N

Yüzbaşı
09 Eylül 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
83 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
N
3 yıl
Ezan\u0027ın Saba Makamında Okunması
bilindiği üzere ezan saba makamında okunuyor. saba makamı benim bildiğim türk sanat müziğidir. bildiğim kadarıyla ilk ezan böyle okunmamıştı.
sorum şu neden ezanı müzik şeklinde okuyoruz ve neden 80 yıldır bize türkçe ezan zulmü yaşattılar diyenler müzikli ezan'a karşı çıkmıyor. bu konuda ayrıntılı bilgi talep ediyorum forum ahalisinden şu anda.
N
3 yıl
Supergirl Sasha Calle Oldu
< Resime gitmek için tıklayın >
sasha calle supergirl oldu. sarışın bir karakteri latin bir insana vermek ve şu aralar siyahi bir superman konuşuluyor. biri warner bros'u sabote etmeye çalışıyor sanırım.

hayır yani dc comics dediğimiz şirket superman'in donunu içine giydirmeye 70 senede anca cesaret edebilmişti. şimdi bir açıldı pir açıldı. biri dc'yi warner bros'un elinden alsın lütfen mesela universal filan.

bu arada oyuncu ilk olarak flash filminde gözükecek.
N
4 yıl
twilight (geceyarısı güneşi) (türkçe çıkış tarihi 2 eylül) iki yeni kitap daha gelecek
< Resime gitmek için tıklayın >



evet 4 ağustos yani bugün orjinal dilinde çıktı. türkçesini bekliyoruz. tahminen en erken 1 ay sonra çıkar.


yazar yakında seride farklı hikayeler anlatan iki yeni kitap daha yazmaya başlıcanı söyledi. yeni kitapların ise konusu henüz belli değil.


kitabın türkçesi 2 eylülde kitap365 adlı siteden satışa sunulacak fiyat henüz belli değil. bildiğim kadarıyla. epsilon yayın evi kitabı bir sitenin tekeline bırakması ne manaya geliyor bilmiyorum ama çok fahiş fiyat olursa ben diğer sitelere düşmesini beklerim mecburen.

edit:kitabı aldım ve yarısına geldim. güzel gidiyor. ama hikayenin bilindik sonu olması sıkıcılaştırıyor. umarım diğer kitapları hızlı yazar onları deli gibi merak ediyorum.
N
4 yıl
the invisible man (28.şubat.2020) elisabeth moss
< Resime gitmek için tıklayın >

Film, varlıklı ve zeki bir bilim insanıyla sürdürdüğü ilişkisinde fiziksel ve duygusal şiddet görmekte olan Cecilia Kass'ın çevresinde örülüyor. Kontrolcü ve baskıcı olan erkek arkadaşına daha fazla dayanamayan Cecilia gecenin bir yarısı kaçmanın bir yolunu bulur ve yaşadığı kabustan olabildiğince uzaklaşmaya karar verir. Eski sevgilisinin kendisini bulacağından endişe ettiği için saklanmaya karar veren genç kadın, kız kardeşi, kardeşlerin bir çocukluk arkadaşı ve onun kızından yardım alır. Ancak Cecilia’nın sorunlu eski sevgilisi intihar ettiğinde ve ona büyük servetinin cömert bir kısmını bıraktığında, Cecilia ölümünün bir aldatmaca olduğunu düşünmeye başlar. Bir dizi ürkütücü tesadüf tehlikeli hale gelmeye ve sevdiği insanların hayatını tehdit etmeye başladığında, Cecilia çaresizce kimsenin göremediği biri tarafından avlandığını kanıtlamaya çalışır. Ancak bu süreçte genç kadının akıl sağlığı tehlike altına girer.

1933 tarihli aynı adlı klasik filmin yeniden çevrimi olan yapım, yine H.G Wells'in romanından uyarlanıyor.

not: filmi beğendim ne zamandır konusu yok bende açıyım dedim. şimdi kitabını aldım okuyorum. ama kitap filmden alakasız.
N
4 yıl
Depremde Göçük Altında Kalırsanız...
boşuna bağırmayınız dışarıdan içeriye ses geliyor ama içeriden dışarıya ses gitmiyor. düdüğünüz varsa o başka tabi. boşuna bağırıp nefesinizi tüketmeyin. göçük altında kalıp kurtulan akrabalarımdan biliyorum.
N
5 yıl
the mask (202?) başlık güncellendi (jim carrey\u0027nin düşünceleri)
Ülkemizde de oldukça sevilen The Mask (Maske) için yeni bir uyarlama gündemde. Çizgi romanın yapımcısı yeni film için kadın bir başrol düşündüklerini açıkladı.

Kadın başrollerle yeniden uyarlanan eserlere artık alıştık. Bu furyanın sıradaki adresiyse The Mask olabilir! Çizgi roman serisinin yaratıcısı ve Dark Horse Comics’in kurucusu Mike Richardson, yeni Maske karakteri için kadın bir oyuncu düşündüklerini paylaştı.

Jim Carrey’li 1994 yapımı The Mask filmi, 2005’teki başarısız Son of the Mask devam filmi ve sonrasında gelen çizgi filmleriyle Maske ülkemizde fenomen hâline gelmiş yapımlardan. Şimdiyse yeni bir Maske filmi gündemde. Mike Richardson, yeni bir Maske filmi için yola çıkmak üzere. Aklındaysa bu popüler rol için farklı bir yorum var.

The Mask filminin 25. yaşı kutlamaları sonrasında Forbes‘a konuşan Richardson, Carrey’nin halefi için henüz net bir isim veremeyeceğini, ancak aklındaki kişinin fiziksel komedi yapan birisi olacağını söyledi. Kadın bir Maske karakteri için aklındaki oyuncuyu ikna etmesinin ise hayli zorlu olduğundan bahsetti.



güncelleme



Jim Carrey Bir Şartla "Maske" Devam Filmi Teklifini Kabul Edebilir!
Jim Carrey'nin baş kötüsü olarak yer aldığı Sonic The Hedgehog'un vizyona girmesi için hazırlıklar devam ederken, Carrey tanıtım çalışmaları için Comicbook'a röportaj verdi. Oyuncu, Kirpi Sonic filminin yanı sıra, ara ara gündeme düşen Maske devam filmiyle ilgili konuştu. Carrey, devam filminde yanlızca bir şart ile yer alabileceğini belirtti.

Maske çizgi romanları, Dark Horse Comics altında 1980'li yıllarda okuyucu karşısına çıkmış ve fantastik hikayesiyle büyük ilgi görmüştü. Yeşil kahramanımızın hikayesi, bunun ardından Jim Carrey ve Cameron Diaz başrolüyle Maske filminde anlatılmıştı. Film Oscar'a aday gösterilmiş, ancak ödülün sahibi olmayı başaramamıştı. Maske, yoluna çizgi film ile devam etmişti. Şimdilerde ise Maske'ye yeni bir film çekilmesi gündemde bulunuyor. Tabii bu filmin bir yeniden çekim mi; yoksa devam filmi mi olacağı henüz belli değil. Jim Carrey ise eğer devam filmi çekilirse yeniden dönebileceğini açıkladı. Ancak tek bir şartı vardı: "Bu ve bunun gibi devam filmlerini düşünmüyorum. Demek istediğim şey, Sonic The Hedgehog devam filmi için uygun; çünkü Dr. Eggman karakterini henüz tam olarak geliştirmedik. The Mask'i düşünürsem, bence bu yönetmene bağlı. Gerçekten yönetmene bağlı. Yalnızca yapmak için yapmak istemiyorum. Yalnızca çılgın bir vizyona sahip yönetmen olursa bunu yapabilirim."

Dark Horse Comics'ten isimler Maske'nin 25 yıldönümünde bir araya gelmiş ve yeni bir film çekilmesini istediklerini açıklamışlardı. Hatta akıllarında bir ismin olduğunu bile dile getirmişlerdi. Bu rolü Jim Carrey'nin yanı sıra 2005 yılında "Son of The Mask" filmi altında Jamie Kennedy üstlenmişti; ancak film son derece başarısız olmuştu. Orijinal The Mask'in konusu ise şöyleydi: Stanley Ipkiss (Jim Carrey), iyi yürekli bir banka memurudur. Bir gün bulduğu antika bir maskeyi takar ve inanılmaz güçlere sahip bir yaratığa dönüşür. Halk arasında Maske diye tanınan kahramanımız, yanlışlıkla Dorian Tyrel (Peter Greene) adlı bir mafya liderinin hedefi haline gelir.


Çizgi Romana Sadık ve Daha Karanlık Bir Film

Richardson, eğer yeni bir The Mask filmi gelecekse bunun 1994’teki uyarlamasından daha karanlık bir hikâyeye odaklanacağını söylüyor. The Mask’ın ortaya çıktığı çizgi roman serisi gücü elinde barındıran sıradan bir kişinin neler yapabileceğini açıkça gösterebilen oldukça karanlık bir hikâyeydi. 1994 yapımı film, bu karanlık atmosferi indirgemiş olsa da Jim Carrey, karakteri yine de bir anti-kahraman yerine içimizden biri olarak oynamıştı. Richardson yeni çizgi roman serisinin de çizgi romanlardaki bu karanlık atmosferi vereceğini söylüyor. Çizgi romanın yeni bir filmin öncüsü olup olmayacağı ise belirsiz.

Mutlak gücün, sıradan insanlara cinayet işletecek kadar suça ve intikama itecek kadar yozlaştırdığına şahit olacağımız filmde, kadın bir başrol bütün bu felsefeye yeni bir bakış açısı kazandırabilir. En azından Richardson’ın gönlünden geçen bu gibi.

Bu başrol için şimdilik konuşulan isimler ise Melissa McCarthy ve Kristen Wiig.

Şu an için bu yeni filmin çekilip çekilmeyeceğine dair net bir veri yok. Yalnızca Mike Richardson’ın kadın başrollü bir The Mask için düğmeye bastığını, bununla birlikte aklındaki komedyeni ikna etmeyi başardığını söyleyebiliriz.

Bu ismin kim olacağı, maceranın doğrudan The Mask çizgi romanlarından mı uyarlanacağı ve filmin karşımıza ne zaman çıkacağı sorularının yanıtı hâlâ muamma.
N
5 yıl
Süper Kahraman Filmleri Seyrediliyor, Alita Gibi Filmler Gömülüyor
valla ayıptır söylemesi captain marvel filmini beğendim ama her ne kadar türleri farklı tür olsada alita yı seyrederken daha fazla coşmuştum. sanırım alita nın gerçeğe daha yakın olması sanırım beni heyecanlandırdı. sonuçta alita daki cyborg lar gerçek olabilir. ama catain marvel diye bir insanın olması imkansız.
şimdi bunu niye söylüyorsun diceksiniz ama bu film muhtemelen 1 milyar doları geçicek ama alita zar zor kar ediyor hatta zarar etme ihtimali bile var. sinema dünyası açısından çok yazık.
sinema gittikçe daha da gerçekçilikten uzaklaşıyor.
N
5 yıl
supergirl film senaryosu sızmış olabilir
reddit ten biri yazmış.



İlk senaryoda film, ‘Man Of Steel‘in de öncesinde geçiyormuş. Yani Superman daha dünyaya düşmeden öncesinde. Ondan önce Supergirl dünyaya geliyormuş. Ana kötü karakter de Brainac olacakmış. Filmin sonunda ise Supergirl, Brainiac’ı yenip onun başka gezegenlerden çaldığı şehirleri geri götürmek için dünyayı terk ediyormuş. Ondan sonra da Superman dünyaya geliyormuş. Bu yüzden hiç karşılaşmamış oluyorlarmış.

İkinci senaryo ihtimalinde de film, günümüzde geçiyormuş. Superman de filmde yer alıyormuş. Brainiac de gene ana kötü karakter olacakmış. Senaryoda da Superman güçlerini kaybettiği için Supergirl de onun yerine geçiyormuş, Superman’in sırtlandığı koruyuculuk görevini üstleniyor.
N
5 yıl
sosyal medya bağımlılığı
sokakta geziyorum cafe de oturuyorum herkes elinde telefona bakarak geziyor veya oturuyor. olum kaldırın kafanızıda bir yüzünüzü görelim. suni hayatlar suni ilişkiler. bence boşanmada bu yüzden arttı suni ilişkiden doğan evlilikten ne hayır gelir.

bence ready player one filmindeki gibi haftanın 2 günü sosyal medyayı kapatmak gerek toplumun ruh sağlığı açısından çünkü bu gidişat hiç iyi değil.
N
6 yıl
dc comics evreni çelişki
konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum ama şimdi wonder woman ı yeniden seyrediyorum ve kraliçe insanları zeus yarattı diyor ama bildiğim kadarı ile dc evreninde lucifer ve hristiyanığın kabul ettiği tanrı inancından bir sürü karakter var.

şimdi sorum şu insanları zeus mu yaptı yoksa hristiyanlık anlamında tanrı mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.