T

Binbaşı
10 Aralık 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
8 Gün Cezalı
22 s. 39 dk.
Gönderiler Hakkında
T
3 yıl
390 TL\u0027lik ürüne 260 TL Gümrük Vergisi
Iphone 11 için ABD Phonerebel.com üzerinden verdiğim kılıf siparişi 14 doları shipping olmak üzere toplam 46 dolar tuttu (Yaklaşık 390 TL ediyor). Aşağıdaki resimlerde de görebileceğiniz gibi ürün ülkeye giriş yapmış ve 260 küsür TL gibi absürt bir rakam vergi çıkartılmış. Bilmediğim bir durum mu var arkadaşlar? Burada bir hata varmış gibi geldi bana. Nasıl hareket etmeliyim? Elime ulaşmadan itiraz edebilir miyim? Elime ulaştıktan sonra mı itiraz etmeliyim?
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
T
10 yıl
Toptan Oyun Konsolu\u0026orjinal Kutulu Oyun nereden alabilirim
S.A

Küçükten beri elektronik/oyun konsolları hobim var takip eder alır satar (kendimce tek tük sahibinden gibi sitelerde) koleksiyon yaparım. Bu sebeple gönlüm Hobi/Oyun dükkanı açma işine kayıyor

İngilizcem iyidir olduğu kadar UK Bölge oyun distribütörleri araştırdım fakat hiçkimsenin güvenirliğini acı tecrübe yaşama riskini göze almadan ölçemiyoruz. İthalat yapmak istesem güvenli kanalları nasıl bulabilirim? Konsoloyunu.com gibi sitelerle rekabetçi fiyatlara satabileceğim oyunları hangi ülkeden, nasıl ithal edebilirim maliyeti ne olur. Paralel ithalat nedir ben yapabilirmiyim ? Mevcut işine dürüst bir ortak yada işletecek çalışacak birini arayan varsa işi öğrenmek ve tüm gücümle çalışmayada hazırım

Toptan olarak PAL 2. Bölge orjinal oyunları ve oyun konsollarını nereden alabilirim, ithalatmı yapmam gerekir ve nasıl yapabilirim ? Bu konuda yardımcı olmak ORTAK'lık kurmak isteyen arkadaşların yardımını rica ederim.
T
10 yıl
Asus-Teleservice-Yurtiçi Kargo Rezaleti Bilgisayarımı Kırdılar ve Ben Suçlu Oldum
Arkadaşlar merhaba. Hangisinden başlamalıyım bilmiyorum ama son 2 gündür Asus-Teleservis-Yurtiçi Kargo bermuda üçgeninde yaşadığım sıkıntılar bana pes dedirtti. 2014 senesinde Türkiyede halen tüketici hakkı diye birşey olmadığını halen medeniyetten ve hakkın sahipliği ve korunmasından ne kadar uzakta olduğumuzu bir kere daha faketmeme sebep oldu.

Bundan yaklaşık bir ay kadar önce Asus eee 1025c modeli netbook'um arıza yaptı komutları çok ağır yerine getiriyor her tıklamada kilitleniyordu. Herhangi bir komut verdiğimde en az 10-15 dk kilitleniyor bazen tekrar hiç açılmıyordu. Bunun üstüne Teleservice'i aradım ve servis süreci ile ilgili bilgi istedim. Teleservice bana; ANLAŞMALI KARGOMUZ YURTİÇİ KARGODUR ONARI ARAYIN GELİP EVİNİZDEN ALSINLAR adres yerinede şu numarayı vermeniz yeterli dedi. Cihazı servise gönderdim cihaz 2 gün sonra geri geldi yapılan işlemlere baktığımda sadece format atılıp bana gönderildiğini gördüm cihazı açtım ve sorun aynen devam ediyordu. Bunun üzerine tekrar cihazı servise gönderdim içine sorunun yazılımsal olmadığını donanımdan garip kesik kesik sesler geldiğini yazdım Hdd ile ilgili olabileceğine kadar yazdım. Bunun üstüne cihazın hdd'si değiştirilmiş ve tekrar bana gönderildi hakikaten sorun çözülmüştü FAKAT SERVİSTEN GELDİĞİ HAFTA BU DEFADA CİHAZ DAHA ÖNCE HİÇ YAPMADIĞI ŞEKİLDE GRAFİK İŞLEMCİ YANIT VERMEYİ KESTİ HATASI VERMEYE BAŞLADI. Bunun üzerine cihazı üçüncü defa KÖPÜKLÜ VE DESTEKLİ NOTEBOOK KUTUSU İLE SERVİSE GÖNDERDİM İÇERİSİNEDE GRAFİK İŞLEMCİ İLE İLGİLİ SORUNU YAZDIM. KARGODA BANA HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ ANLAŞMALI OLMASINA RAĞMEN TAAHÜT İMZALATTI VE BUNUN PROSEDÜR OLDUĞUNU SÖYLEDİ. TAAHHÜT İMZALAMAM DEDİĞİMDE O ZAMAN KARGONU ALMAYIZ DEDİLER.

Buraya kadar herşey klasik servis sorunları çerçevesinde ilerliyordu arkadaşlar ama burdan sonra ağzımı açık bırakacak şeyler geldi başıma. Yaklaşık 10 gün cihazdan ses çıkmayınca dün servisi aradım. Cihazın kargoda kırıldığını ve hiç teslim almadan kargoya iade ettiklerini kargodan paramı
İstememi söylediler. Tarafıma bir dönüş bile yapılmamış bilgi verilmemişti üstelik 10 gündür cihazda yoktu ortada. Kendilerine beni kargoya SİZ YÖNLENDİRDİNİZ ANLAŞMALI KARGONUZ OLDUĞUNU SÖYLEDİNİZ SORUMLULUK SİZDE BEN NEDEN UĞRAŞAYIM CİHAZ BENDEN ÇIKMIŞ DEDİĞİMDE, biz cihazı hiç teslim almadık sorumluluk kabul etmiyoruz kargodan paranızı isteyin bu kargo ile sizin aranızda SİZ KIRIP KUTUYA ÖYLE KOYMUŞ OLABİLİRSİNİZ KUTUDA HİÇBİR EZİLME YOKMUŞ DEDİLER. Kendilerine kargo bana TAAHHÜT İMZALATTI ÖDEMEYİ REDDEDECEKLERDİR SORUMLULUK SİZDE SİZ UĞRAŞMALISINIZ DEDİĞİMDE o taahütün hiçbir geçerliliği yok şikayet edin dediler.

Bunun üzerine Yurtiçi Kargo Avrupa Bölge Müdürlüğünü aradım. Bana dilekçe yazmamı ama taahhüt imzaladığımı hiçbir ödeme alamayacağımı bunun normal bir durum olduğunu gönderinin kırılabileceğini zaten onun için imza aldıklarını ürünü KIRIP KUTUYA KOYUP bizden para istemediğinizi nereden bilelim dediler daha sonrada telefonu yüzüme kapatma terbiyesizliğinide yaptılar, Bugün sabahta nihayet kırılan bilgisayarı bana ulaştırdılar KUTUYU İNCELEDİM VE ÜZERİNDE İKİ TANR DELİK VARDI. bende getiren arkadaşa kutuyu açmasını ve tutanak tutmasını söylediğimde BEN TUTANAK. FALAN TUTAMAM SORUMLULUK ALAMAM DEYİP ŞÖFÖRÜ ÇAĞIRACAĞIM DEDİ VE KOLİYİDE ALIP APAR TOPAR KAÇTI VE GERİ DÖNMEDİ.

Arkadaşlar çok uzattım kusura bakmayın. Bu üç markanın yani ASUS-TELESERVİCE-YURTİÇİ KARGONUN repütasyonu benim gözümde sıfır olmuştur bu markalardan alışveriş etmeyi düşünen arkadaşlar benim yaşadıklarımı göz önünde bulundursunlar. Özellikle servise bilgisayar gönderen arkadaşlar anlaşmalı kargonun taahütünü imzalamasınlar herhangi birşey olduğunda benim gibi ortada kalmamanız için.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.