A

Yüzbaşı
13 Ağustos 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
173 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
2 yıl
Memurun hukuki olmayan denetleme cezasına karşı dava
Arkadaslar guneydoguda 12 yıldır ögretmenim. Bu sene ilce milli eğitim mudurlugu kendisinin olusturdugu bir komisyonla ogretmenlere denetim yapıldi. Komisyon uyeleri oyle mufettis felan degil. Gorevlendirme ile milli egitimde yer alan bi kac ogretmen. Denetim ve teftisin en onemli ayagi rehberliktir arkadaslar. Baska okullara sene basinda rehberlige gidilmesine ragmen bizim okula gelinmedi. Rehberlik olmadan sene sonu resmen goz ucuyla bi denetim yapılip hakkimda sorusturma acildi. Sebebi de sınıf basarisinin dusuk olmasiymis. Kaldi ki sinifim 1. Siniflarda da okuma yarismasinda okul birincisi olmustu 1 ay once. Bu tetikcilik kesin orasi ayri ama simdi bugun bana teblig edildi sorusturma neticesi. Uyari cezasi ve tedbiren neyin tedbiriyse artik gorev yeri degisikligi. Ve son savunmami yazmami istediler. Simdi 8 gun icinde ben gercekler neyse yazacagim orasi ayri mesele ama sonuc degismezse neler yapabilirim. Bu tamamen hukuksuz bir ceza bence ve sorumlulular kimse maddi manevi surundurmek istiyorum hukuk onunde tabiki. Sizin gorusunuz nedir arkadaslar?
A
3 yıl
Ağır Darboğaz Yaşıyorum
Dün itibariyle sipariş ettiğim RTX 3060 Ti ekran kartı geldi. İşlemcim Ryzen 3 1200. Aynı oyun ve ayarlarda 3060 kullanan arkadaşım benden 40-50 fps fazla alıyor. Ekran kartı kullanımı hiç yüzde 60 ı geçmiyor neredeyse. İşlemci kullanımım yüzde 60 larda geziyor ama yine de ekran kartı bir türlü 90 kullanımlara çıkmıyor. İşlemcilerden hiç anlamıyorum karta göre baştan sistem dizebilirim. Bu 3060 Ti i yeterince besleyecek işlemci sizce hangisi? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
A
3 yıl
Arkadaşlar acil ankastre ve dsl bağlantısı için yardım.
Selam arkadaşlar 1 hafta önce Gibir netten internet başvurusunda bulundum. Telekom ekipleri gelip kablo bırakıp gittiler kurulum yapılmadı. Ekip yetkililerine ısrar etsem de dinlemediler kurulum yapmadan gittiler. Ben önce elektrikçi çağırayım dedim. Ne yazık ki bu kablo bağlantısını yaptıracak bir elektrikçi dahi bulamadım. 6-7 tane elektrkçi gezdim ve hiçbiri de biz yapamayız dediler. Mecburen ben deneyim dedim biraz araştırma yapıp şunları denedim.
1-) Önce evdeki internet prizini söktüm arkasında mavi beyaz renk kablo vardı. 
2-) Ankastreye baktım 3 adet mavi beyaz kablo çifti gördüm.
3-) Beyazı beyaza maviyi de ttnetin bıraktığı renkli uca bağlamayı denedim
4-) 3 farklı kombinasyonda 2 sinde modemde belirti yokken 1 inde dsl ışığı yanıp yanıp söndü.
5-) Dsl ışığı sürekli yanmadığı için modem kurulumunu yapamadım.

Şimdi buna göre ben 

1-) Kablo bağlantısını yanlış yapmış olabilir miyim? ( Yani diğer 2 denemede ışık yokken bunda dsl ışığının yanıp yanıp sönmesi doğru kabloyu bulduğum anlamına gelir mi?
2-) Eğer doğru bağladıysam ışığın yanıp yanıp sönmesinin sebebi ne olabilir?
A
3 yıl
Alabileceğiniz maksimum hız sorgulamada çıkan hız mıdır?
Evet sorum bu arkadaşlar. Mesela altyapı sorgulama ekranında adresinize tanımlanmış maksimum hızı daha yüksek paketler seçtiğiniz zaman alabiliyor musunuz? Kısaca bu altyapı sorgu bilgilerinin güvenirliği nedir? Orada yazan hızın üstünü almak mümkün müdür?
A
3 yıl
100 Mbps Alır mıyım?
2 yıl önce yeni yapılan bir binaya taşındım ve altyapı ads dahil yoktu. Eski saha kabini olmasına rağmen adsl de port yoktu sanırım abonelik vermediler. 2 ay önce tip 7 kabin konuldu ve binaya da bakır kablo çekildi. Yolun karşısında da tip 23 kabin var. Alt yapı sorgulayınca tip 23 olan mahalle aktif görünüyor. Bizim kabin hala aktif edilmedi. Balkonumdan çektiğim resimdir. Kabine en yakın binadayım umarım 100 mbit leri görebilirim. Bir de bu kabinin ne zaman aktif olacağıyla ilgili net bilgiyi kimden alabilirim? İlçedeyim ve ilçe müdürlüğü kesin birşey diyemiyor. İl müdürlüklerinde bunu takip eden birimler var mıdır?


< Resime gitmek için tıklayın >
A
4 yıl
Ön Cam Değişimi Sonrası Rüzgar Sesi
Sebebi ne olabilir sizce? Cam serviste değişti ancak yaklaşık 90 km den sonra dışarıda rüzgar varmış gibi rüzgar çarpma sesi geliyor. Değişimi yapan usta inceledi gözle görülür montaj hatası yok diyor. İsterseniz yeniden söküp takma yapabiliriz dediler. Sorun sizce neyden kaynaklı olabilir? Sıkılan silikonun hatalı sıkılması vs ? Arabadan soğudum resmen
A
4 yıl
Kasko ve Cam Değişimi Yardım
Arkadaşlar 1 yıl önce araç aldım. Camda küçük bir çatlak vardı beni rahatsız etmiyordu. Ayrıca maddi yönden de elim sıkıştığı için kasko da yaptıramamıştım. Şimdi durumu toparladım biraz kasko yaptırayım diyorum ama cam çatlağı kısmen büyüdü ve daha da uzayacak gibi duruyor. Şimdi merak ettiğim bir konu var kasko yaptırsam cam değişimi yapabilmem mümkün müdür? Yoksa firma bir şekilde bu sorunun poliçe öncesine ait olduğundan biz karşılamayız mı der? Nasıl bir yol izlemek lazım. Kasko yaptırıp aylarca bekleyip poliçe sonlarına doğru mu değiştirsek ya da kaskoya ayrı cam için ayrı mı para vereceğiz?
A
4 yıl
Vps Server Tavsiyesi
Arkadaşlar bir oyuna server kurmak için bir yerden vps server aldım. Sebebini bilmediğim bir nedenden dolayı serverde stabilite yok lag problemleri yaşıyoruz. LAg sorunu yaşamayacağım ve ekonomik olarak beni üzmeyecek bir vps arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
A
5 yıl
Singapurda İnternet Hızı ve Fiyatı
A
5 yıl
Türk Telekom Alt Yapı Sorgulama Doğru mu?
Arkadaşlar oturduğu apartman henüz 1 yıllık ve çok merkezi bir yerde. Etrafımızdaki binalarda 1-2 si hariç alt yapı var. 4-5 ay önce telekom yetkililerinden alınan bilgiye göre bizim binaya internet vermek için port yokmuş. Yılbaşında fiber(sanırım vdsl2 kastediyor) gelecek denmiş. Merak ettiğim şu ben şuan netten altyapı sorgulattığımda bizim binaya 35 mbite kadar internet verilebieceği görünüyor. Yanımızdaki binalarda ise en fazla 16 mbit. Bina yetkililerinin internetle ilgili bi gelişmeden haberi yok. Bu alt yapı sorgulama hizmeti sizce aldatıcı mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.