T

Yarbay
26 Mart 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
43 üye
Görüntülenme (?)
1317 (Bu ay: 8)
Gönderiler Hakkında
T
2 ay
TP-Link, Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2024\u0027te Yeni Çözümlerini Tanıtıyor
Barselona, İspanya - Tüketici ve kurumsal ağ çözümleri üreticisi TP-Link, Fira Gran'daki Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2024’te son teknoloji sabit kablosuz erişim (FWA), fiber erişim çözümlerini, tüm evi kapsayan Mesh Wi-Fi sistemini, işletmeler için gelişmiş bulut ağı ve gözetim çözümlerini sergiliyor.


< Resime gitmek için tıklayın >

Aginet, İnternet Servis Sağlayıcılara Yönelik Gelişmiş Erişim ve Yönetim Çözümlerini Ortaya Çıkarıyor
Aginet amiral gemisi kapsamında TP-Link, telekomünikasyon şirketlerinin, internet servis sağlayıcıların ve abonelerinin gelişen ihtiyaçlarını karşılayan gelişmiş internet erişim çözümlerini tanıtıyor. Bu çözümler, milyonlarca eve benzersiz güvenilirlik, gelişmiş işlevler ve esneklikle yüksek hızlı internet erişimi ve daha iyi Wi-Fi deneyimleri sunmak üzere tasarlandı.
Tüm bu çözümler, TP-Link Aginet Birleşik Bulut (TAUC) çözümü ve TR-369/TR-069 protokolleriyle uyumlulukla destekleniyor. Bu sayede dağıtım hızını hızlandırıyor, hizmet sağlayıcılar için OPEX’i azaltıyor ve kullanıcıya daha iyi bir deneyim sunuyor. 

Sabit Kablosuz Erişim (FWA) Çözümü: TP-Link, en son kablosuz teknolojiden ve 5G'den yararlanarak Wi-Fi 6'dan en yeni Wi-Fi 7'ye kadar iç mekan ve dış mekan uygulamalarına uygun taşıyıcı sınıfı 5G yönlendirici portföyünü piyasaya sürüyor. Tüm iç mekan ağ geçitleri, EasyMesh ve VoNR/VoLTE telefon görüşmelerini destekleyecek şekilde tasarlanmış olup, kesintisiz bir ağ ağının ve aynı anda yüksek kaliteli aramaların keyfini çıkarmanıza olanak tanıyıor. Dış mekan yönlendiricisi, IP66 dereceli hava koşullarına dayanıklı ve dayanıklı kapağın yanı sıra 7 Gbps'nin üzerindeki rakipsiz 5G hızlarıyla zorlu dış mekan ortamlarına dayanacak şekilde üretiliyor.

Fiber Erişim Çözümü: TP-Link, XGS-PON erişim teknolojisi ve Wi-Fi 7 teknolojilerini içeren kapsamlı fiber erişim çözümünü tanıtıyor. Bu çözümler, dijital çağın giderek artan taleplerini yüksek güvenilirlik ve ölçeklenebilirlik ile karşılayarak sizi gerçek bir 10G çoklu gigabayt çağına götürüyor. TP-Link ayrıca şasi optik hat terminali DS-P8000-X7'yi de piyasaya sürecek. DS-P8000-X7 aynı zamanda geniş bant, ses ve TV gibi birden fazla hizmeti tek bir fiber bağlantıda sunuyor. 

Tüm Ev İçin Mesh Wi-Fi Çözümü: EasyMesh ve Wi-Fi 7 teknolojilerinin gücünden yararlanan Aginet ağ sistemi, evin her köşesinde çarpıcı performansla kusursuz kapsama alanı sağlıyor.
HB810, üç bantta 19 Gbps’ye varan Wi-Fi hızlarıyla öne çıkıyor. Bu sayede oyun oynama, 4K/8K akış, AR/VR ve birden fazla cihazda yüksek hızlı indirme işlemlerini aynı anda mümkün kılıyor.

Omada Pro, kurumsal Wi-Fi çözümlerini sunuyor.
Omada Pro, TP-Link Omada'nın çeşitli endüstrilerin yüksek kapasite, güvenlik ve yönetim ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış kurumsal sınıf ürün serisidir, özellikle dikey endüstriler için kontrolörler, erişim noktaları, anahtarlar ve yönlendiriciler gibi tam bir cihaz setini bir bulut yönetim platformuna entegre ederek. TP-Link ayrıca, çoklu konut birimleri için birleşik bir Wi-Fi çözümünü sergileyecek, iç ve dış bağlantı ihtiyaçlarını kapsayacak, kesintisiz kapsama, gelişmiş güvenlik ve kesme noktası Wi-Fi teknolojisi ve SDN entegrasyonu aracılığıyla basit yönetim özellikleri sunuyor.

Tapo, bağlantılı evler için yenilikçi akıllı ev ekosistemini genişletiyor.
TP-Link, hem iç hem de dış mekan kullanımına yönelik yenilikçi akıllı ev güvenlik kameraları, görüntülü kapı zilleri, akıllı ampuller, akıllı prizler ve daha fazlasını içeren üst düzey ev otomasyonu ekosistemini tanıtmaya hazır. Tapo'nun öncü ColorProTM Gece Görüşü teknolojisi sayesinde, spot ışıkları veya IR gibi yapay aydınlatmalar olmadan ultra düşük ışıkta benzersiz netliği ve canlı renkleri deneyimlemek mümkün.
En yeni teknolojilerimizi ve çözümlerimizi deneyimlemek ve birlikte daha iyi bir geleceğe katkıda bulunmak için sizi Barselona'daki Salon 1, 1B10 standımıza bekliyoruz.
T
2 ay
TP-Link, Kasa Akıllı Cihazlarla Sorunsuz Entegrasyon Sağlayan Tapo Uygulaması 3.0\u0027ı Tanıttı
Bir TP-Link® markası ve küresel akıllı ev ürünleri sağlayıcısı olan Tapo, yakın zamanda Tapo Uygulaması 3.0'ın piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Bu önemli güncelleme, Kasa Smart cihazlarıyla kusursuz uyumluluğa sahip olup, sektör lideri iki markanın tek bir uygulama altında çığır açıcı bir birleşimine işaret ediyor.


Akıllı Ev Ekosistemini Genişletmek
Tapo Uygulaması 3.0, ürün uyumluluğunu Kasa Akıllı cihazlara genişleterek yepyeni bir akıllı ev deneyimi sunuyor. Bu entegrasyon, kullanıcıların TP-Link'in geniş yelpazedeki akıllı ev ürünlerini ve kategorilerini keşfetmesine olanak tanıyarak markalarımız içerisinde daha kapsamlı ve uyumlu bir akıllı ev ekosistemi sağlıyor. Bu entegrasyona rağmen Kasa Smart ve Tapo farklı ve bağımsız markalar olmaya devam ediyor. Kasa Akıllı cihazları Tapo Uygulamasına taşındığında, kullanıcılar hem Tapo Uygulamasındaki hem de Kasa uygulamasındaki cihazları normal şekilde yönetmeye devam edebiliyor.

Tamamen Yenilenen Kullanıcı Arayüzü ve Uygulama Yanıt Verme Hızı
Tapo Uygulaması, kullanıcı arayüzünün (UI) tasarımının tamamen elden geçirilmesini ve uygulamanın yanıt verme hızında önemli bir iyileştirmeyi içeren kapsamlı optimizasyon çalışmalarımızla geliştirildi. Yenilenen kullanıcı arayüzüyle kullanıcılar, uygulamada gezinmeyi ve etkileşimi kusursuz hale getiren daha sezgisel ve görsel olarak çekici bir arayüz bulacak. Ayrıca, keyifli ve gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sunmak için uygulamanın yanıt verme hızını optimize ederek daha hızlı ve daha verimli performansı garanti ediyor.

Kullanıcı Deneyimini Basitleştirin ve Akıllı Ev Otomasyonunu Yükseltin
Kasa Smart ve Tapo akıllı ev cihazlarını kontrol etmek için birden fazla uygulama arasında geçiş yapma zahmetine veda edin. Tapo Uygulaması 3.0 ile kullanıcılar hem Kasa Smart hem de Tapo cihazlarını tek bir arayüzden zahmetsizce yönetebiliyor ve kullanıcı deneyimini kolaylaştırarak rahatlığı artırabiliyor. Akıllı ev otomasyonunuzu bir sonraki seviyeye taşıyın ve daha geniş bir yelpazedeki akıllı ürünleri tek bir merkezi konumdan kontrol etmenin avantajlarından yararlanın.

Akıllı Rutininizi Zahmetsizce Senkronize Edin
Akıllı rutinleri yeniden yapılandırmanıza gerek kalmadan Tapo Uygulaması 3.0'a sorunsuz geçişin keyfini çıkarın. Cihazlar, gruplar, akıllı eylemler, sahneler, zamanlayıcılar, uzakta modu ve programlar dahil olmak üzere tüm Kasa Smart kurulumları otomatik olarak Tapo Uygulaması 3.0 ile senkronize etmek mümkün.

Kullanılabilirlik
Kasa Smart entegrasyonuna sahip Tapo Uygulaması 3.0 artık Apple App Store ve Google Play Store'dan indirilebilir.
T
2 ay
TP-Link’ten Gigabit İnternet Kullanıcıları İçin Yeni Yönlendirici
TP-Link, gigabit internet bağlantısına sahip kullanıcıların ihtiyacı olan yeni bir yönlendiriciyi duyurdu. 2.5 Gigabit WAN/LAN girişine sahip olan Archer AX72 Pro model yönlendirici, evde ağa bağlı tüm cihazların gigabit hızdan yararlanması için geliştirilmiş.


< Resime gitmek için tıklayın >


12 Şubat 2023 – İnternet servis sağlayıcılar, başta büyük şehirler olmak üzere pek çok yerde gigabit bağlantı desteği vermeye başladı. Evlerinde ya da küçük ofislerinde gigabit bağlantıya geçen kullanıcılar, bu yüksek hızdan ağa bağlı tüm cihazların yararlanabilmesi için gigabit desteğine sahip güçlü bir yönlendiriciye ihtiyaç duyuyorlar. Ağ pazarının öncü markası TP-Link®, bu ihtiyaca cevap veren geniş bir ürün seçeneğine sahip. Şimdi bu ürünlere 2.5 Gigabit WAN/LAN girişine sahip yeni bir model daha eklendi. Archer AX72 Pro model yönlendirici, geçen yıl satışa sunulan AX72 modeliyle aynı özelliklere sahip, tek farkı Pro modelinde 2.5 Gigabit bağlantı desteği olması.

WiFi 6 teknolojili bir yönlendirici olan Archer AX72 Pro, 5400 Mbps’ye (5.4 Gbps) kablosuz hızlara ulaşabiliyor. Evdeki tüm cihazların gigabit hızda internetten yararlanması amacıyla tasarlanan yönlendiricide toplam 5 adet Gigabit giriş bulunuyor. Bunlardan biri 2.5 G, biri 1 G olmak üzere WAN/LAN girişi, diğer üçü ise 1 gigabit LAN girişi olarak yer alıyor. Bu sayede kablolu cihazlar da internete yüksek hızda bağlanabiliyorlar.


< Resime gitmek için tıklayın >


100 Cihaza Bağlantı Desteği

WiFi 6 teknolojisinin avantajlarını sunan yönlendirici, 100’den fazla cihaza bağlantı desteği veriyor. 160 MHz kanal genişliği ve eşzamanlı bağlantılarda performans düşmesi yaşanmaması gibi avantajların yanı sıra daha geniş WiFi kapsama alanı da sunan ürün, harici 6 adet antene sahip. Dört verici-dört alıcı (4T4R) özellikli bu antenler ve hüzmeleme (beamforming) teknolojisi sayesinde WiFi sinyallerini evin her yerine ulaştırabiliyor.

VPN desteği olan yönlendirici güçlü güvenlik özellikleriyle de dikkat çekiyor. TP-Link’in HomeShield güvenlik paketi sayesinde başta çocuklar olmak üzere aile üyelerinin sanal alemde güvenliğini sağlayan özelliklerle donatılmış. Gerçek zamanlı ev ağını tarayarak olası tehditleri saptayabilen cihaz, aynı zamanda Ebeveyn Denetimi uygulamasıyla uygunsuz içerikleri engelleyebiliyor. Ağa faklı bir cihaz bağlandığında kullanıcıya bildirim göndererek ağın hep güvende kalmasını sağlamak da HomeShield güvenlik paketinin özellikleri arasında.

Tether uygulaması sayesinde kolayca kurulup kullanılan Archer AX72 Pro, ekim ayı içinde Türkiye’de 150 USD (KDV dahil) fiyatla satışa sunulacak.
T
3 ay
Wi-Fi 7 Teknolojili Deco Mesh Sistemi
TP-Link, Wi-Fi 7 teknolojisine sahip ilk Deco modelini Türkiye’de satışa sundu. 19 Gbps (19000 Mbps) gibi benzeri görülmemiş kablosuz hızlara sahip olan Deco BE85, online mağazalarda sınırlı adette yer alıyor.


29 Ocak 2024 – Ağ pazarının öncü markası TP-Link®, Wi-Fi 7 teknolojili ilk mesh WiFi modelini Türkiye’de satışa sundu. Wi-Fi 7 teknolojisinin sağladığı olağanüstü kablosuz bağlantı hızını mesh teknolojisiyle harmanlayarak kullanıcılara benzersiz bir ağ deneyimi vaat eden Deco BE85, online mağazalarda yerini aldı.


< Resime gitmek için tıklayın >


19 Gbps kablosuz hız, 320 Mhz’e kadar bant genişliği, 4K-QAM teknolojisi, yapay zeka destekli mesh teknolojisiyle evin içinde sorunsuz dolaşım, çoklu bağlantı desteği gibi en yeni teknolojilerle donatılmış olan cihaz, aynı zamanda kablolu bağlantıda da çok yüksek hızlar sunuyor. Deco BE85 üzerinde iki adet 10 Gbit (biri RJ45/SFP+), iki adet de 2.5 Gigabit Ethernet girişi yer alıyor. Hem fiber hem DSL bağlantılar için esneklik sunan ürün ile her tür bağlantıda çok yüksek hızlar elde ediliyor. Ayrıca WiFi 7 ile gelen MLO teknolojisi sayesinde her bir birime aynı anda kablolu ve kablosuz taşıyıcı bağlanabiliyor ve birleşik ana taşıyıcı akış hızı artıyor. 
Üç bantlı kablosuz bağlantı sunan WiFi 7’li Deco’ya 200’e kadar cihaz kablosuz olarak bağlanabiliyor ve ağdaki tüm cihazlar yüksek performansta çalışabiliyor. Öyle ki bu ürün WiFi 6E teknolojisine oranla kablosuz hızları yüzde 200 daha artırıyor. Daha önce hiç yaşanmayan, benzersiz bir kablosuz bağlantı deneyimi sunan Deco BE85, aynı zamanda mükemmel bir Mesh WiFi cihazı oluşturmak için özel olarak geliştirildi. Bu yüksek hızları her yöne iletebilmek için 8 adet yüksek kazançlı anten; performansı her zaman en üst seviyede tutabilmek için dört çekirdekli işlemci; 12 adet yüksek güçte FEM ile daha güçlü kapsama; yük altında en iyi termal performansı vermek üzere iki adet dahili soğutma fanı ile her açıdan güçlü bir cihaz ortaya çıkmış durumda.



< Resime gitmek için tıklayın >


Çok hızlı, çok güvenli…
Deco BE85, ağ güvenliğini de en üst seviyeye getiren TP-Link HomeShield güvenlik paketiyle geliyor. Bu paket günümüz hareketli yaşamı ve mobil cihazlar düşünülerek sadece evdeyken değil, cihazları hareket halineyken de koruyan bir dizi kapsamlı koruma içeriyor. Ağ güvenliği, ebeveyn denetimlerinin yanı sıra isteyen kullanıcılar KidShield ek paketiyle çocuklarının konumlarını izleyebiliyor ve coğrafi sınırlamalar belirleyebiliyorlar. Böylece çocuklar ev dışında, hareket halindeyken de dijital olarak korunabiliyorlar. 
Kolay kurulan, kolay yönetilen, ses ile de kumanda edilebilen Deco BE85 üç birimli paketi ilk aşamada sınırlı adet ile WiFi 7 teknolojisini deneyimlemek isteyenlerin beğenisine sunuldu.

Ayrıntılı bilgi için: https://www.tp-link.com/tr/home-networking/deco/deco-be85/


T
3 ay
Wi-Fi 7 Sertifikalı Dünyanın İlk Ev Router’ları
TP-Link Archer BE800 ve TP-Link Deco BE85, Wi-Fi Alliance tarafından resmi olarak Wi-Fi CERTIFIED 7™ sertifikasına sahip oldu.

16 Ocak 2024 - TP-Link Archer BE800 ve TP-Link Deco BE85, , Wi-Fi Alliance'dan Wi-Fi 7 sertifikası alan dünyanın ilk ev Router’ları arasında yer alıyor.
 
Wi-Fi CERTIFIED 7™ programı, kablosuz cihazların birlikte çalışabilirlik, güvenlik ve bir dizi Wi-Fi protokolü için yüksek standartları karşılamasını sağlamak amacıyla Wi-Fi Alliance tarafından geliştirilen bir birlikte çalışabilirlik sertifikasyon programıdır. Wi-Fi CERTIFIED™ cihazları en iyi kullanıcı deneyimini sunar. En yeni nesil Wi-Fi teknolojisi olan Wi-Fi 7, 2,4 GHz, 5 GHz ve 6 GHz frekans bantlarında WLAN performansını geliştirerek daha yüksek verim, daha düşük gecikme süresi ve daha fazla güvenilirlik gibi avantajlar sunar. Wi-Fi CERTIFIED 7™ sertifikası ile iki TP-Link modeli, olağanüstü Wi-Fi 7 performanslarını ve birlikte çalışabilirliklerini tam olarak göstermektedir.
 
Wi-Fi Alliance Başkanı ve CEO'su Kevin Robinson, "Wi-Fi CERTIFIED cihazlar, milyarlarca cihazlık Wi-Fi ekosisteminde kaliteli bir kullanıcı deneyimi sunuyor" dedi. "TP-Link'i Wi-Fi CERTIFIED statüsüne ulaştığı ve müşterilerine en tutarlı, güvenilir deneyimi sunma konusundaki kararlılığı için alkışlıyoruz."

TP-Link Archer BE800 ve Deco BE85, 320 MHz, MLO ve 4K-QAM sunuyor. Bu geliştirmeler Wi-Fi 7 özelliklerini artırarak daha yüksek hızlar, daha düşük gecikme süresi, daha fazla kararlılık ve verimli ağ iletişimi sağlıyor. Video akışı, çevrimiçi oyun, AR/VR, büyük dosya aktarımları ve 8K video oynatmada mükemmel.
 
Wi-Fi Router’larda dünya lideri olan TP-Link'in misyonu, sürekli olarak en iyi ve en yeni ürün özelliklerini sunmaktır. TP-Link Deco ve Archer serileri, farklı tüketicilerin ağ ihtiyaçlarını karşılayan yüksek, orta ve düşük segmentleri kapsayan bir dizi Wi-Fi 7, daha yüksek hızlar, daha az parazit ve daha güçlü Wi-Fi 7 ağ deneyimleri sunmaya kararlıdır.
T
3 ay
Kurumlar İçin Wi-Fi 7’li Access Point
TP-Link, WiFi 7 teknolojili EAP770 model erişim noktasını (access point) satışa sundu. WiFi 7 teknolojisi sayesinde daha yüksek WiFi hızı, daha geniş bant ve daha düşük gecikme ile ağ performansını ciddi oranda artıran EAP770, işletmeleri yeni nesil WiFi teknolojisine geçiriyor.


4 Ocak 2024 – TP-Link®, WiFi 7 teknolojili modellerini Türkiye’de satışa sunmaya başladı. Şirket, kurumsal ağ çözümlerinde ilk WiFi 7’li model olan EAP770 erişim noktasını (access point) satışa sundu. Kurumsal ağlara çağ atlatacak olan WiFi 7’li EAP770, sadece yüksek WiFi hızı değil ağ performansını artıran özelliklerle donatılmış durumda.


< Resime gitmek için tıklayın >


TP-Link’in Omada serisi erişim noktalarından olan EAP770, üç bantlı ve toplamda 11 bin Mbps kablosuz hızlara ulaşabiliyor. WiFi 7 ile gelen 6 Ghz bandında 5760 Mbps, 5 Ghz bandında 4320 Mbps, 2.4 Ghz bandında ise 574 Mbps kablosuz hıza sahip olan ürün, yüksek WiFi hızı gereken işletmeler için uygun bir çözüm. Gelişmiş 6 GHz bandı ile kurumlara daha güvenli ve daha geniş bant sağlayan erişim noktası, 320 MHz’e kadar bant genişliğine sahip. Aynı anda çok sayıda cihaza mümkün olan en yüksek hızlarda bağlantı olanağı sunan EAP770, Omada Mesh teknolojisine sahip. Bu sayede kesintisiz bir Mesh WiFi ağı oluşturuyor.

10G PoE++ bağlantı desteği olan cihaz, WiFi 7’nin tüm potansiyelini ortaya çıkarabiliyor. Çoklu bağlantı noktası ve çoklu RU ağ performansını artıran özellikler arasında.

Tavana ya da duvara monte edilebilen erişim noktası, merkezi yönetim özelliğine sahip. Omada SDN bulut tabanlı yönetim desteği sayesinde ağa bağlı tüm erişim noktaları ve TP-Link marka diğer kurumsal ağ ürünleri tek bir yerden yönetilebiliyor.

Haziran ayında Türkiye’de satışa sunulacak olan EAP770 erişim noktası, WiFi 7, Omada Mesh ve Omada SDN gibi gelişmiş teknoloji ve kolay yönetim özellikleriyle kurumsal ağlarda yepyeni bir dönemi başlatıyor.

EAP770 hakkında ayrıntılı bilgi için: 
https://www.tp-link.com/tr/business-networking/omada-sdn-access-point/omada-eap770/
T
4 ay
PC’lere WiFi 6 ve Bluetooth 5.2 Dopingi
TP-Link, hem WiFi 6 hem Bluetooth 5.2 özelliklerine sahip yeni bir PCIe adaptörü satışa sundu. Archer TX55E, PC’leri yeni nesil teknolojilere taşıyor.


14 Aralık 2023 – PC’sinin WiFi kartından memnun olmayan ve yeni nesil WiFi teknolojilerine geçmek isteyenler, USB’den bağlanan WiFi adaptörler ya da kasaya monte edilen PCIe kartlar ile sorunlarını çözüyor. Ağ konusunda geniş ürün yelpazesiyle her ihtiyaca çözüm sunan TP-Link®, PC’leri yeni nesil teknolojilere taşıyan yeni bir ağ adaptörünü satışa sundu. Bir PCIe kart olan Archer TX55E, hem WiFi 6 hem de Bluetooth 5.2 teknolojilerine sahip.

PC’lere doping etkisi yapan TP-Link’in yeni adaptörü WiFi 6 teknolojisinin sağladığı yüksek WiFi hızı, daha geniş kapsama alanı gibi avantajlarla WiFi bağlantı performansını ciddi oranda artırıyor. Kullanıcıların online oyun, film izleme ya da canlı video sohbet keyfi artıyor; online oyunlarda bağlantı kaynaklı başarısızlıklar son buluyor.

Çift bant desteğiyle 5 GHz bandında 2.5 Gbps olmak üzere toplamda 3000 Mbps kablosuz hızlara ulaşabilen ürün, WiFi 6’nın sağladığı 1024-QAM, 160 MHz bant genişliği gibi teknolojiler sayesinde WiFi 5’e (AC) göre PC’lerin performansını 3 kattan fazla artırıyor. Gecikme süresini yüzde 75 azaltan OFDMA teknolojisi sayesinde de gerçek zamanlı online oyunların keyfi çıkarılabiliyor.

Archer TX55E üzerinde iki adet yüksek kazançlı anten yer alıyor. 360 derece dönebilen bu hareketli antenler sayesinde WiFi kapsama alanı çok daha genişliyor ve PC’lerin bağlantı performansı yüksek oluyor.


< Resime gitmek için tıklayın >


Bluetooth 5.2 keyfi…

Archer TX55E PCIe adaptör, sadece WiFi bağlantısında yüksek hızlar sunmuyor. Bluetooth ile PC’ye bağlanan oyun kumandası, kulaklık, klavye gibi cihazlar da yüksek hızda bağlanabiliyor. Bluetooth 4.2’ye göre hızı 2, kapsama alanını 4 kat artıran Bluetooth 5.2 teknolojisiyle PC’ler donatılmış oluyor.

TP-Link’in yeni PCIe kartı güvenliği de ihmal etmiyor. En yeni ağ güvenlik standardı olan WPA3 destekli olan ürün, daha güvenli ve bireyselleşmiş şifreleme sağlıyor ve ağ güvenliğini dışarıdan gelecek saldırılara karşı çok daha güçlü koruyor. Sıcak ortamlarda dahi performansı düşmeyecek şekilde tasarlanan ve özel bir soğutucuya sahip olan ürün, oksidasyona karşı da dayanıklı.

Archer TX55E 1,509 TL (KDV dahil) fiyatla Türkiye’de satışa sunuldu.

Ayrıntılı bilgi için: 
https://www.tp-link.com/tr/home-networking/adapter/archer-tx55e/
T
4 ay
Kurumlar İçin Wi-Fi 6’lı Mesh Çözümü
TP-Link, kurumlara yönelik ağ çözümlerine WiFi 6 teknolojili yeni bir erişim noktasını ekledi. EAP613 model erişim noktası, yüksek verimli WiFi 6 ve Omada Mesh teknolojileriyle kurumlara avantaj sağlıyor.


05 Aralık 2023 – Kurumsal ağ çözümleri alanında da iddialı olan TP-Link®, kolay kurulup yönetilen, güçlü teknik özelliklere sahip ve güvenli erişim noktası (access point-AP) ailesine WiFi 6’lı yeni bir model ekledi. EAP613 model erişim noktası, ince ve şık gövdesiyle her yere kolayca kuruluyor ve güçlü, güvenli ve geniş alana yayılmış bir WiFi ağı oluşturuyor.

WiFi 6 teknolojisine sahip olan ve yüksek kablosuz hızlar sunan ürün, çift kanal desteği ile toplamda 1775 Mbps’ye varan kablosuz hızlara ulaşabiliyor. WiFi 6 teknolojisinin sağladığı aynı anda çok sayıda cihazın ağa yüksek performansla erişebilmesi, aynı anda daha fazla veri kodlanabilmesi gibi avantajlara sahip olan erişim noktası kurumsal ağlar için özel olarak geliştirilmiş bir çözüm.


< Resime gitmek için tıklayın >


Bulut Tabanlı Yönetim Sistemi Avantajı
TP-Link’in yüzde 100 bulut tabanlı Omada SDN yazılımı desteği olan ürün, yönetim açısından da kurumlara önemli avantaj sağlıyor. Tüm erişim noktaları ve TP-Link’in diğer kurumsal ağ ürünleri tek bir cihazdan ve her yerden, her zaman kolayca yönetilebiliyor. Ağ anahtarları (switch’ler), router’lar ve erişim noktalarının tümünün tek bir yerden yönetilebilmesi kurumlara hem maliyet hem de zamandan tasarruf sağlıyor. Örneğin bir ayar değişikliği her cihaz için tek tek yapılmak zorunluluğu olmadan tek bir işlemle yapılabiliyor. Ayrıca otomatik kanal seçimi ve güç ayarlaması özelliği sayesinde ağ performansı en iyi durumda tutulabiliyor.

Omada SDN paketini kullanmak isteyen kurumlar, bulut depolama bedeli olarak belli bir ücret ödüyorlar. Bu paketi kullanmak istemeyenler PC ya da Omada denetleme donanımı (OC200 ya da OC300) üzerinden ücretsiz yönetim yazılımıyla da erişim noktalarını yönetebiliyorlar. Ağ yönetimi konusunda kurumlara esneklik sağlanıyor; buluttan, web arayüzünden ya da Omada uygulamasıyla cihazların yönetimi yapılabiliyor.


< Resime gitmek için tıklayın >


Mesh Teknolojisi, Yüksek Güvenlik ve Diğer Avantajlar…
EAP613 erişim noktası, Omada Mesh teknolojisine sahip. Bu sayede cihaz kurulumları kolaylaşıyor. Kablo ile ulaşılamayan yerlerde Mesh sayesinde WiFi üzerinden diğer AP’yle cihaz eşleşerek çalışır hale gelebiliyor. Daha az kablo kullanılarak maliyet ve zaman tasarrufu sağlayan bu avantajın yanı sıra Otomatik Akıllı Rota Seçimi özelliği ise ağ performansının sürekli yüksek kalmasını sağlıyor. Bir AP’de sorun yaşanması durumunda otomatik olarak ağdaki başka bir AP devreye giriyor ve bağlantılarda hiçbir sorun yaşanmıyor.

Kurumsal ağlarda genelde bağlı cihazlar sabit olmayabiliyor. Özellikle AVM, okul, hastane gibi kurumsal ağlarda hareket halindeki bağlı cihazların herhangi bir kesinti hissetmeden dolaşması için Hızlı Geçiş (Roaming) özelliği bulunuyor.

WPA3 destekli olan EAP613, kurumsal ağların güvenliğini en üst düzeyde tutmayı sağlayan pek çok güvenlik özelliğine sahip. 16 adede kadar farklı SSID özelliğiyle, farklı adlı ve şifreli misafir ağları oluşturmak mümkün oluyor. SMS, Facebook dahil 802.1x kimlik doğrulama özelliği de hem ağ güvenliğini artırıyor hem de kurumlara kimlik doğrulama sayfasında tanıtım yapma olanağı sunuyor.

Bant yönetimi, yük dengeleme ve airtime fairness gibi ağ verimliliğini artıran özelliklere de sahip olan EAP613’ün gövdesi son derece ince (33.6 mm). Bu da yerden tasarruf sağlayarak her yere kurulmasını kolaylaştırıyor. Montajı da kolay olan ürün, şık tasarımıyla her ortama uyum sağlıyor.


EAP613 hakkında ayrıntılı bilgi için: 

https://www.tp-link.com/tr/business-networking/ceiling-mount-ap/eap613/#overview
T
5 ay
Tapo Hareket Sensörü ile Evler Daha Akıllanıyor
TP-Link, akıllı ev çözümleri markası Tapo’nun T100 model hareket sensörüyle evler hem daha akıllı hem daha güvenli hale geliyor hem de elektrik tasarrufu yapılıyor. 
27 Kasım 2023 –  Tapo markasıyla akıllı ev çözümleri üreten TP-Link®, akıllı ampul, akıllı priz, kameralar, ışık şeritleri, hareket ve kapı-pencere sensörleriyle tam bir akıllı ev ekosistemi oluşturabiliyor. Geçtiğimiz aylarda satışa sunulan Tapo T100 hareket sensörü ile kullanıcılar çok farklı senaryolar geliştirebiliyor. Ayrıca özellikle elektrik tasarrufu açısından da T100 hareket sensörü avantaj sağlıyor.
Tapo T100 hareket sensörü, geniş menzilli (yaklaşık 7 metre) bir algılamaya sahip ve 120 derece açı içerisindeki hareketi algılayabiliyor. Pille çalışan sensör, arkasında yer alan 3M yapıştırıcı sayesinde her yere (duvar, raf, tavan vb) kolayca yapıştırılarak kullanılabiliyor.


< Resime gitmek için tıklayın >

Tapo T100 ile Girilen Her Oda Aydınlanıyor
Tapo T100 hareket sensörü, hareket algıladığında diğer Tapo akıllı ev ürünlerini devreye almak üzere işleve sahip. Örneğin odaya girildiğinde akıllı ampulün otomatik yanması gibi senaryolar T100 sensör ile kolayca oluşturulabiliyor. Hareket sensörü nereye monte edilirse o bölgede hareket olduğunda ışıklar yanabiliyor ya da hem ışık yanıp hem de akıllı prize bağlı olan ısıtıcı devreye girebiliyor. Özellikle çocuklu evlerde bu çözümler çok daha yararlı oluyor ve hem çocukların konforu ve güvenliği sağlanıyor hem de enerji tasarrufu yapılabiliyor. Örneğin gece yatağından kalkan çocuğu algılayan sensör akıllı ampulü yakıyor; çocuk tekrar yatağa döndüğünde de ışığı kapatıyor. Gereksiz aydınlatma harcamalarını ortadan kaldıran bu sistem, enerji tasarrufu yapılmasını sağlıyor.
Tapo uygulaması (Android ve iOS destekli) üzerinden Akıllı Eylem oluşturarak tüm akıllı cihazları otomatikleştirmek ve hepsini hareketle etkin hale getirmek de mümkün. Böylece evdeki Tapo ürünleri istenilen şekillerde gruplanarak, ortak hareket etmeleri sağlanıyor.
T100 hareket sensörü, evde yokken evin güvenliği için de işlev görüyor. Bir hareket algıladığında otomatik olarak SMS ile bildirim gönderen sensör, aynı zamanda davetsiz misafirleri ürkütmek üzere alarm çalabiliyor.


< Resime gitmek için tıklayın >

Üç Farklı Hassasiyet Seviyesi
Tapo T100 hareket sensörünün 120 derece görüş alanında 7 metreye kadar hareket algılama seviyesini kullanıcılar özelleştirebiliyorlar. Özellikle yanlış tetikleyicileri engellemek için üç farklı seviyede hassasiyet alanı oluşturarak çok daha sağlıklı sonuçlar alınabiliyor. Sensörün işlem yapacağı alanın büyüklüğüne göre 3-5-7 metre olarak farklı seviyeler seçilebiliyor. Sensörün açısı da en ideal bölgeye göre elle ayarlanabiliyor. Özellikle evcil hayvan olan evlerde, gereksiz hareket algılamalarını engellemek için bu önemli bir özellik.
Uzun pil ömrüne sahip olan (günde 50 tetikleme testine göre 2 yıllık pil ömrü) Tapo T100, diğer Tapo ürünleriyle birlikte Tapo uygulaması üzerinden kolayca yönetilebiliyor.
Tapo T100 Hareket Sensörü hakkında ayrıntılı bilgi için:

https://www.tp-link.com/en/smart-home/smart-sensor/tapo-t100/
T
5 ay
Wi-Fi 6E’li Deco Mesh
TP-Link, Deco Mesh ailesine Wi-Fi 6E’li bir model ekledi. Deco XE75 model mesh Wi-Fi sisteminin üç birimli paketi Nisan ayı sonunda Türkiye’de satışa sunulacak.





13 Kasım 2023 – Evlerdeki Wi-Fi sorunlarını kesin olarak çözen Deco Mesh ailesine yeni bir üye daha ekleniyor. Üstelik bu yeni üye Wi-Fi 6E teknolojisine sahip ve üç bantlı, güçlü bir model. Deco XE75 model adlı ürünü TP-Link®, Nisan ayı sonunda Türkiye’de satışa sunacak.



Şu anda satışta olan en yeni WiFi teknolojisi olan WiFi 6E, üç bantlı kablosuz ağ oluşturuyor. Yeni 6 GHz bandı, çok yüksek kablosuz hız ve hiç olmadığı kadar düşük gecikme hızı sunuyor. Bu sayede WiFi kapasitesi ciddi oranda yükseliyor. 6 GHz bandı ve yeni eklenen 160 MHz kanalları sayesinde yıldırım hızında WiFi bağlantısı sağlanıyor, kablosuz ağda trafik önleniyor ve temiz bir bağlantı elde ediliyor.


< Resime gitmek için tıklayın >


Türkiye’de üç birimli paketi satışa sunulacak olan Deco XE75, WiFi 6E teknolojisiyle Mesh teknolojisini birleştirerek, çok daha geniş bir alanda, çok hızlı ve kesintisiz bir WiFi ağı oluşturuyor. Normal şartlar altında üç birim ile ortalama olarak 670 m2’ye kadar erişim ve 200 cihaza kadar bağlantı desteği sunan Deco XE75, 6E desteğine sahip olmayan cihazların da WiFi performansını artırıyor.



Ayrıca yapay zeka destekli yeni Deco Mesh teknolojisi sayesinde her odada en iyi bağlantı kalitesi elde ediliyor. Ağdaki bağlantılar için özel algoritmalar kullanan yapay zeka teknolojisi, her cihaz için mümkün olan en güçlü sinyal ile bağlantı sağlıyor. Aynı ağ adı ve şifre ile kesintisiz ve güçlü bir WiFi bağlantısı oluştuğundan, evde hareket halindeyken de bağlı kalınıyor.


< Resime gitmek için tıklayın >


Güçlü bağlantı, güçlü güvenlik…

Deco XE75, kablolu bağlantıda da Gigabit hızlar sunan bir ürün. Her birimde üç adet Gigabit Ethernet girişi yer alıyor ve bu girişler WAN/LAN bağlantıyı otomatik algılıyor. Bu sayede hem kablolu hem kablosuz bağlantıda yüksek hızlara sahip bir ev ağı oluşturuluyor.



Ev ağının güçlü olması kadar güvenli olması da çok önemli. TP-Link mühendisleri Deco XE75’i tasarlarken güvenliği de en üst seviyede tutmuşlar. TP-Link HomeShiled güvenlik paketi sayesinde ağın güvenliği son teknolojik özelliklerle sağlanıyor. IoT (nesnelerin interneti) koruması da sağlayan HomeShield, denetimin yanı sıra kapsamlı raporlar ile ağı daha iyi tanıma olanağı sunuyor. Güçlü ebeveyn denetimleri sayesinde aile üyelerinin online güvenliği sağlanıyor. Yaşa göre kullanıcı profili, içerik filtrelemesi, uyku zamanı gibi özelliklere sahip olan ebeveyn denetimi ile uygunsuz içerikler engelleniyor.



Deco uygulaması ile kurulumu son derece kolay olan WiFi 6E teknolojili yeni Deco, Amazon Alexa desteğine sahip ve ses ile de yönetilebiliyor. Farklı Deco modelleri ile uyumlu olan ve birlikte çalışabilen Deco XE75, tüm WiFi standartlarıyla da uyumlu ve farklı modemlere bağlanabiliyor.



Deco XE75 hakkında ayrıntılı bilgi için: 
https://www.tp-link.com/tr/home-networking/deco/deco-xe75/#
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.