S

Onbaşı
16 Ocak 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
55 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
3 yıl
Huawei Matebook 14 (4600H 16+512) - Huawei Matebook x - HP Envy x360 15.6 Hangisini tercih etmeliyim
< Resime gitmek için tıklayın >
Arkadaşlar bu 3 bilgisayar arasında kararsız kaldım. Belki 3'üde farklı kulvarlarda olabilirler fakat almışken hem iyi olsun istiyorum hem de ihtiyacımdan fazlasına para vermek istemiyorum.
Öncelikle oyun oynayan birisi değilim. Ofis programları ve yazılım ile çok ilgiliyim. Word, excel, internet, video izleme, seyahatler de iş yapabilmem için yanımda taşıyacağım ve en çok visual studio ve ardunio gibi yazılım ile ilgilenme olacak. Bu konuda yukarıdaki pclerin bana göre eksilerini ve artılarını yazacağım, göremediğim eksik ve fazlaları sizde yorumlarsanız sevinirim.

HP ENVY x360 - 15-dr1070wm
  • Yerinde inceleme şansım olmadı ama dokunmatik oluşu ve çadır modu olması güzel bir seçenek. Tam klavye(Nümerik) olması benim için çok güzel.
  • Çok profesyonel kullanmayacağım ama uzun zaman idare etmesi için ram az geldi. 15.6 inc pc kullanıyorum ama 14 inç bir pc ile kıyaslayınca çok büyük gelmeye başladı nedence.
  • Daha önce hp kullandım ve ısınma derdi beni mahvetti. En son tüm bileşik ekran cipi yandı kurtuldum, bu sebeple hp korkutuyor.
  • Aşağıdaki iki modele göre de fiyatı uygun.

Huawei MateBook x
  • Çok güzel bir ultrabook. Baktıkça bakıp alasım geliyor ve bir defa al ver o parayı diyorum. Uzun yıllar kullanacağımı düşünüyorum.
  • Dün sipariş için girdim, iyi ki internet alış verişini kapatmışım yoksa cazibesi aldırmıştı kendini bana.
  • Benim için dokunmatik oluşu çok önemli değil fakat kalitesi inanılmaz güzel.
  • 13 inç ekran yapacağım iler için biraz küçük gibi geliyor(word-excel-pdf) hep 15.6 kullandığım için mi bilmiyorum.
  • Tüy siklet bir pc. Çok çok hafif.
  • 16 gb ram tam istediğim gibi fakat fansız model olduğu için ısınma problemi ile karşılaşır mıyım diye korkuyorum.
  • En çok kafamı kurcalayan ise bu kadar paraya yapacağım işe fazlamı gelir bu model. Onun yerine yapacağım işleri diğerleri ile de yapabiliyorsam bu modelin şıklığına +3k vermek mantıklımı

Huawei MateBook 14
  • Hem maddi hem de iş anlamında en çok kafama yatan laptop.
  • Ekranı çok şık 2k ve 14 inç. seyahatlarde kullanmak içn 15.6 kadar büyük ve ağır değil, 13 inç kadar küçük değil, aynı zamanda 3:2 oranı için ofis ve yazılıma uygun.
  • İşlemcisi amd nin güçlü işlemcilerinden 4600h. Ram 16 gb.
  • Tüy sikletin azıcık üstü bir pc.
  • Biraz şikayet var gibi, ışık sızması, esc tuş takılması ve touchpad. Kendimi avutmak için meyve veren ağaç taşlanır diyorum, nasılsa garantili iade ederim diyorum da diyorum.
  • Matebook x e göre fiyatının uygun olması cezbediyor, fakat ucuz etin yahnisi yerine iyisini mi almak gerekli diye düşündürmüyor değil. Ama yapacağım işe de yeterli geleceğini düşünüyorum.

Bu arada neden huaewi derseniz. Aslında asus ile yola çıktım fakat matebook serisini gördükten sonra şık ve hafif bilgisayarlar ilgimi çekmeye başladı. Şimdi hangisine baksam huawei ile kıyaslıyorum nedense o şıklığı bulamıyorum.
S
3 yıl
Casper ekran Floransanı
Arkadaş Casper bilgisayarımın ekranında ki Floransan arızalandı. Ekran LP156WH1 modeli 15.6 inç. Floransan nereden bulabilirim. Veya LED ışık bağlama şansımız var mı? LED ışık olacak ise Yaklaşık 2 mm genişliğinde bir LED e ihtiyacımız olacaktır.
S
4 yıl
sony xs mp1611 hoparlör körüğü
Arkadaşlar teknede kullandığımız sony xs mp1611 hoparlörümüzün körüğü parçalanmıştı. Bende gerekli temizliğini yaparak körüğü söktüm. İkinci resimdeki körük ten alsam uyar mı ? Hoparlör 16 cm Korukte 16 cm
Birde bu çift hoparlör için aşağıdaki anfi devresini bağlasam aux veya Bluetooth ile müzik dinlemek için uygun olur mu ? Elimde kullanmadığım aux Bluetooth verici mevcut. Araba teybi kadar ses verse
< Resime gitmek için tıklayın >y
< Resime gitmek için tıklayın >e
< Resime gitmek için tıklayın >t
< Resime gitmek için tıklayın >er, daha önce de araba teybi vardı üzerinde
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
S
4 yıl
Bir cat6 kablosu ile iki çıkış alabilmek mümkün mü
Arkadaşlar merhaba televizyonuma ve aynı zamanda uydu alıcıma İnternet bağlamam gerekli. Çok fazla kablo çekmek istemiyorum. bir cat6 kablosundan iki ayrı internet bağlantısı alınabileceği başlığını ulaşım birkaç yerde. İnternet sadece 4 kabloyu kullanıyormuş cat6 da 8 kablo var. Bu konuda da hangi deneme yapan fikir verebilecek birileri var mı. direk kabloyu belli renklerde 4 ayırıp sağdan dördünü bir jacka soldan dördünü bir jacka karşılıklı bağladığım zaman internet alabilir miyim. Olduğunu varsaysak İnternet hızını etkiler mi bu durum.
Bir diğer sorunum ise cat6 kablosunu normal elektrik kablolarının olduğu borudan geçirmem de internet bağlansın etkileyen bir durum var mı?
S
4 yıl
D-smart ile normal Türksat uydu yönü aynı mı
Arkadaşlar merhaba. D-Smart kullanıyordum şu an iptal ettim normal uydu anteni kullanacağım. çanağın yönünü değiştirmeden bu şekilde kullanabilir miyim ona göre uydu satın alacağım
S
5 yıl
Hp pavilion dv5 1100 et açılmıyor
Arkadaşlar pc yi bu gün açtım windows başladı. 5 dakika sonra ekran dondu ve açma kapama tuşundan kapatmak zorunda kaldım. Açmak istediğimde ise caps look ve scroll lock tuşları bir saniye yanıp anında pc kapanıyor. Bios felan hiç gelmiyor.
Yaklaşık 1 - 2 saat sonra açtığımda açılıyor fakat 5 dakika sonra aynı şekilde donup kalıyor. ve yukarıda anlattığım olay tekrar ediyor. Çözümünü bilen var mı acaba? Dün sadece lcd panelini değiştirdim. ve ssd alıp kullanmaya niyetlenmiştim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.