S

Yüzbaşı
22 Aralık 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
34 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
4 yıl
Program isteği.
Daha önceden kullanmıştım ama adını hatırlayamadığım bir programdı.

1. Windows 7 de kullanmıştım.
2. Kurulum olmaksızın çalışıyordu.
3. Arka planda çalışıyordu.
4. Fare ile ekranın neresine tıklandığını görselleştiriyordu.
5. Farenin ekranın neresinde ne kadar uzun süre beklediğini gösteriyordu.

Biraz araştırdım. Aradığım yazılıma benzer fare ısı haritaları programları var ama aradığım o programlardan biri değildi.

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler.
S
6 yıl
Kaskodan hasar bedelini alma.
Herkese merhaba.

Yakın zamanda park halindeki aracıma bir kamyon veya kamyonet sürttü. Olayın failini bulamadık. Aracımda kasko olduğu için kaskoyu bozarak tamirat yaptık. Sizlere sorum şu.

Kaskodan değer kaybı bedelini alabilir miyim? Nasıl bir yol izlemem gerekir?

Bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

Bilgi mahiyetinde;

Araç: Ford Focus 2015 Model Benzin Otomatik
Hasar bedeli: Yaklaşık 4000 lira
Kasko şirketi: Sompo Japan Sigorta
S
6 yıl
Last pass alternatifi arıyorum.
Herkese merhaba. Şu an telefonumda Last pass premium kullanıyorum ve 5 gün sonra üyeliğim bitiyor.

Last pass hem telefondaki harici tarayıcılar ile çalışabiliyor hem de uygulamaları otomatik doldurabiliyor. Benim için gayet ideal. Lakin alternatif programlara bakıyorum ve çoğunluğu bu ikisini bir arada yapamıyor. Ya kendi tarayıcısını kullanmamız istiyor ki bu pek işlevsel değil ya da 1password gibi kendi klavyesini kullanmamız istiyor. Kimisi de kullanıcı adı ve şifreyi ayrı ayrı kopyalayıp kullanmak üzerine.

Bana en uygun hangi programı önerebilirsiniz?
S
9 yıl
Nihayet Focusuma kavuştum...
Daha önce siparişini vermiş olduğum focusu teslim almış bulunmaktayım. Araç renk olarak derin mavi hatchback. renk canlı olarak resimlerde göründüğünden daha güzel. Önümüzdeki hafta sonu donanımhaber kullanıcılarına özel olarak vidyolu inceleme hazırlamayı düşünüyorum. bazı arkadaşlara faydası olur diye. nelere dikkat etmemi yazarsanız ona göre bir çalışma yapacağım... cevapları bekliyorum...

Araç 1.6 Tİ-VCT style hatchback derin mavi Powershift. Fiyatı 57500 e geldi.

not: konuyu vw konusuna çevirmeyelim. zaten araç alındı.
S
9 yıl
Yeni araba aldım. Ne önerirsiniz (Focus Powershift içerir)
Herkese merhaba arkadaşlar. Dün yani 23 nisan itibari ile Eskişehir Otokoça gidip sıfır km focus aldım. Aracım 1.6 benzinli otomatik vites style donanım hatchback derin mavi. araç haziran ayının ilk haftası kısmetse gelecek. daha önceki açtığım ender konuları bilenler benim mazda merakımı hatırlayabilir. indirimli alacaktık ama eşimin hamilelik sebebi ile direksiyon sınavına girememesi sebebiyle acil olarak focusa yöneldik. bahtımızda varmış ki focusu da ford çalışanı indirimi ile sipariş ettik. % 7 indirim ile verdiler.

velhasıl kelam sizden öğrenmek istediklerim aracı aldığımda nelere dikkat etmem gerekecek? rodaj gerekiyor mu? boya koruma, karter koruma gerekir mi? aracın sorunları var mı? bebekli aile için yeterli olur mu? mavi renk için pek tutulmaz diyorlar bunun sebebi nedir. lansman rengi diye hatırlıyorum ben.

son olarak merak edenler için aracın liste fiyatı metalik renk dahil yaklaşık 61.000 idi bize indirimli hali 56.500 lira oldu.

cevap veren tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler...

Geçmiş kandiliniz de mübarek olsun...

bu arada aklıma geldikçe ekleme yapıyorum. araç için aux girişi mevcut mu. varsa kablo alacağım. bir de telefon tutucu ile odb2 cihazı. başka ne önerirsiniz
S
9 yıl
Engelli raporu ile ilgili çok büyük sıkıntım var.
Merhaba arkadaşlar çok büyük sorunum var. Eşimin sol ayağı rahatsız ve bunun için osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden h sınıfı ehliyet alabilir otomatik vites araba kullanabilir şeklinde rapor aldık. Doktorumuz bize tertibat almayacaksınız diye de belirtti. Raporda da tertibat yazmıyor. Eskişehirdeki vergi dairesi ise bu rapor olmaz diye dayattı durdu. Sebebi de sol alt ekstremite diye yazması gerekiyormuş. Bizdeki raporda ise "herediter motor polinöropati tanısıyla takip edilen hastanın nörolojik muayenesinde üst extremitelerde kas gücü tam bilateral dorsifleksiyonda 215 kas gücü mevcut" şeklinde belirtilmiş. Yani sağ ayakta problem var demiyor. Benim anlamadığım vergi dairelerinde çalışan memurlar doktorlardan daha mı iyi tıp biliyorlar? Adamın cismine bakarak EKG sini mi görüyorlar. Bir bakışta muayene mi ediyorlar da devletin bir kurumunun verdiği rapora olmaz diyorlar. Üstelik uzmanı bile olmadıkları bir konu bu. Biraz araştırma yaptım bir tane örnek mahkeme kararı var. Vergi indiriminde hastanenin raporu geçerlidir diye ancak bu karar verilen rapor yüzdeleri üzerinden alınmış bir karar. Şimdi benim ne yapmam lazım arkadaşlar. Yardım edin
S
9 yıl
En kaliteli ses sistemi
Merhaba arkadaşlar aklıma takılan bir soru var. Daha doğrusu merak ettim. Otomobillerde kullanılan ve deneyip tatmin olduğunuz en iyi araç sistemleri nelerdir? Bmw audi gibi markalarda harman karbon, Ford da sony, vw de fender, bazı markalarda da bose kullanılıyor. Bunların içinde en iyisi kendi deneyimlerinize göre hangisidir?
S
10 yıl
mazda 3 mü golf 7 mi (karar verildi MAZDA alınacak)
bu yıl ocak ya da şubat gibi sipariş geçmek istiyorum. sizlerden almak istediğim fikir şu. iki model düşünüyorum. mazda 3 sedan veya vw golf comfortline. ikisinin de otomatik fiyatı aynı gibi. mazda 3 sedan power donanım 72000 golf comfortline donanım ise 71200. gelelim bize sunduklarına. mazda 3 için konuşuyorum. anahtarsız çalıştırma, bi-xenon far,led gündüz farları, hız sabitleyici, kendiliğinden kararan dikiz aynaları, 18 inç jant, bluetooth, yağmur sensörü, park sensörleri, bose ses sistemive 9 hoparlör, usb bağlantısı, karartılmış arka ve arka yan camlar, elektrikli katlamalı yan aynalar, led stop lambaları, otomatik yanan ön farlar, yağmur sensörü, arka perde yastıkları golfte olmayan standart özellikleri. bunların hepsini golfte almak istersek yaklaşık olarak 6660 lira fazladan ödememiz gerekiyor (daha fazla da olabilir bazı opsiyonları göremedim golf için) bunların dışında doğal olarak daha büyük bir bagaj ve buraya yazmadığım bazı donanımlara sahip oluyoruz. golf te olup mazdada olmayan yanlar ise ambiyans aydınlatması (mazdada varsa bulamadım) soğutmalı torpido, çift egzos, elektromekanik el freni, fren geri kazanımı, ve en önemlisi satarken çok prim yapması, torkunun daha yüksek olması. şimdi yukarıda yazdıklarımı düşününce ben mazdaya daha fazla yakınım. sıra bekleme olayının olmayışını yazmayı unutmayayım. çok uzun yazdım biliyorum ama ne demek istediğimi anladınız umarım. bütün bunları bir araya getirince sizin düşünceleriniz ne olur?

not: ayn tür arabalar değil ama fiyatı ve motor gücü aynı olduğu için karşılaştırma yaptım.
not 2: mazda gözüme daha güzel gözüküyor özellikle kırmızısı, golf için gece mavisi
not 3: ötv indirimi ile alacağım arabayı.

herkese cevabı için teşekkürler

düzenleme : konu mantara bağlamaya başladı. kararımı mazdadan yana verdim. cevap veren herkesin eline koluna sağlık.
S
10 yıl
Note 3 bataryayı birşey içiyor
Konu açıldıysa özür dilerim ama ben bulamadım. Her neyse. note 3 (N9000q) telefonum var ve 3 gün önce 30 mb lık bir kararlılık güncellemesi aldım. yükledikten sonra şarjım durduğu yerde bitiyor. örnek vermek gerekirse telefonu saat 19:00 da %100 den aldım. saat 19:15 te % 90 a gelmiş. ekranı 3 kere açıp saate baktım sadece. bu sorunu daha önce de yaşamış servise göndermiştim 1 ay önce. aynı durum tekrar başıma geldi. pil grafiğine baktığımda ortam sunucusu (ne olduğunu bile bilmiyorum) %90 ın üzerinde gözüküyor. telefonum root suz. bu sorunun çözümü nedir değerli arkadaşlarım.
S
10 yıl
Ttnet ile bu hız normal mi
Note 3 telefonum var. Eve yeni internet bağlattım 24 Mbit. Puffin tarayıcısında speedtest.net üzerinden hız testi yaptım. Sonuç 50/37 çıktı. Başka tarayıcıları deneyemedim flash olmadığı için. Marketten speedtest.net in programını kurdum onda 4-5 görüyor. Sanırsam puffin yanlış gösteriyor. Yorumlarınızı bekliyorum. Resim içinhttp://www.speedtest.net/my-result/3636685327
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.