H

Çavuş
01 Şubat 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
122 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
H
4 yıl
Bir film vardı....
Filmde adamın bir tavşanı vardı ismi max idi sanırım. Barda tavşana laf atan bir adamı dövüyordu bu tavşanın sahibi. Adam sürekli traş oluyordu hatta...
Varmı bilen? 😀
H
4 yıl
Li-ion Piller kullanılmayınca ölür mü?
Arkadaşlar merhaba herkese.

Lenovo Laptobumun bataryası şişmişti ve lenovo aracılığıyla sipariş kaydı oluşturup yeni bir batarya tedarik ettirdim. Fakat gelen batarya 2017 de üretilmiş. (Benim eski bataryam 2016 üretimdi)
Memleket dışında olduğum için bataryayı henüz test edemedim. Bazıları bu pillerin kullanılmayınca öldüğünü söylüyor. 2017 de üretilmiş bir pilin üzerinden neredeyse 3 sene geçiyor.

Sizce 3 senedir hiç kullanılmamış, sıfır bir pilin durumu gerçekten sıfır bir ürün niteliğinde midir?
H
5 yıl
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisligi hakkında
Merhaba arkadaşlar. Okuyanlar varsa sormak istiyorum,
Üniversitede çan eğrisi kullanılıyor mu?
Memleketime yakın yerlere yatay geçiş yapmak istiyorum. :-)
H
5 yıl
Yatay geçiş yapmış olanlar var mı?
Arkadaşlar, bölüm başkanımız ölüyorda belgeye aslı gibidir ibaresi basmıyor bir türlü. Ders içeriklerini onaylatmak için imza ve kaşe basmış ama ben birden fazla üniversiteye başvuracağım için bu belgeleri fotokopi çektirmem gerekiyor. Bu belgelerin fotokopisini çektirdiğim zaman imza ve kaşe yeterli olur mu? Kendisi yeterli olur diyor ama resmi belgelerde bildiğim kadarıyla "aslı gibidir" ibaresi basılması gerekiyor.
Ne yapmalıyım ? Orjinal belgeleri gönderme şansım yok çünkü orjinal belge bende değil, arkadaşım belgeleri taratıp gönderiyor.
Karşı kurumda maillere ve telefonlara cevap vermiyor
H
5 yıl
Fen dersleri ve Matematik için çözümlü kitap önerisi
Merhaba sevgili arkadaşlar, ben üniversite okuyorum. Vaktim çok bol olduğundan gelecek sene şansımı bir daha denemek istiyorum. Arta kalan zamanımda sınav konularına bir daha göz gecirmek istiyorum. Hicbir tanidigim olmadigindan kimseye soru sorabilecek durumum yok. Bu yüzden çözümlü bir kitap arıyorum. Çok aşırı yoğun çalışmayacağım sınava kadar 1 er test kitabı bitirsem yeter hepsinden.

Fizik, Kimya ve Biyoloji için çözümlü test kitabı öneriniz var mı acaba? Orta seviye ve ileri seviye sorular olursa daha güzel olur.

Teşekkür ederim
H
5 yıl
Fx 8350 mi yoksa xeon 3480 mi?
Arkadaslar merhaba. Elimde 1156 pin anakart ve am3+ anakart mevcut. Bir sistem toplamak istiyorum ancak hangisini alsam tam karar veremedim. Sizce hangisi daha performanslı olur?

Teşekkürler.
H
5 yıl
Hdp neden kahraman ilan ediliyor?
Arkadaşlar sosyal medya da hep görüyorum Demirtaş şöyle haddini bildirdi, demokrasi dersi verdi yok Diyarbakır bld. Başkanı şöyle haddini bildirdi vs. ve oldukça yüksek beğeni alıyor bu gönderiler. Herhangi bir partiyi desteklemiyorum hatta siyasetten nefret eder oldum ama neden böyle bir algı oluşturuluyor? Verilen bir sürü şehidin sorumlusu, ölen birsürü insanın sorumlusu olan Apoyu desteklediklerini kendi ağızlarıyla söylüyordu bu insanlar. Ben bu hususta sol partilere oldukça kızıyorum ve gerçek Atatürkçülerin önünün kesildiğini düşünüyorum. Levent Kırca'nın eski skeçlerini izliyorum ve Apo'yu maymun ediyor resmen skeçlerde. 21 yaşına geldim daha 1 kere oy kullanmaya gitmedim ne yapacağımı bilmiyorum çünkü. 1 kere anayasa referandumuna oy kullanmaya gittim.
Ülkede siyasetin artık birbirinden kurtulma anlamına geldiğini düşünüyorum, sağ görüşlü arkadaşlarım sırf sol görüşlü partiler kazanmasın diye akp ye oy veriyor. Sol görüşlü arkadaşlarım da sırf iktidardan düşsün diye oy veriyor. Hatta bazı milliyetçiyim diye geçinen arkadaşlarıma Canan Kaftancıoğlu'nun tweetlerini gösterdim ve ne yapsın savaşı mı istesin vs. gibi laflar ettiler. İnsanlar niye birbirine bu kadar düşman bu ülkede anlamıyorum. Ne alıp veremediğimiz var ki? Biryerden sonra her şey fanatikliğe dönüşüyor ve insanlar bağnazlaşıyor gibi geliyor bana.
H
5 yıl
Hotel ödemeleri nasıl oluyor?
2 kişilik bir oda bakıyorum, trivago da 2050 TL fiyat çıkıyor, gecelik 275 TL civarında bir fiyat çıkartıyor 7 gece için. Ödemeye geliyorum, toplam ücret 2050 TL diyor ama bu kişi başı mı anlamadım. Toplam da 4100 lira mı oluyor yani? Yoksa bildigimiz 2050 tl 2 kisilik fiyat mı? Yani kisi basi 1025 tl oluyor. Daha önce rezervasyon yapmış olan biri aydınlatabilir mi acep :)
H
5 yıl
Yurtdışında yüksek lisans yapanlar nereden buluyor bu kadar parayı
Hangi üniversiteye bakarsam bakayım 15.000 Euro, dolar, sterlin aralığında oynuyor. Ya ben fakirim bu miktarlar aşırı geliyor ya da bilmediğim şeyler var. Mezun olsam, 2-3 sene çalışsam, yüksek lisans için Avrupa'da Almanya hariç çoğu yer için eğitim harcı isteniyor. Senelik 15.000 Euro desem, 2 sene oluyor genelde yüksek lisans programları. Haliyle 30.000 euro yani yaklaşık(belki daha fazla) 200.000 lira yapıyor. 2-3 sene de bu parayı biriktirmem imkansız zaten. Ailesi evi arabayı satıp çocuğunu yüksek lisans yapması için yurtdışına mı gönderiyor? Burs mu kazanıyorlar? ya da bir kurum bu insanlara burs ödeneği mi sağlıyor?
H
5 yıl
matematikçiler toplanın buraya
Ödev vs degildir, pratik için çözmeye çalışıyorum sadece. Beyler hoca bu soru için ileri seviye bir soru dedi, karman çorman bir çözümü var dedi, ama hoca trolledimi bilmiyorum. Bu benim yaptığım çözüm, soru ise yukarıda. Hatam var ise nerede olduğunu söylerseniz bende ögrenmiş olurum. Yardım pls.
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.