M

Teğmen
10 Ekim 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
439 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
M
geçen yıl
Dolandırıcıya dikkat Mr.Kertenkele
Bu şahsın referansları vs var fakat hesabı ele geçirilmiş. Profili:https://forum.donanimhaber.com/profil/1130759
Ele geçiren kişinin telefon numarası 0544 665 04 72 daha önce de bu numarayla dolandırıcılık yapmış bu da konusu:
https://forum.donanimhaber.com/dolandirici-uye-kurt-cobain--155228793
Kendisi bana dün gece saatlerinde aradığım işlemciyi sattığını söyleyerek yazdı:

< Resime gitmek için tıklayın >

Ardından wp konuşmalarında işlemcinin Batmandaki abisinde olduğunu normalde asla böyle bir istekte bulunmayacağını ama acil 1250 liraya ihtiyacı olduğunu falan söyledi. Yer mi anadolu çocuğu?

< Resime gitmek için tıklayın >
Aman dikkat edin dolandırılmayın.
M
4 yıl
ROG STRIX B450-F GAMING vs TUF B450 PRO kim alır?
Evde canım sıkılıyor diye anakartları geziyordum. TUF'u zaten öven övene lafım yok. Fakat bu övmeler çok kötü sonuçlar doğurdu, hem piyasada zor bulunuyor hem de fiyatı x470 seviyelerine çıkmış durumda. Ben de düşündüm "ulan bir tek B450 TUF PRO mu var bu kadar iyi olan başka anakart yok mu bu bantta?" diye.

ROG STRIX tasarımına ayrı bir hayranlığım var, çok güzel görünüyor hangi parçada olursa olsun. Ayrıca ses kalitesi olarak ayrı bir codec entegre ediliyor. Buna benzer LAN ekipmanında da ufak bir farklılık söz konusu TUF'a kıyasla. Fakat genel kanı olarak fiyatından da anlaşılacağı üzere ROG STRIX daha iyi gözükmesine rağmen karşılaştığım heryerde TUF önde götürüyor.

Durumla alakalı olarak şu siteyi buldum:https://linustechtips.com/main/topic/1046357-motherboard-tier-list-eol/
Linke tıklamak istemezseniz:
< Resime gitmek için tıklayın >

Resimde en iyi AM4 anakartlar derecelendirme sistemiyle gruplandırılmış. Bu gruplandırma da TUF, ROG STRIX'in bir tier üzerinde (yani daha iyi) gözüküyor. Fakat anladığım kadarıyla bu OC performansıyla alakalı (ısınma vs) Peki ben buna neden dikkat ediyorum? OC mu yapıyorum? İşlemcim Ryzen 5 2600 ve stok fanla kullandığım için hayır. Fakat ramlerimi XMP profile 2 de 2933 MHz de kullanıyorum ve bazen pcyi açtığımda kilitlenme oluyor. Bu aşşşşırı sinirime dokunuyor. VE ben bunun asla ama asla olmasını istemiyorum. Bu yüzden OC performansı olayı RAM açısından önem gösteriyor.

Şimdi benim kafama takılan, bu iki anakart arasında devasa ya da orta dereceli bir fark var mı? Yoksa gözle dahi görülemeyecek bir farktan mı söz ediyoruz? RAM desteği olarak ikiside aynı mıdır? 2933 MHz için illa OC gerektirmeyen bir X470 falan mı almalıyım? Eğer ikisi de RAM konusunda aynı sınıfta yer alacaksa veya gözle görülür fark olmayacaksa kalan özelliklerini kıyaslayarak hangisini seçmeliyim? Düşünceleriniz neler beyler görelim
M
4 yıl
Anakart önerisi? Ryzen 5 2600 ve Corsair Vengeance RGB 3000 MHz 2x8 GB için
Şu anda MSI B450-A PRO kullanıyorum. Her gün bios update kontrolü yapıyorum var mı yok mu diye. Bunun sebebi uzun süre eski ramlerimden dolayı olduğunu düşündüğüm bir kitlenme problemiydi. Eski ramlerim Kingston Hyperx Predator aynı mhz ve gb ledsiz olanlardandı. Garantiye yollayım değiştirttim. Sonra da sattım.

Şimdi neden anakart önerisi istiyorsun diye sorarsanız, Corsair ramlerle bir sıkıntım yok ama 3 günde bir, bilemedin haftada bir bilgisayarı açar açmaz masaüstüne geldiğimde kitleniyor ve ekran kapanıyor. Ardından fanlar dönmeye ve kasa çalışmaya devam ediyor. Sonra ben PSU'nun düğmesinden kapatıp tekrar açıyorum bir sorun kalmıyor. Ramleri XMP Profile 2 de kullanıyorum, ki bu da 2933 MHz e denk geliyor. Bir süre 2666 da kullanmıştım ve bu sorunu yapmamıştı. Muhtemelen sorunum bu Overclockdan kaynaklanıyor. Bana göre anakarta yönelik. Tabi sistemin Ryzen olması da bunu kaçınılmaz kılıyor. Bu arada ramler Vengeance RGB Pro değil, sadece RGB yazıyor kutusunda falan. Kodu: CMR16GX4M2C3000C15

Her kafadan bir ses çıkıyor, kimisi Anakart en önemli parçadır, kimisi PSU en önemli parçadır falan diyor. PSU Cooler Master 500W 80+ o yüzden ona öncelik vermeyeceğim. Ama bu işlemci ve ram ile hiç sorun yaşamayacağım bir anakarta çok ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Sizin hiç sorun yapmayan, ya da yapmaz diyebileceğiniz bir marka model varsa önerir misiniz?

Edit: ATX anakart olması lazım yoksa ısı sorunu yaşıyorum.
M
5 yıl
Hepsiburada\u0027nın Çağrı Merkezi\u0027ne ulaşabilen var mı?
0850 252 40 00 arıyorum fakat açılıp kapanıyor. Numaram mı engellendi yoksa sistemlerinde bir sorun mu var? Ulaşabilen var mı?
M
5 yıl
HEPSİBURADA\u0027DAN ÜRÜN ALMAYIN, ALDIRMAYIN!
Lütfen konuyu öne çıkaralım herkes görsün.

Ocak ayında forumdan birisinden şu ürünü aldım:https://www.hepsiburada.com/kingston-hyperx-predator-16gb-2x8gb-3000mhz-ddr4-ram-hx430c15pb3k2-16-pm-HB0000031D3Z

Ürün sorunlu çıktı. Sahibinin geri alıp almayacağını bilmediğim için kendim halletmeye çalıştım. Sorun şu: normalde bu ramlerin üzerinde 3000 MHz yazıyor fakat sisteme taktığınızda 2400 MHz olarak çalışıyor, XMP dediğimiz olayla 2667 ya da 2933 MHz hızlarda kullanabiliyorsunuz. Fakat bu ramlerde bu hızlardan herhangi birine çektiğinizde bilgisayarımda kitlenme, donma oluyor, bilgisayar bazen yeniden başlatıyor fakat açılmıyor, fanlar dönüyor ardından duruyor ışıkları sönüyor, sonrasındaysa tekrar dönmeye başlıyor ışıkları yanıyor ve bu böyle tekrar ediyor. Tabi bu fanların dönmesi durması olayı ramleri komple çıkartıp bilgisayarı öyle açmaya çalışırsanız da olur.

Her neyse ben hepsiburada ile görüşüp durumu izah ettim. Bana ürünü ancak fatura sahibinin yollayabileceğini, ürün tamir görse bile fatura sahibine gönderileceğini söylediler. Diyorum Vatan bilgisayardan alınan ürünleri yolluyorum faturası benim adıma olmasa bile garantideki işi bittiğinde bana veriyorlar. hepsiburada ise bizde prosedür böyle diyip işin içinden çıkıyor.
EDİT: Bu arada Kingston'un bana davranış şekli de aşağıdadır:
< Resime gitmek için tıklayın >

Çoğunuz biliyorsunuz zaten elektronik ürünler tamir vs olmaz genellikle, ya değişim verilir ya da para iadesi yapılır. Hepsiburada bunların ikisini de yapmıyor. Diyelim ki Kingston, ramleri değiştirin yenisini verin dedi, Hepsiburada para iadesi yapıyor ama fatura sahibine, halbuki stoklarında aynı ram aynı şekilde var ve bunu değiştirmek zorundalar. Diyelim ki para iadesi çıktı, yine bu iadeyi bana yapmıyorlar gidiyorlar fatura sahibine yapıyorlar. Vatan Bilgisayardaki hediye çeki olayı zaten yok. Öyle olsa yine kabulum gider başka ram alırım daha kötüsü de olsa bir şekilde işin içinden çıkarım. Şimdi 1 ay ramsiz kalacağım gibi işin sonunda da ışık yok.

Dün akşam artık illallah edip şikayetvar'a konu açtım. Ayrıca ramin fatura sahibine de yazdım. Bugün ise hepsiburada tarafından arandım. Asıl bomba burda patladı:

Durumu izah ediyorum bana bir şekilde yardımcı olun mağduriyetimi giderin diyorum yok. Bari diyorum ramlerin durumu hakkında bilgilendirin yok. En sonunda patladım bu nasıl iş bir daha sizden ürün de almayacağım aldırmayacağım diye, bu sefer telefondaki Tarık Bey beni "o zaman siz bilirsiniz kendiniz nasıl hallediyorsanız edin" şeklinde korkutmaya çalışarak tehdit etti. Ram fatura sahibi kargo kodu vermese dımdızlak ortada kalacaktım. Hala mağduriyetimin giderilip giderilmeyeceğini bilmiyorum da. Servisten çıkan sonuca göre ram fatura sahibi bana parayı ya da tamir görmüş ramleri yollamazsa hadi bir de burdan yak diyip bununla uğraşacağım. Anlayacağınız hepsiburada.com'dan ürün ALMAYIN, ALDIRMAYIN, MAĞDUR OLURSUNUZ.
M
5 yıl
KİNGSTON REZİLLİĞİ
Geçen gün bilgisayarım kitlendi ve hoparlörden berbat bir ses gelmeye başladı. Düğmeye basılı tutarak kapattım. Tabi bu tekrarlanınca ram testi yaptım ve Kingston marka 2x8 GB dual kit 3000 Mhz HyperX Predator ramlerimden bir tanesinin sorunlu olduğunu gördüm. Tabii ramler ömür boyu garantili diye içim rahattı. Fakat Index Bilgisayarın 0850 200 28 88 numarasını arayıp durumu izah ettiğimde bana ürünün sadece 2 yıl garantisi olduğunu, bunu ithalatçı firmanın sağladığını eğer bu süre geçtiyse ücretli servis hizmeti vereceklerini söylediler. 100 TL + onarım ücreti alacaklarmış eğer garantim bittiyse. Ayrıca ramlerden sadece birisi bozuk olmasına rağmen ikisini birden göndermeliymişim. Ürünü hepsiburadadan aldığım için de direk oraya göndermemi, kendilerine veremeyeceğimi söylediler. Ömür boyu garantili değil mi diye sorduğumda ise bunu üretici firmanın verdiğini söylediler. Siz siz olun bu ömür boyu garanti yalanına kanmayın...
M
5 yıl
MSI B450-A PRO Anakarttan onboard görüntü alamıyorum
Bilgisayarı açıyorum. Sonra monitördeki hdmi kablosunu ekran kartından çıkarıp anakartın hdmi slotuna takıyorum görüntü gelmiyor. Sonra aparatla ucunu DVI'a dönüştürüyorum oraya da takıyorum yine görüntü gelmiyor. Bütün driverlar yüklü, aygıt yöneticisinde ünlem vs yok. İşlemci Ryzen 5 2600, ekran kartım da şimdilik gtx 1060 3 gb asus dual. Anakartın VGA girişini denemedim. Ama zaten hdmi'dan görüntü almam lazım. Yardımcı olursanız sevinirim.
M
5 yıl
Call of Duty Black Ops 3 Zombi Modu?
Merhabalar. CoD Black Ops 3ü alıp arkadaşlarla lobiden zombi modu oynamak istiyorduk fakat ücreti bayağı pahalı. Bu oyunu korsan olarak kursak lobiden 4 kişi zombi modu oynayabilir miyiz bilgisi olan var mı?
M
6 yıl
Windows 10da, Firewire Kart ile video alamama sorunu
Merhaba elimde eski bir kamera var. Modeli Panasonic NV-MD 10000 ve ben bu kameranın içindeki kasetten görüntüyü windows 10 bilgisayarıma aktarmak istiyorum. Bunun için PCI slotuna bir Firewire kartı taktım. Ürün bu:https://www.marsbilgisayar.net/urun/3030/bilgisayar-kartlari/m-tech-mtbk0030-ieee-1394-firewire-400-pci-express-kart-3-harici-1-dahili-port-4-ve-6-pin
Driver olarak hem kendi VIA driver'ı hem de Legacy(eski sürüm) olanını (internetten) bulup ayrı ayrı kurdum. Lakin Pinnacle Studio 20 Ultimate programıyla ya da Debut Video Capture ile kameraya bağlanamadım. Yeni 4pin-4pin, 4 pin-6pin kabloları alarak tekrar denedim ve yine başarılı olamadım.

Video kamera açık, kablo bağlantısı tamam. Bilgisayarım ürünü 1394 Firewire kartını Aygıt Yöneticisinden de görüyor fakat hiçbir şey olmuyor. Ne Pinnacle'dan ne de Debut programından import yapmak istediğimde No device found yazıyor. Lütfen birisi bana bu kasetlerdeki videoları bilgisayara aktarmanın bir yolunu söylesin...
M
7 yıl
HDMI to Display port alsam sorun olur mu?
Rx 480imi sattım yerine GTX 1050 ti almayı düşünüyorum fakat malum sadece 1 tane hdmi girişi var ve bana 2 tane lazım. Bendeki 1 hdmi'ı dönüştürücüyle display port'a dönüştürsem görüntü verir mi? Ses gerek yok. Şimdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.