E

Yüzbaşı
04 Ağustos 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
70 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
3 yıl
Firenlerin titremesini çözemedik
arkadaşlar merhaba
Aracım 2010 multijet Albea

firenlerim 70- 80 km ve üzeri hızda yoğun bir titreme yapıyordu buna istinaden ön diskler bosh marka ile değiştirildi balatalarda yeni alınıp takıldı.
sorun bu nokta da çözüldü fakat aradan 1 ay geçmedi ki aynı problem firene bastığımda ıslık sesi başlaması akabinde titreme tekrarladı.
sonrasında diskler garanti kapsamında tekrar değişti, balatalar değiştirilmedi, sorun çözüldü ama 1 ay geçti yine titreme yapıyor.

bir arkadaşım jantın balansı bozuktur o yüzden yapıyordur dedi ama aracım 130 km hızda giderken hiç titreme yapmadan gidiyor.

bir türlü çözemedik sorunu neden yapar bunu arkadaşlar ? güzelim yeni diskler yine bozuldu....
E
3 yıl
Multijet şu eksiltme durumu hakkında yardım
Arkadaşlar merhaba,
2010 Multijet aracım, termostat açtıktan sonra su eksiltmeye başlıyor.
termostat açmadan önce hararet göstergesi ortaya gelmeden önce şu eksiltmesi olmuyor.
bu durumu farketmeden önce usta kaput altından görebildiği hortumlarda kaçak var mı diye kontrol etti fakat görünen bir kaçak yok. buna bağlı olarak blok su tapalarina bakmak gerek dedi... henüz bakmadık.
termostat açıldıktan sonra su eksiltmesini gördükten sonra boruları tekrar takip ettim görünen bir şey yok sadece...
termostat üzerinden motorun arka kısmına doğru giden kalın olmayan su borusunun bitiminde o alanda ıslak ve kurumayan bir yer var. orda ne olabilir ?

blok su tapası patlamış olsa, termostat açmadan önce de şu eksiltmesi gerekmez mi ?
E
3 yıl
baskı balata değişim sonrası vites geçişlerinde titreme
arkadaşlar selam,
2010 multijet albea aracimin baskı balatası değitikten sonra, vites geçişleri çok sarsintili olmaya başladı. düşük devirde araba silkelenir ya öyle oluyor, bu zamanla alışınca geçecek bir şey mi? neden böyle yapıyor.
E
4 yıl
multijet yağ pompası değişimi nasıl yapılır?
merhaba, aracım 2010 model 1.3 multijet albea, yağ pompasının görevini iyi yapmadığını düşünüyorum, bazen motor tikirtili çalışıyor (metal sesi gibi), ilk marşta yağ basıncı düşük uyarısı veriyor 5 sn sonra uyarı gidiyor. eskiden çok nadiren bu tıkırtı sesini yakalarken, son zamanlarda sık sık karşılaşıyorum. benim merak ettiğim yap pompası değişimi nasıl yapılıyor zor bir işçilik mi basitçe anlatabilirsiniz, aracimin firen disklerini balatalarını, debriyaj merkezini bunun gibi şeyleri hep kendim yaptım, altından kalkabilirmiyim teferuati nedir kaynak bulamadım. internete cevap bulamadım bilenlere danışmak istiyorum.
E
4 yıl
1.3 Albea - Sürücü tarafı pas pas altı yağ geliyor yardım lütfen
arkadaşlar 1.3 multijet albea aracımın sürücü tarafına paspas altına motor yağı renginde yağ geliyor. döşemenin altı komple yağ olmuş hatta. aracımın yağlarını kontrol ediyorum ne direksiyon yağında ne motor yağında ne firen hidroliğinde eksilme yok.

direksiyon milinin direksiyon altından girdiği noktada az da olsa kırmızı direksiyon yağının kaçtığını gördüm. ama paspasın altına gelen yağ sarı renkli motor yağı gibi.

böyle birşey başına gelen var mı ?
direksiyon yağ kaçaklarını engelleyen katkılar var bunları kullanmak direksiyon yağ kaçağına fayda sağlar mı ?

paspasın altına gelen bu yağ nereden geliyor olabilir nasıl tespit edebilirim, nasıl çözebilirim?
E
4 yıl
motor yağları Astm D445 vizkozite hk?
merhaba
motor yağları daki vizkozite değerleri çok dikkatimi çekti. 5w-40 yağların içerisinde vizkozite değerleri çok farklı olanlar var. özelliklerde 40c sıcaklıkta Astm D445 olan değer bize ne ifade ediyor?

örnek
5w50 mobil d445 değeri 101
liquimoly toptech 4100 5w-40 d445 değeri 85
motul xcess gen 2 5w40 d445 değeri 75.1
shell hx8 5w-40 d445 değeri 87.42
valvoline max life 5w-40 d445 değeri 83

bu yağların 100c d445 değerleri hemen hemen birbirlerine yakın 14-16 aralığında

40c değerleri bize neyi ifade ediyor hangisi daha iyi?
E
5 yıl
Antifrize sorunsalı /mono etilen ile etilen arasındaki fark nedir?
arkadaşlar, aracıma antifriz koymak istedim servis manuel inde etilen glikol antifrizi koyun diyor.
durum böyle olunca antifriz ürünlerini incelemeye başladım. bir çok üründe içeriğinin ne olduğu yazılmamış. herkes tutturmuş kırmızı,yeşil mavi. güya organik yok in organik. net bir bilgi yok.
çoğu kişi markete yada istasyona girip antifrizi alıp arabasına koyuyor. bir de bir algı oluşmuş ki sormayın kırmızı renkliler organik organikler diğerlerinden daha iyiymiş. araca zarar vermezmiş. Olay böyle değil

işin aslı nedir?
etilen ile mono etilen farkı nedir ?
organik , in organik ? neye göre seçilmeli ?
ıat, oat, hoat terimleri nedir ?

benim aracımda servis manuelinde aşağıdaki gibi yazıyor. (96 chrysler stratus)
Fig. Fig. 8: Be sure to fill the cooling system to the bottom of the filler neck with a 50/50 mixture of ethylene glycol (or other suitable) antifreeze and water. Always use a funnel to avoid
E
6 yıl
8 silindir lpg seti ve 6 Silindir araç için Enterasan Soru
6 silindir aracımızda cangas marka lpg sistemi mevcut. lpg enjektörlerinden birisine sinyal gitmiyor. LPG ustası beynin arızalı olduğunu söyledi. LPG beyine bağlanan soketi incelerken soketteki pinlerden bir tanesinin karardığını soket içindeki pin yuvası bozulduğunu gördüm.

merak ettiğim şu; 8 silindir lpg sistemi olduğu için lpg sisteminde 2 adet daha boş bağlantı var. bu boşta kalan bağlantılardan birisi arızalı olan yerine bağlanabilir mi ? yazılım bu şekilde tekrar programlanabilir mi ?

forumdaki arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler.
E
6 yıl
Mitsubishi motorlu Amerikan Araca Hangi Antifiriz konulur ?
arkadaşlar merhaba,
chrysler stratus 2.5 v6 araba için hangi antifirizi almam gerektiğini bir türlü seçemedim forumu alak bullak ettim ama hangisini seçmeli karar veremedim.

araba mitsubishi galant üzerinde kullanılan motorun aynısı kullanılıyor. motor koduda mitsubishiye ait.
her araç markasına ayrı antifiriz seçilmesi gerektiğini DH forumlarında öğrendim. özellikle hangi renk antifiriz hangi model aralığı ve Amerikan mı avrupamı japon mu duruma göre değişiklik gösteriyor.

araç amerikan, ama motor japon bu durumda neyi seçmemlazım lütfen tavsiye ve yardım edinin.

teşekkürler iyi forumlar...
E
6 yıl
LPG ecu sökülürse araba benzinde çalışır mı ?
Arkadaşlar lpg ecu nun bağlantı sökenlerini çıkartıp ecu yu arabadan ayırsam araba benzinde çalışır mı ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.