O

Çavuş
16 Nisan 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
715 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
geçen yıl
Ekran Kartı 4gb Kullanıma Ulaşınca Directx Kendini İptal Ediyor?
İlk olarak aldığım hatanın videosu ile başlayayım :


https://www.youtube.com/watch?v=gCt3MN2zAhQ


Kullandığım grafik kartı: evga 3070
Sorunu tanımlamaya gelirsek. Hyper-V gibi sanal bir sistemde ekran kartı kullandırtıyorum. Ekran kartı kullanım yarı yarıya geldi anda buradaki yarı yarıya kastım vramlerin kullanımı oluyor, hiçbir işlem yapılmıyor.

Videodaki yoldan gidersek directx bulunamadı diyor. Dxdiag'a gidiyorum sanallarda directx aktif olmamış gözüküyor ama 3.8 gb kullanım aşağısında dxdiag açtığımda directx aktif gözüküyor.Ya da 4gb kullanıma getirince obs çalıştırıyorum ve grafik kartı bulunamadı update edin hatası veriyor. Çok ilginç bir şekilde vramler 4gb gibi davranıyor...

"Enlisted" isimli oyuna girip ultra alıp max ekran kartı kaç kullanacak diye test ettim 5-6 gb arası bir grafik kartı kullanımı sağladı. Grafik birimi hata vermedi.

Benim yaptığım testlere gelirsek;
-> Driver ve dxdiag güncelledim
-> Format attım temiz kurulum
-> Nvidia control paneli ayalarını kontrol ettim.
-> Nvidia studio driverin'a kadar denedim.
-> Sorun directx sürümü olacağını düşünüp 2022/08. ay sürümüne gidip dx11 sürümünü kullandım

baktım sorun hala devam ediyor.Bu defa donanım testlerini de yaptım. m2 sağlık sıcaklık testi, gpu furmark, işlemci stres yani tüm donanımı test yaptım sağlıklı.

Şu olayı anlamadım. Neden 3.9+ Gb grafik kartı kullanıma ulaşınca grafik kartı işlemleri iptal oluyor anlayamadım açıkcası. Daha öncesinde böyle bir sorun ile karşılaşını hiç görmedim reddit dahil her platformda araştırdım sonuç alamadım. Bir çözüm önerisi olan ya da bu hatanın sebebi xxx nedenden ötürü diyebilecek varsa yardımlarını bekliyorum. 

İşin ilginci 1050ti 4gb gibi bir kartla 15x sanal pc çalıştıyorum gpu vramler dolduğunda paylaşımlıdan kullanmaya başlıyor. Sonuç olarak 20 - 25x sanal bilgisayar işlem yaparken bu yeni ekran kartı 10 taneden sonra bitiyor.
O
3 yıl
Hepsiburada çek tanımlamış 300-25 / 300-30 / 250-45
Hepsiburada çek tanımlamış 300-25. oran az ama zaten alacağınız ürün vardır bir miktar düşürür iyi olur :)

Aktif alışveriş yaptığım hesaba 300-25 verirken boş hesaplarıma 300-30 vermiş.




< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >
O
4 yıl
Trendyol Yükle Kazan Kampanyası 200/100, 100/50 tanımlanmış.
Trendyol Cüzdanına 50 TL yükle, Trendyol Cüzdanında geçerli 50 TL indirim kazan! (Kampanya altın ve cep telefonu hariç ürünlerde geçerlidir.)

< Resime gitmek için tıklayın >

Değerlendirelebilir yarı yarıya oluyor hesaplarınızı kontrol edersiniz .

< Resime gitmek için tıklayın >

Diğer hesabıma da 200-100 gelmiş

Hesabınızda bu kupon yoksa yükleme yapmayın! Bu kupon şunu diyor 50 yada 100 limite göre cüzdan aç koy, bu çeki alışverişinde kullan
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.