S

Yüzbaşı
17 Aralık 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
57 (Bu ay: 5)
Gönderiler Hakkında
S
7 yıl
Ankara UPS akü değişimi ve tamir için tavsiye
Başka bir başlıkta yazdım ama 1 haftadır cevap yok.

Inform marka 1000 veya 1500VA UPS (kesintisiz güç kaynağı) kullanıyorum. Sanırım aküleri iyice zayıfladı. Başka bir arızası da olabilir. Yalnızca modem adaptörü takılı kullanıyorum ama artık kesintilerde 1 dakika içinde kapanıyor.

Servisi daha önce çok uzun sürede tamir ve akü değişimi yaptığı için tercih etmiyorum. Ankara'da daha önce böyle bir hizmete ihtiyaç duymadım bu yüzden nerede olur bilemiyorum. UPS bakım ve tamir yapan yer tavsiyelerinizi bekliyorum. Mümkünse hızlı çalışan ve merkezi yerdeki bir servis olsun. Şimdiden teşekkürler.
S
12 yıl
2 Laptop arasında kaldım
Arkadaşlar Samsung NP550 ile Asus N56VZ arasında kaldım. Malum özellik ve fiyat olarak eşit sayılır modeller.
Forumda ve başka yerlerde pek çok konuyu okudum, video izledim incelemelere baktım.

Genele bakacak olursak;
Asus FullHD çözünürlük sunarken Samsung 1600x900 çözünürlük sunuyor Asus +1

Samsung JBL tarafından yapılmış dahili hoparlöre sahipken Asusun B&O destekli hoparlörlerinin subwooferı harici, ki bu taşınabilir cihazda (çantada taşıma zorluğu ve kullanımı kısıtlayacağını göz önüne alırsak) bence dezavantaj. Samsung +1

Asus hoparlörlerinde bazı arkadaşlar ses yapmasıyla ilgili problemden bahsetmişler, kulaklık takarken çıkan cızırtılı patlama gibi. Samsung +1

Samsung adaptörü yüksek özellik isteyen oyunlarda yetersiz gelip FPS de düşme yaşanabiliyormuş. Extra adaptör almak gerekebilir. Asus +1

Asus tuşları ışıklandırılmış, Samsungta bu özellik yok. Asus +1

Bunun haricindekiler genelde yazılımsal veya driver ile ilgili problem. Kişisel olarak ben samsung tuşlarını daha çok beğendim ama diğeri de ışıklı.

İşlemci, Ram, HDD, Ekran kartı, Giriş-çıkış özellikleri neredeyse birebir aynı. Her ikisine de SSD takviyesi lazım gibi.

Bilgisayarda genel olarak çok oyun oynayan biri değilim (PS3 sağolsun) Arada bir BFBC2 ve FSX harici genelde küçük oyunlar oynarım. Genelde internet için kullanımı için gerekli bana. Samsung'un bir çok ürününü kullandım hepsi de memnun etti beni. Asus EeePC kullanıcısıyım ondan da memnunum. Ama + ve - leri tartıp son kararımı veremedim. Acelem yok indirimle 2200 civarına almayı umut ediyorum. Seçimimi hangisinden yana kullanmalıyım?
S
15 yıl
Sony Ericsson W910i mi, Toshiba G710 mu?
Arkadaşlar Limitim 400 TL şimdilik. Aslında daha ucuza bluetoothlu hoş bir telefon bulsam ona da bakardım ama fiyat/özellik açısından bu iki telefonu beğendim.Uzun bir süre Nokia E71 almayı da düşündüm. Mesaj yazma özürlü bir adam olduğumdan son zamanlarda qwert klavyeli telefonlar ilgimi çekiyor. Ancak işe başlayıp parayı kazanıp iş ciddiye bindikten sonra kararsızlık başladı. Aslında Nokia N97 nin çıkmasını bekliyordum.Bir kaç ay içinde askere gitmeyi planladığımdan 1000 TL civarı para yatırmak istemiyorum bu işe. Ki malumunuz gps, wi-fi bilmemne derken özellikli telefonlar 1000 liradan aşşağı değil. Netekim bu iki telefona kadar indirdim seçenekleri. Fiyatları ikisinin de 399 TL ve özellikleri güzel geldi. Ancak o mu bumu diye kalmazsak olmaz. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Nedenleriyle belirtirseniz sevinirim. Lütfen takım tutar gibi marka bağımlısı arkadaşlar fanatik şekilde ŞU illaki BU filan demesin sebepsiz yere. Kullanıp eksi ve artılarını bilen arkadaşlar yazsın lütfen. Özellikleri ve resimleri aşağıdadır.

< Resime gitmek için tıklayın >


Boyutlar 115 x 62 x 13 mm
Ağırlık 130 gr
Şebeke 850/900/1800/1900
Ajanda
Alarm
Titreşim
Hesap Makinesi
Java Desteği
HandsFree
Resimli Telefon Defteri
Ortam Sesleri Kayıt
Kronometre
Bas Konuş
Microsoft Windows Mobile 6.0 Standart
Polifonik , MP3

Bekleme Süresi Maksimum 200 saat
Pil Türü Li-Ion
Pil Gücü 1050 mAh
Konuşma Süresi Maksimum 3 saat
Bluetooth
Dahili Modem
GPRS Class 10
GPS
Assisted GPS
EDGE
Push E-mail
E-mail Desteği
WAP Versiyon 2.0
PC Senkronizasyonu
Entegre Kamera 2.0 Megapixel
Video Kayıt
Sesli Video Kayıt
Video Oynatma
MP3 Çalma
MMS
Oyun
64MB RAM, 128MB ROM
Telefon Rehberi Hafızası Sınırsız
Arttırılabilir Hafıza
Micro SD
TFT 240 x 320 Piksel 64K Renk
236.8 kbps

< Resime gitmek için tıklayın >


Boyutlar 99 x 50 x 12.5 mm
Ağırlık 86 gr
Şebeke 850/900/1800/1900
Ajanda
Alarm
Titreşim
Hesap Makinesi
Java Desteği
HandsFree (Eller Serbest)
Ortam Sesleri Kayıt
Kronometre
Polifonik , MP3

Bekleme Süresi Maksimum 400 saat
970 mAh
Konuşma Süresi Maksimum 9 saat
Bluetooth
Dahili Modem
GPRS Class 10
EDGE
3G HSDPA
E-mail Desteği
WAP Versiyon 2.0
Görüntülü Konuşma
Entegre Kamera 2.0 Megapixel
Zoom 2x
Video Kayıt
Sesli Video Kayıt
Video Oynatma
MP3 Çalm
Radyo
MMS
Oyun
40 MB Dahili Hafıza
Arttırılabilir Hafıza
TFT 240 x 320 Piksel 256K Renk

Not:Daha önce Nokia ve Samsung dışında telefon kullanmadım. (ilk telefonları saymıyorum 2. nesilden bahsediyorum. Yoksa Bosch bile kullandım )
S
15 yıl
1.8\" HDD bağlantısı nasıl yapılır?
MP3 playerim bozuldu. (Creative Zen Vision:M) Amerikadan aldığımdan garanti yok gibi birşey. Zaten süresi de doldu. Multimedya da sağolsun kendi satmadığı ürünleri parasıyla bile servise almıyor.

Neyse, araştırmalarım sonucu sorunuma çare bulamadım. İçini açtım ve sorunun HDD veya anakartta olduğunu tahmin ediyorum. HDD 1.8" Hitachi 30Gb. Ancak bu harddiski nasıl bağlayabilirim bilmiyorum. Nasıl bir konnektör kullanabilirim. Nasıl güç veririm. Şayet sorun HDD ise anakart masrafından kurtulurum. Ebayden 40$ civarında HDD edinebiliyorum. Hazır arkadaşım Amerikadayken sorunu tespit edip parçayı sipariş etmek istiyorum. Bilen birisi varsa tercihen link te vererek yardımcı olursa sevinirim. HDD çalışıyorsa anakartı sipariş ederim. O da Ebayde mevcut :)
S
16 yıl
Bilgisayarı yeniden başlatınca donuyor, yardım!
Sistemim imzamda mevcut arkadaşlar. Bilgisayarı yeniden başlatınca en başta çıkan "Intel Active Boards" şeklindeki yazıda kalıyor. Tüm elektriği kesip bir süre sonra açınca sorunsuz açılıyor. Takdir edersiniz ki torrent kullanan biri için her seferinde IP değiştirmek işkence gibi birşey (sitelere girip yeni IP tanıtmak gerekiyor) Bunun sebebi ne olabilir. Bios güncellesem düzelebilir mi? Harici HDD ile alakalı olabilir mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
S
16 yıl
UPS sorunu
Tunçmatik Digitech 700VA UPS'i yaklaşık bir yıldır evde kullanıyorum. Almaktaki amacım elektrikler gidince çalışmaya devam etmekten çok ani voltaj düşme ve yükselmelerinden makineyi korumak ve bilgisayarın açılıp kapanmasını önlemekti. Bu yüzden de ortalama bir bilgisayar için 5-10 dakika diye lanse edilen bu UPS'i aldım. Yanında gelen upsilon2000 adlı programla da beraber sorunsuz çalışmaktaydı. Bu aralar sistemimin de yükselmelerinden olası, bilgisayarı kapatmaya fırsat bile vermiyor. Şarj tam doluyken kullandığım programı kapatıp bilgisayarı kapat demeye fırsat bile vermiyor. Önceleri 5 dakika kadar idare eder, şarj bitmeye yakın alarmları sıklaştırır ve kapatacak kadar da yeterdi. Sistemim imzamda mevcut. Aşırı mı yükleniyorum? (aşırı yük ışığı yanmıyor o da enteresan) Arada voltaj değişiminden sigortayı attırdığı da oluyor. Yani bu UPSi kullanmam için başka bir UPS e bağlamam gerekecek gibi oldu UPS'e 22" LCD monitör,400W kasa, Ses sistemi ve telsiz telefonun ve modemin adaptörü bağlı. Ses sitemi mi aşırı yüklenebilir?
İş yerinde Powercom 1500VA Digital kullanıyoruz. (UPSMON yazılımı ile) Bu ve benzeri sorun başımıza gelmedi. Orada kullanılan tek fark monitör 17" CRT ve 200W stereo hoparlör. Telefon ve modem adaptörü orada da kullanılıyor. Yaklaşık 10 dakika sorunsuz idare ediyor.

Yerli malı yurdun malı dedik Tunçmatil aldık. Acaba hata mı ettik. Yoksa birşeyleri yanlış mı yapıyoruz? Yardım ederseniz sevinirim...
S
16 yıl
silinebilir...
silinebilir
S
16 yıl
Herhangi bir modemde herhangi bir program için port açma kılavuzu
Eminim Network bölümüne port ayarları hakkında bilgi almak için girenlerin sayısı oldukça fazla. Ben de buradan yola çıkarak port açma için açılan başlık kalabalığına bir son verecek yöntemden bahsedeceğim. Sizin yapmanız gereken yalnızca biraz İngilizce bilmek. Res,mlere bakarak ta işinizi görmek mümkün tabi.


Buraya tıklayın

Açılan pencerede şimdiye kadar çıkmış neredeyse tüm modem marka ve modelleri bulunuyor. (bulunmayan için başvurduğunuzda kısa sürede döküman hazırlanıyor)

Modem marka ve modelimizi bulup tıklayalım.
Ardından açılan pencerede port açmak istediğimiz program ismini bulup tıklayalım.
Bundan sonra nereye ne yazacağınız nereden nereye geçeceğiniz adım adım anlatılmış.

Ben bu sayede işimi hallettim. Eminim aranızda işine yarayan olacaktır.Daha önce verildiyse de birdaha vermiş ve bilmeyene öğretmiş olduk

Kolay gelsin...
S
16 yıl
Zyxel 660R Modem şifresi nasıl değiştirilir veya öğrenilir?
Arkadaşlar Zyxel 660R 61 modemim var. Yaklaşık 2 senedir kullanıyorum ve çok memnunum. Bu aralar "malum" sebeplerden port açmak istedim. Bir süre araştırıp nasıl yapılacağını öğrendim.http://192.168.1.1 adresini browsera girmem ve şifre ekranına 1234 yazmam söylenmiş. 1234 yazıp Login butonuna tıkladığımda şifre kısmında kendiliğinden uzun bir şifre belirip ilk sayfayı tekrar gösteriyor. Ben şifre değiştirmedim (nasıl yapacağımı dahi bilmiyorum) Modemi 2 sene kadar önce Telekomdan elemanlar kurmuştu.Ben evde değilken kurulmuş.Ne yaptılar haberim de yok açıkçası.

Kısaca bu şifre Telekom veya başka bi yolla öğrenilebilirmi? Bunu bypass etme yolu varmıdır? Bu şifre nasıl resetlenir? Resetlesek kullanıcı adı ve adsl parolasının tekrar tanıtılmasımı gerekli? DNS ayarını değiştirmiştim(mahkeme kararı pencereleri için).Bununla arasında bir bağ olabilirmi?

Çözüm için yanıtlarınızı bekliyorum.
S
16 yıl
Aradığınız şarkıları bulmak için birkaç ipucu
Dikkat ettim bir üst konu açılarak aranan şarkıların bulunması amaçlanmış. Ben şarkı arayanlara yardımcı olacak birkaç bilgi vereceğim. Kısacası Çin atasözünde de dediği gibi size bir balık vermeyeceğim,balık tutmasını öğreteceğim

Filmlerde geçen müzikler içinwww.amazon.com veyawww.imdb.com adresine girip filmin orjinal ismini yazarsanız (örneğin Hızlı ve öfkeli 2 orjinal ismi 2 Fast 2 Furious) hatta birde sonuna soundtrack veya OST yazarsanız CD içindeki şarkıların listesine ve samplelara ulaşırsınız.Dinler ve aradığınız şarkının hangisi olduğunu bulursunuz.

Filmin sonundaki yazılarda sonlara doğru şarkıların ismi geçer. Bu da bir yöntemdir.

Son günlerde meşhur olan parçalar için radyoların web sitelerini ve top 10 top 20 gibi listeleri taramak çoğu zaman işe yarar.

Sözlerinden anladığımız kadarını Googleda aratarak şunu mu demek istediniz şeklinde önerilerden de sonuca ulaşabiliriz.

Youtube videolarındaki müzikler için açıklama ve yorumları bir kez gözden geçirmeniz çoğunlukla işe yarar.

Sanatçıyı kesin biliyorsun da şarkının adından emin değilsin.O halde yasal mp3 sitelerinden sanatçı adını aratıp sample (örnek olarak koyulmuş şarkının belli kısmının düşük kalitede bir parçası) dinlemek de kolaydır.


Bir de daha gelişmiş teknikler vardır ki bunların telif hakları, forum kuralları ve özel hayata saygı gereği verilmesi sakıncalıdır. Bunları kendime saklıyorum.

Umarım anlattıklarım yardımcı olur ve gereksiz yere mesaj gönderimini azaltır.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.