C

Binbaşı
29 Ocak 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
145 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
4 yıl
AVR önerisi
Öncelikle merhaba, Creative Gigaworks g500'ü gigaworks s750 uydularıyla birlikte kullanıyordum ama amfi kartı arıza verince böyle bir sistem kurmak istedim.

İlk kez avr kullanacağım modeller hakkında bilgim yok. 2.el 1000 TL ye kadar avr araştırıyorum hangi modeli almalıyım yardımlarınızı bekliyorum.

8 ohm S750 uydularını kullanacağım başka hoparlör alana kadar. Sonradan subwoofer da eklerim sisteme. Müzik olarak rap ve edm tarzı bass ağırlıklı şarkılar dinlerim. Eğer avr seçmede bir yararı varsa belirtmek isterim.

Sound Blaster AE-5 ses kartım var bilgisayarımdan 3.5 jack to rca çeviricisiyle avr ye bağlanacağım.


Bulduğum modeller:

Denon AVR-1800

Denon AVR-3802

Denon AVR-3300


Kağıt üzerinde verileri güzel olduğu için bu modelleri seçtim fakat başka marka önerebilirsiniz.

Teşekkürler
C
4 yıl
Creative Gigaworks G500 tamiri yapabilen yerler?
Merhaba 5 sene önce ikinci el olarak aldığım severek kullandığım ses sistemim artık çalışmıyor. Aniden ses gitme sorunları vardı güç besleme kartında röle değişimi yaptım ama onunla alakalı değilmiş. Sonra amfi kartına baktığımda fabrikadan sürülmüş olan tutkal kahverengiye iletken hale dönmüştü ve kapasitörlerin tepeleri şişmişti bir çoğunun. Bu yapışkanları temizlemek isterken bir kaç kapasitörün bağlantılarına zarar verdim sanırsam artık hiç açılmıyor. Önceden açılıp ses alabiliyordum sonradan kapanıyordu.

Sonuç olarak bu tarz başka bir sistem bulamadığımdan dolayı tamirini yaptırmak istiyorum. Bu tutkalı temizleyip sorunlu elektronik parçaların değişimini yapabilecek bir kişi veya işyeri var mıdır?

Teşekkürler.
C
4 yıl
Corsair 500D RGB mi? yoksa Corsair 570X Mirror Black mi?
Gelecek indirimlerde bu 2 kasadan birini almayı düşünüyorum.

Corsair 570X Mirror Black:
< Resime gitmek için tıklayın >

Corsair 500D RGB SE:
< Resime gitmek için tıklayın >

Gözüme çarpan farklar:
1-Obsidian 500D içinde Commander Pro ve 3 adet LL120 fan ile geliyor. 570X de kasa üzerinde kendi rgb kontrolcüsü var ve 3 adet tek renkli SP120 fanlarla geliyor.

2-PSU koruma ve ön paneldeki corsair logosunda RGB led bulunuyor 570x modelinde.

3-500D nin yan paneli menteşeli 570x in alyan anahtar ile açılıyor.

4-Fiyat konusunda 500D daha pahalı ama içinde gelen commander pro ve 3 adet LL120 fanı düşününce fiyat mantıklı geliyor.

Siz hangisiniz tercih ederdiniz? Çok kararsız kaldım.
C
7 yıl
Toshiba laptop anakart tan kopan hoparlör yuvası
Arkadaşlar merhaba toshiba laptop var elimde, anakartta ki hoparlör yuvasını üst kapağını sökerken zorlamışlar ve bacakları kırılmış ve anakarttan kopmuş, lehimleme ile tekrar anakarta bağlanabilir mi acaba bu yuva?

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
C
7 yıl
Gigaworks\u0027ten Z906\u0027ya geçiş
Şu an Gigaworks g500 subwoofer üzerinde gigaworks s750 hoparlörleri kullanıyorum memnunum bir sıkıntım yok ama sistemde optik giriş olmayışı yüzünden logitech z906 ya geçiş yapsam mı diyorum.

Sizce değer mi? Optik giriş sayesinde oyun ve filmlerden alacağım performans dahada artar mı yoksa gereksiz bir değişim mi olur?

Teşekkürler
C
7 yıl
Msi Z97 Gaming 5 cpu soket değişimi hk.
Arkadaşlar bugün pc yi temizlerken işlemci soketinin içine termal macun döküldü ne kadar dikkatli olsamda temizlerken pinler yamuldu ve bilgisayar boot olmuyor, anakartın geçen ay garantisi bitti.

Servisi ücretli olarak tamirini yapar mı bu durumda? Yoksa anakart çöp oldu yenisini mi almalıyım?
Teşekkürler
C
7 yıl
Türk Telekom hızımı arttırmıyor.
Geçtiğimiz hafta ADSL den VDSL e geçiş yaptım.İlk yaptığım iş modemin istatistik sayfasına bakmak oldu aldığım gerçek hız 20 civarlarındaydı.
Modemimin yazılım hatası yüzünden kablosuz olarak internete çıkabilirken kablolu olarak internete çıkamıyordum.Sorun Türk Telekomda zannedip arıza kaydı açtım ama sorun modemdeymiş yazılımını değiştirerek sorunu çözdüm.

Ama bu konuyla açtığım arıza kaydı sonrasında aldığım gerçek hızı 16 civarlarına çektiler. İnternete girememe problemimi değerlerim yüzünden olduğunu bu yüzden hızımı düşürdüklerini düşündüm. O yüzden 2 kere telefonla 1 kere online işlemler üzerinden şikayet kaydı ile bildirdim sorun benim modemimdenmiş alacağım hızı geri yükseltirmisiniz şeklinde çok açıklayıcı şekilde söyledim ama her seferinde şikayet kaydınız çözümlendi şeklinde mesaj geliyor ama değişen hiç bir şey yok.

Modem değerlerimi aşağıya koyacağım,benim alabileceğim hız gerçekten bu mudur? Daha yüksek alamıyormuyum ki Türk telekom hızımı arttırmıyor?
Teşekkürler

< Resime gitmek için tıklayın >
C
8 yıl
GTX 970 Coil Whine sesinin hoparlörlerden gelmesi
Msi GTX 970 kullanıyorum bugüne kadar çok sorun etmedim de oyunlarda kısık sesle oynarken özellikle çok sıkıcı bir durum olmaya başladı arkadan bildiğimiz coil whine sesi geliyor vuuu vüüü diye ekran kartından çıksa bir şey demiyeceğim ama hoparlörlerden veya kulaklığımdan geliyor.
Bu durumu ekran kartından çıkmasını sağlayabileceğim bir yol var mı dır yoksa garantiye mi vermeliyim, yeni verecekleri üründe bu sorun olmaz belki?(Coil whine 970 lerin sorunu biliyorum ama hoparlörlerden gelmez belki anlamında.)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekran Kartı: MSI GTX 970 GAMING 4G
Ses Kartı: Sound Blaster ZX
C
8 yıl
Creative Gigaworks G500 Kumanda Temassızlık Sorunu
.
C
9 yıl
i7 4770K\u0027dan Skylake geçiş yapmalı mıyım? ve Ekran kartı yükseltme hakkında soru
Asus z87-Plus anakart 4770k işlemci ve 8 gb ram var şuan sistemimde. Bu aralar üçünü satıp Skylake geçsemmi diye düşünüyorum ama aşırı gereksizse de yeni gelecek serileri bekleyebilirim sizce değermi?
-----------------------------------------
Ayrıca ekran kartımı da değiştirmeye karar verdim GTX 770 2GB var şuan sistemde, satışa koydum sattıktan sonra ne alsam mantıklı bir seçim olur?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.