın >

HDTune Skoru

< Resime gitmek için tıklayın >

DEĞERLENDİRME

Artıları:

- Performans
- Aydınlatmalı klavye
- Kaliteli hoparlörler

Eksileri:

- Ortalama LCD ekran
- Küçük toucpad
- Pahalı
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.