B

Teğmen
27 Mart 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
66 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
2 ay
Amazon iletişim iznine 300/120₺ Promosyon
< Resime gitmek için tıklayın >

Amazon.com.tr uygulaması üzerinden "Anında 120tl indirim" banner reklam ile kampanya başlatılmış. Mobil uygulamada gözüküyor ama web sitesinde çıkmadı.

Mobil uygulamaya bakıp banner varsa oradan katılabilirsiniz.

Detay Sayfası link


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


 Bu teklif ("Teklif") sadece davet alan müşteriler için geçerlidir. Müşteriler, Amazon.com.tr'den, anlık ileti bildirimi veya sitede banner yoluyla bu Tekliften yararlanmaya davet edilebilir. Müşteriler, Teklifin açıklandığı https://www.amazon.com.tr/b?node=56923047031 sayfasını ziyaret ederek ve Teklifin Hüküm ve Koşullarını görüp göremediklerini kontrol ederek bu Teklif için uygun olup olmadıklarını teyit edebilirler. Amazon tarafından davet edilen ve Teklif sayfasını ziyaret eden müşteriler ("Uygun Müşteriler"), 31 Aralık 2024 saat 23:59'a kadar en az 300 TL veya üstü uygun ürünlerde (aşağıda uygun ürün kapsamı “Nitelikli Ürünler” olarak belirtilmiştir) geçerli olmak üzere 300 TL veya üzeri tutarda alışverişlerinde, aynı alışverişte kullanmak üzere bu Teklif’in hüküm ve koşullarına uygun olarak 120 TL promosyon kodundan yararlanacaktır.
B
5 yıl
3 Aralık Engelliler Günü KUTLANMAZ
Merhaba Arkadaşlar,

Bugün 3 aralık engelliler günü fakat toplum bugünü kutlanacak bir günmüş gibi kutluyor.

Bugün Farkındalık günü, engellilerin yani "engellenen bireylerin" yaşadığı sorunların farkına varmanız gereken birgün.

Yazıya devam etmeden önce kendimi tanıtayım. 13 yıllık omurilik felçlisiyim ve akülü tekerlekli sandalye ile mobilize oluyorum.

Bu gün tüm sosyal mecralarda bir günlük duyarlılık kasma gününden ibaret olmuş. Bide doğru yapsalar bari ortalık da bir söz var. "Hepimiz engelli adayıyız" aday olup olmamanız bizi ilgilendirmiyor. Zaten belli sıfatlarla bizi ötekileştiriyorsunuz. Sürekli saçma sapan yardımlar ile muhtaçmış gibi algılatıyorsunuz.
Anayasal hakkımızı "eşit yaşam" hakkımızı gasp ediyorsunuz. 13yıl önce çıkan 5378 sayılı kanunu uygulamıyorsunuz.

Engelli adayı olan arkadaşların neye aday olduğunu anlamaları için gecen yazdığım bir yazıyı ekliyorum. Ve sevgiyle her engelli aşan arkadaşların da alttaki hangi engelleri sevgiyle aşabileceğini sormak istiyorum.

quote:

Bu engeller başlıca; erişilebilirlik, ulaşım, ortak kullanım alanları, otoparklar, eğitim ve iş hayatı, kamu binaları ve özel işletmeler vb… şeklinde her alanda karşımıza çıkıyor.
Daha anlaşılabilir olması için örnekler ile anlatacağım.
Kaza sonucu Yeni engelli olmuş birisinin karşılaştığı engelleri hızlıca anlatayım. Türkiye'de fizik tedavi ve rehabilitasyon yeterli değil. Hastaneden taburcu olduğunda rehabilite olmamış vaziyette çıkışınız yapıyor. Çıkıp eve geliyorsunuz ve engeller karşınıza çıkmaya başlıyor.
Ev 3.katta ve asansör yok! Evi değiştirmeniz lazım yoksa evde hapis olarak kalırsınız. (Ki zaten genelde öyle oluyor). Şanslı iseniz aileniz evi değiştirmeye karar veriyor. Fakat uygun ev bulmak aylarca sürüyor. Uygun ev buluyorsunuz ama binanın girişi uygun değil. Başka ev buluyorsunuz bina girişi uygun ama asansör küçük bir diğer çok uygun ama ev sahibi engelli istemiyor.
Ev buldunuz, taşındınız.. Sosyal hayata katılım sağlamalısınız. Dışarıya çıktınız; kaldırımlar uygun değil, uygun olan kaldırımlarda da rampalarının önünde araç park edilmiş…
Acıktınız, Restoranta gitmek istiyorsunuz fakat girişlerinde rampa yok… Açıkça “engelliler giremez” demek istiyorlar. Aynı sorun cafelerden bankalara kadar her yerde karşınıza çıkıyor. Eski arkadaşlarınızla buluşmak istiyorsunuz. Uzak bir yerde cesaret edip yola çıktınız. Dolmuşların hepsinde engelliye uygun işareti var. Durduğunuz da sizi almıyorlar. Çünkü rampaları yok! Özel halk otobüsleri aynı şekilde…
İett otobüsleri rampalı fakat şöför durağa yanaşmıyor. Aracı da yan yatırmıyor, gelip rampayı da açmıyor. İnsanlardan yardım isteyip rampayı açtırıyor sunuz. Otobüse bindiniz ohh nihayet diyecekken, engellilere ayrılmış alan gasp edilmiş. İnsanlar yer vermiyor. Kavga gürültü yerinizi aldınız. İnerken aynı sıkıntı…
Eve dönerken metro kullanmak istediniz. Asansör bozuk!
Metrobüs kullanmaya karar verdiniz. Asansör önünde kalabalık sıra bekliyor. Halbuki az geride ki yürüyen merdiven ile çıkabilirdi. Ama algıları kıt olduğu için asansör de de yürüyen merdivende de ayakda durup kullanacaklarını algılayamadıkları için asansör için sıraya girmişler. Bağırış çağırış benim önceliğim var yol verin! Diyorsunuz ama sizi duyan yok! Sonunda sıra geldi. Çıktınız metrobüse yine yardım ile bindiniz. Durağa geldiniz ve şok! asansör bozuk! Çözüm önerilerinizi bekliyoruz…
Eğitim hakkınız aynı şekilde mimari ve muhtelif sebeplerden dolayı özgün eğitime katılamıyorsunuz. Dışardan yada uzaktan eğitim ile idare etmelisiniz.
İş Hayatında ise görüşmeye gittiniz de görüşemiyorsunuz bile üst katta ki mülakata giremiyorsunuz. Bazen mülakatta engelli olduğunuzu görünce biz sizi ararız der yollarlar. Uygun yer bulsanız da servisi uygun olmaz.. Mecburen Evden çalışacak iş bulmak zorunda kalıyorsunuz.
Eğitim evden, iş evden, günlük hayatın evden toplumdan izole yaşam yaşıyoruz.
Bir ülkenin medeniyeti engellilerinin topluma katılım oranından anlaşılıyor.
Engellilere destek olmak isteyen varsa, engel olmayın yeter. Asansörleri kullanmayın. Engellilere ayrılmış otopark alanlarını kullanmayın. Rampa önlerine araç park etmeyin.
İşletmeniz var ise mimar iseniz yapınızın erişebilir olmasına dikkat edin. Kısacası eşit yaşam hakkımıza saygı gösterin.

https://twitter.com/cansengul_
B
7 yıl
Amazon.de 60€ Su Arıtma Cihazı Gümrüğe Takılır mı?
Merhaba Arkadaşlar bir sorum olacak,

Türkiye'de 500₺ ye satılan bir arıtma cihazını Amazon.de 60€ fiyata buldum. Tr ye ücretsiz gönderimi var. Amazon.com da vergi olduğu zaman çıkıyordu. Amazon.de de 60€ olan bu üründe extra bir ücret çıkmadı.

Bu şekilde satın alsam gelince gümrüğe takılma gibi bir durum olur mu? Olursa ne yaparım?

Ürün bu:https://www.amazon.de/CLEANSUI-CSP601-CSP601-SV-type-purifier-faucet/dp/B00200L8OU/ref=sr_1_sc_1?ie=UTF8&qid=1489781999&sr=8-1-spell&keywords=cleinsui
B
7 yıl
(İban Eklendi) Destek bekliyoruz! : Öğrencilere Robotik Eğitim İmkanı Sağlıyoruz
Edit: Destek veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Aldığımız malzemeler az da olsa ihtiyaçlarını karşıladı. Kampanyayı pasif hale getiriyorum. Ama yine de elinde arduinu parçası vb malzeme olan yine farklı şekilde yardım yapmak isteyen olursa öğretmen arkadaş ile iletişime geçebilir. Tekrar Teşekkürler.






Merhaba Arkadaşlar,

Yıllardır foruma üyeyim adım Can, bulunduğum süre zarfın da çok şey öğrendim özellikle alış-veriş hakkında :)

Geçen gün Manisa'da yaşayan bilişim Öğretmeni arkadaşımla konuşurken, Öğrencilerin durumunu ve gelecek vaat ediyorlar mı? diye sorduğum da, çok becerikli ve gelecek vaat eden öğrencilerin olduğunu ama imkanlarının ve araç gereçlerinin olmadığını söyledi.

Kendimce yardım etmek istedim fakat özellikle kodlama için eğitici setlerin pahalı olduğunu gördüm. Bir set aldım ama fazlası gerekiyor...

Ve siz aklıma geldiniz

Dh nin yardım edebileceğini bildiğim için arkadaşımdan okul hk. yazı ve ihtiyaç listesi istedim.
Listeyi ve yazıyı ekleyeceğim fakat böyle bir yardım kampanyası nasıl yürütülür bilmiyorum. Tecrübeli arkadaşlardan yönlendirme bekliyorum.

Edit: @bilgehankalkan Arkadaşımızın öneri üzerine, set yerine klon parça olarak liste çıkardık. Fiyat ve linkleri ile beraber konuya ekledim.
Listedeki ürünlerden gönlünüzden koptuğu kadar alıp, vereceğim öğretmen arkadaşımın adresine yollarsanız yüzlerce öğrenciyi hem sevindirecek hemde eğitimine destek olacaksınız. Az-Çok demeden 1 parça bile ürün yollasanız çok faydası olacaktır. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Edit 2:
Başka Bir arkadaşın önerisi üzerine, parça alıp yollayamayanlar için hesap numarası ekleyeceğiz. Öğretmen arkadaş memur olduğu için onun hesabı veremeyeceğiz ama Kendi hesap numaramı vereceğim. Para gönderen arkadaşlar mesaj yazarsa toplanan paranın miktarını herkes görebilir. Parça alıp gönderdikçe Şipariş Resmi ve kargo takip noyu konuya ekleyeceğim.

Az çok demeden destek olmanızı bekliyoruz. Öğrenciler İl bazında yapılan yarışmaya katıldılar ama parça eksikliğinden aynı anda çalışamıyorlar:(
Bu yüzden desteğiniz çok önemli

Enpara İban Numarası

TR61 0011 1000 0000 0043 3643 27


Destekleyen Arkadaşlar:

1.Bluecns(set)
2.Robotistan (set)
3.ŞafakGTR (kumandalı araçlar yedek parca için)
4.mic99 (Havale Para)
5.Vezzuha (havale para)
6.Canan (havalepara)
7.İrem Pasta evi (havale para)


(Setler Gelmeye başlayınca öğrencilerin ss ekleyeceğim)
Yolladığımız ilk setle çalışan öğrenciler

Videoyu izlemek için tıklayınız


quote:

Merhaba;
ismim Özkan , Manisa Kula Bebekli 75.Yıl Ortaokulu'nda Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak görev yapıyorum. KodlaManisa Pojesi kapsamında öğrencilerimize kodlama eğitimi veriyoruz. Bu eğitim sürecinde Code.org sitesini ve Scratch programını kullanıyoruz. Bir köy okulu olduğumuz için neredeyse hiç bir öğrencimizin evinde bilgisayar yok. Bilgisayarla ilk okulda tanışıyorlar yada daha önceden gidebildilerse bir internet kafede tanışmış oluyorlar. Bu yüzden kodlama eğitimine geçmeden önce uzun bir süre bilgisayarla ilgili genel bir eğitim veriliyor. Bu şartlara rağmen kodlama alanında becerikli ve gelecek vaadeden öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimize Code.org ve Scratch dışında robotik alanında da eğitim vermek istiyoruz fakat gerekli donanımlara sahip değiliz. Bu donanımları alacak maddi gücümüzde yok açıkçası. Okulun ana ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar maddi gücümüz anca var. İsteğimiz bu donanımları almamızda bize destek olmanız. Asla maddi bir yardım istemiyoruz. Bizim isteklerimizi karşılayabilecek donanım setlerini aşağıya yazıyorum, yardımda bulunmak isteyen arkadaşlar varsa setlerden alıp okulumuza gönderebilirlerse benim ve öğrencilerimizin çok memnun kalacağından şüpheniz olmasın. Şimdiden çok teşekkür ediyorum..

Okul Bilgileri;
Bebekli 75.Yıl Ortaokulu
Adres : Bebekli Mahallesi Bebekli 75.Yıl Ortaokulu Kula/MANİSA
Telefon : 02368311073
Web :http://bebekli75yilortaokulu.meb.k12.tr/
E-Posta : 724943@meb.k12.tr

Yetkili;
Özkan A. - Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

B
8 yıl
4 Kat üstte Wifi sinyalini nasıl verebilirim?
Merhaba

1. katta Süperonline Airties Modemi bağlı 70 mbps wifi sinyal gücü var. 5. kata yani 4 kat üstte internet vermem gerekiyor. Modem den de memnun değilim değiştirmek istiyorum. Aşağıda ki gibi yapsam nasıl olur acaba?


Bina fotoğrafı

Bu modemi alsam

Antenin birine bunu takıp dışarı koyup üst kata çevirsem

Üst kata da bunu taksam

Üst kata internete rahat girebilirler mi?
B
8 yıl
4 Kat Üstte İnternet Verme Yöntemleri
Merhaba

1. katta Süperonline Modemi bağlı 70 mbps wifi sinyal gücü var. 5. kata yani 4 kat üstte internet vermem gerekiyor. Sinyal güçlendirici anten vs ne yapabilirim tecrübesi olan arkadaşların tavsiyesini bekliyorum.

Bina fotoğrafı
B
8 yıl
Asp.net Üyelik sisteminde üye izinleri
Merhaba Asp.net dilinde yazılmış üyelikli ilan sitem var. Paralı üyelik ile çalışıyor. Telefon numaralarını ve mesaj yollamak için paket almaya yönlendiriyor.
Talep mesajı yollamak ücretsiz normal mesaj yollamayı da ücretsize nasıl çeviririm.

https://yadi.sk/i/1jqWiWdJmBCDL


 If (dtUyeKontrol.Rows.Count = 0) Then 
txtMesaj.Visible = False
txtMesajBaslik.Visible = False
Else
litEPosta.Text = dtUyeKontrol.Rows("0")("EPosta")
End If

Dim dtUyePaketleri As DataTable = UyePaket.UyePaket(CInt(litAlanID.Text.ToString))
If (dtUyePaketleri.Rows.Count > 0) Then
For Each dr As DataRow In dtUyePaketleri.Rows
Dim dtPaketler As New DataTable
Dim cmdPaketler As New SqlDataAdapter("SELECT ID, PaketAdi, MesajAtabilir, TelefonGorebilir, EMailGorebilir FROM UyelikPaketleri WHERE (ID = " & dr("PaketID") & ") ORDER BY SK DESC", objSqlConnection)
cmdPaketler.Fill(dtPaketler)

If (dtPaketler.Rows(0)("MesajAtabilir")) Then
pnlFormForm.Visible = True
pnlParaliUyelik.Visible = False
Exit For
Else
pnlParaliUyelik.Visible = True
pnlFormForm.Visible = False
End If
Next
Else
pnlParaliUyelik.Visible = True
pnlFormForm.Visible = False
End If

If ((IsNothing(objSqlTransaction)) OrElse (IsNothing(objSqlTransaction.Connection))) Then
objSqlTransaction = objSqlConnection.BeginTransaction(IsolationLevel.ReadCommitted)
End If


Mesaj.aspx.vb de bu kısımdan değişebilir miyim?
B
8 yıl
Yardimciara.com- Aileler ile Yardımcıların Buluşma Platformu
< Resime gitmek için tıklayın >



Yardimciara.com- Aileler ile Yardımcıların Buluşma Platformu



Yardimciara.com, Damla Danışmanlık bünyesinde hayata geçirilmiş olan bir sosyal iş arama ve paylaşım platformudur.

Üyelerimizin istek ve talepleri doğrultusunda, sitemiz her geçen gün yenilenmekte ve emin adımlar ile büyümektedir.

Sitemiz de gerek iş arayanlar gerekse işveren üyeler özellik filtreleme ile uygun kişiye ya da uygun ilan sahibi ile iletişime geçebilmektedir.

Aradığınız; gerekli eğitimi almış ve bilgileriyle bakım hizmetlerini ileriye taşıyacak olan çalışanı en kısa sürede süre içerisinde bulacaksınız.

Temel hedefimiz bu organizasyon içerisinde yer alan adayların mutlu bir iş ortamı sağlayabilmesi ve üyelerimizin de onlara sağlamış olduğumuz iş arkadaşlarından memnun ve mutlu olmasıdır.

< Resime gitmek için tıklayın >

Misyonumuz:

Hizmet sektörü içerisinde önemli ve geniş bir yer tutan insan kaynakları, gelişen ve değişen günümüz çalışma hayatının vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir.

Teknolojinin çok hızlı olarak gelişmesiyle birlikte iletişim açısından küçülen dünyamızda ihtiyaçlarımıza çözüm olacak birçok seçenek bulabiliyoruz artık. Fakat bu çok seçeneklilik zaman zaman bazı sorunlar oluşturabilmektedir.

Yardimciara.com, insan kaynakları alanındaki sorunları belirleyerek çözüm yolları üretmiş ve bu çözüm yollarını kullanmak üzere sektörde ki yerini almıştır.

Firmamız Damla Danışmanlık bünyesinde hizmet sektörüne yeni katılmış olmasına rağmen, bu alanda gelişimini zamanın getirdiği yenilikler doğrultusunda devam ettirmektedir.

Geçmişimizden aldığımız destek ile bugünlere kadar gelen ve sürekli olarak artan aday profilimiz ile teknolojik bir alt yapı, işinde uzman, bilgili çalışanları ile istenen hedefler doğrultusunda piyasadaki hizmetimizi sürdürmekteyiz

Hizmet sektörü içerisinde insan kaynakları alanında ister mavi ister beyaz yaka olsun her tür pozisyon ve çalışma alanları için personel ve eleman açığının giderilmesi yönünde istenilen kriterler de eleman temini ve işe yerleştirme için çalışmaktayız.

Görevimiz, faaliyet gösterdiğimiz bu alanda dürüst, güvenilir ve bilinçli olarak hizmet vermek. İstihdam ihtiyaçlarını doğru tespit ederek, hızlı ve net bir şekilde ihtiyacın giderilmesini sağlamaktır.

Firmamız, iş etiğinden ödün vermeden, yasaların dışına çıkmadan, insan çalışma ve sosyal hayatının gerekleri doğrultusunda tavizsiz çalışmalarını sürdürmektedir.
< Resime gitmek için tıklayın >
Vizyonumuz:
Yardimciara.com olarak firmamız yaptığı işin bilinç ve ciddiyeti, kendine olan öz güveni ile geleceğe güvenle ve emin adımlarla yürümektedir.

Firma olarak hedefimiz, insan kaynakları alanında ve hizmet sektöründe tüm çalışmaları ile takdir edilen öncü ve yenilikçi firmalar arasında yerimizi almaktır.

Öncelikli hareket noktamız, faaliyette bulunduğumuz hizmet alanında sistemli ve özgün çalışma metotlarını uygulayarak en iyi hizmeti vermektir.

Yükümlülüklerimizin bilinci, sorumluluklarımızın ciddiyeti ile toplum hayatının gereksinimlerine çözüm olacak projelerle geleceğe ışık tutmanın gayreti içerisindeyiz.;

İnsan kaynakları sektöründe ki faaliyetlerimizi sürdürürken günümüz şartları içerisinde ihtiyaçların doğru olarak anlaşılması ve giderilmesi için en kısa sürede uygun çözüm yolları buluyoruz.

Gereken sağlıklı iletişimin kurulması yönünde ki çalışmalarımız üzerinde titizlikle duruyoruz. Başarılarımızı birlikte çalıştığımız insanların memnuniyetleri ile ölçüyoruz.


Değerlendirmelerimizi hizmet alan ve hizmet verenlerin görüş ve talepleri doğrultusunda yapıyoruz. İçinde yaşamış olduğumuz toplum hayatına katkıda bulunmak için imkânlarımız dâhilinde gereken tüm çabayı gösteriyoruz.


Damla İnsan Kaynakları; Bu Gün Olduğu Gibi Gelecekte de Sizin İçin Sizinle Birlikte Olacaktır.



Hizmet verdiğimiz Alanlar: Çocuk bakıcısı, Bakıcı iş ilanları, Yabancı çocuk bakıcısı, Hasta bakıcı iş ilanları,
Bebek bakıcısı arıyorum, Eve yardımcı, Yatılı çocuk bakıcısı, Ev iş ilanları, Evde hasta bakıcı, Çocuk bakıcısı arayan aileler,
evde bakıcı hizmetçi, gündelikçi, Temizlikçi, dadı, engelli hasta bakıcı, bebek bakıcısı,


Ev işlerinde yardımcı, hasta-yaşlı ve çocuk bakıcılarını aileler ile buluşturan platform ====> Yardimciara.com
B
9 yıl
Tüketici Kredilerinde ve Kredi Kartlarında Yeni Dönem!
Tarih: 25/05/2015


Değerli okurlarımız 22 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de “Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği” yayımlanmıştır. Yönetmelikle önemli değişiklikler getirilmiştir. Bugünkü yazımızın konusunu söz konusu yönetmelikle getirilen yenilikler oluşturulacaktır.

SORU: Yönetmeliğin kapsamına hangi krediler girmektedir?

Yönetmeliğin kapsamına kredi kartı sözleşmeleri, tüketici kredileri sözleşmeleri ve kredili mevduat sözleşmeleri girmektedir. Konut finansmanı sözleşmeleri ile kredinin 30 gün içinde geri ödenmesini gerektiren kredili mevduat sözleşmeleri ile çek ve teminat mektubu gibi gayrinakdi kredi sözleşmeleri girmemektedir.

SORU: Sözleşmenin şartlarının sonradan değiştirilmesi mümkün müdür?

Burada ikili bir ayrıma gidilmiştir. Buna göre,

- Belirli süreli kredi sözleşmesinin şartları, tüketici aleyhine değiştirilemez. Örneğin 10 yıl vadeli bir konut kredisinde faizlerin yükseldiği gerekçesi ile faiz oranları değiştirilemeyecektir.

- Belirsiz süreli kredi sözleşmelerinde akdi faiz oranında değişiklik yapılması hâlinde, bu değişikliğin yürürlüğe girmesinden 30 gün önce, tüketiciye yazılı olarak bildirimde bulunulması zorunludur. Faiz oranının artırılması hâlinde, yeni faiz oranı geriye dönük olarak artırılamayacaktır. Tüketici, bildirim tarihinden itibaren en geç 60 gün içinde borcun tamamını ödediği ve kredi kullanmaya son verdiği takdirde faiz artışından etkilenmeyecektir.

- Süreli sözlemlerde yer alan akdi faiz oranı dışında diğer sözleşme şartlarında değişiklik yapılması halinde, bu değişikliğin yürürlüğe girmesinden 30 gün önce tüketiciye, yazılı olarak bildirilmek zorunludur. Tüketici, bu değişikliği kabul etmeyerek sözleşmeyi fesih hakkını kullanabilir.

SORU: Erken ödeme mümkün müdür ve erken ödemenin avantajları nelerdir?

Tüketici, vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabilir veya kredi borcunun tamamını ya da bir kısmını erken ödeyebilir. Bu hâllerde kredi veren faizin tamamının veya bir kısmının peşin olarak tahsil edildiği durumlar da dahil olmak üzere gerekli indirimi yapmakla yükümlüdür.

Kredi veren, faizin tamamının veya bir kısmının tüketiciden peşin olarak tahsil edildiği kredilerde, tüketicinin erken ödeme yapması halinde akdi faiz oranı üzerinden gerekli indirimi yapmak üzere bir sistem kurmakla yükümlüdür.

SORU: Ara ödeme yapılması mümkün müdür?

Tüketicinin ara ödemede bulunması durumunda kalan anapara borcu üzerinden, akdi faiz oranı ile bir önceki taksit tarihinden itibaren işleyen gün sayısı dikkate alınarak bulunacak faiz ve faiz üzerinden hesaplanacak vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülükler toplamı tüketiciden tahsil edilir. Tahsil edilen bu tutar dışında kalan kısım anapara borcundan düşülür. Bu durumda kalan taksit sayısı ve ödeme tarihleri değişmeden yeni taksit tutarı ve yeni ödeme planı oluşturulur. Ancak tüketicinin talep etmesi halinde taksit sayısı değişmeyecek şekilde erken ödemesi yapılan taksit sayısına göre ödemesiz dönem veya tüketicinin yazılı veya kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla talep etmesi ve tarafların mutabakatı ile mevcut ödeme planından farklı taksit sayısı ve ödeme tarihleri de belirlenebilir.

Tarafların mutabakatı halinde yeni ödeme planında yer alan taksit tutarı erken ödeme öncesi taksit tutarından fazla olabilir.

Faizin tamamının veya bir kısmının tüketiciden peşin olarak tahsil edildiği kredilerde, ara ödeme yapılması durumunda, ödeme yapılan tarih ve tutar esas alınarak akdi faiz oranı üzerinden gerekli faiz iadesi yapılır.

SORU: Temerrüt ve geç ödeme halinde kredi hemen geri çağırılabilecek midir?

Tüketici kredisi sözleşmelerinde, tüketicinin taksitleri ödemede temerrüde düşmesi durumunda, kredi veren, borcun tamamının ödenmesini talep etme hakkını saklı tutmuşsa, tüketicinin de birbirini izleyen en az iki (2) taksidi ödemede temerrüde düşmesi hâlinde kullanılabilir. Kredi verenin bu hakkı kullanabilmesi için tüketiciye en az otuz gün süre vererek muacceliyet uyarısında bulunması zorunludur. Muaccel kılınan taksitlerin hesaplanmasında faiz ve ücretler dikkate alınmaz.

Örneğin, kredi kullanılarak taksitle konut veya otomobil alınmış ise ve konut veya arabanın üzerinde bankanın rehni var ise bir taksit ödenmedi diye banka harekete geçemeyecektir. Bankanın harekete geçmesi için 2 taksidin ödenmemiş olması ve bankanın borcun muaccel hale geleceğini 30 gün süre vererek bildirimde bulunması gerekecektir.

Temerrüt veya geç ödeme durumunda tüketiciden sözleşmede yer alan akdi faiz oranının yüzde otuz fazlasından daha yüksek bir oranda gecikme faizi tahsil edilemeyecektir. Aksi halde, kredi veren, fazla tahsil ettiği tutar ile fazla tahsil edilen tutarın tahsil edildiği tarihle fiilen tüketiciye geri ödendiği tarih arasındaki süre için sözleşmede yer alan akdi faiz oranının yüzde otuz fazlası üzerinden hesaplanacak faizi tüketiciye ödemekle yükümlüdür. Bunun anlamı yüzde otuzdan fazla tahsilat yapan kredi verenlerin tüketiciye ceza ödemek zorunda kalacaklarıdır.

Kredi veren, tüketicinin temerrüde düşmesi ya da geç ödemede bulunması durumunda, geç ödenen tutar içinde yer alan anapara tutarı üzerinden gecikme faiz oranı ile geç ödenen gün sayısı dikkate alınarak bulunacak faiz ve bu faiz üzerinden hesaplanacak vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülükler toplamını tüketiciden talep edebilir.

SORU: Faiz oranı sonradan değiştirilebilecek midir ve bileşik faiz uygulanması mümkün müdür?

Belirli süreli tüketici kredisi sözleşmelerinde faiz oranı sabit olarak belirlenir. Sözleşmenin kurulduğu tarihte belirlenen bu oran tüketici aleyhine değiştirilemez.

Tüketici kredisi sözleşmelerinde tek bir akdi faiz oranına yer verilir. Erken ödeme, temerrüt veya benzeri durumlarda bu akdi faiz oranı dikkate alınır.

Temerrüt hâli de dâhil olmak üzere, tüketici işlemlerinde bileşik faiz uygulanmayacaktır. Daha önceki yazılarımızda da ele aldığımız üzere Yeni TTK ile ticari olmayan işlerde bileşik faiz uygulaması yasal değildir.

Belirsiz süreli tüketici kredisi olarak kabul edilen kredi kartı sözleşmelerinde uygulanacak faiz oranı, kredi kartı sözleşmesi uyarınca belirlenen faiz oranından fazla olamayacaktır.

SORU: Cayma hakkı mümkün müdür, kaç gün içinde krediden cayılabilecektir?

Tüketici, on dört (14) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

Cayma hakkı süresi, sözleşmenin kurulduğu tarihte başlar. Kredi veren, cayma hakkı olduğu konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür.

Cayma hakkını kullanan tüketicinin krediden faydalandığı hâllerde, tüketici, anaparayı ve kredinin kullanıldığı tarihten anaparanın geri ödendiği tarihe kadar olan sürede tahakkuk eden faizi en geç cayma bildirimini kredi verene göndermesinden sonra otuz (30) gün içinde geri öder. Bu süre içinde ödeme yapılmaması hâlinde tüketici kredisinden cayılmamış sayılır.

Faiz, akdi faiz oranına göre hesaplanır. Tüketiciden, hesaplanan akdi faiz ve bir kamu kurum veya kuruluşuna veya üçüncü kişilere ödenmiş olan ücretler dışında herhangi bir bedel talep edilemez. Bu bedeller dışında kalan ve tüketiciden tahsil edilen her türlü ücret, tüketicinin anapara ile tahakkuk eden faizi kredi verene geri ödediği tarihten itibaren yedi (7) gün içinde tüketiciye iade edilir.

Belirsiz süreli tüketici kredisi sözleşmelerinde; sözleşmede feshin bildirimine ilişkin bir süre belirlenmemiş ise tüketici herhangi bir zamanda, ücret ödemeden kredi verene yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirimde bulunarak sözleşmeyi feshedebilir. Ancak sözleşmede feshin bildirimine ilişkin bir süre belirlenmiş ise, bu süre bir ayı geçemez.

Kredi verene sözleşmeyi fesih hakkı tanınmış ise kredi veren, en az iki ay önceden tüketiciye yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirimde bulunarak belirsiz süreli kredi sözleşmesini feshedebilir.

Sözleşmede kararlaştırılmış ise kredi veren haklı nedenlerin varlığı halinde bildirim süresine uymadan belirsiz süreli kredi sözleşmesini feshedebilir. Bu durumda kredi veren fesihten önce fesih ve nedenleri hakkında yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile tüketiciyi bilgilendirir. Ancak, fesihten önce bilgilendirmenin mümkün olmaması halinde bu bildirim en geç fesihten hemen sonra yapılır.

SORU: Krediler için sigorta yaptırılması zorunlu mudur? Sigorta yaptırılacak ise kredi kullanılan kuruma yaptırmak mecburi midir?

Tüketicinin yazılı olarak açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili sigorta yaptırılamaz. Tüketicinin sigorta yaptırmak istemesi hâlinde, istediği sigorta şirketinden sağladığı teminat, kredi veren tarafından kabul edilmek zorundadır.

SORU: Kredi nedeniyle açılan hesaptan masraf talep edilebilecek midir?

Belirli süreli kredi sözleşmesine ilişkin bir hesap açılması ve bu hesaptan sadece kredi ile ilgili işlemler yapılması durumunda, tüketiciden bu hesaba ilişkin herhangi bir isim altında ücret veya masraf talep edilemez. Bu hesap, tüketicinin aksine yazılı talebi olmaması hâlinde kredinin ödenmesi ile kapanır.

Tüketicinin açık talimatı olmaksızın belirli süreli kredi sözleşmesi ile ilişkili bir kredili mevduat hesabı sözleşmesi yapılamaz.

SORU: Bu düzenlemeler ne zaman yürürlüğe girecektir?

Yönetmelik düzenlemeleri yayımı tarihi olan 22 Mayıs 2015’ten itibaren altı ay sonra yürürlüğe girecektir.

Değerli okurlarımız söz konusu yönetmelikte de açıkça düzenlendiği üzere bileşik faiz uygulaması mümkün olmayacaktır. Bu nedenle de faizin çok yüksek olduğu konusunda şüphe duyulması halinde kredi verenden faizin nasıl hesaplandığını mutlaka teyit ediniz.

Gazeteport



Resmi gazate ilanı:http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/05/20150522-2.htm
B
9 yıl
Vestel Glass Su Isıtıcı 49.90 TL -15 TL Paypal indirimi
< Resime gitmek için tıklayın >

Vestel V-Brunch 2000 Glass Su Isıtıcı Krem

Ürün nasıldır bir fikrim yok 49.90 TL Fiyatı var. En ucuz 74 tl

49,90 tl yanına birşey ekleyip 50 tl tamamladıktan sonra 15 tl paypal indirimi yapılabilir. Birde 5.49 tl kargo ekleniyor. Ürün 40 Tlye gelmiş olur.

Birde ürünün yanına kargo bedava yapabileceğiniz ürünler de ekleniyor. Örneğin 12li kalem pil 8 tl onu ekleyince kargo ücretsiz oluyor.

49.90 + 7.90 = 57.80 - 15 = 42.80 TL

Hızlıal.com
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.