P

Çavuş
08 Mart 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
194 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
2 yıl
Akıllı saat ile NFC mobil ödeme yapma
Merhaba, mobil ödeme yapabileceğim bir akıllı saat almak istiyorum. World, axess gibi uygulamaları bu saate indirip mobil ödeme yapılabilir mi acaba? Nfc özellikli herhangi bir saat işime yarar mı apple hariç?

Google ve samsung payin ülkemizde çalışmadığının farkındayım fakat telefondan banka uygulamaları aracılığıyla oluyorsa saatte neden olmasın
P
3 yıl
Yurtdışından ikinci el iPhone alıp kayıtsız kullanmak
Merhaba yurt dışından eski ikinci el bir iPhone alıp (6S, 7 vs.) Türkiye'de kayıtsız bir şekilde 3 ay boyunca SIM kartımı takıp kullanabilir miyim? Hatta 1 yıla uzatıldı diyorlar. Yoksa illa sıfır telefon mu olması gerekiyor kayıtsız kullanabilmek için? Mevcut telefonum kırıldı yenisini alana kadar 3-4 ay idare etsin istiyorum.
P
3 yıl
Hangi motor yağını almalıyım?
Megane 1 k7m yağ değişimi yapıcam. Orijinali 5w30 muş fakat hem lpgli olduğundan hem de yağ yaktığından dolayı 10w40 düşünüyorum. Hangi marka model önerirsiniz? Bir de yağ deposu 4.5 litre diyor ama piyasada hep 4 litrelik yağlar var 5 litrelikler gereksiz pahalı. 4 litre yeter mi acaba?
P
3 yıl
Megane 1 baskı balata
Arkadaşlar aracımın debriyajı çok sertleşmeye başladı ve kilitlenmeye başladı usta baskı balata değişmeli dedi. Valeo ve mais marka iki tane bulduk parçacıda biri 450 öbürü 800 lira. Biraz sıkışık olduğum için internette aradım şunları buldum
https://www.otomehmetyedekparca.com/urun/debriyaj-seti-1-6-8v-clio-symbol-clio-hb-flash-1700-megane-1-renault-19-renault-9-fairway?gclid=CjwKCAjwq7aGBhADEiwA6uGZp11c4vCmGWrUtG3YaruWjJpXlGvwRoxcxlXIvEj32g_-_Sh-UiEGyxoCPCkQAvD_BwE valeo diyor ama çok ucuz her yerden
https://m.n11.com/renault-11-19-16-8v-k7m-debriyaj-seti-P449552571?gclsrc=aw.ds&gclid=CjwKCAjwq7aGBhADEiwA6uGZp7rv4s5nviHlI5KkVNCs8BUgSXN8iQ9i0lQQrU32RBUgTTgTwZk9fxoCS8kQAvD_BwE hamers diye bir marka, n11 olduğu için önceliğim tabi kupon vs
İkisi de çok ucuz olduğu için şüpheye düştüm ne yapsam bilemedim fikrinizi alayım dedim. 500 de işçilik istedi.

Bir de şanzıman yağı değişmeliymiş şanzıman ineceği için ama ben daha yeni değiştirdim zaten 1 ay oldu olmadı, tekrar kullanılmaz mı o?
P
3 yıl
Araç lpgye geçmiyor
Merhabalar sıralı sistem atiker kullanıyorum aldığımdan beri (1 aydır) gaz bitmedikçe benzinde hiç kullanmadım, bugün bir benzine geçirmeyi denedim araç rölantideyken tuşa bastım stop edip tekrar çalıştırdım benzinde kaldı ancak tekrar gaza geçmiyor napabilirim? Megane 1 araç.

Normalde araç çalışınca benzin ışığı yanar lpg ışığı yanıp sönerdi bir süre sonra benzin ışığı sönüp lpgye otomatik geçerdi ama şimdi hep benzin tuşu yanıyor.
P
3 yıl
Hgs geçiş ihlali
29 Martta ankaradan araç alıp mersine getirdim, 19,5 tl geçiş ücreti olması gerekirken 2 hafta geciktirdiğim için 78 tlye çıkmış. Neyse dedim ödemek için bankadan hgs başvurusu yaptım içine denemek için 30 tl yükledim ama çekmiyor ücreti.
Ceza bedelinin tamamını yüklemeden çekmiyor mu acaba? Bir de umudum yok ama sorayım yine de bu cezayı iptal etmenin bir yolu yok mu?

Bir de hgs uygulamasında plakamı girdiğim zaman bana ait olmayan bir etiket çıkıyor, içindeki bakiyeyi de bana ait olmadığı için göremiyorum... Nedir bunun çözümü
P
3 yıl
İlk tescil tarihi ile model yılı arasındaki fark
Merhaba geçtiğimiz günlerde 1999 model bir megane aldım hem plaka hem şase no ile sorguladığımda 2015 yılındaki tutarsız bir hasar kaydı haricinde hasar kaydı gözükmüyor. Sahibi de zaten hiç hasar kaydı olmadığını söylemişti.
Fakat aldıktan sonra fark ettim ki ruhsatta ilk tescil tarihi 2008 gözükmekte. Bu fark neyden kaynaklanabilir?
İçime şüphe düştü acaba pert aracı kakaladı mı bana diye epey korkmaya başladım, ilk aracım ve pek bilgim de yok bu konularda güvenip aldım işte.
Sigortacı bir tanıdığıma danıştım akşam kontrol edip bana söyleyecek fakat size de danışayım dedim sizce pert midir bu nedir biraz içime su serpin ya...
P
3 yıl
Mondeo mk3 300bin+km dizel alınır mı?
Hayallerimi süsleyen bir araç ancak 50 bin civarı fiyata bu kadar yüksek km'li 2.0 turbo dizel araç alınır mı?
Nelere dikkat etmek gerek alırken bu aracı? Kronik sıkıntıları nelerdir acaba? Çok masraf çıkarır mı? Öğrenciyim fazla bir gelirim de yok pek masraf edemem yani.
En az 6-7 sene daha kullanmayı düşünüyorum fakat km bu kadar yüksek olduğu için zor gibi.
Kaç km aralığında bakmalıyım bu kadar uzun süre kullanabilmek için?
İstanbul'dayım genelde şehiriçi kullanıcam, tatillerde memlekete giderim uzun yolda saat başı aşırı ısınmasından dolayı durmak hoş olmaz öyle bir kaç yorum okudum araba hakkında.

Niye bu yaşta d segment araç arıyorsun diye sormaya gerek yok bence pert bi c segment araç bile bunlardan pahalı olduğu için.
Farklı araçlar önerirseniz de sevinirim Laguna var aklımda bunun dışında ancak önceliğim Mondeo.
P
3 yıl
Serbest piyasa saçmalıktır.
Bu konuyu yatırım, araba, ikinci el vs. alt forumlarına açmama sebebim fikrimin çok daha genel bir konuda oluyor olması siyasetten ikinci el piyasasına kadar.

Geçmiş yıllarda serbest piyasa, kapitalizm, laissez faire diye pek bi bk bilmeden etrafta dolanırdım. Fakat insan büyüdükçe fark ediyor ne kadar saçma ve gereksiz bir şey olduğunu bunların.

Araba piyasası mesela günümüzde en bariz örneklerden. İnsanlar utanmadan sıfır fiyatın üzerinde fiyat yazabiliyorsa bu alçaklıktır. "Bu araba bile 20 bin ediyorsa ben 50 den aşağı vermem" demek insanlık dışıdır. Bayilerin yaptığına denecek hiçbir şey yok zaten. Adamlar diyor ki e ben indirim yapsam önceki alana ayıp olacak. Banane önceki alandan almasaydı o zaman.

Her ne kadar beni ilgilendirmese de grafik kartlarında çok daha vahim durumlar var. 3-4 yıl önce 1500'e aldığı parçayı 3000-4000 liraya satma peşinde olan fırsatçılar var. İhtiyacı olan da mecbur gidiyor alıyor.

Bir tek elinde mal olan değil, bu halk tümden itlik peşinde. Dolar düşüyor 8,5'dan 6,9'a kadar halkımız da hemen döviz almaya başlıyor. Ulan sonra da twitterda ağlarsın dolar 8 9 diye. Sen 500 600 lira kazandın aferin sana ama sonra zaten indirim gelmeyen ürünlere bir zam daha gelir o dolardan kazandığın para da hiç olur. 10-15 yaşında çocuklar bile dolar alma peşinde 50 lirasını 60 lira yapmak için ama bunların toplana toplana türk lirasına verdiği zarar akıl almaz. Bir de forumlarda diyor şu kadar zararım var dolardan hayatta satmam nasıl olsa geri çıkacak. İyi olmuş, inşallah daha çok zarar edersin çıkmaz bir daha da oralara.

Komünist falan değilim artık ne olduğumu ben de bilmiyorum ama bir düzen getirilmesi gerektiğine inanıyorum. Fiyatların devlet tarafından düzenlenmesi gerekiyor, döviz alımının da yasaklanması gerekiyor. Ne kadar çağ dışı gözükürse gözüksün bu ülkede yapacak başka bir şey yok çünkü bizim halkımız kendi düştükçe kendi kendine tekme atan tek halk.
P
3 yıl
Bu fiyatlar gerçek olamaz
Nasıl olabilir anlamıyorum adamlar utanmadan 2004 model megane'ı 120 binden koymuş. Bir tane de değil ha bir sürü var böyle 140 bine kadar gidiyor. Sebebini sorsan benimki hasar kayıtsız der, ben o fiyata gider sıfır araba alırım onun da hasar kaydı olmaz. Yav 16-17 yıllık arabaya bu paralar istenir mi, hadi isteyeni geçtim alanı daha çok merak ediyorum ben. Varsa tabi. Kilometresi de 100 binin altında, yersen.
Devlet müdahalesi şart olmuş, serbest piyasa diye diye bir yere varılmıyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.