A

Yüzbaşı
25 Ocak 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
79 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
A
5 yıl
Türk Telekom\u0027un hattımın dondurma işlemini yaptığını söyleyip hesabımı aktif olarak bırakması.
13 Şubatta şehir dışında okuduğum için evimde kullandığım interneti 90 gün süre ile dondurmak için müşteri hizmetlerini aradım. Müşteri hizmetlerindeki kadın bana bir sürü maddeler sayarak onaylamak isteyip istemediğimi sordu ve onayladım. Sonrasında ise hat dondurma işleminiz gerçekleşti dedi ve ben olayın bittiğini sandım.

Bugün 13 Şubata kadar kullandığım internetin faturasının ne kadar geldiğine bakmak için uygulamaya girdiğimde 1 aylık fatura kesildiğini gördüm. Hemen müşteri hizmetlerini aradım durumu anlattım. Meğer hattım hala aktif durumdaymış. Şikayet kaydı açtılar. Kayıt esnasında bana kiminle konuştuğunuzu hatırlıyor musunuz gibi saçma bir soru da yönelttiler. Bundan sonra kiminle konuştuğumuzu not almakta fayda var sanırım.

Şimdilik beklemedeyim nasıl bir geri dönüş sağlayacaklar merak ediyorum.
A
8 yıl
Spotify tarifesi kullanıp elinden Premium üyeliği alınan var mı?
Evet tarifem 12 ekimde yenilenecek olmasına rağmen bugün öğleden sonra durduk yere Spotify premium üyeliğim iptal edildi. Müşteri hizmetlerini aradım bi çözüm bulamadılar. Bayiiye gittim orada da bi şey yapamadılar acaba genel bi sorun mu var? Yoksa sadece benim mi başıma geldi?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.