A

Yüzbaşı
19 Mart 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
100 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
A
4 yıl
El yapımı RGB led oyuncu kasası
A
5 yıl
AMD Ryzen 5 1500x 95 derece sıcaklık sorunu
Merhabalar, başlıkta belirttiğim gibi ryzen 5 1500x işlemciye sahibim. Pc normal çalışma zaman' ında yük altında olmadan işlemci sıcaklığı 45-50 derece arası geziniyor.
Yalnız oyun oynamaya başladığımda işlemci sıcaklığı 95 dereceye çıkıyor. İşin garibi 95 derecede pc kendini kapatmıyor. Soğutucu olarak stok fan değil, arctic marka kule tipi soğutucu takılı, ama neden bu kadar sıcak anlayamadım. Ekran kartı üst slotta takılıydı, ürettiği sıcaklık işlemciye vuruyordur diye alt slota aldım, bir iki derece düştü o kadar. İşlemciyi alalı bir seneyi geçti. Termal macun soğutucu üzerinde orjinal olarak vardı ve onu kullanmıştım, yani kötü bir macun olamaz diye düşünüyorum.
Aldığım sıcaklık sonuçları MSİ after burner üzerindendi. Acaba yanlış mı ölçüyor diye, oyun esnasında hw info ile de baktım, aynı sonuçlar çıkıyor.
Yardımlarınızı bekliyorum. Pc ye zarar vermeden nasıl çözebilirim bu sorunu.
A
6 yıl
Ryzen anakart ram sorunu
Arkadaşlar merhaba,Asus prime B350 plus anakart’ım var.Buna aşağıdaki ram’i aldım.Fakat pc birgün açılıyor birgün açılmıyor.Açılmıyor derken ekrana görüntü gelmiyor.Sorun olunca ram’i çıkartıp başka slota takıyorum,artık birkaç sefer deniyorum hangi slotta çalışırsa.Çalıştıktan sonra ertesi gün yine açıyorum pc yi yine aynı hatayı alıyorum.Acaba sorunu nasıl çözebilirim.En son dün akşam iki defa açılışta mavi ekran hatası verdi.Error code 0x0000225 yardım beklerim.Bu arada satıcı ile iletişime geçtim.Gönder diyor kontrol edelim diyor.Bir hatırlatma yapayım bu ram’den önce 2400mhz kingston takılıydı hiç sorun yaşamadım.Yani anakartım bozuk olamaz,yalnız eski ram çıkıp yenisine sorun yaşayınca tekrar eski ram’takıp deneyeyim dedim bu sefer aynı sorun eski ram de de devam etti.https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/gskill-ripjawsv-kirmizi-8gb-ddr4-3000mhz-cl15-f4-3000c15s-8gvrb-362594410
A
7 yıl
60 FPS VİDEO OYUN ÜZERİNE BİLGİNİZ GEREKLİ
Selamlar,arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi bilgi almak istiyorum.Youtube da izlediğim 60 FPS videolar gayet canlı ve akıcı bir görüntü veriyor haliyle.Yalnız benim anlamadığım şu.
Benim pc de şu anda batman arkham origins'i oynuyorum,fraps ile aldığım kare sayısı 70-80 FPS'lerde görünüyor.Fakat youtube da izlediğim videolarla aynı hissi ve canlılığı kendi pc'im de göremiyorum.Bunun sebebi nedir bilgi verebilecek olan varmı.Monitör'üm 60 hertz bundan kaynaklı olabilir mi.Yada youtube videoları özel bir teknikle akıcı mı gösteriyor.Özel render teknikleri mi var.Bilgisi olan varsa cevap verebilir mi.İyi oyunlar.
A
8 yıl
Nvidia Driver Runtime error hatası.
Selamlar,arkadaşlar şirket de kullandığım pc de uzun zaman önce bir program kaldırdıktan sonra,başlıkta da belirttiğim gibi nvidia driver'ı kurmaya çalışırken runtime error hatası alıyorum.Hangi paketi yüklediysem olmuyor.Net frameworkler,vcreditsler ne yüklediysem olmuyor.Driver'ı kuramıyorum hep hata veriyor.Yalnız hiçbir oyunu kurarken hata olmuyor.Bazı bir iki programda oldu sadece onlarda sorun değil.Şirket pc'si olduğu için format atamıyorum.Ekran görüntüsünü de ekliyorum.Bana bu konuda yardımcı olabilecek biri varsa memnun olurum.< Resime gitmek için tıklayın >
A
8 yıl
SOMA video game kısa film serisi
Selamlar arkadaşlar,soma oyununu bileniniz çoktur ve oynayıp bitirenler de mevcut forumda.Hikayesinin ne kadar iyi olduğu kanımca su götürmez bir gerçek.
Youtube da ise bir grup oyundan esinlenerek kısa film serisi yapmış.

Benimle aynı fikirde olup,oyunu zevkle oynayıp bitiren arkadaşlara önerim aşağıda verdiğim linkde ki kısa film serisini seyretmesi.(Sonlara doğru tansiyon biraz artıyor,belirtmekte fayda var.)
Oyunu hala oynamamış arkadaşlar da bence izlemesin çünkü spoiler bulunması yüksek ihtimal.
İngilizcesi olmayan arkadaşlar videonun altyazı seçeneğini aktif edip otomatik çevirmeye alması.Her ne kadar karışık ve daha çok anlamsız translate çeviri olsa da az çok birşey anlamaya yardımcı oluyor.

İyi seyirler.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLWjnM4fZ4U8wLxrFXjL-95ME0QJwdz8m8
A
8 yıl
(SOMA) Oyununu bitirenler ilginizi çekecek
Merhaba oyun severler,SOMA oyununu birçok oyuncu duymuştur ve oyunu bitirenlerin de olduğunu biliyoruz.
Yalnız aranızda bahsedeceğim konudan haberi olanlar da vardır,olmayanlar da.Bu yüzden sizle bir detayı paylaşmak isterim.

Yapımcı firma Frictional Games biz oyuncular için bir sürpriz yapmış ve oyun içine gizli bir dosya yerleştirmiş.Ve ben de bu dosyayı sonuna kadar inceledim ve memnun kaldım.(İlginç detaylar var)
Sizlerin de ilgileneceğinizi düşündüğüm bu dosya oyunun ana klasörü içinde mevcut.

Bundan sonra gerisini siz araştırmacı ruha sahip oyunculara bırakıp,şimdilik spoiler vermeden,biraz da sizin araştırıp bulmanızı isteyerek(oyun içindeki gibi) yazımı sonlandırıyorum.
Yardım isteyen olursa da elbette ki yardımı esirgemeyeceğiz.

İyi oyunlar
ALPOLİC_FR
A
9 yıl
xbox one gamepad pc sürücü yüklenmiyor:(ÇÖZÜLDÜ)
Selamlar arkadaşlar,bugün xbox one gamepad aldım pc için,fakat ne yaptıysam kolu pc ye tanıtamadım.
Doğru sürücüyü yükledim ama kolu takıp günelleme yapmaya başlıyor ama başarısız oluyor.
Aygıt yöneticisinde baktığımda kol simgesi üzerinde sarı uyarı işareti var.
Sorun gider'e tıklıyorum sorun gider çalışmıyor,bir sorun sorun gidericinin başlamsını önlüyor diyor.

Ayrıca kol'un aygıt yöneticisinde özelliklerine bakıyorum,aygıt durumun da şöyle yazıyor:

Windows bu aygıt için gereken sürücülerin dijital imzasını doğrulayamıyor. Yeni yapılan bir donanım veya yazılım değişikliği hatalı imzalanmış veya bozuk bir dosya veya bilinmeyen bir kaynaktan gelen kötü niyetli bir yazılım yüklemiş olabilir. (Kod 52)

Çevrim içi çevrim dışı ne kadar güncelleme yaptıysam olmadı.
Çevrimiçi güncelleme de şu hatayı veriyor:Windows aygıtınızın sürücü yazılımını buldu,ancak yüklemeye çalışırken bir hata oluştu.

Yardımlarınızı bekliyorum.https://store.donanimhaber.com/3f/75/49/3f7549e0ca1c588566621ece71df3bf1.png
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.