T

Yarbay
15 Mart 2002
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
159 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
T
2 ay
Ryzen 5600X işlemci dar boğaz sorunu
Merhaba,
Geçtiğimiz sene 10.nesil i5 işlemci ve anakartımı oğluma verip popülizm akımına uyarak ryzen serisine geçiş yaptım. Çok yüksek performans ihtiyacım olmadığı için(Ağırlıklı eski oyunlar oynuyorum) stok fanlı bir model tercih ettim. İşletim sistemim Windows 11.

Basit LoL bile oynarken bazen garip garip donmalar yaşamaya başladım. işlemci hem deli gibi ısınıyor hemde oyunlar manyak derecede kasıyordu. Oyun seslerinde de bozulmalar, patlamalar oluyordu. işlemci sıcaklıklarının da 90 derecelere dayandığını görünce internetten aratıp CPU thermal throttle diye bir şey yapmaya çalıştım. Performans epey düştü ama çok fazla donma, takılma yapmamaya başladı. En son yine youtube'dan gördüğüm bir akıla uyup çarpanı: 40x, voltajı da 1.025 te kullanmaya başladım.

Bios güncel olmasına rağmen çok sık olmamakla birlikte yine benzer şeyler arada yapıyor. Sebebi nedir bilen,benzer sorunlar yaşayan var mı? işletim sistemi ile alakalı olabilir mi?

AMD Ryzen 5 5600X 3.7/4.6GHz 100-100000065BOX
MSI PRO B550M-P GEN3 AM4 DDR4 4400(OC) HDMI VGA DVI-D M.2 USB3.2 mATX
G.Skill F4-3200C16D-32GIS Aegis DDR4 32GB PC 3200 CL16 KIT (2x16GB)
T
geçen yıl
Xiaomi TV P1E kurulum hizmeti nasıl gerçekleşiyor?
Merhaba bu TV yi Vatanda indirimde görünce aldım, alınmışın kötüsü olmaz modunda kurdurmak istiyorum. Ama kurulum hizmeti konusunda ciddi sıkıntılarım var.
Ankarada evofone ve Genpayı işaret ediyor ama sadece otomatik bant kaydı dinletip teknik servis için form doldurup bozuk cihazı göndermemi istiyorlar. teknik servis deyince kurulum yerinde destek gibi konulardan bihaberler. yaklaşık 1 saat uğraştım karşımda canlı bir muhatap bulamadım.

Şimdi sorum şu bu icadı kullanan varsa , kurulum hizmetini nasıl yaptırdınız? tecrübelerinizi alabilir miyim?

kendimiz açsak kırık bozuk çıksa büyük dert, açarken ille video kaydı mı alacağız? teknik servis hizmeti az da olsa veriyorsa bunu da kabul etmeyecektir.
T
2 yıl
Superonline 760 TL cayma bedeli çıkardı
Taahhütümün bitmesine 7 ay kaldı, Akşamları 100, gündüzleri 24 mbit ama sürekli 5 mbit gibi çalışıyor. Bir kaç kez ulaşıp google play store, whatapp, youtube gibi uygulamalarda felaket kötü olduklarını söylememe rağmen bir şey yapmadılar. Bir keresinde kendi uygulamaları üstünden arıza kaydı bile oluşturamadım. En çok kızdığım da şimdiye kadar hiç sallamayan süperonline'ın aboneliği iptal ettireceğimi söyleyince birden sorumlu ebeveyne dönüşmesi. İşin en komik yanı da düzenli beni arayıp kampanya var, size sürekli 100 mbit verelim diye her gün aramaları, istemiyorum dedikçe o kadar çok aradılar ki en sonunda blockladım. Aboneliği iptal ettirmek için aradıklarında da ulaşamadılar o derece

En başında iptal ettirmek için aradığımda 260 lira taahhüt nedeniyle borç çıkacağını söyleyen superonline bugün iş ciddiye binince ödenecek tutarı 760a çıkardı. 1 seneyi geçtiği için bu bedeli hakem heyeti ile alabileceğim söyleniyor, doğrumudur? 7 ay hiç bir şey yapmasam fatura gelse ödesem zaten tutar o kadar ancak bu kadar olur. Benzer sorun yaşayanlar fikirlerini paylaşabilirse sevinirim.
T
2 yıl
Turk.net tek soruluk anket göndermiş.....
Ankete düşük not verip düşüncelerimi yazdım ama gönder diyince "hata oluştu" diyor. Bari bende buraya yazayım da herkes görsün.

Kurulum işinde kesinlikle çok kötüsünüz. Fiberden DSLe geçiyorum haliyle prizden durması gereken yere 5-10 m telefon kablosu çekmek icab ediyor. Adama şuraya kablo gerekiyor, bu şekilde kullanamam diyorum, malesef diyor. TURKNET siz kurulum için para alıyorsunuz. Diğer firmalar bedava yapıyor bu işi ve kat kat daha iyiler. Superonlinedan gelen adama rica edip oğlumun odasına 10-15m ethernet kablosu çektirmiştim, düşünün. Turknet'in kurulumu şöyle, fişe tak modemin sinyal var. Hadi hayırlı işler. Bayıl kurulum ücretini.

Şimdi kendi imkanlarımla 15 liraya DSL kablosu sipariş ettim, 3-4 gün kargo gelene kadar sürünüp sonra kurulumu kendim tamamlayacağım. Alınan kurulum ücreti de haram olsun.
T
4 yıl
google play store indirme sorunu
"google play store indirme sorunu" diye Googleda bu şekilde aratınca, DNS değiştir olsun diye başlıklar var ama yeni telefonlarda DNS değiştirme işi yok veya root istiyor. Bu işin başka kolay yolu yok mu?

birde superonline funlarına soruyorum böyle saçma komik engellemelere rağmen bu operatörü nasıl önerebiliyorsunuz?

Not: önceden turksat kullanıyordum. bulundugum binada tek fiber bu firma olduu için mecburi kullanıyorum. verdiğim o 100 liranın her kurusu haram zehir zıkkım olsun
T
4 yıl
Süperonline dağıtıcı kutu elektrik masrafları
Merhabalar,
Apartman başına 8er daire olan büyük bir sitede yaşıyoruz. En alt katta süperonline kutumuz var ve maşallah değirmen gibi ses çıkarıyor
Sitedeki diğer apartmanlara 15-20 lira elektrik gelirken bize 110-130 arası bir elektrik geldiğini farkedince biraz araştırma ile tüketimin bu icat tarafından yapıldığını tespit ettik.

Mevcut durumda öğrendiğimiz kadarıyla 3 apartmana yayın yapıyormuş bu kutu.. ve bizim apartmanda sadece 1 daire kullanıyor.
Komşular durumu öğrenince haliyle rahatsız oldu. Süperonline'a erişip elektrik tüketimini karşılamalarını istiyoruz ama nereden ulaşacağımızı bulamadık.
Benzer sorun yaşayıp çözüm üreten var mı? Birde geçmişe dönük bir talepte bulunabilir miyiz?

en kötü sonuç alamazsak kutuya giden elektriği iptal etsek, herhangi bir yaptırımla karşılaşabilir miyiz?(öğrendiğim kadarıyla yıllar önce site yönetiminden izin almışlar)
teşekkürler
T
6 yıl
Xiaomi için uzman sorusu
Merhaba Xiaominin ismi birbirine benzeyen 10larca modeli var ve kafam allak bullak oldu. Bana 5.5 - 6 inch arası arkası cam olmayan, 4000 mh civarı bataryalı, güncel işlemcili bir model tavsiye edebilir misiniz?
Şu an redmi note 4x kullanıyorum. Aşırı memnunum, ama ufaktan yaşı kemale eriyor, bu icadı birine verip daha yeni bir model almak istiyorum.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
T
6 yıl
Parlaklık / Kontrast göz hassasiyet sorunu
Merhaba yaklaşık 2 yıl önce 27 philips ips monitorden garanti sorunlari nedeniyle aynı boyutta TN 1ms Asus monitöre geçtim. Standart ayarlara göre epey düşürmeme rağmen her iki 27 monitörümde de kontrast ve parlaklık nedeniyle projektöre bakan tavşan gibi ciddi derecede rahatsız oluyorum. Monitöre uzaklığım yaklaşık 40 cm. Ayarları dibine kadar kıstım. Normalde 85 parlaklık 90 kontrastı 20-30 seviyesine indirdim, renkler leş gibi oldu. Yine de bir miktar rahatsızlığım devam ediyor.. Sebebi ne olabilir fikrinizi alabilir miyim?

22 ve altı monitörlerde sorun yok.
T
6 yıl
Sınır Sizsiniz Kampanyası ???
Selam arkadaşlar.. bir haftaya 24 aylık süperonline taahhütüm bitiyor.. gecen sene 79a verdikleri 50mbit/150 gb AKN li hizmeti bu sene 24/175 diye deiştirip itelemeye çalıştıklarında isyan edip kabloya geçmeye karar verdim.. ANK/batıkent te kablo net kullananlar memnun mudur? ayrıca Sınır Sizsiniz Kampanyası kampanyası hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

tv hizmeti ni HD olarak alabiliyor muyuz? analog diye çirkin SD yayın mı geliyor yoksa?

cevaplar için şimdiden teşekkürler
T
7 yıl
Warlock oyun hatası
Başınıza geldimi bilmiyorum ama warlocklar bazen kart oynayınca kart yere düşmek yerine havada kalıp oyunu bozuyor. Adam saatlerce beklese bile tur bitmiyor. oymayamıyor mu yoksa gıcıgına oynamayıp pes mi ettirmeye çalışıyor anlam veremedim ama mecbur bir süre bekleyip alt+f4 cekiyorum.

Bu bir tür hack midir? yoksa bug mı? sadece bana mı oluyor? biraz araştırdım 2014'te bile benzer şeyler rapor edilmiş. Neden blizz çözemedi anlam veremedim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.