M

Teğmen
14 Temmuz 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
241 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
4 ay
Bazı sitelerde ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR veriyor
Merhaba arkadaşlar,

Evimde 500 Mbit fiber internet var, yaklaşık 7 ay önce taşındım. TP-Link AX1800 TTNET özel modemini verdiler. Bir huawei kutusunda fiber giriyor, ethernet kablosu ile WAN üzerinden modeme internet aktarmı yapılıyor. Fakat tuhaf bir problemim var.

Bazı sitelerde ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR veriyor, özellikle twitter ve reddit'te. Ne yaptıysam çözemedim, hem kablolu hem kablosuzda aynı problem var. İşin ilginci, uygulamalardan girdiğimde problem olmuyor ama web üzerinden giriş yaptığımda sıkıntı oluyor. Adguard kullanıyorum, araya yanlış sertifika ekledim de SSL'den dolayı hata mı veriyor diye onları falan da durdurdum ama fayda etmedi. Ki bazı sitelerde ipad'imden girdiğimde bile sıkıntı oluyor. Sitelerin ortak noktası ne bilmiyorum açıkçası ama rastgele bazı sitelerde bu hatayı veriyor. Birinci problemim bu, eğer buna herhangi bir çözüm öneriniz varsa çok memnun olurum.

İkinci problemim ise, sorun belki modemdendir diye TP-Link'in AX12 AX1200 modemini aldım. Birebir aynı ayarları yapmama rağmen internet ışığı hep kırmızı yanıyor. Kullanıcı adı ve şifremi doğru girdiğime eminim. Hatta MAC masking de uyguladım, yeni modemin MAC adresini eski modemin MAC adresi yaptım ama yine de yemedi.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >
M
9 ay
ODTÜ 2018 Mezunu Bilgisayar Mühendisi sorularınızı cevaplıyor
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır soru cevap yapmıyordum :)

Geçmiş yıllarda 2 defa soru cevap yapmıştım ve çok yüksek soru gelmişti.

Bu yıl tekrar soru cevap yapıp, 5 yıllık tecrübem ile sektörde edindiğim tecrübeler ile de sizlerin sorularını cevaplamak isterim.

2018 yılı mezunuyum, 5 yıldır da TÜBİTAK'ta yazılım geliştirme mühendisi olarak çalışıyorum, yakın zamanda da takım liderliğine getirildim.

Bölüm, ODTÜ ve sektör hakkında her türlü sorunuzu alabilirim.

Geçmiş yılların konularına da buradan ulaşabilirsiniz:

2017: Tek yapmıştım: https://forum.donanimhaber.com/odtu-bilgisayar-muhendisligi-3-sinif-ogrencisiyim-sorularinizi-yanitlayabilirim--127634846#127634846
2018: Bir kaç diğer mühendis arkadaşımızla beraber yapmıştık, baya güzel içerik var burda da:https://forum.donanimhaber.com/odtu-lu-yeni-mezun-muhendisler-elektrik-elektronik-bilgisayar-makine-sorularinizi-cevapliyor--134228697
M
4 yıl
ODTÜ Mezunu Mühendisler (Bilgisayar, Endüstri, Makine, Havacılık ve Uzay, Metalurji) soru cevaplıyor
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle sınav sonuçlarınızın size, ailenize, vatana, millete, İslam alemine hayırlara vesile olmasını cenab-ı haktan niyaz ediyorum.

Her sene olduğu gibi bu sene de sizlerleyiz

Geçen senelerde genelde sadece bilgisayar mühendisliği ile ilgili soruları cevaplıyorduk, fakat bu sene 2018 mezunu arkadaşlarımdan bir avengers takımı kurdum, ve sizlerin farklı mühendisliklerle ilgili sorularınızı yanıtlamaya çalışacağız inşallah.

Format basit, hangi mühendislik alanı ile ilgili sormak istiyorsanız sorunuzun başında belirtin ve sorunuzu sorun. Gün içerisinde arkadaşlar sizlerin sorularını yanıtlayacaktır inşallah.

Hepimiz çalıştığımız için muhtemelen daha ağırlıklı akşamleyin yanıtlayabiliriz sorularınızı, muhtemelen akşam müsait olduğumuz vakitlerde sorularınızı cevaplarız inşallah arkadaşlar.

Bilgisayar mühendisi: Bendeniz manesfirst. TÜBİTAK BİLGEM Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde araştırmacı yazılım geliştirme mühendisi olarak çalışıyorum.
Endüstri mühendisi: (ismi sonra yazacağım) Savunma Sanayisi Başkanlığında ASELSAN projelerinde çalışıyor
Makine mühendisi: plankton007. Teknokentteki özel bir şirkette MEMPS'ler üzerine araştırma ve üretim üzerine çalışıyor.
Havacılık ve Uzay mühendisi: nihiltzkrieg ROKETSAN'da çalışıyor
Malzeme ve Metalurji mühendisi: farewell to arms. ODTÜ'de araştırma görevlisi olarak çalışıyor.

Ayrıca arkadaşlar geçen senelerde yazdığım ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği ile ilgili makaleye de buradan ulaşabilirsiniz, çok detaylı bilgiler vermiştim orada:https://medium.com/@fatih.dogmus/%C3%A7ok-detayl%C4%B1-odt%C3%BC-ve-odt%C3%BC-bilgisayar-m%C3%BChendisli%C4%9Fi-tan%C4%B1t%C4%B1m-rehberi-95d52c5f8b56

Sorularınızı bekliyoruz arkadaşlar
M
5 yıl
Çok Detaylı ODTÜ ve ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Tanıtım Rehberi
Merhaba arkadaşlar,
forumda soru cevap şeklinde açtığım konuda ve benim kendi düşündüm önemli noktaları bir makale halinde yayımladım. Baya uzun bir yazı oldu ama çok fazla şeyden bahsediyorum ve çok yararlı olacağına inanıyorum. Eğer ODTÜ ve/veya Bilgisayar Mühendisliğine ilginiz varsa makaleye göz atmanızı tavsiye ederim.
Link:https://medium.com/@fatih.dogmus/%C3%A7ok-detayl%C4%B1-odt%C3%BC-ve-odt%C3%BC-bilgisayar-m%C3%BChendisli%C4%9Fi-tan%C4%B1t%C4%B1m-rehberi-95d52c5f8b56?sk=1beb86203bc57148cb62b7f0e4dec8d4

Okuyan arkadaşlar yorum bırakabilirse konu üstte kalır, böylece daha çok kişi faydalanabilir.
Eğer sorunuz olursa makalenin sonundaki linkten linkedin den mesaj yollayabilir, buraya yorum atabilir, veya buradan PM yollayabilirsiniz.
İyi okumalar :)
M
5 yıl
ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği 2018 Mezunuyum, Sorularınızı Cevaplayabilirim
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle geçmiş olsun, zor bir dönemden geçtiniz. Sonuçlarınız vatana, millete, İslam'a hayırlı sonuçlar getirir inşallah.

Sonuçların açıklanması ile geleneksel haline gelen konumu bu sene de açıyorum :) Geçen sene mezun oldum ve şu anda TÜBİTAK'ta araştırmacı yazılım geliştirici olarak çalışıyorum. Geçen seneki konuların linkleri aşağıda, oralara bakmak isterseniz çok güzel soru cevaplar olmuştu:
2018:https://forum.donanimhaber.com/odtu-lu-yeni-mezun-muhendisler-elektrik-elektronik-bilgisayar-makine-sorularinizi-cevapliyor--134228697
2017:https://forum.donanimhaber.com/odtu-bilgisayar-muhendisligi-3-sinif-ogrencisiyim-sorularinizi-yanitlayabilirim--127634846

Soracağınız sorular "Şu üniversite mi, bu üniversite mi" şeklinde olmazsa sevinirim, zira iyi üniversiteler haricinde diğer üniversiteler hakkında fazla bilgim yok. Üniversite ile ilgili sorularınız ODTÜ çerçevesinde(veya en azından ilk 10k'daki ünilerden) sormaya çalışırsanız daha rahat yardımcı olabilirim. Onun dışında bölüm ile ilgili, hazırlık ile ilgili, bölüm dersleri ile ilgili, hocalar, staj imkanları, genel işleyiş ile ilgili, iş imkanları ile ilgili(direk maaş miktarı hariç :) ) her türlü soruyu sorabilirsiniz.

Gönderin gelsin :)

EDİT: Bölümümüzdeki hocalardan Pelin Angın'ın yaptığı tanıtım günlerindeki sunuma buradan erişebilirsiniz, gerçekten çok güzel bir sunum olmuş ve sıkça sorulan pek çok sorunun cevabını da veriyor kendisi:https://www.youtube.com/watch?v=kogTG_-CjhI&feature=youtu.be

Edit 2: Medium'da ODTÜ ve ODTÜ bilgisayar mühendisliğiyle ilgili yazdığım makale vardı, yerleşen insanlara çok faydasının olabileceğini düşünüyorum, isterseniz okuyabilirsiniz. Link:https://medium.com/@fatih.dogmus/%c3%a7ok-detayl%c4%b1-odt%c3%bc-ve-odt%c3%bc-bilgisayar-m%c3%bchendisli%c4%9fi-tan%c4%b1t%c4%b1m-rehberi-95d52c5f8b56
M
6 yıl
ODTÜ\u0027lü Yeni Mezun Mühendisler(Elektrik-Elektronik,Bilgisayar,Makine) Sorularınızı Cevaplıyor
Merhaba arkadaşlar,

Geçen sene buna benzer bir etkinliği ben ve arkadaşım nezkafe yapmıştık ve ODTÜ ve bilgisayar mühendisliği ile ilgili sorularınızı cevaplamıştık.
Bu sene ise işi büyüttük ve EE ve makineden arkadaşlarımızı da işin içine dahil ederek sizlerin sorularını cevaplamaya geldik, sağ olsunlar kırmadılar geldiler.

Sorularınızı sorarken hangi bölümdeki öğrencinin cevaplamasını istediğinizi yazarsanız konuya bakan cevaplayacak arkadaşların cevaplaması daha kolay olur(@EE, @bilgisayar, @makina tarzında).

Geçen seneki konumuzun linki aşağıda, bilgisayar hakkında soru sormadan önce o konudaki sorulara bakarsanız iyi olur aynı soruları cevaplamak bir yerden sonra yoruyor :)
https://forum.donanimhaber.com/odtu-bilgisayar-muhendisligi-3-sinif-ogrencisiyim-sorularinizi-yanitlayabilirim--127634846#127634846
nezcafe arkadaşımın açtığı baya bir soruyu cevapladığı konuya burdan ulaşabilirsiniz:https://forum.donanimhaber.com/bilgisayar-muh-mezunuyum-kafaniz-karisiksa-konusabiliriz--133439336

Sorular odtü veya spesifik olarak bölümlerle ilgili olursa iyi olur. Geçen sene diğer mühendisliklerden hatta sosyal bilimlerle ilgili soru gelmişti, bu tarz soruları cevaplamaya çalışıyoruz fakat sizleri yanlış yönlendirebiliriz. Diğer mühendisliklerle ilgili yine az-çok bilgimiz var fakat tutup da kimya bölümüyle ilgili soru sormazsanız seviniriz :)

Siyasi, dini veya tartışmalı soru sormazsanız iyi olur amacımız siz kafası karışmış gençlere yardım etmek, polemiğe girmek değil. Kısacası b*kunu çıkarmayın işin :)
Bunun dışında her türlü soru sorabilirsiniz, eğer daha spesifik bir sorunuz varsa bize özel mesaj ile de ulaşabilirsiniz.

Bilgisayar: manesfirst, nezcafe
Makineci arkadaş: plankton007
Elektrikçi arkadaşlar: abdulkadir_25, parçalıbulutluhava
M
7 yıl
ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisiyim Sorularınızı Yanıtlayabilirim
Başlığın belirttiği gibi 3'ten 4'e geçiyorum inş. ODTÜ ile ilgili genel sorularınızı veya bilgisayar mühendisliğiyle iligli sorularınızı cevaplamaktan mutluluk duyarım. kafası karışık siz arkadaşların bir kaç sorusunu yanıtlayabilirsem mutlu olurum.
Edit:

bana sıkça sorulan sorulardan bazılarını cevaplamak istedim böylece aklınıza gelmeyip merak ettiğiniz soruları da cevaplandırabilirim
----------------------------------------------
S: Bilgisayar mühendisliği nedir? Ne iş yapar?
C: Bilgisayar mühendisinin görevi her mühendisin olduğu gibi asıl görevi gerçek hayat problemlerine çözüm bulmaktır. Yazılım işinde bu işi yapmak için kullanılan yöntemin bir parçası da kodlamadır. şöyle düşünmeyin "aga bilg. müh. i gece gündüz kod yazıyordur haaa!". öyle bir şey yok arkadaşlar kodlama işin sadece %35'ini falan oluşturuyor. geri kalan kısım analiz, tasarım, test, hata giderme gibi bir sürü kısımdan oluşuyor. tüm yazılımcılar sadece kod yazmak ister fakat böyle bir şey gerçek ve mümkün değildir.
----------------------------------------------
S: Bilgisayar mühendisi olmaya ne gerek var? elektrik-elektronikçiler onların yaptığı işi yapıyor zaten
C: Böyle bir şey kesinlikle doğru değildir. ne EE ciler bilg. işi yapabilir ne de biz onların işlerini yapabiliriz. bir donanım için bir parça kod yazmak kimseyi bilg. müh. yapmaz. tıpkı bizim devre dersi aldığımızda EE ci olmadığımız gibi. ortak derslerimiz olsa da bu iki müh. alanı tamamen farklı problemlerin çözümlerine odaklanmışlardır. haa bazı yerlerde keşişmez mi? kesişir. bilg. müh. liğinin EE ye kaydığı sinyal ve görüntü işleme, gömülü yazılım, robot gibi alanlarda ortak noktalarımız vardır fakat bu iki branşı bir yapmaz.
----------------------------------------------
S: İngilizce bilg. müh. de ne kadar önemlim?
C: inanılmaz derecede önemli. çünkü bu işin duayeni olan adamlar amerikalı. yeni teknolojinin geliştiği yer ve mevcut teknoloji nerdeyse tamamen amerikadan çıkma. öyle olunca bu işin ana dili ingilizce oluyor. yarım yamalak ingilizce ile işinizi ilerletebilseniz de ileri seviye ingilizce kadar efektif olmayacaktır zira tüm videolar, dersler stackoverflow denen güzide sitedeki tüm cevaplar ingilizcedir.

Şimdilik aklıma bunlar geliyor yeileri geldikçe güncellerim inş.

Edit 2:

Hocam arkadaşlardan biri çoook güzel bir araştırma yapmış en iyi bilg. müh. üniversiteleri arasında görmüşsünüzdür muhtemelen ama buraya koyuyorum yine de bakarsınız veriler kendi için konuşuyor zaten:https://forum.donanimhaber.com/bilgisayar-muhendisligi-sececekler-icin-dev-rehber-guncellendi-dunyaca-unlu-sirketler-eklendi--127378584
M
10 yıl
pc için gamepad hakkında bir kaç soru
watch dogs'un çıkmasına az bir süre kala gamepad arayışı içine girdim :D 360 kolu ve f710 arasında kaldım ama 360 kolu için bir adaptör lazım olası biraz kafamı karıştırdı
1. bu adaptörü(internet dışında) nereden alabilirim?
2. pc için 360 kolu varmış onu internet dışında nereden alabilirim?
3. dualshock 4 çıktı. biraz pahalı ama fiyatına değer mi ve pc de çalışır mı?
4. 360 kolu olmazsa ne almalıyım?
şimdiden teşekkürler.
M
10 yıl
asus hd7950 directcu II top veya sapphire 7950
arkadaşlar hangisini alayım aralarında fiyat farkı baya var gibi. asus bu fiyat farkına değer mi? şimdiden teşekkürler.
M
11 yıl
topladığım sistem için yorum
arkadaşlar ana konudan faydalanarak arkadaşım için böyle bir sistem topladım. max. bütçesi 1800-1850 civarında olduğu için ekran kartını geliştiremiyorum. yorumlarınızı bekliyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.