A

Teğmen
13 Aralık 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
11 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
5 yıl
İş yerinde hiçbir şey yaptırılmamasından ötürü delirmek üzereyim
26 yaşındayım. Türkiye'nin iyi okulların birinde inşaat mühendisliği okuyup, yine güzel bir okulda master eğitimi aldım. Yaklaşık 3 yıldır çalışıyorum.

Sorun:

Şu anki iş yerimde (En büyük 500 şirketin içinde) 1.5 senedir çalışıyorum. Bunun yaklaşık 4 ay management trainee olarak geçti. Daha sonra satış-pazarlama bölümüne geçtim. Orada gerçekten ciddi sorunlar gördüm (ki bu sorunlar başkaları tarafından da gerçekliği onaylanan sorunlar) ve bunu müdür ile paylaşınca ağır mobbing yedim. Şirkete dava açıp edecektim fakat şirket araya girdi. Bana farklı bir birime kaydırmayı düşündüler. Çok seçeneğim olmadığı ve özgüvenim çok düştüğü için kabul ettim. İş tanımı bile olmayan bu görevimde o birimin de hiç çalışmadığını, ufacık bir operasyonu çok büyük bir şey yapıyorlarmış gibi gösterdiklerini gördüm. Ve bu birimin çok az çalıştığını, buradan hiçbir yere ulaşamayacağımı söyledim. Şimdi de beni inanılmaz derecede pasif ve günlük tek mail bile gelmeyen -ama kağıt üzerinde kötü durmayan- bir birimdeyim. Haftada 1 mail gelen bir iş. Ve büyük bir firma burası. Maaşımı da zamanında alıyorum.

Soru:

Bu süreçte birçok iş görüşmesine gittim. Ve teklif de aldım. Ama şu anki şirketim bana göre çok maaş vermese de, kötü bir para almıyorum piyasadaki meslektaşlarıma göre. Belirli bir düzeni oturtturdum. Görüşmelerde teklif edilen rakam ya daha düşük yada cumartesi çalışma oluyor. Cumartesi çalışma fikrine hiç soğuk değilim ama takıntılı bir biçimde özgeçmişimde güzel şirketler olsun istiyorum diye, orta halli ve gayet de iyi duran bir şirketi reddettim -sebebi patron şirketi olması biraz da-. Aynı parayı verseler, iyi bir kurumsal firmaya kesinlikle geçmek istiyorum. Ki daha dün dünya devi bir şirketin META Bölge müdürü olan biriyle 1 saat ingilizce mülakat yaptık. Bu litvanyalı adam bile istediğim paraya biraz fazla diyor.


Bu şirketin dehlizine düştüm. Hiç iş yapmıyorum -bunu insan kaynakları direktörüne de söyledim, beni çıkarın dedim-, maaşımı alıyorum sadece. Bildiğiniz atm memuru gibi oldum. Kendime yediremiyorum. Tükenmiş ve özgüvenim bitik durumda.

Çok şikayetçiyim ama 26 yaşında ve iyi eğitimli, ingilizceyi gayet iyi bilen bir inşaat mühendisiyim. Daha çok satış,pazarlama,müşteri ilişkileri üzerine ilgim var ve bu konuda iyi olduğuma dair geri dönüşler gerçekten alıyorum. Patron şirketine gitmek istemiyorum, özgeçmişimde downgrade olsun istemiyorum.

Sizce ekonomi düzelene kadar bu dehlizde kalıp (güvenli bir liman gerçekten, çok sağlamlar), iş aramaya devam mı etmeliyim, yada şu anda maaşı çok düşük olmayan iyi bir şirkete mi gideyim. Aceleci olmak istemiyorum, ama çıldırmak üzereyim.
A
7 yıl
3 yılda geçirdiğim değişim (ssli)
----
A
9 yıl
Çok mutluyum
Beyler çok mutluyum paylaşmak istedim.

Şubat 2014'de erasmusla polonyaya gittim.Konu da açtım daha önce.Erasmusun 3.günü bi kızla tanıştık ve o zamandan beri devam eden ilişkimiz var.İlk 2-3 ay biraz sorunlu da olsa,Mayıstan sonra iyice ilişkimiz oturmuştu.temmuzda döndüm işte.İlk döndüğüm zaman,çok kötüydüm.Erasmus bitti,kızdan uzak kaldık.Kız giderken,ilişki bitecek gibi bakıyordu bana.

Eylülde ve kasımda polonyaya gittim.Toplamda 20 gün kaldım.Ve bugün kız,erasmus kabul mektebunu gönderdi.Türkiyede erasmusa geliyor şubatta.

Çok zorlandım ilişkide.Ama vazgeçmedim.Deli gibi sevdiğimden mi hayır,ama bırakmak istemedim.Derslerim biraz kötüleşti ama şu ana kadar çok kötü değilim.Bu sene mezun olma ihtimal çok yüksek ve 2015 ekimde polonyada yüksek lisansa gidicem eğer bi aksilik olmazsa.Ailemden de desteği aldım.

Tek yapmam gereken ders çalışmak ama motive olamıyorum.Nasıl bişey ama olamıyorum işte.Beni motive edecek bişeyler söyler misiniz ?
A
9 yıl
Şu gömlek ve kravatı nerden bulabilirim ?
http://www.modakadin.info/baharlik-erkek-gomlek-modelleri.html/siyah-seritli-baharlik-erkek-gomlek-modeli

Arkadaş tam şu model gömlek ve siyah ince kravat arıyorum.yardım edebilecek olan var mı
A
10 yıl
Son 1 aydır hiçbir şeye odaklanamıyorum
Arkadaşlar bu aralar durumum çok kötü.Kafayı ciddi anlamda seksle bozdum.İşin ilginç yanı,sevgilim var ve zaten sevişiyoruz.Fakat kızla bu aralar 2 ayda 10 gün falan görebiliyorum.Ve ciddi anlamda kafayı seksle bozmaya başladım.hiçbir şeye odaklanamıyorum,dersler falan hak getire.bakmıyorum bile.

biri bir tavsiye versin

troll konusu falan da değil
A
10 yıl
Facebook arkadaş listemde sadece 1 arkadaşımı gizleyebilir miyim
Facebook arkadaş listemde birini gizlemek istiyorum sadece.bunun için bütün arkadaş listemi mi kapatmam lazım ?
A
10 yıl
Hangisini seçmeliyim ? Acil
Arkadaşlar polonyalı kız arkadaşım var.3-10 eylülde polonyadaydım,görüştük.

Kasım ayında 1.sınavlarım bittikten sonra tekrar gitmeyi düşünüyordum.Ama kurban bayramı tatilinde yapacak bir planım yok.yani kurban bayramında da gidebilirim.

Ama bayramda gidersem,kızı tekrar 4 ay sonra görebilirim.kasımı beklersem,2 ay beklicem diğer buluşma için.

kıza sordum.kasımda gelirsen,2 ay beklemek daha kolay olur dedi.şimdi gelsen 4 ay sıkıntı olur dedi.kız da polonyanın başka şehrinde.okudugu şehre 30 eylülde falan gelicek

ama çok kararsızım,bilet fiyati artabilir.acil bi fikir verebilir misiniz
A
10 yıl
Kızın geçmişi hakkında
Arkadaşlar Aslında bu konuyu açmaya utanıyorum ama bi yerlere yazmam lazım.Kız arkadaşım polonyalı ve benden önce sadece 2 partneri oldu.totalde 8-10 kere sevişmişliği var.Yan yanayken pek problem yoktu aslında,2 heriften birini sürekli gördüğüm için arada canım sıkılıyordu ama kızın aklı onda zaten zaten benle birlikte olmaz diyip geçtim.ha bu konuda çok problem çıktı ama kız da anlayış gösterdi bana ve o çocukla görüşmeyi kesti zaten.

kızdan uzak kaldım şimdi.eylülde tekrar gidicem.aksilik o ki,2 heriften diğeriyle de şuanda aynı şehirdeler.ve işin kötüsü bu kızın ilk partneri bu herif ve bunlar sadece arkadaşlar.yani bu kızın ilk sevişmesi bu arkadaşıyla.yakın arkadaşı hem de.ve hala görüşüyorlar.

kafam almıyor belki de kültür farkından.kızın bu herifle konuşmasını engellesem kız özgürlüğüne çok düşkün,kesin büyük kavga çıkar.zaten uzaktayım bunu istemiyorum.kızla da aramız çok iyi.eylül için otel,biletler vs herşeyimiz de hazır.önceki 5 ayımız da çok iyiydi.kızla aramda ciddi sayılabilecek hiçbir kötü durum yok.

bana biri akıl versin lütfen.kızı kaybetmek istemiyorun ama bu durum da canımı sıkıyor.kızla bu konuyu konuştuk bugün.bu arkadaşıyla arası gerçekten iyi.en yakın arkadaşlarından biri.şimdi kafam türk kafası.öyle bi durum hiç görmediğim için bunu anlamak bana zor geliyor.

özel hayatımızı ifşa etmek çok büyük hata tabi ama ayrıntı vermem lazım anlamanız için.bu kız sevişmeden zevk almıyordu pek.bunun problemini çok çektim ilk 1 ay.ama ondan sonra kız ilk kez olaydan daha fazla haz duymaya başladı ve güzel bir şekilde devam etti.özetle,cinsellikte yetersiz oldugumu düşünmüyorum.yani kızı mutlu ettim diyebilirim kızın hal ve hareketlerinden.

ama işte laf anlamıyor beynim.

konuyu açtığım için gerçekten çok utanıyorum ama çok canım sıkkın
A
10 yıl
Erasmus sonrası sendromu
Arkadaşlar gerçekten çok kötüyüm.Derdimi yazmak istedim

22 yaşıma kadar iyi kötü geldim,hayatım çok kötü değildi.Ama eğlenceli de değildi.Ortalama bir hayat işte.

5 ay boyunca Erasmus ile Polonya'da kaldım.Arkadaşlar hayatımın toplam 22 yılından daha güzel geçti.Özgürdüm,istediğim herşeyi sorgulamadan yaptım.Para sıkıntı olmuyor Polonya'da zaten.Kızlar,arkadaşlar,eğlenceler vs vs.

Yaptığım avrupa turunu,amsterdam gecelerini,otostop çekmelerimizi falan saymıyorum.

1 hafta önce döndüm.Arkadaşlar evin içi bana dar geliyor.Hava çok sıcak dışarda da durulmuyor.Arkadaşlarımın çoğu ya memlekette ya stajda.Yaz okulu başlayacak 1-2 güne.Ama gerçekten o kadar kötüyüm ki.2-3 arkadaş sağolsun,oturdu sohbet ettik onlarla epeyce.

Ülkeme bişey söylemek istemiyorum ama Avrupa'nın küçük bi şehri bile İstanbul'dan güzel.Evet,çok şaşalı değil.Evet çok büyük değil.Fakat o kadar mutluydum ki.Mutluyduk ki diyelim.Samimi oldugum Türk arkadaşların hepsi Post erasmusta sendromunda.

Orada bulduğum kız hakkında zaten bir konu açmıştım,o ayrı mesela.onun derdi başka.

Arada google maps'i açıyorum kaldıgım yurda falan bakıyorum.Çok kötü oluyorum.Gittiğim yerlere bakıyorum,daha kötü oluyorum.Belki de Türkiye'de o kadar iyi bir hayatım yoktur.

Ama ailem bunda çok etkili.Ailem gerçekten çok garip.Abim işi gücü ders olan biri,1 kız arkadşı bile olmadı yaş 23.Annem ciddi anlamda psikolojik sorunları var.git-geller yaşıyor evde.Babam da dindar-eğitimli biri olmasına rağmen bazen saçma salak baskılar yapıyor.Evde bu yüzden boğuluyorum.

İş buldum,eylülde kız arkadaşımın yanına gitmek için polonya'ya.Ne biçim iş diyorlar.Köpek gezdircem tuvalet için,ve çok iyi para alıcam.Ona bile kulp buluyorlar.'ismimize yakışmıyor' diyorlar.Biz kimiz be kardeşim,kafama hedef koymuşum para kazanıcam.'Aileye yakışmıyor',Sabancı mıyız,Koç muyuz ben anlamadım
A
10 yıl
Bütün bunlara değer mi ?
Arkadaşlar hikayemi kısa olarak anlatıyorum

Erasmusta 5 aylık güzel bir ilişkim oldu bi kızla.son 1.5 ay aynı odada kaldık zaten,kızın benim için yaptığı yemektir,bulaşık,çamaşırı falan saymıyorum.

Şimdi türkiyeye dönüş yaptım ve ilişkiyi sürdürmek istiyorum.Fakat imkansız gibi duruyor.Ama hayatım imkansız şeyleri başarmak üzerine kurulu olduğu için içimde küçük de olsa bir umut var.

Hesap ;

Aralık başına kadar toplam 2 kere git-gel yapıcam. 4-9 eylül ve 20 kasım-1 aralık

Toplamda 15 gün kalmış olacağım.Bunların bana yol masrafı ve yol parası falan hepsi maksimum 1000 lira.KYK kredimle bu parayı ödeyebilirim.KYK kredisi zaten girdi gireceği kadar.Battı balık yan gider.İş bulma çalışmalarına da başladım.

Fakat kafamda hep şu var.DEĞER Mİ ? Kız ile ilişkimiz dürüstlük üzerine.Hiç yalan söylemedi ve ilişkimiz sürecinde hiçbir yamuk hareketi olmadı.

Ben diyorum ki eğer Ağustosun 10nuna kadar falan Skype ile dayanabilrsek,ayrılık olmazsa falan eylül biletini alırım.O da iyi geçerse Ekim ayında diğer bileti alırım.

Konu uzundur ama mantıklı fikirlere ihtiyacım var.Sizce doğru mu düşünüyorum ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.