M

Yüzbaşı
26 Mart 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
393 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
geçen yıl
W205 sonrası karışıklık
Selamlar.

Halihazırda 2016 model W205 c180 kullanıyorum AMG paket, imzalı seri 360 kamera vs ufak tefek opsiyonlar var. 59 binde aldım, şu an 72 bin oldu. Daha öncesinde her işlemini kendim yaptığım tune ettiğim Alfa Romeo 147 1.9 Jtd Q2, 2013 A5 2.0 Tdi multitronic kullandım.

Kullanımım yüzde 95 şehiriçi. Ev iş arası, o da 6-7 km. Trafik çok yok. W205 cidden çok kompakt. Direksiyon hissiyatı güzel (her ne kadar arkadan itişin getirdiği yağmurlu havalar ve kötü lastikle olan viraj huzursuzluğu olsa da) donanım seviyesi ve hissettirdiği güzel.

Fakat gerek kaşıntıdan gerek Aşırı yakıt tüketimi yüzünden artık değiştirmek istiyorum. Çok km yapmıyorum. yaklaşık 1.5 yılda kabaca 10 bin km yapmışım. O yüzden çok sorun olmasa da abartı bir tüketimi var (şehiriçi min 10 lt /100 km). Yaktığı kadar uçsa gitse yine sorun yok ama öyle bir şey de yok. İlk arabamda çocuk yoktu, şimdi iki çocuk var. Arkada iki çocuk koltuğu olacak artık. O yüzden pat küt vuran şeyler bakamıyorum haliyle. Bir de yaşlandık sanırım. Önceden manuel olmazsa arabaya araba demem derdim şimdi otomatik şart :)

Aslında kenara biraz para atıp ufak bir yatırım yapmak istiyorum o yüzden max 700 800 bin civarına ne almalı?

- abartı olmayan tüketim (Yakacaksa gitmeli)
- sol şeride geçtiğimde, solladığımda düşünmemeli
- 5 kapı şart
- otomatik ve abartı kroniği olmayan modeller

Aklımda Megane 1.3 Tce (çok övüyorlar), Giulietta JTD otm (markaya aşinayım) vs var.
Corolla hybrid baktım çok güzel ama baya yavaş kalıyor.

Teşekkürler.
M
geçen yıl
Z490 sonrası ne yapmalı? 13600k ve DDR5 sorunsalı
Herkese selam.
Yaklaşık iki yıldır z490 unify - 10850k @ 5.1 - 4400 patriot Bdie'ları ise 18 18 18 39 kısa trfc ile mutlu mesut kullanıyordum. Ancak yeni 13600k tanıtımı ile kaşıntı başladı ve yenilemek istiyorum.

Sorum şu,
13600k kesin gibi bir şey. Fakat RAM konusu muallak. Halihazırda zaten başarılı bir RAM kullanıyorum ve izlediğim okuduğum bir çok yorum ve inceleme ddr5'in 4'e kıyasla daha iyi veya eşit olmayı bırakın bazen daha bile geride olduğunu gösteriyor. Halihazırda board değişecek cpu değişecekken yeni olsun diye DDR5 diretmesi makul müdür? Eğer doğru ise hangi DDR5 alınmalı?

Bir de hangi Z690 board önerirsiniz?

Kullanım yüzde 99 oyun. Monitör 2k, gpu 6800 xt.
Bütçe ram ve board beraber değişecek ise toplam 10k gibi. DDR4 board içinse tek başına 5 6k
M
3 yıl
Max 8 bin tl telefon tavsiyesi
Herkese selam.

Yıllar boyu düşük - orta bütçeli android telefonlar kullandım ( Bilimum samsung s3 s4'ler, xperia Z2, şu anda da yaklaşık 3 yıldır Samsung Note 5 kullanıyorum)

Mevcut telefonumun bataryası ve şarj yerinde sorun var. Halihazırda yavaşlığı ve depolama yetersizliği sebebiyle ömrü doldu gibi.

24 saat nobet usulü çalışıyorum ve telefonu da sık sık kullanmak zorunda kalıyorum. Telefonda oyun yüzde 99 oynamam. Ancak bol bol surf yaparım ve bilimum programlar açık olur. O sebeple telefonda aradiklarım öncelikle batarya ömrü ve hızlılık.

Daha önce aldığım telefonlarda hep epey gibi siteler ve review'lardan kıyas yaparak secım yapmıştım ama 1 2 yıl içinde performans noktasında hepsi geriye düştü.

Hiç iPhone kullanmadım ve elma diye fazla fazla paralar verilmesine karşı olmama rağmen hatuna 4.5 sene önce 6S 16 GB almıştım. Depolama sorununu saymazsak hala hızlı ve yeterli. O sebeple iPhone 11 128 GB bakıyordum ancak Oneplus 8T, Xiaomi mi10t pro gibi çok daha başarılı telefonları gördüm. Fakat Oneplus 8t ithal ve klon imei'li. Nereden nasıl alınır bu telefon eğer alınacaksa? Alternatif olarak Mi10T'yi tavsiye eder misiniz?

Özellikle hızlı şarj özelliği ve bataryasının yoğun kullanımda dahi rahatça 24 saat gidiyor olması beni cezbeden noktalar. Ama TR garantili olmaması beni ikilemde bıraktı.

Sizin tavsiyeniz nedir?
M
4 yıl
FPS için hangi kulaklık ve ses kartı?
Daha önceleri kulaklık almadan önce head-fi'den Mad Lust'ın derlemesini takip ediyordum. Oraya da yazdım ancak tatminkar yanıt alamadım ve karar veremedim.

Daha önceden Logitech G930, Cloud 2 kullandım. 2 gün önceye kadar Sennheiser HD599 kullanıyordum. Creative omni Sound Blaster ile sürüyordum. Genel itibarıyla oyun amaçlı kullanıyorum, competitive FPS Gaming, o yüzden ses kalitesi de bozulmadan pozisyonel ses - görüntüleme önemli benim için. Daha sonra müzik için sahne genişliği ve kristal netlik önemli. Çok bass sever biri değilim. Abartı yüksek sese ihtiyacım yok ancak derinlik önemli. Ani bir kararla HD599'ları sattım. Farklı bir şey denemek amacıyla. Şu an Brainwavz M3 in ear kullanıyorum.

Tüm yukardakiler içinden Omni Sound Blaster + Cloud 2 sanırım oyun anlamında fiyat performans noktasında alabileceğim en iyi kombinasyondu. Pozisyonel ses daha iyiydi fakat onda da sesler daha boğuktu, EQ ayarı yapsam da. Sanırım bir yerden alırken diğer yerden vermek gerekiyor. HD599'un berraklığı ve temizliğine erişemiyordum. Aynı kartla HD599'da ise pozisyonel ses yakın veya bir tık altı ama geri kalan her noktada çok daha ötede tartışılmayacak şekilde.

Sorunuma gelince, Gaming Headset'ten uzaklaşınca harici mikrofon aldım geçen hafta. Usb condenser mikrofon kullanıyorum ve memnunum. Oyuncu kulaklıklarının çoğunun fos veya fahiş fiyat olduğunu düşünüyorum. Birim bazlı paraya daha iyi audiophile kulaklık almak daha makul geliyor. Gaming headset'lerin çoğunu eledim. Top notch GSP 670 bile tatsız gelmişti o sebeple seçenekler:


1)Kulaklıklar

-AKG K612 PRO
-Beyerdynamic DT 990
-AKG K702
-ve bilimum benzeri kulaklık (bütçe 2000 max)


2) Üsttekilerden birisi olacaksa o ses kartı da değişmeli. Ancak buradaki sorun da şu, Sound blaster gibi gaming kartların sanal surround sistemleri FPS oyunlarında öne çıkarıyor. Scout veya radar gibi. Gaming ses kartı mı olmalı yoksa müzik için satılanlardan mı? Çünkü AKG K612 PRO için kesinlikle şart gibi bişey bu. -Creative Sound BlasterX G6
-CSB AE5
-Sennheiser GSX 1000-1200
-Asus Essence STX II
-Schiit Hel

ya da

-FiiO E10K Olympus

Teşekkürler.
M
4 yıl
Harici mikrofon mu yoksa oyuncu kulaklığı mı?
Daha önceleri kulaklık almadan önce head-fi'den mad Lust'ın ana derlemesini takip ediyordum. Oraya da yazdım ancak tatminkar yanıt alamadım ve karar veremedim.Daha önceden Logitech G930, Cloud 2 kullandım. Şu an Sennheiser HD599 kullanıyorum. Creative omni Sound Blaster ile sürüyorum. Genel itibarıyla oyun amaçlı kullanıyorum, competitive FPS Gaming, o yüzden ses kalitesi de bozulmadan pozisyonel ses - görüntüleme önemli benim için. Ancak sahne genişliği ve zenginliğinden ödün vermek istemiyorum. Abartı yüksek sese ihtiyacım yok ancak derinlik önemli. Absürd bass sever biri de değilim, tadında olması yeterli.Omni Sound Blaster + Cloud 2 sanırım fiyat performans noktasında alabileceğim en iyi oyun kombinasyonuydu. Pozisyonel ses daha iyiydi fakat sesler daha boğuktu, EQ ayarı yapsam da.HD599'un berraklığı ve temizliğine erişemiyordum. Aynı kartla HD599'da ise pozisyonel ses yakın veya bir tık altı ama geri kalan her noktada çok daha ötede tartışılmayacak şekilde.Sorunuma gelince, Gaming Headset'ten uzaklaşınca harici mikrofon kullanmam gerekiyor. Omni Sound Blaster'ın dahili mikrofonu kesinlikle çok kullanışsız. Kendim basit bir Zalman ZM-MIC1 yaka mikrofonu aldım (yurtdışında bütçe dostu olarak tavsiye edilmişti). Kablo karmaşasına yine eyvallah demiştim ama artık sanırım bozuldu. Harici başka mikrofon bakayım dedim, noname mikrofonları saymazsak ikinci elleri 500'den başlıyor.Bütçem: Sadece mikrofon için 500 TL civarı. Daha üstüne çıkmak istemiyorum. Eğer başka kombinasyona geçersem HD599 + omni Sound Blaster üzerine bu 500'ü koyacağım. O da tahmini 2000'e yakın yapıyor Max.İhtimaller:1) Bu sevdaya son ver, madem oyun oynuyorsun Gaming headset al geç. Tercihler.-Game One/Zero.-G Pro X.-Arctis Pro + Gamedac.Kablosuza geri dön.-Arctis 7.-Cloud Flight S.-Void Pro Wireless.-VirtuosoYa da bütçeyi artır -Arctis Pro Wireless (2000-2500 civarı 2. el)-GSP 350-GSP 6001) Kulaklığın güzel, ne alırsan o ses kalitesini arayacaksın ve memnun kalmayacaksın. Harici mikrofon al. O zaman varsa mikrofon önerisi.Teşekkürler.
M
4 yıl
Ne almalı?
...........
M
5 yıl
Gtx 1080 ve 1080p degisilmeli mi?
Herkese selam.

Evga GTX 1080 FTW2 ile Acer 24" Predator X1 1080P Gsync monitor kullanıyorum.

Ikinci el piyasası nasıl tam bakmadim ama üzerlerine koyup 2K monitör ve RTX 2080 TI'a geçmeye niyetlendim. Masraf yapmaya değer mi?

Alacağım kart yaklaşık 8000 tl. Monitorse alirsam ips 27 inç ve gsync desteği olan bişey olacak. Açamadığım, hatta ultrada 80 90 FPS altında aldığım oyun yokken elimdeki envanter para eder deyip satmak dogru mu?

Bu arada komik olacak ama bilgisayarı da satılığa koymustum komple
M
6 yıl
Fifa 17 aşağı yön sorunu
Yaklaşık 1 haftadır rastgele bir şekilde çıkıyor bu sorun ortaya. Pc kullanıcısıyım. x360 one controller ile kablolu oynuyorum (kablosuz adaptörde sapıtıyor arada). Sorun şu: menüde iken sanki aşağı yön tuşu basılı kalmış gibi sürekli aşağı çekiyor. Oyun içinde bir sorun yok ama. Gamepad takılı değilken de bu sorun oluyor. Yaşayan çözen var mı?
M
6 yıl
Telefon kablosu girişi olmayan odaya kablo çekmek
Yeni eve taşındım. Çalışma pc odası olarak belirledigim odada telefon kablosu jaki yok. Oda kapısının karsısında koridor ve salonda var. Idareten modemi oraya kurdum ama ayak çarpması takılması kaçınılmaz.

Elektrikçi için halledilmesi zor bir iş midir? Ne yapmak gerek?
M
6 yıl
Hangi döner koltuk?
Herkese merhabalar. 24 veya 27 inç monitörde rahatca oyun oynayabileceğim derinliğe sahip bir masa ve boyun sırt ağrılarıma çözüm oluo 100 kg ağırlığı rahatca taşıyacak iyi bir sandalye almak istiyorum. Kendim yaptırayım istesem kaca olur bilmiyorum. Hem masa hem koltuk için tavsiyelerinize açığım.

Bütçe koltuk için 400 tl. Masa için masanın tipine ve kalitesine göre yine 300 400 arası olacak.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.