S

Yarbay
15 Şubat 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
12 üye
Görüntülenme (?)
80 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
S
4 yıl
Evde iPhone Fotoğrafçılığı / Kültürü
Arkadaşlar,

Üniversitede temel fotoğraf dersi veriyorum. Haliyle pratik bir dersi online tam olarak yapamasam da bildiğim uygulamaları ve telefonla evde fotoğraf kültürü adına neler yapılabilirin cevabını vermek adına ufak bir guide hazırladım. Burada da sizlerle paylaşmak istedim.

Herkese güvenli, sağlıklı bir sosyal mesafe dönemi diliyorum.

Sevgiler!


Tavsiyeler


https://apps.apple.com/tr/app/the-great-photo-app/id766214869?l=tr

The Great Photography App;

İçeriği ve öğretme metodlarıyla yaratıcı ve interaktif bir app. “Oturduğunuz yerden” stüdyo fotoğrafçılığını deneyimleyebilmenizi sağlıyor. Sanal ışıklarla, sanal bir stüdyoda gerçek bir deneyim gibi. Temel fotoğraf ilkelerinden en gelişmiş stüdyoya kadar her seviyede tekrar edebilir ve öğrenebilirsiniz. iPad üzerinde daha da verimli. Parasını hakediyor.


https://apps.apple.com/tr/app/slow-shutter-cam/id357404131?l=tr

Slow Shutter Cam ile uzun pozlama yapabilirsiniz. Evimizde vakit geçirmemiz gereken bu günlerde uzun pozlama fotoğraflar epey eğlenceli ve yaratıcı hale getirebilir bu süreci. Evinizin görece karanlık noktalarında telefonu da iyice sabitlerseniz hiç fena çalışmıyor.


https://apps.apple.com/tr/app/spectre-camera/id1450074595?l=tr

Spectre de uzun çekim yapmanızı sağlar, ancak 9 saniye limiti vardır. Fakat Apple’ın kamera yazılımına epey katkıda bulunmuş yazılımcılar tarafından tasarlandığı için fotoğrafları çok iyi işleyen bir algoritması var. Bu algoritma çok güçlü ışıkta bile uzun pozlama yapmanızı sağladığı için 1 dakika gibi uzun sürelere çıkmayacaksanız Slow Shutter Cam’e alternatif olabilir.


https://apps.apple.com/tr/app/neuralcam-pro-nightmode-camera/id1474856599?l=tr

Telefonunda gece modu olmayan arkadaşlar için öneriyorum. İyi bir algoritması var. Bir tripod ile sonuç epey kullanılabilir oluyor.


https://apps.apple.com/tr/app/google-arts-culture/id1050970557?l=tr

Bugünler için ideal. Dünyanın farklı yerlerindeki müzelerini sanal bir şekilde gezip, her gün sanat tarihinin farklı alanlarından ilginç bir takım bilgiler edinebilirsiniz. Türkiye’den de bir çok müzeyi ziyaret edebiliyorsunuz. Tablolara, müzeye gitseniz dahi göremeyeceğiniz kadar yakın, detaylı bir şekilde bakabiliyorsunuz. Ücretsiz, içinde bir de eğlencelik selfie kamerası var. Selfie çektikten sonra resim tarihinde size en benzer şekilde yapılmış tablonuzu buluyor...


https://apps.apple.com/tr/app/photoscan-google-foto%C4%9Fraflar/id1165525994?l=tr

Bu süreyi eski albümleri dijitalleştirme adına kullanabilirsiniz. Hem nostaljik bir zaman geçirir, hem de aile arşivlerinizi daha korunaklı ve ulaşılabilir kılarsınız. Biraz aydınlıkta bile gayet iyi taramalar yapabiliyor. Üstelik hızlıca Google Drive gibi cloud sistemlere yollayabiliyor. Bir masa lambası da işinizi kolaylaştırabilir.


https://apps.apple.com/tr/app/glitch%C3%A9/id634467171?l=tr

Glitché ile epey farklı ve başarılı glitchler ekleyerek video ve fotoğrafları ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Sadece Glitché ile yapılmış bir kaç profesyonel müzik videosu bile var.


https://apps.apple.com/tr/app/vhs-camcorder-retro-80s-cam/id679454835?l=tr

Şu aralar İnstagram filtresi gibi olsa da VHS Cam başarılı bir VHS simülasyonu. Zoom özelliği ile epey retro gözüküyor videolarınız.

Web Siteleri

https://www.lensculture.com/


https://fstoppers.com/


https://petapixel.com/


https://www.dpreview.com/


https://www.magnumphotos.com/


http://www.openculture.com/
S
5 yıl
Hücreselde iMessage ve Facetime Sorunu
Arkadaşlar 12.1.1 sürümünde asla Facetime ve iMessage çalışmıyor Turkcell’den. Problemi yaşayan var mı? Wi-fi ile sorun yok, ancak hücreselden bağlanamıyorum. Turkcell’i aradım, hattı sıfırladılar ancak olmadı. Apple bizimle alakalı değil diyor. Bir önerisi olan var kı? Hattımı taktım çıkardım, telefonu açtım kapadım, iMessage ve Facetime’ı açıp kapadım. Hücreseli sıfırladım ama nafile. Yapamıyorum.
S
5 yıl
USB-C Portlu Monitör
Arkadaşlar, biraz uygun fiyatlı, USB-C den bağlayabileceğim bir monitör arıyorum ancak bulamadım. MacBook Pro ile kullanacağım. Apple Store’da LG var ancak çok pahalı. Ne önerebilirsiniz?
S
6 yıl
Siri Türk Futbolu’nu Öğrenmiş!
Arkadaşlar farklı bölgelerde bu özellik vardı ama Türkçe Siri için Apple gerekli güncellemeyi gerçekleştirmemişti. Apple’ın sitesinde henüz güncellenmemiş ama Siri artık futbola oldukça hakim. Ben şahsen çok izlemesem de, iddia oynayan, futbolla ilgilenen pek çok kullanıcı için Hey Siri özelliğiyle beraber fazlasıyla pratik. Telefonunuz şarjda olsa bile mesela maç durumunu takip edebilirsiniz.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
S
6 yıl
iPhone Nasıl Bu kadar “Akıcı” ?!
Herkese iyi haftasonları!

Hepimizin denk geldiği üzere, hem forumda, başka yurtiçi, yurtdışı sitelerde ve çevremizde sürekli üzerinde durulan ve övülen bir durumu var iOS’in akıcılık ve stabilite ile alakalı. Kullanıcıları olarak ne kadar bu durumu hissetsek de, rakamsal olarak kanıtlamak ya da iOS kullanmamış bir Android kullanıcısına bu durumu anlatmak çok mümkün olmuyor. Farklı bir his var diyerek, sezgisel bir durumu açıklamaya çalışınca da insan gerçekten kendini pazarlamanın büyüsüne çok mu kapıldım diye sorgulamıyor da değil. -ki olmadığını inkar edemeyiz- O zaman nedir iOS akıcı kılan? Daha düşük donanımlarda bile tepkilerimize anında karşılık verebilen “şey”. iOS kullanan birinin en iyi Android telefonda bile hissedemediği, bazen maddi kayıplarla bile tekrar iOS’e geçmesine sebep olan, farklı platformlardaki / cihazlardaki eksik his nedir?

Apple tüm bunlara dijital bir kullanıcı arayüzü tepkisel, sezgisel ve akıcı bir şekilde nasıl tasarlanır sorusunu sorarak, WWDC 2018 içerisinde bir konferansta cevap vermiş.

2007’den beri iPhone kullanan biri olarak, farklı platformlarda bazen tam anlamıyla bulamadığım bazı “problemli” hissin de bilimsel açıklamasını keşfetmiş oldum. Forumda dillendirdiğimiz Stabilite ve akıcılık, donanımsal ve yazılımsal olarak nasıl tasarlanıyor sorusuna, siz de izleyince detaylı bir cevap bulacaksınız.


Umuyorum ki diğer yazılım gelistiricilere de örnek olur, her platformda bu tasarım anlayışı.

https://developer.apple.com/videos/play/wwdc2018/803/

Maalesef İngilizce, 1 saat kadar sürüyor.
S
9 yıl
Apple rezervasyon sistemini aktifleştirdi.
iPhone 6s cihazını Apple Store dan almak isteyen arkadaşlar acele etsinler.



https://reserve-tr.apple.com/TR/tr_TR/reserve/iPhone/availability?channel=1&returnURL=https://www.apple.com/tr/iphone/
S
9 yıl
Apple iPhone 6S Lansmanını Erteledi [23 Ekim]
Arkadaşlar resmi sitede yeni tarih açıklanmış. İlgilenen arkadaşlar varsa Apple.com.tr'den bakabilirler. Ülkemizin sıkıntılı durumları sebebiyle doğru bir karar olmuş bence.
S
9 yıl
Iki değişik araba. Lütfen yardım.
Arkadaşlar merhaba.

Gezdim dolaştım üç gündür. İki arabaya -ama bir bakıma farklı - düşürebildim tercihimi. Biri Skoda Rapid 1.4 TDI DSG Style, Peugeot 2008 Allure 1.6 HDI Manual. Ne yapalım? Nasıl yapalım? Valla kafayı yemek üzereyim! Ben tarz olarak 2008'i beğendim. Ancak Skoda'da bir Volkswagen Ağırlığı var ama DSG de düşündürücü. Peugeot 72 Skoda 67 civarı bu arada. Kesinlikle cok boş bir araba istemiyorum.
S
9 yıl
Turkcell Veri Paylaşımını Aktif Etmiş
Arkadaşlar sabah görünce şaşırdım. iPad Air 2 ve Turkcell Data Hattı kullanıyorum. Turkcell kişisel erişim noktasını aktif etmiş iPad üzerinde. Kullandım. Çalışıyor. Sizde de varsa bir kontrol eder misiniz?
S
9 yıl
Apple Watch, Soruları alalım.
Arkadaşlar Cumartesi günunden beri kullanıyorum. Sorularınız varsa yardımcı olabilirim. Kullandığım model 42mm Sport.

Üzerine bir de inceleme yazdım. Bol bol Fotoğraflar çektim. Görsel başka destek isterseniz yardımcı olurum.

Iyi Akşamlar.


Genel olarak pil konusunda cok iyi.
Tasarım beklediğinizden de küçük.
Gerçekten ise yarıyor.
Telefonunuzun şarjını uzatıyor.
Spor konusunda motive ediyor.
Türkçe olmasa da dikte Türkçe çalıştığı için sorun olmuyor.

Aklınızda bir sey kalırsa cevaplarım.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.