K

Teğmen
01 Kasım 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
28 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
5 yıl
i5 6600K ve R9 390 ne kadar daha idare eder? (1080\u0027e mi 2080\u0027e mi yükseltmeli?)
2015'te aldığım makina şöyleydi:
AMD Radeon R9 390 Asus DirectCU III OC Strix Gaming 8GB Edition
16GB DDR4 RAM
i5 6600K (overclock yapmadım; ama o zaman neden aldın diye sormayın :D)

Daha sonra Asus Freesync'li 2K 144hz monitor aldım.

Assassin's Creed Odyssey'de artık bu sistemin bazı parçalarının yetmediğini açıkça gördüm (oyunun optimizasyonu mükemmel olmadığı ve çok yüksek performans isteyen bir oyun olmasıyla da alakalı tabi). Bu oyunda çoğu ayar high ve medium'da olmasına rağmen ekranda çok nesnenin göründüğü sahnelerde FPS 20'lere kadar düşüyor.

Artık ekran kartını değiştireyim diyorum.

Sorum ise düz 1080 mi yoksa 2080 mi almalıyım?

2080'in fiyatı uçmuş olduğundan eğer bunu alırsam başka bir şey alamam yani i5 6600K, 2080'e darboğaz yapar diyorsanız 2080 alamam; çünkü bir de işlemciye vereceğim para yok. Yoksa 2K'de 2080 bile i5 6600K'ye darboğaz yapmaz mı?

1080 alırsam da sanırım işlemci değiştirmeye pek gerek yok; çünkü zaten 4K oyun oynamayacağım. Maksimum 2K. Sizce 1080 kaç yıl daha çoğu AAA oyununu maksimumda oynatır?
K
7 yıl
For ve If içindeki değişkeni orjinal değerine döndürmek
Bir oyuna update yapmaktayım. Oyunda çeşitli birimlerin çeşitli silahları var.
Örnek olarak: Baneblade Süper Ağır Tankının Baneblade Cannon, Demolisher Cannon ve Heavy Bolter diye silahları var. Oyundaki bazı silahların da farklı özellikleri olabiliyor. Siege, Terror, AA, Area ve "" yani özelliksiz gibi. Bu örneğimdeki silahların özellikleri şöyle: Baneblade Cannon"" (bu, string olarak boş karakterli, yani null değil), Demolisher Cannon - Siege, Heavy Bolter - "".

Yapmak istediğim şu: Eğer bir silahın özelliğinde "Siege" varsa, saldırdığım düşmanın siper bonusu yok sayılıcak yani başka bir deyişle 0 olacak. Bunun kodu kısaca:

for (int w = 0; w < 4; w++)
{
... // başka kodlar

int nDefCover = g_arrTerrainTypes[m_arrUnitEx[nDef].nTerrain].nCover; // nCover değerini resetlemek için
const auto& traits = m_arrUnitEx[nAtt].unit.pType->arrWeapons[w]->strTraits;

// Burada bir silahın özelliklerinde "Siege" var mı diye kontrol ediyorum
if (traits.Find("Siege") != std::string::npos)
{
// nCover, saldırdığım, yani savunan birimin siper değerini veriyor
g_arrTerrainTypes[m_arrUnitEx[nDef].nTerrain].nCover = 0;
}

... // başka özellikli silahlar için kodlar

if (traits.Find("") != std::string::npos)
{
g_arrTerrainTypes[m_arrUnitEx[nDef].nTerrain].nCover = nDefCover;
}
}

Ancak şöyle bir durum var: Sıege silahı için nCover'ı sıfırladıktan sonra orjinal değerine döndürmeliyim yoksa diğer tüm silahlar için de nCover değeri 0 olarak kalıyor. Bunun içinde traits.Find satırındaki if'i yazdım.

Ama sistem şöyle çalışıyor: oyun ilk silaha bakıyor ve "" görüyor, nCover resetleniyor (yani değişmiyor),
Oyun ikinci silaha bakıyor ve "Siege" görüyor, nCover'ı 0 yapıyor.
Oyun üçüncü silaha bakıyor ve "" görüyor, nCover'ı resetliyor.

Yani en son durumda nCover resetlendiği için Siege silahının değer değiştirmesi hiç bir işe yaramıyor. Yani durum 1 OR 1 OR 0 gibi çalışıyor.
Eğer son silah Siege olsaydı bu kod işe yarayabilirdi ama oyunda bir çok birim var ve hepsinin de silah yerleri farklı. Yani Siege özellikli silah 1.silah da olabilir, 2.silah da olabilir, 3.silah da olabilir, 4.silah da olabilir. Kısacası belirsiz.

Sadece Siege özellikli silahlar için nCover'ı 0 yapıp birimin diğer silahları için nCover'ı nasıl resetleyebilirim? Döngüyle olabilir ama hangi döngüyü nereye hangi değerde yazıcam bilmiyorum.
K
7 yıl
Bilimkurgu, Savaş, Tarihi, Fantastik dizi önerisi?
Selamlar.
İnternette çok fazla genel puanı 8+ olan dizi var (eski veya yeni). Hangi birini izlesem hiç bilemediğim sizlere soruyum dedim.
Önceden çok sevdiğim dizi tarzları Battlestar Galactica gibi farklı konulu bilimkurgu, Spartacus gibi savaş ve tarih içeren, Band of Brothers gibi 2. dünya savaşı, Seinfeld gibi belirsiz-saçma sapan (pozitif anlamda) komedi dizileri sayabilirim. Game of Thrones, Supernatural, Walking Dead, Star Trek Next Generation, Strain, Penny Dreadful gibilerini biliyorum, yazmanıza gerek yok.
İstediğim; klişe karakterlerin olmadığı (ergen, süper yakışıklı-güzel, her tarafından holywood akan tipler), dizinin gidişatı daha başından belli olmayan, çok iyi olsa bile aşırı durgun olmayan diziler olabilir. Her türden, tarihten (çok eski/eski/yeni), popüler olan veya olmayan tavsiye edebilirsiniz.
K
7 yıl
Asus PG248Q Monitörü temizlemek
PG248Q'nun 26 inch monitörünü almıştım. Ekranı temizlemek istediğimde aşırı şekilde silme izi/leke kalıyo. Ekran silme spreylerini, mikrofiber bez, su vs her şeyi denedim; ama her seferinde o aynı iğrenç leke kalıyo. monitörü kullanırken belli değil; ama ekran karardığında açık şekilde gözüküyo. Sanki yapışkan bi şey sürülmüş ve lekesi kalmış gibi.
Ekran yüzeyi standart lcd'ler gibi değil, farklı bir dokusu var gibi. Sanırım o yüzden standart temizleme teknikleri işe yaramıyo?
Temizleme tavsiyeniz var mı?
K
7 yıl
(Yardım) Oyunlar için (özellikle Warhammer 40k Armageddon için) yeni birim grafikleri oluşturmak
Merhabalar.
Ben özel olarak Warhammer 40K Armageddon oyunu için yeni birim grafikleri yapmak istiyorum. Kısaca, oyunda hazır bulunan grafikler basit şekilde 3D yapılmış; ancak bunlarda herhangi bir animasyon yok yani sadece bir imaj dosyası gibi; ama 6 farklı yönden yapıldığı için 3D modelleme gibi gözüküyo (birim resimlerini ek olarak gönderdim). Yani internetten başka birim grafikleri bulup oyuna entegre etmek işe yaramıyo, 6 farklı yönden resminin çekilmiş olması ve arkaplanın da transparan olması (.png uzantılı olması) gerek.
Şöyle bir şey yaparsam oluyor: Hazır birim grafiklerini alıp başka isimde, özelliklerde vs kendi birimlerimi yapıp oyuna entegre edersem çalışıyor; ama ben oyunda hazır olmayan özel birim grafikleri de yapmak istiyorum. Bunun yapılacağını biliyorum; çünkü daha önceden 94 çeşit farklı birim yapıp oyuna entegre etmiş olan adamlar var (tabi onlara da ulaşmaya çalıştım; ama şimdiye kadar başaramadım).
Bu modelleri yapmak için ne kullanmam gerekiyor? Ancak hiç bir modelleme bilgim yok. Kendim yapabilir miyim; yoksa illa bir modelleme programı uzmanlığı gerekir mi?

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
K
7 yıl
Warhammer 40K Armageddon ve yeni birimler/silahlar yaratmak
Bu oyunu oynayan var mı? Warhammer 40k evreni çok sevdiğim bir evren ve bu oyunu da ilk çıktığından beri biliyodum. Geçenlerde de steam'deki indirim sayesinde bütün dlc'leri ile birlikte aldım bayağı kurcaladım. Yeni birim, silah yaratmak vs. gibi konularda sorunlarım var. Bunlarla uğraşan varsa (%95 yoktur; ama gene de soruyum dedim) bana ulaşırsa çok memnun olurum.

Ayrıca aynı bu oyun tarzı turn-based strateji oyunu var mı başka? (Panzer Corps, Unity of Command ve Order of Battle biliyorum). Ama Hearts of Iron 4, Crusader Kings vs gibi grand strategy değil de daha basitlerini soruyorum.
K
7 yıl
CyberGhost VPN? (1 yıllık 86tl\u0027ye düşmüş)
Merhabalar. İnternetten araştırdığımda ücretli vpn'lerden cyberghost çok bilindik ünlüdür deniyo. şimdi de yılbaşı indirimiyle 1 yıllık premium'u 86tl. değer mi? engellenip boşa gitme ihtimali var mıdır?
K
8 yıl
Yüzlerce kulaklık içinden tavsiye? (Limit 450tl)
Bu siteyi de, youtube da bayağı bir araştırdım, herkes kendisine göre tavsiye veriyor, birisinin iyi dediğine öbürü kötü diyor, inceleme okudukça ve izledikçe başka modellerle karşılaşıyorum.

Arasında kaldıklarım:

Logitech g430 - iyi gibi; ama çıkalı çok olmuş, daha iyi kalite aynı fiyata kulaklıklar olabilir.

Steelseries siberia 200 - genel olarak fiyat/performans iyi diyorlar.

Logitech g633 artemis spectrum rgb - görünüşe yüklenmiş, ses miktarı az ve kalitesi bu kadar para etmez diyen de var, genel olarak beğenen de. Rgb olayını severim klavyede, mouse'da ama kulaklıkta hiç bir ışık görmiycemki. gene de tasarımı beğendim.

Razer Kraken Chroma 7.1 - standart razer kalitesinde, genel olarak iyi. bununla normal Kraken 7.1 arasında fark sadece RGB olması mı?

Genel kullanım amacı oyunlar olucak; ama film ve müzik için de kullanıcam, sokakta kullanmıycam yani yalnızca evde kullanılıcak.
Maksimum 450 tl veririm, onun için süper üst model falan tavsiye etmeyin 600-800 tllik gibi =)
Aldım mı 1 kere almak istiyorum. Bunu beğenmedim başka alayım diycek kadar param yok.
Bunlardan hangisini veya bunlar dışında hangisini tavsiye ediyosunuz?
K
8 yıl
Asus N550-JX için USB 3.0 destekli notebook soğutucu?
Asus N550-JX laptopum var. Biraz performanslı laptop ve çok fazla oyun da oynuyorum. Daha güçlü performans için de şarja takılı kullanmam gerekiyo ve bu yüzden de işlemci, ekran kartı vs çok ısınıyo ve fan sesi de son noktaya ulaşıyo, klavyenin yarısı sanki ateş üstündeymiş gibi sıcak oluyo. CPUID programındaki değerler minimum 38, maksimum 89 dereceydi. Bunun için soğutucu almam şart; ancak şimdiye kadar gördüğüm bütün soğutucular hep usb 2.0 destekli. Bu laptopun usb 3.0'ına takınca 1 tane usb 3 boşa gitmiş olucak onun için de usb 3.0 destekli bi soutucu arıyorum, var mıdır?
Yoksa da en fazla soğutan, alüminyum bi soğutucu tavsiyesi istiyorum. Şu an eski bi akasa alüminyum soğutucu var ama hiç bi fark yapmıyo, değerler soğutucusuzla aynı. Fiyat ve fan sesi çok problem değil, en kalitesi hangisiyse fiyatı önemsemeden yazın (tabi türkiye'de bulunan bi ürün olsun), yeterki gözle görülür bi fark yaratsın.
K
8 yıl
Civilizations 5 XML dosyaları editleme
Civilizations 5'deki oyunun oynanışına, binalara, kaynaklara vs. etki eden XML dosyalarındaki nesnelerin değerlerini isteğimize göre değiştirip bunların çalışmasını sağlamak hakkında bilgisi olan varsa bir şey soracağım.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.