E

Teğmen
13 Temmuz 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
29 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
12 yıl
Yurt Dışı Swap Cihaz Kaydı
Merhaba Arkadaşlar,

Yaklaşık 2 ay önce ingiltereden iphone 4s aldım ve pasaport kaydını yaptırdım. Fakat Türkiye de iken telefonda kulak hoparlerinde çızırtı sesi ve ölü piksel oluştu. Bir hafta içinde ingiltrereye tekrar gidilecek ve cihazı ingiltrerede garanti kapsamında apple store a verilecek. Sorunu işte burada başlıyor, cihazda kusur tespit edilip yeni cihaz verirlerse, Türkiye deki imei kaydım ne olacak? Sonuç olarak imei numarası değişen cihaz türkiyeye girdiğinde eski imei yasal yoldan nasıl kayıt yapılır? Bu konuda bilgisi olan var mı?

Teşekkürler.
E
12 yıl
Bulaşık Makinesi Arızası (Bosch SGS 5302)
Herkese Selam,

Yaklaşık 13 senedir kullandığımız Bosch bulaşık makinesi 1 yıldır çeşitli arızalar veriyordu fakat yıkamasını bir iki defa yeniden başlatınca tamamlıyordu. Sorunlar

* Gereğinden uzun süren programlar
* Suyun ısınmaması
* Kirli bulaşıklar.

şeklindedir. Yetkili servisi aradığımızda ve gelip baktıklarında kontrol kartının değişmesi gerektiğini söylediler ve 300 Tl ücret istediler. Tabii ki değiştirmedik kendilerine teşekkür ettik. İnternet üzerinde biraz araştırma yapınca kontrol kartındaki ısıtma birimine güç veren rölenin arızalı olabileceğini buldum.

http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=universalanleitung_bosch-siemens_geschirrspueler.pdf&source=web&cd=1&ved=0CCAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.teamhack.de%2Fdownload%2FUniversalanleitung_Bosch-Siemens_Geschirrspueler.pdf&ei=BIEVT4rVEZCWswbexOBO&usg=AFQjCNEx6zP86JUsOGijnj572_wmiy0FnQ&cad=rja

Almanca dökümanı google ceviri ile kısmen okuyabildim. Ve kontrol kartını yerinden söktüm, rölelerin sırasıyla su alma, su boşaltma ve ıbüyük olanında ısıtma birimine güç verdiğini öğrendim. Rölelerin hepsi sorunsuz şekilde çalışıyor ve işlerini düzgün yapıyorlar. Ölçmelerle sorunsuz olduklarını gördüm. Kontrol kartını yerine takmadan sadece bağlantılarını yaparak çalıştırdım ve kontrol kartından ısıtma birimine giden güçün normal verilip verilmediğini voltmetre ile ölçtüm, program başladıktan 10, 15 dakika sonra rölenin uçlarına 12 volt geliyor ve röle kapanıyor. Isıtma birimine 220 volt gidiyor fakat su hala ısınmıyor. Makinenin sağ kapağını açıp ısıtma biriminin uçlarına gerilim gelip gelmediğini kontrol ettim ve gerilim geliyor.

Sonra ısıtma biriminin akım çekip çekmediğini kontrol etmek için araya ampermetre bağladım, işte burada röle kapalı uçlara 220 volt gelirken ısıtıcı hiç akım çekmiyor,

Size sorum yaptıklarımda bir hata var mı?
Yok ise ısıtıcı birim demi arıza var? Ya da başka bir birim demi? Örnek NYC ısı sensöründe.
Ayrıca bu ısıtma birimini makineden nasıl sökebilirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
E
13 yıl
Smile-Adsl yeni fiyatlarını açıkladı..
Başlıktan da anlaşılacağı gibi smileadsl yeni fiyatlarını sitesinde duyurdu.

Bu duruma göre 9 ay %50 indirimli kampanya fiyatları


< Resime gitmek için tıklayın >



Kaynak:
http://www.smileadsl.com/Campaigns_yuzde50indirim.aspx

< Resime gitmek için tıklayın >
E
16 yıl
dans oyunu ve pisti isimlerini blen var mı?
merhaba arkadaşlar,

gecen gün bimeks teknoportta dans oyunu ve pisti vardı, üzerinde oyunda istenen yerlere basacagın karre şeklinde halıya benzeyen bir alet. (transformers filminde hacker zencinin evinde oynadıkları gibi) bu dans pisti ve buna uygun oyun ismini biliyorsanız ve cevap yazarsanaız teşekkür ederim. net üzerinden almak istiyordum ama bulamadım.

teşekkürler
E
17 yıl
Danıştay\u0027dan şehir içi telefon zammına \"dur\"
Danıştay 13. Daire, Türk Telekom'un "tekel" konumunda olduğu şehir içi arama ücretlerinde yüksek oranda zam öngören yeni tarifesinin yürütmesini durdurdu. 1 Mart 2007'den itibaren geçerli olan tarifede, şehir içi görüşmelere zam yapılırken, GSM, şehirlerarası ve milletlerarası görüşmelerde indirim yapılmasının hukuka ve tüketici haklarına aykırı olduğunu bildiren Danıştay, tarifenin dengeli olması gerektiğini vurguladı.
Danıştay, Telekom'un tekel konumunda olduğu şehir içi aramaların ücretini yükseltirken, özel telekomünikasyon şirketlerinin faaliyet gösterdiği şehirler ve milletler arası görüşmelerin ücretini düşürdüğü için eleştirilen tarifesinin yürütmesini durdurdu.

Telekomünikasyon onayı
Aralarında Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği'nin (TELKODER) de bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşunun tarifenin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açtıkları davanın ilk aşaması sonuçlandı.
Tarifeye onay veren Telekomünikasyon Kurumu'nun 25 Aralık 2006 tarihli kararının yürütmesini durduran Danıştay 13. Daire, kararında, tarifenin 1 Mart 2007'de yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Tebliğe aykırı
Kararda, tarifenin 31 Aralık 2003'te yürürlüğe giren Tavan Fiyat Tebliği'ne göre hazırlandığı belirtildi. Kararda, 2003 tarihli tebliğin 2 yıllık bir dönemi kapsadığı ve bu sürenin en çok 1 yıl daha uzatılabileceği belirtildi. Kararda, buna rağmen 2007 ve daha sonraki dönemlere ilişkin hazırlanan yeni tarifenin bu tebliğe göre hazırlandığı, tarifenin onaylanmasının hukuka uygun olmadığı vurgulandı.
2007'de yürürlüğe giren yeni Tavan Fiyat Tebliği'nde ücretlerin aşırı biçimde artırılmasını önlemek amacıyla hesaplama formülüne ve şehir içi arama ücretine azami artış oranı sınırı getirildiğine dikkat çekilen kararda, tarifenin bunlara uygun olmadığı da anlatıldı.

Tüketici menfaati
Kararda, davacıların il içi aramalara yüksek oranda zam yapılırken, şehirlerarası ve uluslararası görüşmelere maliyetin altında indirim yapılmasını dava konusu yaptığı anımsatıldı.
Kararda, ücretlerin üst sınırını, makul kar oranını da dikkate alarak sınırlama yetkisi bununan Telekomünikasyon Kurumu'nun onayladığı tarifenin kanunla korunması gereken tüketici menfaatlerine aykırı olduğunun vurgulandı.
Kurumun, tüketici menfaatlerini korumak için tarifeleri inceleyerek, gerekli tedbirleri alması, herkesin makul bir ücret karşılığında telekomünikasyon hizmetlerinden faydalanabilmesini sağlaması gerektiğinin anlatıldığı kararda, bu ilkeyle bağdaşmayan ve mevzuata aykırı biçimde onaylanan tarifenin kamu yararı ve hizmet gereklerine uyarlık göstermediği ifade edildi.

Dengeli olmalı
Hizmet maliyetlerini de yansıtacak şekilde belirlenecek tarifelerin dengeli olmasının yasalara göre esas oluşturduğunun vurgulandığı kararda, bir hizmetin maliyetinin diğer bir hizmetin ücretiyle karşılanmasından kaçınılması, zorunluluk halinde ise belirlenen ücrete üst sınır konulması gerektiği kaydedildi.

Onaylamaması gerekir
Kararda, Telekomünikasyon Kurumu'nun mevzuata aykırı bulduğu tarifeleri onaylamaması gerektiği vurgulanarak, Türk Telekom'un hazırladığı yeni tarifeyi "ulusal, uluslararası ve cep telefonu görüşmelerinde şimdiye kadar yapılmış en büyük indirim" olarak kamuoyuna duyurduğu kaydedildi. Duyuruda, yeni fiyat tarifesiyle şehirler arası aramaların, şehir içi ile aynı fiyata getirildiğinin de vurgulandığı belirtildi.

Savunma hukuki değil
Telekomünikasyon Kurumu'nun şehir içi telefon görüşmeleri fiyatına yapılan yüksek artışa "3 yıldır herhangi bir artış yapılamamasını" gerekçe gösterdiğinin belirtildiği kararda, "Buna rağmen aynı tarifenin şehirlerarası ve uluslararası görüşmelerde yüksek oranlarda indirim içermesi Telgraf ve Telefon Kanunu'nun tarifelerin dengelenmesine ilişkin maddesine aykırıdır" denildi. Kararda, tarifelerin hukuka aykırı biçimde dengelendiği vurgulanarak, idarenin savunmasının hukuki olmadığı kaydedildi.
13. Daire, tarifeye dayanak oluşturan 2001 tarihli tarife yönetmeliğinin tavan fiyatla ilgili maddeleriyle fiyat belirleme yöntemini içeren maddelerinin yürütmesinin durdurulması istemini ise reddetti.
Telekomünikasyon Kurumu ile Türk Telekomünikasyon'un karara itirazı halinde dosya Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nda görüşülecek.
Dava süreci devam ederken, Telekom, 1 Mart'tan önceki eski tarifeyi uygulayacak. Telekom'un bu arada yeni tarife hazırlayarak Telekomünikasyon Kurumu'nun onayına sunma hakkı da bulunuyor.


http://www.milliyet.com.tr/2007/06/09/son/sontur03.asp
E
17 yıl
Superonline Sınırsız 1M ve 2M fiyatları
ilk 5 safaya baktım bu konu hakkında bir bilgi bulamadım, ilgilenenler için yazıyorum.

12 aylık 1M veya 2M lik super online bağlantı yaptırırsanız, aktivasyon ücreti alınmıyor ve 1M liği 89 YTL ye, 2 M liği ise 119 YTL kullanıyorsunuz.

quote:

Hemen 12 aylığına SuperADSLSınırsız abonesi olun aktivasyon ücreti ödemeyin üstelik 1 Mb Sınrsız SuperADSL 99 YTL yerine 89 YTL , 2 Mb Sınırsız SuperADSL 139 YTL yerine 119 YTL...

*Kampanya Sınırsız SuperADSL aboneliklerinde geçerlidir. Kampanya kapsamında 29 YTL lik bağlantı ücreti alınmayacaktır ve aylık abonelik bedellerinde indirim uygulanacaktır. Kampanyada aboneliğin 12 ay devamı gereklidir.


http://adsl.superonline.com/campaign.php

beni sorarsanız 256 cıyım.
E
18 yıl
Vatandaş Fatih Terim\u0027in maaşından şikayetçi
Ankara’dan Ali Küçükay isimli bir vatandaş, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in maaşının yüksekliğinden şikayetçi olarak TBMM’ye başvururken, "spor sektöründe ve özellikle futbolda uluslararası düzeyde başarılı olmuş futbolcular ve teknik adamların ücretlerinin belirlenmesinde o ülkelerin geçerli asgari ücret ve kişi başı gelirlerle karşılaştırılmasının sözkonusu olamayacağı" yanıtı aldı.
Ali Küçükay, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in maaşının yüksekliğinden şikayetçi olarak TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurdu. Dilekçeyi değerlendirmeye alan Komisyon Başkanlık Divanı ise konuyu spordan sorumlu Devlet Bakanlığı’na iletti. Bakanlık ise komisyona yolladığı cevabi yazıda, spor sektöründe ve özellikle futbolda uluslararası düzeyde başarılı olmuş futbolcu ve teknik adamların ücretlerinin belirlenmesinde o ülkelerin geçerli asgari ücret ve kişi başına geliriyle karşılaştırılmasının sözkonusu olamayacağına işaret etti. Bakanlık, durumun daha iyi anlaşılması için Avrupa’dan ve Türkiye’den bazı milli takım ve kulüp antrenörlerinin yıllık ve primden bağımsız ücretlerinden örnekler de verdi. Terim’in maaaşının yüksekliğinden şikayetçi olan vatandaşa karşılaştırmalı olarak şu bilgiler verildi:
"İngiltere Milli Takımı Teknik Sven Goran Eriksson: 4 milyon pound, Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Jürgen Klinsmann: 2.1 milyon pound, Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho: 5.2 milyon pound, Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson: 4.1 milyon pound, Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger: 3 milyon pound, Bayern Münih Teknik Direktörü Ottmar Hitzfeld: 2.3 milyon pound, Juventus Teknik Direktörü: 2.2 milyon pound." Devlet Bakanlığı, Türkiye’de çalışan yabancı antrenörlerden de örnek vererek, geçen sezon Fenerbahçe’yi çalıştıran Christoph Daum’un 2 milyon euro ve Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets’in 1.3 milyon euro ücret aldığına işaret ederek, Milli Takımlar teknik Direktörü Fatih Terim’in maaşının yüksek olmadığını dile getirdi.
Bakanlığın bu yazısı üzerine Dilekçe Komisyonu ise sözkonusu cevabi yazı dışında komisyonun başka bir işlem yapamayacağına karar verdi.

ANKA


http://www.milliyet.com.tr/2006/07/30/son/sonsiy01.asp
E
19 yıl
Philips 170X6FB model LCD nereden alınır?
Geçen gün 170X5FB modelini bilgisayarcıda baktım. mükemmel görüntü var yanındaki diğer lcd lerle ayırt edilecek kadar, nerede ise vatan bilisayar topkapı magazasında. 170X6FB modelini philipsin sitesinde özelliklerine baktım.X5 modelinde DVI girişi yok ve tepki süresi 12 mili saniye contrast 500:1 , X6 modelinde ise DVI girişi var 8 ms tepki sürei ve contrasr 600:1

monitörü. monitör buraya tıklayın

ama bakıyorum bu yeni modeli hiçbir yerde bulamadım türkçe bir site dahi yok, acaba göreniniz oldumu bu monitörden.
Ve önerirmisiniz bu
E
19 yıl
Yüzme yarışında yüzücüler boğuldu. [8|]
Burası Bangladeş mi?
Ajansların şöyle bir haber verdiğini düşünsenize: Yüzme yarışında yüzücüler boğuldu. Böyle geri kalmışlık olur mu!..... Eyyamcı bir tutum sergilersen meydan boş kalır ve doping vakaları ortaya çıkar. Ama esas suçlu hoca ve yöneticiler


GAP Spor Şenlikleri Triatlon Yarışları'nda 2 sporcu herkesin gözleri önünde boğuldu. Bu nasıl bir spor anlayışı ki 2 cana mal oluyor?
Yüzkarası bir olay. Dünya televizyonlarının bunu haber olarak verdiğini düşünsene "yüzme yarışında yüzücüler boğuldu." Böyle bir şey olmaz. Neresinden bakarsan yüz karası. Resmi yarışın olduğu bir yerde her an her şey olabilir. Uzun bir mesafe yüzüyorsun neticede. Yüzme Federasyonu Başkanı açıklama yapıyor: Oradaki botların mazotu bitmişti. O zaman niye yaptırıyorsun yarışı? Ama her şeyde olduğu gibi bu da ört bas edilecek. Bu olay uygur bir ülkede olsa Gençlik ve Spor Genel Müdürü gider, Yüzme Federasyonu Başkanı gider, o yarışı organize edenler gider. Bakanın koltuğu sallanırdı. "Bu ne vurdum duymazlık" diye. Ama medya yüzkarası, teşkilat yüzkarası. 2 adam ölmüş kimsenin kılı kıpırdamıyor. Böyle rezalet olur mu? Burası Bangladeş mi? Burası Afganistan mı? Böyle bir geri kalmışlık olur mu? Ve anında konuşan bir spor otoritesi yok. "Ben bunun hesabını soracağım, canına okuyacağım" diyen bir kişi yok. Türkiye bu kadar sahipsiz mi?
Süreyya Ayhan'dan sonra halterci ve vücutçuların da doping yaptıklarını gizlemek için yerlerine başkalarını soktukları ortaya çıktı. Doping vakalarının son dönemde artış göstermesinin sebebi ne?

BÖYLE BİR OLAY YOK
Doping dünyanın her yerinde var. Ama biz yüzümüze gözümüze bulaştırıyoruz bu işi. Öncelikle dopingle savaşmayı bilmiyoruz. Yok efendim, "yapmamışlardır, etmemişlerdir. Hata olmuştur." Yok efendim "maça gitmişler de ondan kampta yokmuşlar." "Maça gitti" diye adam kadrodan çıkarılmaz, kamptan atılmaz. Dünyanın neresinde görülmüş böyle bir olay. Halter Federasyonu'nun tavrına bak. Bir yandan "onlar suçsuz, maça gitmişler" diyor. (Gittikleri maç da Türkiye-Almanya milli maçı.) Ondan sonra da bunları kadro dışı bırakıyorlar. "Maça gitti" diye niye kadro dışı bırakıyorsun. En nihayetinde kızarsın, uyarırsın. Ha işin içinde bir takım olaylar var. Varsa işte bunları açıklayacaksın. İsa'ya da Musa'ya da yaranamayan, böyle bir eyyamcı tutum içinde; sporcular da meydanı boş bulurlar. Ama ben sporculara kabahat bulmuyorum. Onların antrenörleri ve yöneticilerinde bütün kabahat. Sporcu doping almak istemez. Sporcuya dopingi veriyorlar.


http://www.pasfotomac.com.tr/yaz1290-50160-102.html
--------
birşey diyemiyorum...
E
19 yıl
Anti-Virus programınızı test edin
daha öncede verilen bir dosyayı size veriyorum, içinde azılı 593 tane virus barındırıyor, denemek bedava , elinizdeki virus programlarını test edin bakalım sonuçlarıda buraya yazın

sonuçları şu şekilde yazmanız konusunda ricam var.. böylece hangisi daha etkili anlayacaz.

1) kullandıgınız antivirus programının tam adı ve sürümü
2) bu dosyada tanıdıgı virus sayısı
3) etkisiz hale getirdigi virus sayısı (önemli olan burası dosyayı virusten ayırma özelliği)
4) sildigi virus sayısı

bu bilgileri denedikten sonra yazzabilirseniz mem nun olurum

http://www.techstarcomputers.com/nxs/455VIREN.zip


edit
----------------------------------------------------

1) kaspersky personal pro sürüm 5.0.372 last update (2.8.2005)
2) 594 nesne taradı, 587 tane tehlikeli nesne buldu
3) 525 etkisiz hale getirildi
4) 62 tane nesne silindi

bendeki sonuçlar böyle sizlerinkileride bekliyorum...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.