T

Teğmen
16 Haziran 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
22 üye
Görüntülenme (?)
81 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
12 yıl
Thermaltake 680W PSU +12V Tamir?
Arkadaşlar merhaba,

2007 yılında forumdan 2. el olarak almış olduğum Thermaltake Purepower 680W PSU' yu 4 yıldır sorunsuz olarak imzamdaki sistemimle kullandım.
Ancak 3 ay önce oyun oynarken birkaç defa komple pc kapanıp tüm gücü kesti ve fişini çıkarıp 2 dk sonra taktığımda anakarta güç verdi. Bu problemi aralıklarla birkaç defa yaşadım ve bunu bir problem olarak görmedim. Son zamanlarda bu problem giderek arttı ve sonunda artık oyun açar açmaz sistemi kapatmaya başladı.

Öncelikle sistemimde son 2 yılda hiç değişiklik yapmadım. Problemin nereden kaynaklandığını bulmak için orthos ile sadece işlemciye yüklendiğimde hiçbir sorun yok. Hatta sistem saatlerce açık kalıp müzik, resim, film vb günlük işlemlerde sorun yok. Sadece oyunlarda oluyor. Tüm kabloları çıkarıp tekrar yerlerine taktım ama sorun devam etti.

Yakın zamanda Xilence 600 Watt PSU aldım ve sistemimde sorun kalmadı. Arızalı thermaltake PSU tamiri ile ilgili tamir işinden anlayan yardımcı olabilecek bir arkadaş varmıdır? Arızası tam olarak nedir ve ne kadara yaptırabilirim?

Thermaltake Purepower 680W APD
+5V 50A
+3.3V 28A
+12V1 15A
+12V2 15A
+12V3 8A


Teşekkürler..
T
15 yıl
Sony KDL-40S4000 PC 1920x1080 Oyun Problemi
Arkadaşlar yakın zamanda Gold' un kampanyası sayesinde bu Tv' yi aldım ancak bilgisayar monitörü olarak performansından pek memnun değilim..

Oyunlar 1280x1204 çözünürlükte doğal renkte ancak menüden hangi oyunu 1920x1080 ayarlasam renkler enteresan bir şekilde değişiyor ve kötüleşiyor (Cırtlak). Ayrıca özellikle Crysis oyununda ana karakteri azıcık sağa-sola yada yukarı-aşağı hareket ettirdiğimde ekran titriyor gibi oluyor (sanki ekranın kontrast ayarı anlık değişiyor gibi). Bu olay birçok oyunda meydana geliyor (Fear 2 vb.)

Ayrıca desktop kalitesinide pek beğenmedim, üst katta oturan akrabamda Samsung HD Ready tv var ve analog bağlantı olmasına rağmen desktop kalitesi benden daha temiz. İkonların etrafı hafif gölgeli çıkıyor..

Bu konuda bu model TV kullanan ve PC bağlantısı konusunda fikir verebilecek arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, teşekkürler..

Ekran Kartı : 8800GT
Kablo: Standart HDMI - DVI kablo (piyasa) Kablo konusunda birçok kişi Dijital kabloda kalite farkı olmaz diyor, bu sebeple pahalı kablo kullanmadım, ancak arada fark var diyen arkadaşlarında tavsiyeleri bekliyorum..

TV Ayarları;
Resim Modu : Standart
Arka Işık : 5
Kontrast : 70
Parlaklık : 50
Renk : 50
Renk Sıcaklığı : Normal
Keskinlik : 14
Gürültü Azaltma : Düşük
MPEG Gürültü Azaltma: Kapalı
Gel. Kontrast Zeng. : Düşük
Canlı Renkler : Orta

Ekran Formatı : Geniş
Görüntü Alanı : Tam Piksel
T
16 yıl
Msi P35 Neo-F Otomatik voltaj problemi
MSI P35+E2140 m0 kodlu işlemcim var, anakart işlemciye default olarak 1,35 ram' lerede 1,9 volt veriyor (bios' ta voltaj menüsü auto modunda). İşlemci fsb' sini 350' ye çıkardığımda voltaj otomatik olarak 1,44' e yükseliyor ve daha yukarı fsb denediğimde voltaj otomatik olarak da olsa 1,44' ün üstüne çıkmıyor ve şu anda 2800 mhz' de tıkanmış durumdayım. Aynı durum ram' ler içinde geçerli, 667 mhz olan ram' leri 800 mhz olarak çalıştırdığımda voltaj otomatik olarak 1,95v oluyor.

Bios ayarlarında eist, dot ve spread spectrum kapalı, diğer herşey auto modunda. İşlemci voltajını manual olarak girdiğimde anakart yine kendi bildiğini okuyor ve değişen birşey olmuyor. Kısacası en düşük 1,35 en fazlada 1,44v verebiliyorum işlemciye vede bunu kendisi otomatik yapıyor. Bunu özelliği nasıl disable edebileceğim hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum, şimdiden teşekkürler..
T
17 yıl
Msn Discovery\u0027 den sonra oturum açma problemi
Arkadaşlar biliyorum bu sorun baya bi tanıdık ama benim sabahtan beri girmediğim site-araştırmadığım yer kalmadı ve sonuçta bitürlü çözemedim bunu, yardımcı olursanız sevinirim.

Msn-Discovery programını kaldırdıktan sonra msn live ile oturum açamıyorum ve 80004005 hatası alıyorum. Yaptığım araştırmalar sonucu local settings altındaki tüm msn ile ilgili yerleri ve gizli dosyaları sildim ama sorun düzelmedi. Hatta system restore yaptım ama değişen bişey olmadı. Şu anda msn-discovery tamamen silindi sistemden. Sonuç olarak msn 7.5 ile oturum açabiliyorum ama msn live ile açamıyorum. Bir diğer nokta msn live ile başka bir arkadaşın maili ile giriş yapabiliyorum ama benimki çalışmıyor işte :(

Bu konunun çözümü ile ilgili bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum... Şimdiden teşekkürler
T
17 yıl
Tek ide kanalından HDD ve DVD-ROM kullanmak
Arkadaşlar sistemimi upgrade ediyorum, amd soket A' dan Soket 940' a geçiş yapıcam.

MSI K9N Platinum anakart almak istiyorum ancak bu anakartta ide kanalı 1 adet. Harddiskim ide, birde dvd-rom var, bunları tek ide kablosu üzerinden birlikte kullansam dvd' den hdd' ye kopyalamada hız düşüklüğü yaşarmıyım? Yada bir PATA-SATA çeviricimi almalıyım ?
T
19 yıl
Area 51 Hile
Arkadaşlar bu oyunun hilesini bilen varmı? Ben biryerden buldum ama anlayamadım, dos satırında oyunun dizinine şunları yazın falan demiş, ama benim kafa basmadı bu olaya

Olayın özeti bana daha kolay bir hile verebilecek birisi varmı? yada dos satırında oyunun kurulu olduğu dizine nasıl ulaşacağımı anlatabilecek birileri varmı? (WinXP kullanıyorum)
T
19 yıl
6600GT düşük 3DMark03 skor ?
Birçok kişi 6600GT AGP ile 3DMARK03' ten default 8000+ puanlar alıyor, işlemcimi 2150 mhz ve ram' leri 2-2-2-6 yapmama rağmen 76.44 sürücü ile 7540 puan alabildim Daha önceden 71,90 sürücüsü ile 7300 alıyordum.

Yurtdışı forumlarda takip ettiğim kadarıyla bazıları nforce 5,10 sürücüsü kurarak sorunu halletmişler, ben denedim ama sonuç yine aynı. Bazıları windows' u yeniden kurarak halletmişler, bunu denemedim ama aranızda bu problemle karşılaşıp çözen varsa, nasıl yaptığını yazabilir mi? Boşu boşuna windows kurmakla uğraşmıyayım.

Sistemde Windows XP SP1, Nforce 5.10, Forceware 76.44 WHQL yüklü.
Ayrıca aynı ayarlarda 3DMARK05 skorum 3340
T
19 yıl
Far Cry HDR nasıl kapatılır ?
Geçen gün 1.3 yaması' na ek olarak hdr açayım dedim ve kısayol komutuna "r_hdrrendering 7" "e_vegetation_sprites_distance_ratio 100.000000" yazdım. Oyun Hdr ile açılıdı, buraya kadar herşey normal. Normal olmayan şey bu özelliği kapatamıyorum, kısayol komutuna eklemiş olduğum yazıyı sildim yine Hdr ile açılıyor Tabi 6600GT ile HDR açmak bayağı kasıyor, bunu nasıl kapatabileceğimi bilen varsa lütfen yardım etsin !

Bu arada forum' dan ve google' dan arattırdım ama sonuca ulaşamadım
T
19 yıl
Bilgisayar açılmıyor :(
Dün akşam pc'min başında otururken birden dertsiz başıma nasıl dert açarım diye düşündüm ve ram' lerimin timing' lerini değiştirmeye karar verdim

Daha önceden 1833 mhz' de çalışan işlemcimi 2080 mhz' de ve ramleride 189 mhz' de çalıştırıyordum. Ramler twinmos (2,5 3 3 8), bunları 189 mhz' deyken 2,5 3 2 7 yapıp save bios & exit tuşuna basar basmaz pc açılmadı ve hata uyarısı verdi. D-Bracket' te 3 ışık birden yanıyor, kitapçığa baktım bu üç ışığın anlamı "ram' ler doğru takılmamış yada bozuk olabilir" miş. Ne yaptıysam hep aynı hata geliyor karşıma (anakartın pilini çıkarıp 10dk. bekledim, ram' lerin yerlerini değiştirdim, sadece birini takıp denedim). Bir türlü açılmıyor adi makine

Kısacası artık ne yapacağımı bilmiyorum, konuya vakıf arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum
T
19 yıl
Cooltek Freezer CT8C-48CU
Arkadaşlar yaklaşık bir aydır cpu soğutucusu arıyorum, birsürü araştırma yaptım ve sonunda zalman 7000B-Alcu modelini beğendim ancak sitesinden uyumluluk listesine baktığımda MSI K7N2 Delta-L' ye uygun olmadığını gördüm

Cooltek modeli zalmandan biraz daha küçük, acaba bu soğutucuyu benim anakartla birlikte kullanan varmı ? Yani uyumlu olup olmadığını nasıl öğrenebilirim ? Cooltek' in sitesi yok galiba, bulamadım

Yada sessiz ve iyi soğutan başka soğutucu tavsiye edebilirmisiniz? (tabi anakartıma uyan) Bu arada benim cpu biraz köfte Default voltajla (1,65) 1925 mhz' de bile 2. 3dmark03 testinde restart oldu Yani 3200 yapmak için 1.80v kesin gibi görünüyor. Şu anda default haliyle idle: 50 load:60' da çalışıyor. Yardımlarınızı bekliyorum
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.