C

Teğmen
08 Mayıs 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
34 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
5 yıl
Ryzen 2500U - RX 540 vs i5 8250U - MX150
Selam forumdaşlar. Bir süredir dizüstü bilgisayarımı yükseltmek için arama yapmaktayım. Bütçem 3000 civarlarında. Şu an elimde iki seçenek var, ikisi de Lenovo'dan. Size sorum şu, aradaki fiyat farkını ödemeye değer mi? Oyun oynayan biriyim, amatör olarak da kodlama ile uğraşıyorum.

(AMD kombosu)https://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-ip330-amd-ryzen-5-2500u-8gb-1tb-radeon-540-freedos-15-6-tasinabilir-bilgisayar-81d20069tx-pm-HB00000FKC68?wt_gl=cpc.dsa.6802.bilgisayarlar-dizustu-bilgisayar-laptop&gclid=Cj0KCQjw19DlBRCSARIsAOnfRehznHJTBzNSXM66Pa7_UqORh0tDpkLXve-6_gxodaSdurmvQbE144MaAhnAEALw_wcB

(Intel kombosu)https://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-330-15ikb-intel-core-i5-8250u-8gb-1tb-mx150-freedos-15-6-tasinabilir-bilgisayar-81de01eatx-p-HBV00000EIPOU

Bu fiyat bandında önerileriniz varsa açığım.

(Buna benzer konular açıldığının farkındayım ancak birebir kıyas yapılan, aradaki fiyat farkının sorgulandığı bir konu görmediğimden açıyorum)

İyi forumlar.
C
6 yıl
Windows 10 dizustu bilgisayar 100% disk kullanımı
Kolay gelsin, Samsung marka dizustu bilgisayarim var. Ust seviye bir model olmasa da is gorecek gucte. Sorunum dizustu bilgisayarimi her actigimda (uyku modundan da acsam) birkac dakikaligina (windows boot ettiginde 10 dk'yi geciyor) disk kullanimimin 100% olmasi. Bu durum hem boot suresini hem de genel kullanimimi cok yavaslatiyor.

Yabanci ve Turk forumlarina baktigimda bunun Superfetch ya da Windows Search'ten kaynaklanan bir sorun oldugunu gordum yalniz ikisini de baslangicta devredisi biraksam da sorun devam etmekte. Yardim onerilerinizi bekliyorum, iyi forumlar.
C
7 yıl
ONEPLUS veya XIAOMI marka telefonlarda tamir servisi?
Arkadaslar merhaba, Oneplus veya Xiaomi marka telefonlar bakiyorum. Aklimdaki soru su: Bu markalarin Turkiyede tamirini yapan yerler bulabilir miyim, malum Cin'den geliyorlar. Kirilir, cizilir ne bileyim teknik servis gerekir, yapacak birini bulabilir miyim? Istanbulda yasiyorum, tesekkurler.
C
7 yıl
Hizmet Ana Bilgisayarı: İslemci Tuketimi
Merhaba, Windows 10 kullaniyorum ve Phenom II X4 955 islemcim var. Bilgisayarim 'idle' yani bos durumdayken dahi Hizmet Ana Bilgisayarinin cekirdeklerimden birini kullandigini farkettim. Islemci kullanimi %25 in altina dusmuyor malesef. Bu durum onceden yoktu, son birkac gundur var. Guncelleme mi yapiyor diye merak edip Windows Guncelleme'sini kapatim ama degisiklik olmadi. Bilgili arkadaslarin yardimini bekliyorum.

Guncelleme: Izlerken arada sirada islemci kullaniminin dusup disk kullaniminin arttigini farkettim. Yani bir seylerle ugrasiyor ama neyle ugrasiyor cozemedim.
C
7 yıl
2000-2200 TL civari dizustu bilgisayar
Merhaba arkadaslar, dizustu piyasasiyla hic alakam yok ama yurtta kaldigim icin almaya karar verdim. 2000-2200 TL ye fiyat/performans olarak kuvvetli bilgisayar onerilerinizi bekliyorum.
C
7 yıl
Kisa film icin konu-konsept lazim
Selamlar. Universitede hazirlik projesi olarak kisa film verildi. 5 kisilik bir grubuz. Aklimiza konsept gelmedi bir turlu. Sizden yardim alayim dedim. Simdi oyle profesyonel bir sey yapma amacimiz yok, mesaja falan da gerek yok 11-12 dakika boyunca izleyiciyi saracak herhangi bir sey yeter. Soyle bir kisa film gordum ondan cok etkilendim:

https://youtu.be/mYP-2UCS5nY

Bu konsept ustune konu onerebilirseniz cok sevinirim
C
8 yıl
Phenom II X4 955 yukseltme onerisi
Arkadaslar merhaba. Sistemim mesajimda mevcut. Gecenlerde GTA IV oynayayim dedim Steamden indirdim kurdum bir de ne goreyim bilgisayarda fps dusmeleri oluyor. 30 un altina dusmuyor evet ama dusus cikislar cok rahatsiz ediyor gozumu. Ben de ekran kartindan degil islemciden kaynaklandigini dusunuyorum. Bu yuzden de merak ettim acaba yukseltsem mi diye. Su an 400-500 TL gibi bir butcem var. i3 6300 - H81 (klasik ) yapip DDR4 e mi gecsem yoksa i5 3470 tarzinda bir islemci mi kullansam ya da FX6300 mu alsam bilemedim. Onerilerinizi bekliyorum. Islemci 3.6 Ghz su an. Her turlu onerinize acigim belki de o paraya yukselttigime bile degmez. Tesekkurler.
C
8 yıl
5820k OC icin 500W yeter mi?
Merhaba. 1 ay kadar once konu acmistim arkadasima alinacak bilgisayar icin ve alindi yardimci olan arkadaslara tesekkurler. Sistemde 5820K-Asus anakart-16GB RAM-PNY Kuadro K420 ekran karti var ve PSU 500W. Markasini modelini hatirlayamiyorum ogrenince konuyu duzenlerim. Sorum su; 500W ile frekansi ne kadar yukseltebilirim (3.3Ghz taban)? Uygun olan siniri astigimda neyle karsilasirim? Donanima zarar gelir mi? Tesekkurler.
C
8 yıl
800-900 TL Telefon Onerisi
Arkadaslar aklimda HTC One M9 var baska onerisi olan varsa paylassin lutfen :)
C
8 yıl
Gigabyte Garanti Hakkinda Yardim [Kart Dondu]
Merhaba arkadaslar bilgisayarimdaki PSU ve ekran kartim bozuldu. Sebebi de bundan 1-2 ay once sabah 6 gibi (bilgisayar kullanilmiyordu birkac saattir) bilgisayardan cikan patlama sesleri ve kasadan yukselen duman. Bunun sebebinin de PSU degil evin elektrigindeki dengesizlik oldugunu dusunuyorum cunku daha once baska bir bilgisayarimi ve evin elektrik supurgesini de mefta etti

Ekran kartim Gigabyte G1 Gaming GTX960. Dun itibariyle babam tarafindan garantiye verildi. Sizce garanti karti kabul eder mi yoksa kullanim hatasi diyip beni uzer mi. En azindan ne kadar garantide kalir onu merak ediyorum cunku 2 hafta sonra sehirdisina cikacagim universiteden oturu, bilgisayari da goturecegim ekran kartim yetisir mi? Yetismezse yenisini almak zorundayim. Tesekkurler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.