O

Haber Editörü
29 Şubat 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
26 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
2 yıl
Para kazanmak için mutlaka kullanmanız gereken yazılımlar! (Windows)



Herkese merhabalar bu videoda: video kurguculuğu mesleğinden para kazanmak için; sektöre göre video programları tercihleri oluştuğunu, yolumuzu bu doğrultuda çizmemiz gerektiğini anlatıyor ve rehber olmasını umuyoruz.



 



Premiere Pro, Davinci Resolve (Ücretsiz), Edius, Vegas Pro, Avid Composer, Reaper (Müzik) Programları hakkında yorumlarımı yapıyorum.



Reaper programı aslında ücretsiz bir program fakat satın alma işlemi yapmazsanız; Program açıldığında 5 Saniye size programı almak isteyip istemediğinizi soruyor, Winrar gibi düşünebilirsiniz almasanız da tam sürüm özelliklerini kullanabiliyorsunuz.



Unutmayın ki; ne kadar iyi olursanız olun eğer firmanın içindeki çarka uyum sağlayamazsanız burada firmalar tercihlerini başka yönden kullanacaktır.



Lütfen değerli bilgilerinizi paylaşmayı unutmayınız.



Sizce bir sonraki videonun konusu ne olmalı, merak ettikleriniz nelerdir?


O
2 yıl
Fujifilm X-T4 ve kullandığımız ekipmanlar! Tercih yönetimi, sektör meseleleri hakkında sohbet ediyoruz. Ne Canon ne de Sony ağlamadı!



Kullandığımız Demirbaş Ekipmanlar 



Fujifilm XT-4



Godox M1 RGB Işık



Fujinon XF16mmF1.4 R WR Objektif



Fujinon XF18-55mmF2.8-4 R LM OIS Objektif




Bu video inceleme videosundan ziyade deneyimlerimizi aktardığımız ve neden tercihlerimizi Fujifilm yönünden kullandığımıza dair anlatım gerçekleştirdiğimiz bir videodur.



Videoda Kayıtçı ile beraber 10Bit video çekebiliyorsunuz dediğimde: 4.2.2 10Bit demeyi unutmuşum not olarak da ekleyeyim.



Tamamen kişisel deneyimler artı tecrübelerin anlatılmaya çalışıldığı bu videonun; ekipman almak isteyenler, bu işe yatırım yapmak isteyenler için yol gösterici olmasını umuyorum.



Video da anlatmayı unuttuğum Fujifilm Cam Remote (Telefondan Kontrol Yazılımı) için konuşmak gerekirse, Fujifilm mühendislerinin gerçekten üstüne düşündüğü belli olan, şansa bırakılmamış kafa yorularak nasıl kötü bir yazılım yapabiliriz ve hiç akıcı olmaz diyerekten 1Fps akıcılığında görüntü aktarımı sağlaya(maya)n ''kötü'' bir yazılım üretilmiş diyebiliriz.



Eğer rozetlerde DH Kötü Yazılım ödülü olsaydı kesinlikle verirdim, tüm bu kötü yönlerinin yanında da F/P açısından güçlü olması, teknik özelliklerinin üst ürünlere kafa tutması bir yana, Fotoğraf çekiminde yarattığı avantajla birlikte bana göre Fiyat/Performans ve yine Performans olarak ciddi bir şekilde düşünülmesi gereken bir ürün olduğunu düşünüyorum.



 


O
2 yıl
Bu fiyata böyle performans yok! GODOX MOVELINK

Uzun bir süre boyunca incelediğim,deneyimlediğim ve aynı zamanda satın aldığım Godox Movelink modelini inceliyorum,bana göre olan + ve - yönlerini hür bir şekilde belirtiyorum.



Alacak kişilere yardımcı olacağını düşündüğüm bu video hakkında yorumlarınızı aşağıda bekliyorum, iyi seyirler dilerim.


O
3 yıl
Bu lens bir başka! Sandmarc 1.33x Anamorphic lens adaptörü ile videolarınız sinema filmi gibi gözüksün!

Sandmarc 1.33X Anamorphic lensin detaylarını, konvansiyonel lensler ile tüm Anamorphic lenslerin farklarını,Sandmarc Anamorphic lens kullanmanız halinde hangi programlarını kullanmanız gerektiğini anlatıyor ve lenlere yakından bakıyoruz.


O
3 yıl
Profesyonellerin tercihi kaya gibi mikrofon! Saramonic UWMIC9S Kit2



İnceleme yazımda ilk önce Saramonic Uwmic9s mikrofonlara hayran kaldığımı belirtmek istiyorum.



Profesyonel sahadaki tecrübeme dayanarak gerçekten profesyonellerin tercihi olabilecek bir mikrofon kiti olduğunu düşünüyorum.

Kutu içeriği ise gerçekten dolu dolu geliyor, ayrıca yanmaz ve su geçirmez çantası ile birlikte de takdirimizi kazanıyor.



Ürünün en hayran kaldığım içeriği Lavalier Mikrofonları olacak,bugüne kadar kullandığım en iyi lav mikrofonlardan bir tanesiydi, farklı alıcı-verici ürünler kullanıyor olsanız bile bu lavalier mikrofonları almayı düşünebilirsiniz.



Bana göre ürünün artı yönleri:

*İnanılmaz düşük,hissedilemeyen latency, yani gecikme oranı.

*Powerbank ile şarj edilirken dahi kullanılabilmesi.

*Esnek mikrofon imkanları sunan RX(alıcı.)

*Sağlam korumaya sahip kutusu.



Bana göre eksi yönleri:

*Kutunun içinden çıkan Plastik aparat.

*Menzil performansı.



Menzil performansı video içinde mevcut,her ne kadar Trafik ve binaların olduğu bir alanda testi gerçekleştirsek de biraz daha iyi bir performans sergileyebileceğini düşünüyorum,eğer kalabalık sinyallerin bulunduğu bir alanda çekim yapıyorsanız bu konuyu düşünmenizde fayda var.



Temiz alanda, yani sinyal karışıklığı olmayan bir yerdeyseniz gönül rahatlığı ile bu mikrofonu tercih edebilirsiniz.



Kurulumu ve kullanım rahatlığı bakımından,günümüzde popüler olan kompakt kablosuz mikrofonlara kıyasla daha zor olsa da hâlâ basit bir şekilde kurulabildiğini söyleyebilirim.



Eğer profesyonel bir kablosuz mikrofon arayışınız varsa, kesinlikle tavsiye edebileceğim bir ürün olmuş Saramonic Uwmic9s.



Youtube, vlog, inceleme,yemek tarifleri veya oyun kanalınız varsa ve profesyonel bir ürün arayışınız varsa rahatça bu ürünü alabilirsiniz, haber içerikli veya kalabalık sahalarda içerik üreten biriyseniz de, menzil performansını inceleyebilmek adına tedarik edip denemenizde fayda var.



Lütfen yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayınız,umarım videoyu beğenmişsinizdir.



İyi seyirler dilerim!




O
3 yıl
10 Yıllık SSD ile Yeni SSD\u0027lerin Kutu içeriğini kıyasladık. Ne varsa eskide var!



10 Yıllık SSD ile Yeni SSD'lerin Kutu içeriğini kıyasladık. Ne varsa eskide var!

Bizce yeni alınan kutunun açılışını yaparken her katmanda ince detaylara rastlamak kadar keyif veren bir şey yok ve OCZ bu işi zamanında çok iyi yapmış!



Siz ekipman alırken kutu içeriğine önem verenlerden misiniz, yoksa kutuyu da atanlardan mısınız?

Lütfen değerli görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayınız!



Bu video formatı hakkındaki düşünceleriniz nelerdir, devamı gelsin mi?



Videoyu izlediğiniz için teşekkürler.


O
3 yıl
2500$ Fiyat ve 6K Çözünürlük! BMPCC6K PRO modeli duyuruldu!



Günümüzde kamera teknolojileri inanılmaz bir hızda ilerlemekte ve neredeyse takip edilemeyecek düzeyde hızlanmaya başladı.



Biz de sizler için elimizden geldiğince bu ürünleri anlatmaya ve iş dalı hakkında bilgiler vermeye çalıştık.



İlk bakışta elektronik vizör desteğinin göze çaptığını görüyoruz BMPCC6K modelinde lakin sadece bu özellik değil cihazın genişlediğini ve biraz da şişmanladığını görüyoruz ama merak etmeyin hala kompakt bir formda olmayı sürdüyor.



Ekranı artık hareket ettirilebiliyor,önceki versiyonlarda Tilta vb. markaların yaptığı genişleme kitleri ile 4K ve 6K modellerine de bu özelliği getirebiliyordunuz ama artık fabrikadan bu özellikle çıkması kullanıcıları sevindirecek diye düşünüyorum.



Ekran HDR ve aynı zamanda 1500nit parlaklığı da destekliyor bu da güneşli havalarda harici bir monitörünüz ve gölgelik alan bulamadığınızda ekranın her detayı (neredeyse) göstereceğini ve parlaklığın sizin için problem olmayacağı anlamına geliyor.



BMPCC6KPRO diğer modellerde de olduğu gibi 13+ Adım Dinamik aralığa sahip ve BRAW(Blackmagic Raw) Codec ile birlikte 12 Bit 4:4:4 Kroma altörneklemeli RAW çekimler yapabiliyor.



BRAW 5.1 sıkıştırma ile güzel görüntüler alabiliyorsunuz (3.1, 5.1, 8.1, 13.1 gibi sıkıştırma oranları da mevcut) şahsen benim tercih ettiğim çekim formatı ve gerçekten Post Prodüksiyon aşamasında sizlere yüksek düzeyde esneklik sağlıyor.



Cihaz önceki modellerinden farklı olarak NP570 batarya kullanıyor (önceki modeller LPE6 Canon kullanıyordu) bu sayede daha uzun sürelerde çekim yapma imkanını bizlere sunuyor.



Son olarak ND filtreler yerleşik olarak Sensör önüne konumlandırılmış,ND Filtrelerin olması cihazdaki Pro takısını hakkettiğinin göstergelerinden birisi artı olarak da bu filtreler Blackmagic Design firması tarafından ölçümleri yapılmış ve bu kameraların Renk Bilimi ile uyumlu olacak şekilde tasarlanmış.



Tabii benim fikrimi sorarsanız ND filtrelerin artık elektronik olması gerekiyor ama fiyatı yüzünden tercih edilmemesini de anlıyorum.



Daha önce Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K ve 6K ürünlerini (100 Saat üzeri) kullandım,Pro modelini kullanmasam da getirilen özellikleri önceki versiyonlara genişleme kiti ile birlikte getirdiğimizi var sayarsak 6K Pro fiyatı ile gerçekten tasarruf sağlıyor, performansını zaten tartışmaya gerek yok (kendi fiyatında) ve bu özelliklerle birlikte de benden Fiyat/Performans ödülünü aldığını belirtmek istiyorum.



Videoda da dediğim gibi bu bir Kamera tavsiyesi değildir,sizin nasıl bir kameraya sahip olmak istediğiniz burada etkileyici unsur o yüzden kamera seçerken iyi araştırma yapmanız lazım.



Sizin görüşleriniz nelerdir lütfen yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayınız!



İzlediğiniz için teşekkürler.


O
3 yıl
SONY FX3 8K Kamera Sızdırıldı/Kameralar Üstüne Sohbet Videosu

Günümüzde kamera teknolojileri inanılmaz bir hızda ilerlemekte ve neredeyse takip edilemeyecek düzeyde hızlanmaya başladı.



Biz de sizler için elimizden geldiğince bu ürünleri anlatmaya ve iş dalı hakkında bilgiler vermeye çalıştık.


O
3 yıl
Sonunda oldu! SONY 8K kamerası A1\u0027i duyurdu (Sohbet tadında video)



Sony dün paylaştığı görselle yeni bir A serisi yani Alpha serisi kamera duyuracağını açıkladı, yeni A serisi için daha önce hiç görmediğiniz cinsten dercesine bir paylaşım gibi görünüyordu.



Tabii hâl böyle olunca Sony'den beklenen 8K kamera müjdesi mi geliyor derken,geldi.



Bu videomuzda 8K Kameralar hakkında hızlı bir söyleşi yapmaya çalıştık umarım beğenirsiniz.



Lütfen düşüncelerinizi,bilgilerinizi paylaşmayı unutmayınız,bilgi paylaştıkça eksilmez aksine çoğalır.



Videoyu izlediğiniz için teşekkürler.



SONY A1 8K Örnek Video 




O
3 yıl
900 Milyon TL\u0027lik EXXEN\u0027in Animasyonunu yaptık! EXXEN Animasyonu yapmayan kalmasın.

Herkese merhaba,EXXEN'in Outro videosunu Adobe Premiere Pro ile hızlıca yapıyoruz.



Lütfen EXEN ve Video ile ilgili yorumlarınızı belirtmeyi unutmayınız!


DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.